|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Porady domowe
Cytat:
No strasznie skomplikowane. A odpowiedni program ustawiles ? I temperature ? Bez tego to do rana wciskaj power i nie pojdzie
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawam jakbys zmiescil te 2 kilo w 0,5 litrowym termosie
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze to jakis gryps
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma (chyba) dwu kilogramowego opakowania proszku do pieczenia. Program trzeba ustawic fistaszku . przy programatorze jest wyszczegolnione jakie tkaniny i na ile stopni. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wariat
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
kilo nie dopisało f powinno byc kilof a kilof to łyzeczka
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Plamy z olejów i tłuszczów stałych na ubraniach:
-ogólne postępowanie:Zbierz nadmiar tłuszczu papierowymi ręcznikami.Osuszaj delikatnie,uważając,by plama się nie rozprzestrzeniała.Z tkanin mocniejszych,nadających się do prania w dość wysokich temperaturach,resztki plam znikną po przepierce. -delikatne tkaniny:Tamponuj plamy małą ilością olejku eukaliptusowego,a potem albo upierz w ręku,albo w pralce w niskiej temperaturze.Jeśli materiał można tylko czyścić na sucho,przetrzyj plamę gąbką zamoczoną w ciepłej,czystej wodzie-pomoże to w usunięciu zapachu. Termosy-przechowywanie i konserwacja:Wrzuć do pustych termosów po dwie kostki cukru,aby zachowały wewnątrz świeżość.Przechowuj ze zdjętymi nakrętkami.Aby wyczyścić termos,wlej do niego gorącą wodę oraz wsyp trochę sody oczyszczonej i zostaw na noc.Nigdy nie myj całych termosów w wodzie.
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Fistaszku, aby włączyć pralkę należy:
1) Odkręcić wodę 2) ustawić odpowiednią temperaturę, u mnie np. są to B40, B60 i B90 3) wsypać proszku 4) włączyć
|
|
|
|
|
#46 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ocho to juz ja naprawde wole oddac swoje rzeczy do pralni, nie mam pojecia po co ma miw oda w kranie leciec czy mam ja wlac do tego bebna ??????????? |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Pożyteczne porady domowe
Witajcie!
Czasami zupełnie przypadkowo trafiam na niecodzienne rozwiązania codziennych czynności i żałuje, że wcześniej tego nie wiedziałam. Albo mam wrażenie, że wszyscy wiedzieli tylko nie ja ![]() np. cytryna świetnie zastępuje nabłyszczacz do zmywarki z przypalonym garnkiem mozna sobie poradzić też cytryną woda z octem to sposób na nienaganne lustro i kamień w toalecie itd. Część spisałam sobie na blogu aby mi nie wyleciały z głowy ale tutaj jestem od wielu lat i może komuś jeszcze przydadzą sie takie informacje ![]() a Wy jakie macie porady? Jeżeli istnieje podobny wątek proszę moderatora o połączenie, ale ja nie znalazłam
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pożyteczne porady domowe
Cytat:
![]() Edit. Jesli prowadzisz bloga z takimi pomysłami to podaj, chetnie odwiedzę
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długopis zszedł, ale razem z farbę po kilku razach (dzieciom nie dało sie wytłumaczyc ) jeśli chodzi o bloga to w moim profilu, zakładka kontakty, drugi adres www a lakier do włosów to warto zastosować na suszone kwiatki, łatwiej zdmuchnąć z nich kurz cos jeszcze z lakierem było ale teraz nie pamiętam :/ aha - jak robiłam stroiki na świeta to pryskałam nim jodłę, posypywałam brokatem i ładnie trzymało przez kilka tygodni lepiej niz brokat w sprayu i taniej (musze to też dodać do bloga)
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o lakier do włosów, to jeśli już musimy farbować włosy w ulubionej bluzce i farba dostanie się na materiał, trzeba plamy spsikać lakierem, wysuszyć, a potem szybko uprać.
Żeby chleb dłużej był świeży, do pojemnika z pieczywem kładziemy przekrojone jabłko. Tylko trzeba pamiętać o wymianie na świeże, bo zgnije i chleb się "zarazi".
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
lakier do wlosow utrwali tez makijaz, ale nie polecam za czesto.
Natomiast zmywacz do paznokci zmywa nie tylko paznokcie ale wiele innych zanieczyszczen. Ocet usuwa kamien w lazience (testowalam) szamponem do wlosow mozna zrobic pranie reczne a chusteczki dla niemowlat sluza w wielu domach do szybkiego czyszczenia kurzu z polek |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
O prosze ile zastosowań moze mieć lakier do włosów
![]() a o jabłku tyle razy słyszałam, ale jakoś zapominam ![]() niedawno też słyszałam, że jabłko postawione pod kwiatkiem przyśpiesza jego kwitnienie, to samo tyczy się też chyba dojrzewania pomidorów ![]() dziękuję za porady i czekam na dalsze a może ktoś wie jak skutecznie wyczyścić chodnik ? te reklamowane rzeczy są równie skuteczne jak woda z mydłem ![]() edit: tak długo pisałam, że pojawił sie nowy post ja chusteczkami często czyszcze buty jak przed wyjściem okazuje sie, że są brudne a bardzo nam się śpieszy
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2012-03-31 o 21:21 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
- Soda oczyszczona dobrze działa na usuwanie kamienia z czajnika
- Ser żółty dłużej zachowa świeżość jeśli do pojemnika w którym go trzymamy włożymy kilka kostek cukru - Warzywa korzeniowe które są już takie 'gumowe' włożone na 5 h do zimnej wody są jak prosto ze sklepu- Sałata zielona aby nie gniła ani w żaden inny sposob nie psuła się: owinac zwilżoną gazetą (typu SE, Dz) ta z szarego papieru - Czasem dzieciaki chlasną naklejke w niepożądanym miejscu typu komoda - jak to zdjąc jak już "przywarło"? Wacik nasączony oliwką dla dzieci, namoczyc kilka sekund nalepkę i.. po sprawie Edytowane przez delilahinsomnia Czas edycji: 2012-03-31 o 21:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
zawsze myje lodówkę ciepła wodą z octem,baterie łazienkowe czyszcze szczoteczkądo zębów i mleczkiem typu cif
do płukania firan polecam proszek do pieczenia |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
ponad 30 lat żyję i o cukrze do sera nie słyszałam
![]() wypróbuję sałata w gazecie to też niespodzianka. ale nadal dodają arszeniku do farby? ![]() a do baterii to też woda z octem jest doskonała na połysk
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
kostki lodu są dobre do usunięcia gumy z dżinsu. Może być przydatna również kartka papieru i żelazko
![]() cebula poradzi sobie z brudnym oknem, jabłko można włożyć do lodówki aby pozbyć się z niej nieprzyjemnego zapachu.
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
również rozkrojoną połówkę cytryny lub kawa ziarna/zmielona na spodeczku
|
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Trampki (białą gumę) czyszczę płynem do demakijażu, są zawsze śnieżnobiałe
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
koncentrat + majonez kiedy zabraknie ketchupu
![]() przeczesane brwi przejeżdzam wacikiem nasączonym lakierem do włosów, żeby sie nie rozczochrały |
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ocet świetnie sobie radzi z odchodami owadów przy myciu okien
![]() Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

ciekawam jakbys zmiescil te 2 kilo w 0,5 litrowym termosie

)