![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: różnica w związku 10 lat - 22 i 32 - co myślicie?
Nie wtrącaj się - to już dorosli ludzie, jesli im różnica wieku 10 lat nie przeszkadza to Tobie nic do tego.
Z tej znajomości jeszcze nic może nie wyniknąć, a jeśli akurat coś wyniknie a jedyne co będziesz mogła mieć facetowi do zarzucenia to wiek i odległość to.. daruj sobie lepiej jakiekolwiek komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja bym się nie wtrącała - to jej życie i ma prawo układać je z kim chce => lekarzem, nauczycielem, barmanem
![]() I tak generalnie no offence, ale czuję jakąś nutkę zazdrości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że wynajmie sobie teraz detektywa ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
nie każda fajna lekarka z własną kliniką jest panną, albo np. jest ładna.
![]() no to facet jest naprawdę super czy też go nie poznałaś? ![]() ![]() Ogólnie to chyba sobie daj na wstrzymanie z tą troską. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- aha, czyli ona, żeby było śmieszniej, jeszcze go nie spotkała, ostro na niego leci i schizuje się, czy aby na pewno nie dzieciaty/żonaty. Ech. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-01-19 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
10lat to pikuś na wizazu spotkałam się z większą różnica wieku między partnerami 15,20,25 lat to dopiero mogłabyś się zacząć martwić o koleżanke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
10 lat to nie jest duża różnica
![]() ![]() Ja miałam też obawy, mój mężczyzna jest starszy ode mnie o 6 lat. Bałam się przede wszystkim, że będziemy mieli inne podejście do życia i on już będzie chciał dzieci.. ale tak się dobrze dobraliśmy i oboje nie jesteśmy jeszcze na to gotowi ![]() Znam mnóstwo przykładów udanych związków z taką i większą różnicą wieku nawet moja babcia z dziadkiem różnica 14 lat i są razem 60 lat, najlepszy przykład ![]() Myślę, że nie powinnaś się wtrącać bo tylko stracisz przyjaciółkę. Ona go kocha, jest zapatrzona w niego i nie zrezygnuje, a Ciebie odbierze tylko w tej sytuacji jako wroga.. Poznaj go, zobacz jaki jest i jak ją traktuje. Obserwuj z czasem co się dzieje, jeśli zauważysz coś złego, ona będzie się skarżyć to rozmawiaj z nią. Na pewno będzie Ci się zwierzać jeśli teraz nie pokażesz, że jesteś przeciwna temu związkowi. Może dziewczyna właśnie potrzebuje kogoś starszego i odpowiedzialnego. Wiele osób tak ma, ja sama czuje się bezpiecznie i jakoś bardziej ufam starszemu mężczyźnie. Lepiej żeby była z takim niż gówniarzem w jej wieku któremu jeszcze pstro w głowie i bez większych planów na życie. Prędzej taki ją zostawi i zrani. teraz doczytałam, że jeszcze się nie spotkali więc moje zdanie jest takie, niech sie spotkają, ona niech się dowie czy wszystko co mówi jest prawdą i niech próbują, a Ty trzymaj kciuki żeby koleżance się udało ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 Edytowane przez aaniolekk Czas edycji: 2012-01-19 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
dla mnie np 29 latek z 19 tką to szczyt nieudolności faceta, niemożność ułożenia sobie życia z bardziej wymagającą i doświadczoną kobietą, czyste lenistwo, bo młode właściwie zwykle ma różowe okulary i heh miś jest najcudowniejszy, najukochańszy, związek ideał
![]() ale każdy żyje jak chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Rozumiałabym , gdybyś się martwiła, bo koleżanka wdepnęła w związek z żonaty i dzieciatym 32-latkiem, ale facet jest wolny. Mój szwagier jest 11 lat starszy od mojej siostry, to jeden z najlepszych ludzi, jakich znam, a małżeństwem -udanym- są od wielu lat.
Dlatego uważam, że się niepotrzebnie wtrącasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
wlasnie problem jest w tym, ze nie mam tej pewnosci..
bo ona ma tylko jego slowo, bo to jednak 500 km Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
jak sprawdzic czy ma zone czy dziecko?
napisanie imienia nazwiska, miasta czy zawodu(lub wszystkiego naraz) tego nie pokaze niestety. wzmian o zonie czy dziecku nie ma, ale to nie znaczy ze on ich nie ma. moja inna kolezanka ma dziecko, meza, tez dosc "wazny" zawod, po wpisaniu sporo o niej wyskakuje ale o mezu czy coreczce nic a ich ma.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam spostrzezenia zupelnie odwrotne bo nie znam ani jednego wolnego lekarza. Do autorki krotko: nie wtracaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ja nie rozumiem o co tu się martwić. Poza tym co dziewczyny napisały- jeśli będziesz się wtrącać- w końcu stracisz przyjaciółkę.
