różnica w związku 10 lat - 22 i 32 - co myślicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 15:09   #31
IamPosh
Raczkowanie

Dot.: różnica w związku 10 lat - 22 i 32 - co myślicie?

Nie wtrącaj się - to już dorosli ludzie, jesli im różnica wieku 10 lat nie przeszkadza to Tobie nic do tego.
Z tej znajomości jeszcze nic może nie wyniknąć, a jeśli akurat coś wyniknie a jedyne co będziesz mogła mieć facetowi do zarzucenia to wiek i odległość to.. daruj sobie lepiej jakiekolwiek komentarze
IamPosh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 17:10   #32
crystal_tokio
Zadomowienie

Ja bym się nie wtrącała - to jej życie i ma prawo układać je z kim chce => lekarzem, nauczycielem, barmanem także proponuję z lekka wyluzować.
I tak generalnie no offence, ale czuję jakąś nutkę zazdrości w końcu lekarz dość dużo zarabia, koleżanka ma dopiero 22 lata i jakby im się udało, to byłaby "dobrze ustawiona"
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 18:25   #33
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Prędzej czy później sama się dowie, jeśli jednak by miał.
No tak. Tylko lepiej żeby się dowiedziała szybciej niż później. Zawsze to mniejszy zawód...
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 18:40   #34
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
No tak. Tylko lepiej żeby się dowiedziała szybciej niż później. Zawsze to mniejszy zawód...
No pewnie że tak. Tylko innej drogi do tego nie ma- muszę się poznać i dopiero wtedy dziewczyna może wybadać czy facet nie ściemnia.
Chyba że wynajmie sobie teraz detektywa
Stary 2012-01-19, 19:00   #35
Hultaj
BAN stały

nie każda fajna lekarka z własną kliniką jest panną, albo np. jest ładna.

no to facet jest naprawdę super czy też go nie poznałaś? Bo drugie wyklucza możliwość stwierdzenia pierwszego. A w ogóle to jakie masz do niego zastrzeżenia poza tym, że mieszka 500 od niej, i jest 10 lat starszy, zadeklarował, że narobi jej 10ro dzieci jeszcze przed dyplomem a pięniedzmi w domu to będzie sam rozporządzał, czy jak?

Ogólnie to chyba sobie daj na wstrzymanie z tą troską. Co najwyżej pomóż dziewczynie pilnować swojego bezpieczeństwa, jak chcesz sie przydać, a faceta pozwól jej wybrac sobie samej.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

aha, czyli ona, żeby było śmieszniej, jeszcze go nie spotkała, ostro na niego leci i schizuje się, czy aby na pewno nie dzieciaty/żonaty. Ech.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-01-19 o 18:56
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 20:46   #36
Kohnelia20
Zakorzenienie

10lat to pikuś na wizazu spotkałam się z większą różnica wieku między partnerami 15,20,25 lat to dopiero mogłabyś się zacząć martwić o koleżanke
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 21:03   #37
aaniolekk
Zadomowienie

10 lat to nie jest duża różnica tym bardziej, że są w takim wieku i nie musi być ona bardzo zauważalna. Gorzej jakby ona miała np. 16, on 26 lat. Ważne, że się dogadują i żeby mieli takie same oczekiwania od siebie. Ona jest studentką i pewnie nie chce jeszcze zakładać rodziny, mieć dzieci. On już może w tym wieku tego chcieć. Jakby co do tego się zgadzali to będzie dobrze
Ja miałam też obawy, mój mężczyzna jest starszy ode mnie o 6 lat. Bałam się przede wszystkim, że będziemy mieli inne podejście do życia i on już będzie chciał dzieci.. ale tak się dobrze dobraliśmy i oboje nie jesteśmy jeszcze na to gotowi a on jako, że facet charakterem czasem zachowuje się jakby był w moim wieku, a nawet młodszy :P
Znam mnóstwo przykładów udanych związków z taką i większą różnicą wieku nawet moja babcia z dziadkiem różnica 14 lat i są razem 60 lat, najlepszy przykład

Myślę, że nie powinnaś się wtrącać bo tylko stracisz przyjaciółkę. Ona go kocha, jest zapatrzona w niego i nie zrezygnuje, a Ciebie odbierze tylko w tej sytuacji jako wroga.. Poznaj go, zobacz jaki jest i jak ją traktuje. Obserwuj z czasem co się dzieje, jeśli zauważysz coś złego, ona będzie się skarżyć to rozmawiaj z nią. Na pewno będzie Ci się zwierzać jeśli teraz nie pokażesz, że jesteś przeciwna temu związkowi.

