![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wośp !
Cytat:
![]() Po 1: nie rozumiem zagorzałych przeciwników- przecież wrzucenie tych 2zł nie jest obowiązkiem ![]() Po 2: czemu nie łączyć przyjemnego z pożytecznym? Mamy koncert, światełko do nieba i świadomość, że dzieciaki dostaną sprzęt, którego nie zapewni państwo. Co w tym jest złego? Kogoś swędzi, że jego "złotówka" pójdzie na petardy? ![]() A wypowiedz Wawrzecha u Tomasza Lisa ŻENUJĄCA. Z tego Pana niemal lał się jad. Nie dziwie sie, że Skiba i sam prowadzący byli totalnie zirytowani:P. I ten tekst, że dokładający się do zbiórki nie mają świadomości w czym biorą udział- z 3/4 Polaków zrobił totalnych debili. Nie mam szacunku do tego człowieka.
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to, że skrajna prawica tak narzeka na ingerencję państwa, wysokie podatki, ale jednocześnie to samo państwo ma zapewnić dosłownie wszystko i to na najwyższym poziomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
??? Kto powiedział, że państwo ma zapewnić wszystko na najwyższym poziomie? Nie wiem jak ty rozumiesz słowo "prawica" ale dla mnie jednym z ważniejszych postulatów jest całkowita prywatyzacja służby zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
-27,9 kg ![]() Edytowane przez skazana_na_bluesa Czas edycji: 2012-01-11 o 01:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Myślicie, że można jeszcze wysłać sms na WOŚP?
Mam kilka złotych do wykorzystania i chciałabym wesprzeć jakąś fundację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
Po kolei:
Cytat:
Czyli wychodzi - fundacja koszty 3mln zl (co jest zupelnie ok), 5mln zl na reklame, x mln wydane przez samorzady w calym kraju, y mln zl czasu antenowego. Cytat:
Cytat:
Secundo: no jak to jaki? Jesli zwykle fundacje z kazdej zlotowki wydaja na swoje cele ~95 groszy, a WOSP da proporcjonalnie duzo mniej, to nie jest powod do krytyki? ![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko wtrące na słówko:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała zobaczyć sprawozdania finansowe Caritasu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
.
|
Cytat:
![]() zreszta, informacje ze strony WOSP.: Fundacja WOŚP środki zebrane w corocznej zbiórce publicznej w całości przeznacza na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych. Koszty działalności administracyjnej pokrywamy z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku. Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega. Dodatkowo zdobyte w ciągu roku pieniądze, o których pisaliśmy wyżej, Fundacja przeznacza na: • uzupełnienie zakupów medycznych • koszty obsługi działalności statutowej tj: 1. pensje pracowników 2. podatki i inne opłaty ustawowe 3. koszt utrzymania biura 4. usługi: bankowe, pocztowe, telekomunikacyjne i inne 5. a także na działalność promującą Fundację w Polsce i na świecie, taką jak: udział Fundacji w konferencjach medycznych związanych z prowadzonymi przez nią programami, niesienie pomocy ofiarom kataklizmów, organizowanie koncertów będących podziękowaniem dla młodych Polaków za zaangażowanie w coroczne Finały, a także mających na celu popularyzację działań związanych z walką z narkomania i przemocą, oraz koszty wstępnego przygotowania kolejnego Finału. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ja tez. tym bardziej, ze do tej pory nie rozliczyli sie i nie przekazali kasy z jakis kilkumilionowych zbiorek kasy ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Oj, przecież to chodzi o to, że kasa nie przechodzi przez sito kościoła
![]() A to było na typowej wiejskiej parafii, nie wierzę w to, że nie znali potrzebujących ludzi, którzy z chęcią nawet te herbatniki by zjedli. W życiu takim ludziom złamanego grosza bym nie powierzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ty byś nie powierzyła Caritasowi, a ja Owsiakowi i gdyby obaj działali na równych zasadach - dyskusja byłaby całkiem zbędna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Denerwuje mnie takie nagadywanie na Owsiaka i jego WOŚP. I żeby nie było nie jestem jakąś jego zagorzałą 'fanką', ale prawdą jest że facet razem z wolontariuszami i wszystkimi którzy tam pracują odwalają kawał dobrej roboty bo tak naprawdę zapewnia leczenie dzieci w godnych warunkach- bo przyznajmy szczere państwo nam tego nie zapewni. I jak juz pewnie ktos tu pisał, że moze jak się zobaczy swoje dziecko w inkubatorze z logiem WOSP to doceni to tak naprawdę.
Zresztą ogólnie mnie denerwuje takie narzekanie na każdą instytucje charytatywną. Jednemu nie pasuje to, a drugiemu to. TYLKO ŁATWO NAM OCENIAĆ KIEDY TAK NAPRAWDĘ NAM SAMYM NIE CHCE SIE NAWET TYŁKA RUSZYĆ ŻEBY COŚ ZROBIĆ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
A mnie denrwuje upraszczanie typu nie lubisz wośpu= na pewno nie wspierasz żadnej innej organizacji. Systematyczne datki są bardziej sensowne, chyba przyznasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Oj coś o Caritasie to ja wiem oczywiście nie mogę powiedzieć skąd ale powiem krótko ok 10% zebranych pieniędzy idzie na potrzebujących tak dobrze widzicie 10% i pamiętam ostatnią ich pamiętną zbiórkę na powodzian szlak trafić chciał człowieka wtedy ile z tej zbiórki dostali powodzianie .Ale kasiorę z Caritasu nie pożerają tylko księża jest wiele ludzi którzy pracują dla Caritasu będąc tam zatrudnionym i pobierają normalną pensję a dodatkowo wynosząc żarcie i inne datki które miały trafić do potrzebujących .Jeżeli chodzi o fundacje to wszystkie są siebie warte nawet WOŚP ,przypomnijmy taka fundacja Jolanty Kwaśniewskiej darczyńcy jej fundacji ''Bez barier'' mogli traktować wsparcie dla fundacji żony prezydenta jako sposób na forsowanie własnych interesów .Swojego czasu wskazano powiązania pomiędzy wielkim biznesem, a fundacją Kwaśniewskiej. Powróciła wtedy sprawa niejasnego finansowania fundacji i potencjalnego pośrednictwa Marka Dochnala pomiędzy koncernem CRH.
Następna fundacja Niezapominajka Ilony Felicjańskiej która jak zaczeła pić to ślad po organizacji, którą prowadziła zaginął. Osoby, które wpłaciły pieniądze na konto fundacji były zaniepokojone. ![]() Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2012-01-11 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od kiedy wyposazenie panstwowych szpitali, to "wszystko"? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie, to tylko dwa przyklady, ale calosciowo niestety nikt tego nie dokumentuje (niestety, bo to jakby nie patrzec, koszty tej akcji). Zapewne strasznie ciezko szukalas, a oni pochowali ![]() http://www.jedenprocent.caritas.pl/raport.pdf http://www.caritas.pl/images/stories...RT_CP_2010.pdf Cytat:
Cytat:
Jak sie poaptrzy na strukture tych wydatkow + ww wycinek kosztow dla samorzadow + czas antenowy w telewizji, to o jakiejkolwiek wydajnosci mozna zapomniec.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.