Męża poznałam mając 24 lata, On miał 32. 9 lat różnicy. I miałam świadomość, że to dużo ale nam to nie przeszkadzało. Najważniejsze są uczucia. Facet w tym wieku ma już w głowie poukładane, jest rozsądny- łatwiej mi było z nim żyć w porównaniu do poprzedniego związku z rówieśnikiem. W tym roku mija 6 lat od poznania i spodziewamy się drugiego dziecka. Nie mogłam lepiej trafić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek, rozumiem nieco Twoje zdanie, bo nie wiem, co zdrowy emocjonalnie mezczyzna po 30stce mialby szukac na powaznie/dluzsza mete u studentki. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze ludzie sa rozni i bywaja szczesliwe takie zwiazki.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ale po co nasze opinie?
zwiazku nie ma, roznica wieku ujdzie, roznic spolecznych brak - on wyksztalcony, ona tez za niedlugo,wlasciwie jedyny problem ktory identyfikuje to ta odleglosc, ale moze i z tym tez sobie poradza, kwestia determinacji. Nie wiem jak Twoja kolezanka, ale mi jak sie ktos tak wtraca, to lubie z tego zaangazowania robic uzytek na wlasne cele i albo wtracacz sie szybko wycofuje albo tanczy jak ja mu zagram. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
nie dziwie Ci sie ze sie martwisz czy nie ma żony, jesli dzieli ich poł kraju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
różnica w związku jeśli chodzi o wiek jest zdrowa - znam wiele par gdzie jest różnica 8 lat (2 pary) i 10 lat jedna parka i ta różnica jest super. Gorzej z odległością....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Spotkali się w końcu czy dalej zamartwiasz się na zapas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
no wlasnie nie
![]() On miał teraz przyjechac za tydzien do niej na weekend, w planach bylo te jakies spotkanie we 3 zebym go poznała, a 2 dni temu napisał jej ze dopiero w kwietniu bedzie mogl przyjechac do niej, bo ma za duzo obowiazkow ![]() ![]() w efekcie wciaz sie martwie o nia;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
W ogóle wszystko to jest bardzo śmieszne. Mam wrażenie że ta Twoja koleżanka nakręciła się jak szczerbaty na suchary, facet z posadką terefere. A na dobrą sprawę to się ani razu jeszcze na żywo nie widzieli więc to jest w ogóle ŻADNA znajomość co dopiero związek. Nie ma się czym martwić chyba, że koleżanka zakochuje się w internetowych wyobrażeniach.
Ty albo jesteś trochę zazdrosna(to już w ogóle byłby śmiech na sali) albo zwyczajnie patrzysz czysto rozsądkowo, wiesz że koleżanka się samonakręca i taki ma charakter i ją przytrzymujesz, żeby się nie nakręcała dalej. Może i dobrze ale nic nie poradzisz jak ktoś sobie coś wymyśli i w to uwierzy to koniec. Oczywiście że facet może mieć żonę, może mieć tabun różnych 'żon' i różnych dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
co do pogrubionego - tak, wlasnie dlatego sie martwie.. bo moja przyjaciolka byla wczesniej w 4 letnim zwiazku, mega toksycznym, nie chce zeby wiecej tak cierpiala a widze ze jej naprawde zaczelo mega zalezec.. codziennie pisza smsy, gg, on dzwoni do niej i długo rozmawiaja i widze ze ona naprawde ostro "leci" na niego.
Po tym co przeszła z tamtym facetem chce zaoszczedzic jej cierpien.. on niby moze w kwietniu dopiero przyjechac,bo ma sporo zawodowych obowiazkow - fakt w tym moze byc sporo prawdy, w koncu lekarze tyraja a on poza szpitalem gdzie pracuje jako rezydent to pracuje tez w jakies klinice wiec moze sie nie mijac z prawda.. sama nie wiem, po prostu miala takiego pecha wczesniej do faceta, ze kto jak kto, ale ona juz cierpiec nie moze, dlatego sie tak martwie ![]() Cytat:
Edytowane przez SweetDreamer Czas edycji: 2012-02-07 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
upup
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.