![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paznokcie z sercem malowane :)
![]() ![]() Ślicznie dziękuję ![]() ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
Na bogato.
Wreszcie miałam chwileczkę, żeby coś zmalować co można by podpiąć pod ten konkurs ![]() Lakiery holograficzne same w sobie są bardzo strojne i w zasadzie nie trzeba do nich dodatkowo dodawać zdobień, ale ja się pokusiłam dodać kilka cyrkonii. Czasami nosząc kilka dni jednokolorowy manicure mam ochotę w jakiś sposób go urozmaicić, a cyrkonie są tutaj najłatwiejszą opcją. Potrzebne są: - holograficzny lakier do paznokci - bezbarwny lakier do paznokci - kolorowe cyrkonie Malujemy paznokcie lakierem holograficznym. Czekamy aż dobrze wyschnie. Po wyschnięciu lakieru bazowego pokrywamy go warstwą bezbarwnego lakieru. Zanim lakier wyschnie doklejamy lekko dociskając do paznokci różnokolorowe cyrkonie. ![]() Ja znów cyrkonie dokleiłam na lakierze, ale możne je równie dobrze nakleić na klej do tipsów. Wzorki wykonałam na kciuku i palcu serdecznym, ale można pokusić się na jeszcze bardziej "bogaty" mani doczepiając cyrkonie także na pozostałe paznokcie.
#33 |
Wtajemniczenie
|
Prześwietne sa te pastelki z czarną pękającą kreską
![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Artystyczne maziaje
Ten motyw jest typowo "ART" i generalnie nada się dla tych odważniejszych ![]() Potrzebne są: - lakier bazowy - pisak do zdobień w zbliżonym odcieniu do lakieru bazowego Lakierem bazowym dokładnie pokrywamy płytkę paznokci. ![]() Bierzemy do łapek specjalny pisak do zdobienia paznokci. Ma on specjalne zakończenie - cienką metalową rureczkę, która niesamowicie jest przydatna i ułatwia malowanie różnych wzorów. Łapiemy w rączki ten pisak, odbezpieczamy go i malujemy różniaste esy-floresy ![]() ![]() Takie maziajki powtarzamy kolejno na każdym pazurku. Powstaje piękna artystyczna kompozycja ![]() ![]()
#35 |
Zakorzenienie
|
Kosmici atakują!!!
Zapraszam na nową, świeżą i odjechaną porcję zdobień ![]() Pragnę zaprezentować kosmiczne zdobienie w jakże zielonych - wiosennych barwach ![]() ![]() Co będzie nam potrzebne? - Zielone lakiery do paznokci: ciemny i jasny - Biały i niebieski lakier do paznokci - Sonda do zdobienia paznokci Najpierw pokrywamy płytkę paznokci ciemnym lakierem bazowym. A następnie przy użyciu kolejnych lakierów oraz sondy domalowujemy głowę, czułki oraz oczy kosmitów zgodnie z poniższymi krokami: Oto i efekt końcowy ![]()
#36 |
Wtajemniczenie
|
kosmici wymiatają
![]() ![]()
#37 |
Zakorzenienie
|
Ha ha
![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Kosmici genialni! W ogóle super pomysł na paznokcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Kosmici czadowi, chyba też sobie kiedyś zrobię jakichś obcych.
![]()
#41 |
Wtajemniczenie
|
oh dziękuję Rodzyneczko
![]()
#42 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie wypróbuj, a będziesz chodzić i się do nich cały czas uśmiechać ;P
![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
Słoneczne paznokcie.
