![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: rzuciłam studia przez własną głupotę???
neia - jak czytałam za pierwszym razem Twoją wypowiedź i doszłam do zdania w którym mowa o o lasce czyt. "łasce"
![]() ![]() ![]() ![]() Czytając wypowiedzi autorki i patrząc na jej podejście do studiowania to wiecie co - ja wcale, ale to wcale nie jestem zdziwiona - zdążyłam już przywyknąć do takich osobników ![]() ![]() ![]() Dziewczyno, to nie jest szkoła podstawowa czy gimnazjum! ![]() ![]() Ale najbardziej dziwi mnie jak to możliwe, że byłaś na wszystkich wykładach z tego przedmiotu, notowałaś podobno po kilkadziesiąt stron (no wow co za wyczyn, pewnie Cię musiała ręka boleć ![]() ![]() Może lepiej , że się wypisałaś... Zamiast studiów może rozejrzyj się za jakąś szkołą policealną? Może jakieś studium kosmetyczne czy coś innego, gdzie nie będziesz musiała nadwyrężać zbytnio swych szarych komórek ![]()
-automaniaczka ![]() ![]() -studentka ![]() -włosomaniaczka ![]() -akcja spełniamy swoje marzenia ![]() ![]() Edytowane przez basiek0109 Czas edycji: 2012-01-10 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do skreślenia z listy studentów (rezygnacji z nauki), to co najmniej raz możesz wznowić studia, sprawdź w regulaminie swojej Uczelni. Może jeszcze da się odkręcić to skreślenie i zamienić na jakiś urlop okolicznościowy/zdrowotny itp.? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Tragedia, rzucic tylko granatem w tę całą "uczelnię" i zaorać. A potem wielkie zdziwienie, że wyższe wykształcenie jest nic nie warte, skoro osoby o takiej mentalności jak autorka wątku usiłują je zdobyć, bo przypuszczam, że jedyna z takim podejściem do studiów nie jest, skoro ściągali wszyscy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
No tak, najpierw ściągasz, a potem masz pretensje do profesora. Nie zrozumiem nigdy osób które ściągają, a pózniej mają pretensje że je przyłapano. Dla mnie to jest zwykłe oszustwo.
Profesor powinien Ci dziękować za odrobienie pracy domowej? To nie podstawówka, że pani Cię pochwali za ładne czytanie. Robisz to dla siebie, nie dla profesora. Infantylizm od Ciebie bije ... "Głupków przepuścił". Własnego życia nie masz, czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, zastanawiam się, jak długie te wykłady musiały być . U mnie na najdłuższych - ponad 3 godzinnych, notuję wszystko, a nigdy nie zajęło mi aż kilkadziesiąt stron ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Jak mamy mieć w Polsce kolejnego magistra, który nie wie podstawowej rzeczy, bo na tym przedmiocie akurat miał ściągę - to aż Ci podziękuję, że wypisałaś się...
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
wykształcenie zdobywa się dla siebie a nie dla wykładowców! Jak moja grupa się broniła na magisterce - usłyszeliśmy (przypadkiem) zza uchylonych drzwi, jak komisja (złożona z prof. dr hab. n. med.)) stwierdziła ... <,no chodźmy, załatwmy tę hołotę'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
chcieliśmy zrobić pikietę... ale nikt nie miał ze sobą flamastrów i nie było na czym transparentów namalować...
![]() ...chyba ... że na czole.. Edytowane przez PinkyDoll Czas edycji: 2012-01-10 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już Cię nerwy poniosły i się wypisałaś, to zawsze możesz wziąć wznowienie...
