|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż a praca
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiscie nie wytatuowałabym sobie nic w tym miejscu w ktorym Tobie sie marzy...
Ja mam na ramieniu i póki co mi on nie przeszkadza w zdobyciu pracy itd, wrecz przeciwnie ( w pracy w ktorej jestem mojemu szefowi sie moj tatuaz podoba przeogromnie i sam chcialby takie coś tyle ze to raczej "babski" wzór, ale swoja zone chce kusić mimo ze to nic specjalnego. Ot takie serce niby z kwiatu róźy.
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
no co Ty?
a jak dawno temu usuwał ? ja widziałam kilka dni temu znajomego ktory miał caly rekaw od lokcia do nadgarstka, usuwał, nie miał najmniejszego sladu, blizny, nic.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32358533]Może przeszkadzać. Mój znajomy miał na przedramieniu, i musiał usuwać, zgłaszając się do służb mundurowych. A tatuaż ładny, nie kojarzący się z niczym złym, niewłaściwym. Usuwanie i kosztowne jak szlag, i boli, i zostawia paskudny ślad.[/QUOTE] |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Samo miejsce jest fajne, ale nie zrobłabym sobie tam tatuażu, tak samo, jak ni zrobiłam kolczyka w widocznym miejscu. W mojej pracy marzę być traktowana poważnie, a nie jak gówniara z tatuażem, a taki jest niestety pogląd wielu Polaków
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, tu nawet nie chodzi o to, czy ktoś w pracy będzie miał kontakt z klientami i tak dalej, ale o to, że niestety już podczas rozmów kwalifikacyjnych możemy być skreśleni przez tatuaże. Ubolewam nad tym, ale nic się z tym nie zrobi.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ta śmieszna zasada działa także w przeciwnym kierunku - gdy wykryjemy używki (gdy test był wykonany z innych wskazań), wracamy do ciała i ponownie szukamy tatuaży. I to nie jest stereotyp, przez lata zauważono powiązanie i wykorzystuje się je w poważnych badaniach. Sama znam kilka wytatuowanych a nie ćpających osób i to nie przekreśla zasady. Która może zostać za kilka lat zmieniona, bo tatuaż powoli przestaje być domeną kryminalistów, a stał się zwyczajnie modny. Autorko, nie oburzaj się, ja Ci szczerze z serca życzę abyś to jeszcze przemyślała i sprawdziła, czy ten pomysł przetrwa próbę czasu. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się, że przy załatwianiu jakieś sprawy osobiście szybko wychodzi czy dana osoba jest kompetentna i mówiąc kolowialnie ogarnięta i wtedy raczej nikt nie postrzega jej przez pryzmat tatuażu/dreadów itp (choć oczywiście bardzo prawdopodobne, że będą o niej mówić "ta z dreadami"-ale raczej w celu rozpoznania danej osoby niż umniejszenia jej kompetencji)
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Buc
|
Cytat:
zależy od branży. to raz. a dwa, to trzeba mieć wydziabane albo dłonie albo szyję. w innym wypadku, zawsze zasłonisz tatuaż, więc raczej nikt wtedy Cię z tego powodu nie skreśli.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
no moze przeszkadzac, ale na poczatku zalecam dlugi rekaw, a potem jak juz beda przekonani do Ciebie i kwalifikacji, mozesz odslonic, w koncu praca w labratorium chemicznym to nie praca z klientem w banku.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będąc w urzędzie miasta widziałam panią za okienkiem z tatuażem na całej ręce. Da się.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Gang Iren
|
Tez bym sie wahala,bo Polska to jednak zacofany kraj i nietolerancyjny.
|
|
#43 | |
|
Buc
|
Cytat:
nie czają takiego generalizowania - wiadomo, że przy zawodach zaufania publicznego czy takich gdzie występuje kontakt z klientem, widoczny tatuaż rzeczywiście może być problemem. pamiętać jedynie trzeba, że nie takie tylko zawody istnieją i są miejsca czy zawody gdzie tatuaż nikogo nie będzie raził.
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o nauczycielu z tatuażem? Dajmy na to wytatuowana kostka u kobiety w miarę delikatny sposób. Z punktu widzenia potencjalnych rodziców dzieci nauczanych przez taką panią- miałyście jakieś obiekcje?
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o nauczyciela to tak, bo dzieci pewnie wracałyby do domu i mówiły, że one też tak chcą bo przecież pani nauczycielka ma
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lucciola Czas edycji: 2012-03-19 o 13:38 |
||
|
|
|
|
#47 | |
|
Buc
|
Cytat:
nie miałabym żadnych.
|
|
|
#48 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ja też nie.
