|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
A my też dzisiaj obchodzimy "tygodnice" i zaczynamy 18 tydzień
![]() Ja przed ciążą miałam 55 kg przy 174 cm wzrostu, potem schudłam do 52 kg, a teraz mam 56,5 kg. Ja w ogóle nie mam strachu przed kilogramami, może dlatego że całe życie byłam szczupła i nie wiem co to znaczy walka z nadmiarowymi kilogramami... Jakoś jestem przekonana, że bez problemu się pozbędę tych po ciąży ![]() Bardziej się boję rozstępów, wręcz panicznie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety później po porodzie przy karmieniu piersią jest niemożliwe smarowanie biustu jak mały ssak ciągle głodny ![]() Ja kiedyś po prysznicu posmarowałam szyję kremem,mały nie chciał jeść i płakał i wtedy szybko drugi prysznic,by zmyć ten krem i już nie było wątpliwości... Witam tak w ogóle w nowej części ![]() Ja wczoraj też poszłam do Kościoła,oczywiście zajęłam miejsce siedzące,ale po godzinie tak mi się zrobiło słabo,że usiadłam,kiedy wszyscy stali,ale myślałam,że zemdleje za chwilę i wyszłam. Powolutku wróciłam do domu(kościół rzut beretem) i jak się zobaczyłam w lustrze...blada jak ściana,zaraz zmierzyłam ciśnienie,było 120/90.I trochę się przeraziłam,bo w pierwszej ciąży jak raz miałam lekko podwyższone od razu dostałam leki od nadciśnienia. Zadzwoniłam do mojego lekarza,zabronił chodzić do Kościoła ![]() Ale się rozpisałam ![]() Z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego życzę Wam Kochane:
świąt zdrowych, pogodnych,pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-07 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Co do kg to ja zaczelam 13tc i narazie 2 kg na minusie. Myslalam, ze bedzie ich wiecej, bo przez ostatnie 3 miesiace mialam straszne mdlosci i wymioty calodniowe :/ Mam nadzieje, ze wkrotce wroce do swojej wagi (172cm, 60kg) teraz waze 58kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Kochane życzę Wam radosnych Świąt Wielkanocy, spokoju, by upłynęły w rodzinnej pełnej miłości atmosferze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie wiem czy większość zauważyła mój post w tamtej części i zdj malutkiej ![]() Dzisiaj robiliśmy przyjęcie Gracjanka. Udało się ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam Wam życzyć jeszcze kochane zdrowych,wesołych i pogodnych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam 136/87 przeważnie i jestem na lekach nadciśnieniowych. Teraz mam około 123/75 i ciesze sie jak dziecko że mi te tabletki tak zbijają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Co do ciśnienia to ja mam niziutkie zawsze ,ale przedwczoraj jak mierzylam to po raz pierwszy mi zeszło poniżej 100 ... Miałam 99/58
Przeważnie mam jakoś 108/66 Od kilku dni czuje dobrze i przez dluzszy czas jak mój maluszek sobie fikolki robi w brzuszku ... coś niesamowitego , ze wzruszenia aż mi same łzy płyną z oczu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i smacznego jajka
![]() my zaraz zbieramy się do mamci na śniadanko ![]() a co do ciśnienia to ostatnio jak mnie przyjmowali do szpitala miałam 130/90 i mówili,że dobre ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w III części
![]() Wczoraj miałam męża w domku cały dzień. Gotowaliśmy sobie jedzonko, byliśmy poświęcić swój pierwszy współny koszyczek ![]() Anusia jak dobrze, że udało Ci się wrócić na Święta i impreze małego. Pamiętaj, że masz leżeć, a nie latać ![]() Katee27 na tym zdjęciu byłam chyba w 15 tygodniu ciąży. A mój brzuch był olbrzmi, ale to jakiś fenomen był tamtego dnia. Chociaż widze, że rośnie w zawrotnym tępie. Dziewczynki kochane chciałam życzyć Wam Zdrowych, Rodzinnych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych .
#41 |
Zadomowienie
|
Wesołego Alleluja!!
#42 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj wiecie,w pierwszej ciąży na wizycie wykazało mi lekko podwyższone(jak pisałam wcześniej) i lekarz zalecił dopegyt,więc teraz wolałam to sprawdzić,chyba rozumiecie kobietę w ciąży ![]() Mój pierwszy dzień świąt do kitu ![]() Po co my tam jechaliśmy??? ![]() Ciekawe jak jutro ![]() Mam nadzieję,żę u Was przyjemniejsze świętowanie.Buziaki ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() A wagą się nie martw,nadrobisz ![]()
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Czyli przyjemnie?w łóżku...
Uciekam zrobić dziecku kanapki. Dobranoc ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-08 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej nieobecności, ale ostatnio nie miałam ochoty myśleć i czytać o ciążach, bo jakaś depresja ciążowa mnie dopadła
![]() Poza tym widzę, że juz myslicie nad wózkami, ja chyba sobie sprawię X-landera zielonego i fotelik maxi cosi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też biore dopegyt i chyba już przez całą ciąże będe brać, a potem sie zobaczy co dalej z tym ciśnieniem bedzie sie działo. Ja odziwo pierwszy dzień świąt jak nigdy wcześniej przeżyłam super u teściów ![]() Nikt sie nie upił bo większość nie piła alkoholu, a poza tym mało było alkoholu więc nikt nie pierdykał głupot tak jak to w każde święta tam sie dzieje. Jutro do moich rodziców no i mój chłop odbije sobie dzisiejszy dzień abstynencji i czuje że na wieczór mnie wkurzy gadką durną ![]() No a tak poza tematem świątecznym dziś z rana mało zawału nie dostałam bo zaś plamienie sie pojawiło. Z tym że jestem pewna na 95% czym to w końcu jest spowodowane. Ważne że zanikają powoli więc myśle że jutro będzie o wiele mniej a we wtorek już będzie czysto ![]() Chyba już śpicie no to i ja chyba pójde ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nam dzisiaj dzień minał miło,chociaż jestem padnięta okropnie.