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nigdy nie ściągałam, przecież to bez sensu. Studia są dobrowolne, nie wszyscy muszą mieć mgr. Cytat:
Zanim zmienisz uczelnię lepiej zmień podejście do życia, bo z takim jak masz teraz na studia się nie nadajesz. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie ucze sie w szkole kosmetycznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym się uczyła po nocach, żeby się jakoś utrzymać na tych studiach. Ja na swoje niestety najpierw muszę zarobić. Gdybym miała te 8 tysięcy, to stanęłabym na uszach, żeby wszystko pozaliczać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiedzy od groma. Będąc kosmetyczką bierze się na siebie wielką odpowiedzialność i trzeba mieć dużą wiedzę. Oczywiście wszędzie są przypadki ludzi takich jak autorka tekstu, że jadą na ściągach i nic nie wynoszą... Ale nie w tym rzecz. Mam nadzieje, że autorka nie studiowała żadnego "poważnego" kierunku, bo co to np. za lekarz który ściągał na egzaminach.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym wiedza jest naprawdę ogromna, może nie tak jak np. z chemii organicznej (która wydaje mi się być absolutnie nie zgłębiona). Jednak jeśli ktoś chce być dobry w tym co robi musi mieć o tym pojęcie. Może dla kogoś piling kawitacyjny to po prostu piling, ale moim zdaniem kosmetyczka powinna znać różne rodzaje fal wykorzystywanych w zabiegu jak działają na skórę itd. Nie wiem, ale dla mnie takie coś jest okropne, studiuję dziennie ścisły kierunek i przyznaję- jest multum nauki, prawdopodobnie nieproporcjonalnie więcej niż w studium, jednak nie należy uwłaczać nikomu kto tam studiuje, bo jeśli tylko chce może wynieść z stamtąd wiele informacji. Moje zdanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
ekstramocna: zabiegi jakie wymieniłaś należą raczej do kompetencji lekarza dermatologa a nie kosmetyczki
![]() ![]() Owszem, zawód ten tak jak i każdy wymaga odpowiedniej wiedzy i kompetencji to racja ![]() ![]() ![]()
-automaniaczka ![]() ![]() -studentka ![]() -włosomaniaczka ![]() -akcja spełniamy swoje marzenia ![]() ![]() Edytowane przez basiek0109 Czas edycji: 2012-01-16 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
.
|
Cytat:
![]() ![]() i ogromu wiedzy tez tutaj nie widze. nie uwazam, zeby wlasciwosci jakis kosmetykow czy znajomosc rodzajow fal byla ciezka nauka. chcialam zauwazyc, ze nikomu nie uwlaczam z powodu nauki w takim studium kosmetyczny. kazdy robi to, na co ma ochote poza tym kosmetyczki tez sa potrzebne. smieszy mnie jednak mowienie, ze to taka wielka odpowiedzialnosc i taki ogrom wiedzy. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
nie widzialam jeszcze gabinetu kosmetyczki, ktora mialaby lasery.
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jednak dla autorki postu taka ilość wiedzy mogłaby się wydać ogromem. Może mój punkt widzenia wynika z tego, że zajmuję się kosmetykami od chemicznej strony i tą wiedzę przenosiłam na ten dodatkowy kurs kosmetyczny, dlatego wydaje mi się jej dużo. ![]() Ale koniec tych płonnych dyskusji, bo temat 'podforum' jest inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
skazana na bluesa ja też jak narazie nie spotkałam, ale słyszałam parę razy i czytałam o tym jak to któraś mądra kosmetyczka wykonała zabieg depilacji laserowej (!)
![]() ![]()
-automaniaczka ![]() ![]() -studentka ![]() -włosomaniaczka ![]() -akcja spełniamy swoje marzenia ![]() ![]() Edytowane przez basiek0109 Czas edycji: 2012-01-16 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jerśli się nie wie co sie robi, można zrobic komuś krzywdę i trwale go oszpecić (uszkodzić) - w dzisiejszych czasach grozi to sądem i czasami grubym odszkodowaniem! .. Więc, jeśli chodzi o bycie kosmetyczką po studium a kosmetologiem po studiach to nie jest tak ,,hop siup'' ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
nie zgadzam się, zalezne to jest od rodzaju peelingu i głębokości penetracji naskórka przez kwas kosmetyczka moze wykonywac tylko określone rodzaje kwasów (migdałowy, pirogronowy, salicylowy) lekarz dermatolog może robić bardzo głębokie peelingi (tca itp) o duzych stężeniach tak samo z mechanicznym złuszczaniem - kosmetyczce wolno robic mikrodermabrazję diamentową i korundową tak jak i kosmetologowi ale tylko lekarz może wykonać ,,dermabrazję".. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.