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
wątek trochę ,,przygasł,, ale podzielę się w Wami moja opinią. Mam tatuaż na lewym przedramieniu i gdybym wiedziała jakie będą tego skutki- w życiu bym sie na to nie zdecydowała. kiedy mój szef zorientował się że posiadam tatuaż w widocznym miejscu-postawił mi warunek, albo usuwam albo żegnam się z pracą. Pomyślałam,że poszukam innej pracy, wkońcu posiadam 5 letnie doświadczenie w pracy biurowej, i wyższe wykształcenie wiec nie może być aż tak strasznie. byłam na kilku rozmowach,niestety bez odzewu.Na jednej powiedziano mi wprost że ze względu na tatuaż mnie nie zatrudnią. Próbowałam wyjechać do pracy zagranicę- do sprzątania hoteli, również mi odmówiono, powiedziano że w hotelach nawet sprzątaczki muszą schludnie wyglądać, a tatuaż świadczy o czymś innym. Podjęłam decyzję- USUNĘ. Obecnie jestem po pierwszym zabiegu laserowym. Boleć nie bolało, szkoda mi jednak tych pieniędzy które muszę zainwestować bo oszczędności się kurczą a obecnie jestem bez pracy. tak wiec z własnych doświadczeń- ODRADZAM!!!
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
sorki
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-04-05 o 23:38 |
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Witam! jutro idę do studio tatuażu na kolejny seans..tym razem nadgarstek.. jestem kierownikiem działu edukacji w muzeum (posiadam juz tatuaż na łopatce - portret swojego meza, oraz kolczyk w łuku brwiowym, zobaczymy jaka bedzie reakcja przełożonego oraz innych "ważnych" osobistości..nie wyobrażam sobie rezygnacji z tego tatuażu ze względu na prace..moze jednak sie myle..pozdrawiam wszystkich odważnych!kto jak nie my moze zmieniać polska rzeczywistość.. i oczywiscie dam znać czy zostałam bezrobotna..;-)
|
|
|
|
|
#53 |
|
Polka Ogarniaczka
|
moja siostra ma tatuaż na nadgarstku, z wykształcenia jest logopedą i chce pracować w zawodzie. Ja z kolei planowałam też na nadgarstku, a chcę pracować jako nauczyciel rytmiki w przedszkolu/nauczyciel śpiewu i zastanawiam się teraz, czy nie zrobić dziary wyżej, bo jeśli bym tylko śpiewała na estradzie to spoko, ale tak to mam pewne wątpliwości. Co byście radziły?
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Buc
|
ja bym robiła tam gdzie bym miała ochotę, ale jeśli boisz się, że może wpłynąć to na Twoje życie zawodowe to zrób w innym miejscu.
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od pracy. Moich dwóch kolegów ma wydziarane całe ręce, są ratownikami medycznymi i mają zakaz chodzenia w krótkim rękawie. W sumie się nie dziwię. Moja koleżanka natomiast ma na szyi dużego motyla, ale pracuje na bloku operacyjnym i nikt jej uwagi nie zwracał.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2014-04-06 o 12:16 Powód: literówka |
|
|
|
|
#57 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale spoko, ratownicy i tak najczęściej chodzą w długich rękawach. |
|||||
|
|
|
|
#58 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Myślę coraz poważniej nad zrobieniu go w innym miejscu, lub na przedramieniu gdzieś po prostu
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
ja mam na nadgarstku, pracuję w banku i żyję
![]() zrobiłam tatuaż tam gdzie chciałam, a wychodzę z założenia, że jak coś komuś nie pasuje to się patrzeć nie musi. tak samo z pracą, jeśli pracodawca uważa, że posiadanie tatuażu jest ważniejsze niż umiejętności to chyba czas na znalezienie nowego pracodawcy. |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
W sumie jak się nad tym zastanowić, to nawet lepiej, że moje zwłoki dokładniej przebadają (nie ćpam, nie palę, piję piwko w weekendy).
![]() Mnie rażą (z roku na rok coraz mniej, ale jednak nadal) tylko tatuaże na szyi (mam na myśli okolice krtani, nie karku) i na czaszce (nie za uszami, tylko ogolona i kolorowa łepetyna). Średnio też mi się podobają wydziarane palce. No, ale ja nie decyduję o niczyim zatrudnieniu. A co do weterynarii, to nie wydaje mi się, żeby było to jakoś bardzo źle widziane.. Znam wielu wytatuowanych (często całe rękawy) wetów.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

mimo ze to nic specjalnego. Ot takie serce niby z kwiatu róźy.

(Wito, 22.01.2020