Może dziewczyna właśnie potrzebuje kogoś starszego i odpowiedzialnego. Wiele osób tak ma, ja sama czuje się bezpiecznie i jakoś bardziej ufam starszemu mężczyźnie. Lepiej żeby była z takim niż gówniarzem w jej wieku któremu jeszcze pstro w głowie i bez większych planów na życie. Prędzej taki ją zostawi i zrani.

teraz doczytałam, że jeszcze się nie spotkali
więc moje zdanie jest takie, niech sie spotkają, ona niech się dowie czy wszystko co mówi jest prawdą i niech próbują, a Ty trzymaj kciuki żeby koleżance się udało

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2012-01-19 o 21:13
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 11:51   #38
Clood
Zadomowienie

dla mnie np 29 latek z 19 tką to szczyt nieudolności faceta, niemożność ułożenia sobie życia z bardziej wymagającą i doświadczoną kobietą, czyste lenistwo, bo młode właściwie zwykle ma różowe okulary i heh miś jest najcudowniejszy, najukochańszy, związek ideał on sobie ją wychowa, ona będzie go wielbić i słuchać. A z kolei 30 latka z 40 latkiem - w tym wieku różnica mentalności całkiem się zaciera.

ale każdy żyje jak chce
Clood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 12:34   #39
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
dla mnie np 29 latek z 19 tką to szczyt nieudolności faceta, niemożność ułożenia sobie życia z bardziej wymagającą i doświadczoną kobietą, czyste lenistwo, bo młode właściwie zwykle ma różowe okulary i heh miś jest najcudowniejszy, najukochańszy, związek ideał on sobie ją wychowa, ona będzie go wielbić i słuchać.
Ale jeśli taka historia ma jakiś dalszy ciąg to w momencie gdy ona ma lat 30 (albo coś około tego) jest dojrzała i świadoma siebie i swoich potrzeb, nagle gubi te różowe okulary, w których "misio" był taki cudowny i zaczyna się zastanawiać co ona z nim robi właściwie.
Stary 2012-01-20, 12:42   #40
madana
Zakorzenienie

Rozumiałabym , gdybyś się martwiła, bo koleżanka wdepnęła w związek z żonaty i dzieciatym 32-latkiem, ale facet jest wolny. Mój szwagier jest 11 lat starszy od mojej siostry, to jeden z najlepszych ludzi, jakich znam, a małżeństwem -udanym- są od wielu lat.
Dlatego uważam, że się niepotrzebnie wtrącasz.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 13:04   #41
SweetDreamer
BAN stały

wlasnie problem jest w tym, ze nie mam tej pewnosci..
bo ona ma tylko jego slowo, bo to jednak 500 km

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Rozumiałabym , gdybyś się martwiła, bo koleżanka wdepnęła w związek z żonaty i dzieciatym 32-latkiem, ale facet jest wolny. Mój szwagier jest 11 lat starszy od mojej siostry, to jeden z najlepszych ludzi, jakich znam, a małżeństwem -udanym- są od wielu lat.
Dlatego uważam, że się niepotrzebnie wtrącasz.
SweetDreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 14:04   #42
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetDreamer Pokaż wiadomość
wlasnie problem jest w tym, ze nie mam tej pewnosci..
bo ona ma tylko jego slowo, bo to jednak 500 km
- cóż, w dobie internetu da się to sprawdzić, prawda?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 18:26   #43
SweetDreamer
BAN stały

jak sprawdzic czy ma zone czy dziecko?
napisanie imienia nazwiska, miasta czy zawodu(lub wszystkiego naraz) tego nie pokaze niestety. wzmian o zonie czy dziecku nie ma, ale to nie znaczy ze on ich nie ma. moja inna kolezanka ma dziecko, meza, tez dosc "wazny" zawod, po wpisaniu sporo o niej wyskakuje ale o mezu czy coreczce nic a ich ma..

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, w dobie internetu da się to sprawdzić, prawda?
Stary 2012-01-21, 05:43   #44
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
I Ty niby chcesz jej dobra?
Jak go chcesz to masz rację - nie "wpieprzaj się" ...

Facet mówisz super, porządny, bez dzieci, żony, wykształcony. A Ty się wcinasz między wódkę i zakąskę tylko dlatego że dzieli ich 10 lat różnicy? No błagam Cię, w takim wieku jak oni są to żadna tragedia. Zrozumiałabym gdyby ona miała 15, ale to dorosła dziewczyna !
A on jako lekarz pewnie wcześniej miał dużo nauki, pracy i nie miał czasu na dziewczyny.

Zajmij się sobą i daj im spróbować stworzyć coś fajnego.

A ja mam spostrzezenia zupelnie odwrotne bo nie znam ani jednego wolnego lekarza.

