|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ja jestem najstarsza, potem brat o rok młodszy ode mnie i drugi który skończy 11lat w maju. To nawet ten najmłodszy brat ją wogóle nie interesuje. Ona nie lubi dzieci. Jest taka zimna. Teraz na weekend jej nie było bo pojechała sobie nad morze to jaki był spokój, aż miło i przyjemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem, ale znając siebie chyba bym pojechała. Choć sama nie wiem bo ponoć przy końcu to dziecko o wiele mniej się rusza ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
No jest masakrycznie drogi. Sama bym sobie go nigdy nie kupiła. Ale im dłużej przeglądam jego opcje i przepisy, tym bardziej go doceniam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
aalegna ja po tym co przeszłam to bym pojechała na kontrolne KTG
A tak w ogóle to witam ![]() ![]() Strasznie się pusto robi jak tak się rozpakowywujemy ale co począć jak się czasu nie ma. Basia ładnie śpi. Budzi się tak mniej więcej co 3 godziny a potem mamy taką godzinkę dla siebie: popatrzy się, zje, beknie, znowu zje, zrobi kupę, przewijam ją i zje po raz trzeci i się odbije i mała zasypia. A w nocy dzisiaj to przed 23 pobudka, o 2 i 5.30 ale o 6 spała już i miałam czas do 9 także póki co nie narzekam. Staram się jeść wszystko chodź plącze to z jedzeniem łagodniejszym tak żeby od razu wiedzieć czy małej nic nie jest i póki co nie ma problemu.
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Bo ja wiem, TZ smakuje, dla mnie to poprostu taki warzywno-miesny sos , jemy z ryżem lub kluskami, juz kiedys pisalam podsmazam kiełbaske z cebulka i mięskiem z łopatki albo surowym boczkiem, pieczarki, papryka, pomidorki i doprawiam i jest nawet nawet
![]() Ogolnie Jolka ja nie jestem dobra kucharka ![]() ![]() na all to thermo urzadzenie ,bo az sprawdzilam od 2 tys w zwyz.. ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||||||
Zadomowienie
|
oj ja dostałam boleśnie właśnie w bok pod żebra ![]() a naprodukowałam się na starym wątku ![]() ![]() Cytat:
ale to się pochwalę i zrobię foto przed urodzinami babci w sobotę co będę jakoś wyglądac bo teraz to ja juz włosy umyte i wykąpana jakoś rtak mam ze zawsze po wizycie u fryzjera muszę wlosy umyc Cytat:
Cytat:
ja robię prawie tak jak konia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no podobno może się "przylepic" ale tyle co ja sie nagłaskałam przed zajściem brzucha koleżanki że masakra a zaszłam po roku Cytat:
śliczności kochana ![]() ![]() ![]() Cytat:
oj ja bez soli jakbym miała jesc to wole wcale nie jesc takie jałowe mi się papu wydaje wtedy zresztą mam to po ojcu że dla innych co s jest przesolone dla nas w sam raz także z reguły dosalamy posiłki jeszcze bo nam mało soli wiem że to niezdrowe no ale co zrobic
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to po tym znieczuleniu w krzyż ale tak mnie boli ten kręgosłup, że masakra chyba bardziej jest to bolesne jak cięcie.
A w staniku noszę pieluchy tetrowe mam taki nawał mleczny.
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
I ja witam w nowym wątku
![]() zjadłam zupke, troche ogarnelam mieszkanie, zrobilam zakupy i troche mi lepiej, ide poczytac ksiazke, tz mnie troche wkurza, pozno wraca, rzadko pyta sie jak sie czuje, jak go ostatnio o to ochrzanilam to powiedzial, ze jak bedzie mi sie cos dziac to napewno dam mu znac ![]() potrafi sie mna zajac i ugotuje jak przyjdzie z pracy i na zakupy moze pojsc i nie marudzi, ale taki jakis nie czuly sie zrobil, jest mi smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda słów na to wszystko. I ja napewno nie chciałabym być taką matką jak ona, będę robiła wszystko aby nie popełnić jej błędów. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- tynka przez Ciebie mam ochotę na jakieś leczo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
ide poćwiczyc, bo mnie dzis energia rozpiera a nie mam juz co sprzatac
![]() jolka takie leczo nie ma prawa CI nie wyjsc, wiec do dzieła ![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
dokładnie bez soli to takie bez smaku, choć za dużo soli nie lubię ale odrobinkę z koniecznością.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Melduje sie!