Rano do mamci,później zjechała się reszta familii,później do brata i na końcu do domku ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje,że Święta spędzacie radośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
ehh... już mam tego po prostu dość. Nawet tutaj jestem szpiegowana na kazdym kroku przez faceta.
#49 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, melduję się w III odsłonie. U nas 20tc, wszytko ok, Mały kopie jak szalony, jedynie udręką są bolące kości. Jak sobie z tym radzicie?
P.S. Dlaczego w sondzie wózkowej nie ma marki Hartan, która jest zdecydowanie oceniana jako najlepsza???
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
witam slonecznie
![]() wczoraj snieg-dzisiaj sloneczko ![]() ![]() ![]() zaczynamy 16 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
![]() to która chce dostać z wiaderka wodą? ;> no ... to chlussst ... ;D dla zdrowia i urody nie ? ![]() ![]() ![]() .. u nas święta jak co roku w rodzinnym gronie i tak nam dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwoncia jak ja się cieszę że u Ciebie było tak miło ![]() ![]() Katee ![]() Sojka czemuż On Cię szpieguje ????
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2012-04-09 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten słoneczny, lany poniedziałkus
![]() Ja musze pouprzedzać żeby żadnych perfumów na mnie dziś nie wylewali bo mnie zaduszą te zapachy - to już wole wode ![]() A dzisiaj do moich rodziców sie wybieramy i troche gości tam będzie, więc jak zaczną lać to koniec ![]() Konczi, ja też sie ciesze że te święta wczorajsze były spokojne i miłe - dobrze mi życzyłaś jednak ![]() Co do plamień... Hmmm - mój chłopek mnie tak podjarał (sorki za wyrażenie ![]() No i tak było faktycznie, troche stresu sie najadłam ale to na pewno z tego. Człowiek sie już podniecić w tym stanie nie może ![]() Tylko jak nad tym zapanować? Już o firankach w tym czasie myśle albo o innych głupotach i guzik pomaga ![]() Nie dość że przytulanie zabronione to tego też nie moge ![]() Gratuluje Ci smyrania od dzidzi ![]() Ja coś czuje ale nie wiem czy to dzidek czy jelita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
No cześć dziewczynki
![]() My zaczynamy 14 tydzień ! Dziś mąż w pracy, może po południu się spotkamy razem z przyjaciółmi. Tak więc siedzę sobie w domku i rozkoszuję się spokojem. Wczoraj zauważyłam że do męża powoli dociera że będziemy mieć dziecko i już je percepuje, rozmawia o nim z rodziną itd więc się powoli otwiera na nową sytuację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie było podobnie.jedna wielka awantura,dlatego w przyszłym roku nigdzie nie idę.bedziemy świętować w domku z teżetem i dzidkiem dziewczyny czy u was też dzieciątko jak dawało o sobie znać to tak nieregularnie na początku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
choco nasze maleństwo jest aktywne wieczorem .. w dzień nie odczuwam smyranka ... a przynajmniej tak mi się wydaje ...
ehhh ... szkoda że wczoraj nie było miło ale za to dzisiaj będziesz mieć milszy dzień ![]() Iwoncia więc trzeba o myciu podłóg i okien myśleć anie o nowych pięknych firanach ... ![]()
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jestem matka polka panikara ![]() dzięki konczi.dziś już musi być miło i spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
U nas święta spokojnie. Wczorajsze śniadanie u brata, później do babci poszliśmy wszyscy z jedzonkiem. Babcia po udarze, nie sprawna jest, więc święta przyszły do niej
![]() Dziś w planach był wyjazd do rodziny Tż-ta, ale Paula w nocy wymiotowała. Niewiem czy coś jej zaszkodziło, czy to jelitówka. Czekam ( od godziny ) aż zje śniadanie. Jak zostanie w brzuszku to ok, jak nie, to lipa i nigdzie nie jedziemy. Iwoncia super że rodzinka miło Cię zaskoczyła wczoraj ![]() O tych wózkach har... coś tam i tym na B to ja nawet nie słyszałam. Może dlatego nie ma ich w sondzie. Są znane i polecane. Chyba. Sojka Twój chłop Cię szpieguje?????? Dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33425699]no własnie czytam że dzidki są aktywne jak mama leży albo sobie siedzie a mój dzidek mnie smyra jak jestem raczej aktywna np.jak sobie ide ulica albo jade autkiem.z tego wszystkiego to ja już nie wiem,może mi sie wydaje,jescze mnie nigdy nie smyrał jak leżałam sobie spokojnie
![]() jestem matka polka panikara ![]() dzięki konczi.dziś już musi być miło i spokojnie ![]() ![]() ![]() ... będzie miło zobaczysz ![]() u mnie piękne słoneczko ale zimno jest ... chciałabym by było już 15 stopni ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.