Do autorki krotko: nie wtracaj sie
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 06:57   #45
kropkowana
Raczkowanie

GG do kropkowana

Ja nie rozumiem o co tu się martwić. Poza tym co dziewczyny napisały- jeśli będziesz się wtrącać- w końcu stracisz przyjaciółkę.
Męża poznałam mając 24 lata, On miał 32. 9 lat różnicy. I miałam świadomość, że to dużo ale nam to nie przeszkadzało. Najważniejsze są uczucia. Facet w tym wieku ma już w głowie poukładane, jest rozsądny- łatwiej mi było z nim żyć w porównaniu do poprzedniego związku z rówieśnikiem.
W tym roku mija 6 lat od poznania i spodziewamy się drugiego dziecka. Nie mogłam lepiej trafić.
kropkowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 10:35   #46
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bardzo bliska koleżanka w moim wieku (22, niedługo 23 latka) od pewnego czasu umawia sie z 32 latkiem. Ona jest studentka na 3 roku politologii a on lekarzem. Nie, nie ma żony ani dziecka, a mimo to ja jej odradzam ten zwiazek z troski o nia, bo to naprawde bliska kolezanka, znamy sie od dziecinstwa i sie martwie o nia. dobrze robie? facet jest naprawde super no i lekarz , ale 10 lat roznicy..
wiem, wiem nie powinnam sie "wpieprzac" ale to silniejsze ode mnie,bo sie o nia martwie..
dobrze robie, odradzajac jej taki zwiazek ze wzgledu na te roznice wieku i - nie ukrywajmy - spoleczna?
jak robie źle to mnie opieprzcie chce po prostu dla niej jak najlepiej.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

sorka ze napisałam tak malo, ale nie znam wszystkich szczegółow pozatym ona by sie pewnie wkurzyla ze gdzies o to pytam
ale jestem ciekawa waszych opinii..
Autorko, nie powinnas sie mieszac w jej decyzje i probowac ja zniechecic czy zachecic do czegos takiego.

Aczkolwiek, rozumiem nieco Twoje zdanie, bo nie wiem, co zdrowy emocjonalnie mezczyzna po 30stce mialby szukac na powaznie/dluzsza mete u studentki. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze ludzie sa rozni i bywaja szczesliwe takie zwiazki.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 10:48   #47
Rena
Zakorzenienie

ale po co nasze opinie?
zwiazku nie ma, roznica wieku ujdzie, roznic spolecznych brak - on wyksztalcony, ona tez za niedlugo,wlasciwie jedyny problem ktory identyfikuje to ta odleglosc, ale moze i z tym tez sobie poradza, kwestia determinacji.

Nie wiem jak Twoja kolezanka, ale mi jak sie ktos tak wtraca, to lubie z tego zaangazowania robic uzytek na wlasne cele i albo wtracacz sie szybko wycofuje albo tanczy jak ja mu zagram.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 21:06   #48
EnjoyTheDay
BAN stały

nie dziwie Ci sie ze sie martwisz czy nie ma żony, jesli dzieli ich poł kraju.
EnjoyTheDay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 21:18   #49
KittenFromHeaven1989
BAN stały

różnica w związku jeśli chodzi o wiek jest zdrowa - znam wiele par gdzie jest różnica 8 lat (2 pary) i 10 lat jedna parka i ta różnica jest super. Gorzej z odległością....
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 21:25   #50
SweetDreamer
BAN stały

no właśnie .

Cytat:
Napisane przez KittenFromHeaven1989 Pokaż wiadomość
różnica w związku jeśli chodzi o wiek jest zdrowa - znam wiele par gdzie jest różnica 8 lat (2 pary) i 10 lat jedna parka i ta różnica jest super. Gorzej z odległością....
Stary 2012-02-05, 21:36   #51
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Spotkali się w końcu czy dalej zamartwiasz się na zapas?
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:54   #52
SweetDreamer
BAN stały

no wlasnie nie .
On miał teraz przyjechac za tydzien do niej na weekend, w planach bylo te jakies spotkanie we 3 zebym go poznała, a 2 dni temu napisał jej ze dopiero w kwietniu bedzie mogl przyjechac do niej, bo ma za duzo obowiazkow a jak ona chce przyjechac, to mowi ze nie, bo 1 raz on powinien przyjechac, bo jakby 1 raz ona jechala przez pol Polski to by blyo niby niekulturalne z jego strony..
w efekcie wciaz sie martwie o nia;p