Ivonka odpowiedzialam Ci na starym watku jeszcze, ale zaraz postaram sie skopiowac, o : Ja nie umiem odszukac i zacytowac postow ale Emigra napisala ze nie umie Julki zostawic placzacej w lozeczku i ze na zmiane nosza z mezem, a Ty odpowiedzialas ze niemowle ekspresowo przyzwyczaja sie do noszenia, wiec troche sami kreca na siebie bat i ze mala ciagle bedzie sie domagala noszenia, na moja logike to tak jakbys powiedziala, ze nalezy Julke zostawic mimo wszytsko w lozeczku ![]() Jesli nie to mialas na mysli to ja juz nie wiem co? Udalo mi sie jednak ![]()
#45 |
Zadomowienie
|
Ja mojego Tz zawsze oszukuje
![]() ![]()
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() rewelacja ze teściowie zafundowali taki prezent ![]() Do desi odnosnie tego: "Ja nie umiem odszukac i zacytowac postow ale Emigra napisala ze nie umie Julki zostawic placzacej w lozeczku i ze na zmiane nosza z mezem, a Ty odpowiedzialas ze niemowle ekspresowo przyzwyczaja sie do noszenia, wiec troche sami kreca na siebie bat i ze mala ciagle bedzie sie domagala noszenia, na moja logike to tak jakbys powiedziala, ze nalezy Julke zostawic mimo wszytsko w lozeczku ![]() Jesli ni to mialas na mysli to ja juz nie wiem co?" Jeśli doczytałabyś do końca to przeczytałabyś że zaproponowałam jej kupno chusty -jako alternatywy noszenia na rękach, a zapewniającej dziecku maksimum bliskości matki i jednocześnie masaż brzuszka. Lepszego odtworzenia warunków z brzuszka chyba nie można zapewnić dziecku. Czytaj dokładnie zanim zrobisz z kogoś wyrodną matkę, ok?
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas jada totalnie suche ![]()
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Melduję się i zaraz zmykam po kebaba, bo żeście mi wczoraj zrobiły smaka na smieciowe żarełko
![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
Zobacz Twój Adaś jeszcze tańszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak samopoczucie u Ciebie ? Bo ostatnio placzliwa bylas? Przeszlo?
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, jak wychodzę z domu, to ogarnę twarz, włosy, ubiór aby nie wyglądać jak ostatnia fleja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kusicie wszystkim ![]() ![]() dziś albo jutro chyba pozwole sobie na kebaba o ile na najdzie mnie ochota na coś innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
A pisałyście przepis na naleśniki ja robię na oko ale mam taki fajny przepis na takie do sera lub do dżemu bo wychodzą lekko grubsze i bardzo są fajne zaraz po zdjęciu z patelni takie chrupiące
![]() Daje 4-5 jajek mleko ( na oko) mąka ( na oko) płaską łyżeczkę sody pół szklanki wody gazowanej lub trochę więcej szczypta soli olej Nowaken może i faktycznie to po ciąży zresztą ten ból to na wysokości piersi może przez ten okropny nawał mleczny bo mam takie teraz pełne i ciężkie te piersi, że szok
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
spadam poleżeć
![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
o nie, ale się zrobiłam ....nowy watek, a ja w starym skrobię ....to wklejam co tam napisałam
Napisane przez desia888 ![]() No ale jak mozna zostawic w lozczeku placzace dziecko ![]() Przeciez to sie serce kraje! A no właśnie, no i co za różnica ,że w chuście noszenie jest ok i do tego dziecko się nie przyzwyczaja, a do noszenia na rękach tak i to jest złe ? Bardzo to ciekawe jest ![]() I jeszcze chciałam się podpiąć pod Ciebie Desia tzn, pod to co napisałaś do Emigry ![]() I jeszcze chciałam powiedzieć Dziewczynom ,że jeśli nie będziecie super modelkami z makijażem i w pięknych ciuszkach w domu mając noworodka to nie myślcie ,że jesteście gorsze, nie dajecie rady ,że jesteście Broń Boże złymi matkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat: Napisane przez gosia261282 ![]() Przytulenie jak placze,potrzebuje bliskosci jak najbardziej.Tez nie zostawialam dziecka samego,placzacego w lozeczku.Ale troche przesadzilam,bo trzymalam mala caly czas przy sobie,nauczylam zasypiania na rekach,noszenia,nawet jak nie bylo potrzeby.I potem juz bylo trudno oduczyc.A co innego noszac usypiac 3 kg szczescia,a co innego 10 kg ![]() A to wychodzi na to ,że chusty też są nie za dobre , bo jednak to właśnie wtedy mamy możliwość mieć dziecko non stop przy sobie, a jak się chusty nie używa to jednak czasem odłożyć trzeba do łóżeczka jak dziecko jest spokojne. Desia no ja myślę,że się te kości ustawiają tam gdzie trzeba chyba ![]() Mam nadzieję,że nasze Dziewczynki będą mają zdrowe nerki i to tylko taki stan przejściowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie wychodzę z domu i nie jest to sobota czy niedziela to potrafie chodzić w jakiejś powyciąganej bluzie i getrach czy dresach ![]() TŻ też nie zawsze się stroi więc to chyba normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj bym też wszamała kebaba ten wczorajszy byl taki pyszny że na samą myśl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-03-14 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.