Pozostając w pozytywnym, optymistycznym nastroju proponuję słoneczne zdobienie ![]() ![]() Potrzebne będą: - jasnoniebieski lakier bazowy - ciemnoniebieski lakier na palec serdeczny - żółty lakier w kolorze słoneczka - sonda do zdobienia paznokci Na początku malujemy paznokcie jasnoniebieskim lakierem bazowym, oprócz paznokcia na palcu serdecznym, który to traktujemy ciemniejszym lakierem. Z pomocą sondy oraz żółtego lakieru malujemy słoneczka. Na ciemnym lakierze będzie to całe słońce, które ma rozświetlić mroczne tło ![]() Na pozostałych paznokciach domalowujemy również słoneczka - na każdym pazurku słoneczko zagląda do nas z innej strony ![]() Top coat i gotowe ![]() ![]()
#44 |
Zakorzenienie
|
skórki w opłakanym stanie,mnie odzrzuca patrzenie na rany i zadziory.
wystarczy kuracja oliwkowa,a paznokiec nabierze blasku |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stan moich skórek wiem jaki jest. Tłumaczyć się z nich nie będę, niemniej jednak jakiś powód takiego stanu jest. Wyobraź sobie, że taka kuracja oliwkowa w tym wypadku nie pomaga. Na czas konkursu nie jestem w stanie ich naprawić, a z zabawy nie zrezygnuję przez skórki.
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Pękacz z kwiatkiem.
Wracam znów do lakieru pękającego. Proponuję coś bardzo łatwego w wykonaniu i wygodnego w noszeniu. Potrzebne będą: - lakier bazowy w kolorze cielistym - lakier odrobinę jaśniejszy od bazowego - lakier pękający - naklejki do paznokci - bezbarwny lakier/ top coat Pokrywamy paznokcie cielistym lakierem. Z boku malujemy cienki pasek jaśniejszym lakierem. Jasny pasek pokrywamy lakierem pękającym. Z drugiej strony doklejamy po naklejce w kształcie kwiatka. Całość pokrywamy bezbarwnym lakierem/ top coatem. I gotowe. Tak paznokcie prezentują się w pełnej krasie:
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .zamiast się tłumaczyć posmarowałabys oliwką skórki PO,wtarła i byłoby lepiej. nie masz na oliwkę? wystarczy ciepły olej do smażenia ![]() zadziory psuja cały efekt,a paznokcie i wzory ładne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
TmargoT myślę, ze Rodzynce takich rzeczy tłumaczyć nie musisz
![]() ![]() Rodzynko śliczne zdobienia kosmici i mozaika najbardziej wpadły mi w oko! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wykonaniu manicure zawsze wcieram coś natłuszczającego skórki, ale tak się składa, że te zdobienia wykonuję tylko na potrzeby konkursu i maluję je "masowo" - jeden po drugim. Ciężko byłoby mi po każdym wzorku nakładać oliwkę, a potem znów te tłuste paznokcie malować lakierem. Poza tym ten zmywacz którym je kilkakrotnie traktuję też nie ułatwia życia skórkom. Cytat:
![]() W pierwszej wypowiedzi nie oceniłaś całości, tylko same skórki. Wzmianka o zdobieniach pojawiła się w ostatnim poście dopiero. Z mojej strony koniec tematu. Myślę, że odpowiedziałam wyczerpująco.
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
fajny ten 'pękacz z kwiatkiem'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Rodzynko same śliczności tutaj są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Kropka w kropkę.
Witam witam ![]() ![]() Potrzebne są: - jasnofioletowy lakier - fioletowy lakier - czarny lakier - biały lakier - sonda do zdobienia paznokci Jasnofioletowym lakierem pokrywamy wszystkie paznokcie. Przy pomocy sondy malujemy czarnym lakierem duże ciapki. Na czarnych ciapkach malujemy białe kropki. Na czubku białych kropek robimy jeszcze fioletowe punkty. Czekamy aż całość wyschnie. Paznokcie pokrywamy jeszcze bezbarwnym top coatem/utwardzaczem. I gotowe ![]()
#55 |
Raczkowanie
|
Wszystkie śliczne!
![]()
![]() |
#56 |
Komplikatorka
|
Rodzynko
![]() Dla mnie zebra i witraże wymiatają ![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Ha ha ![]() ![]()
#58 |
Raczkowanie
|
![]()
wgl masz bardzo zdrowo wyglądające pazonkcie .. ach
![]()
#59 |
Komplikatorka
|
Teee a widziałaś kiedyś zebre o prostych paskach ?
![]()
#60 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.