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Spotkali się w końcu czy dalej zamartwiasz się na zapas?
Stary 2012-02-07, 17:03   #53
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie .
On miał teraz przyjechac za tydzien do niej na weekend, w planach bylo te jakies spotkanie we 3 zebym go poznała, a 2 dni temu napisał jej ze dopiero w kwietniu bedzie mogl przyjechac do niej, bo ma za duzo obowiazkow a jak ona chce przyjechac, to mowi ze nie, bo 1 raz on powinien przyjechac, bo jakby 1 raz ona jechala przez pol Polski to by blyo niby niekulturalne z jego strony..
w efekcie wciaz sie martwie o nia;p
Chyba panu nie zależy za bardzo (mimo tych kulturalnych tłumaczeń). Zamiast martwić się o koleżankę zacznij ją przygotowywać na to, że raczej nic z tej znajomości więcej nie będzie.
Stary 2012-02-07, 17:11   #54
maryanna3
Zakorzenienie

W ogóle wszystko to jest bardzo śmieszne. Mam wrażenie że ta Twoja koleżanka nakręciła się jak szczerbaty na suchary, facet z posadką terefere. A na dobrą sprawę to się ani razu jeszcze na żywo nie widzieli więc to jest w ogóle ŻADNA znajomość co dopiero związek. Nie ma się czym martwić chyba, że koleżanka zakochuje się w internetowych wyobrażeniach.

Ty albo jesteś trochę zazdrosna(to już w ogóle byłby śmiech na sali) albo zwyczajnie patrzysz czysto rozsądkowo, wiesz że koleżanka się samonakręca i taki ma charakter i ją przytrzymujesz, żeby się nie nakręcała dalej. Może i dobrze ale nic nie poradzisz jak ktoś sobie coś wymyśli i w to uwierzy to koniec.

Oczywiście że facet może mieć żonę, może mieć tabun różnych 'żon' i różnych dzieci Że co niby się da w dobie internetu, takich informacji się nie da. Chyba, że detektyw albo lepsze poznawanie się i zaufanie komuś, no bo co zrobić. Tu przeszkodą nie jest absolutnie wiek ale to że tu nie ma NIC oprócz może dużej odległości, tak więc nie ma się czym martwić a wy się martwicie.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 17:32   #55
SweetDreamer
BAN stały

co do pogrubionego - tak, wlasnie dlatego sie martwie.. bo moja przyjaciolka byla wczesniej w 4 letnim zwiazku, mega toksycznym, nie chce zeby wiecej tak cierpiala a widze ze jej naprawde zaczelo mega zalezec.. codziennie pisza smsy, gg, on dzwoni do niej i długo rozmawiaja i widze ze ona naprawde ostro "leci" na niego.
Po tym co przeszła z tamtym facetem chce zaoszczedzic jej cierpien..
on niby moze w kwietniu dopiero przyjechac,bo ma sporo zawodowych obowiazkow - fakt w tym moze byc sporo prawdy, w koncu lekarze tyraja a on poza szpitalem gdzie pracuje jako rezydent to pracuje tez w jakies klinice wiec moze sie nie mijac z prawda..
sama nie wiem, po prostu miala takiego pecha wczesniej do faceta, ze kto jak kto, ale ona juz cierpiec nie moze, dlatego sie tak martwie.

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
W ogóle wszystko to jest bardzo śmieszne. Mam wrażenie że ta Twoja koleżanka nakręciła się jak szczerbaty na suchary, facet z posadką terefere. A na dobrą sprawę to się ani razu jeszcze na żywo nie widzieli więc to jest w ogóle ŻADNA znajomość co dopiero związek. Nie ma się czym martwić chyba, że koleżanka zakochuje się w internetowych wyobrażeniach.

Ty albo jesteś trochę zazdrosna(to już w ogóle byłby śmiech na sali) albo zwyczajnie patrzysz czysto rozsądkowo, wiesz że koleżanka się samonakręca i taki ma charakter i ją przytrzymujesz, żeby się nie nakręcała dalej. Może i dobrze ale nic nie poradzisz jak ktoś sobie coś wymyśli i w to uwierzy to koniec.

Oczywiście że facet może mieć żonę, może mieć tabun różnych 'żon' i różnych dzieci Że co niby się da w dobie internetu, takich informacji się nie da. Chyba, że detektyw albo lepsze poznawanie się i zaufanie komuś, no bo co zrobić. Tu przeszkodą nie jest absolutnie wiek ale to że tu nie ma NIC oprócz może dużej odległości, tak więc nie ma się czym martwić a wy się martwicie.

Edytowane przez SweetDreamer
Czas edycji: 2012-02-07 o 17:33
Stary 2012-02-08, 15:34   #56
SweetDreamer
BAN stały

upup
Stary 2012-02-08, 16:57   #57
E f f i
Raczkowanie

♥ na wizażu od 2007 ♥

Edytowane przez E f f i
Czas edycji: 2016-08-25 o 18:00
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości