|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idę się utopić w ogrodowym oczku wodnym...
Cytat:
Na Wizażu był już przecież niejeden wątek o tym, że dziewczyny z nową maturą się nie dostały na studia pomimo dobrych wyników z matury!! Prawda jest taka, że na studia dostają się ci, którzy mają dużo szczęścia albo znajomści...Ja też się nie dostałam na uczelnie, na szczęście złożyłam też papiery na "pewniacki kierunek" i będę studiować na dziennych. Ale żal mi wielu moich znajomych, którzy mino świetnych wyników będą pracować albo studiowac zaocznie. Wielu z nich za rok znowu spróbuje i oni także zostaną gorzej potraktowani niż przyszłoroczni maturzyści (matura za rok z pewnością będzie trochę inna bo tegoroczna raczej nie spełniła zadania...). Niestety mieszkamy w kraju pełnym niesprawiedliwości.... Rzastin!! nie mart się!! Głowa do góry!! Polecam -tak jak dziewczyny - idź na zaoczne lub wieczorowe i po roku spróbuj się przenieść!! JEsli to jest Twój wymarzony kierunek, to spróbować warto!!
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2005-07-20 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram w zupełności.Do tego każdy kto pamięta wątek,gdzie kłóciłyśmy się,która matura jest lepsza stara czy nowa będzie wiedział,że nowa matura ma tyle samo plusów co minusów,a podstawowy argument jaki pojawiał sie w momencie jej wproadzania,że matura będzie przepustką na studia,jak widać niestety się nie sprawdził.
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to tylko moje zdanie. Ja na szczęście maturę zdawałam prawie cztery lata temu. Ale mam prośbę - jak mnie cytujesz, to nie urywaj zdania w połowie, tak jak Ci wygodnie, bo to nieco zmieniło jego sens. Taka mała prośba na przyszłość
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS: Zmieniłam podpis i avatar- podpis na motywujący, avatar na żałobny
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak sie pisze odwołanie? Co musze w tym piśmie zawrzeć? Jak to powinno wyglądać?
|
|
#38 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja ma tylko coś takiego:
(przepisane z gazety Studenckie ABC) "Odwolanie nalezy motywować merytorycznie - puste prosby nic tu nie pomogą. Odwolanie to skarga na błąd w postępowaniu rekrutacyjnym - tłumaczy Bohdan Polkowski, pełnomocnik rektora PW ds. rekrutacji na studia. Podanie rozpatrywane jest więc wtedy, gdy kandydat uważa, że został oceniony niesprawiedliwie lub że źle policzono jego punkty." |
|
|
|
|
#39 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
I może zeknij tutaj:
http://www.prawo.waw.pl/student.php?go=s3 Piszą, ze dobre oceny też są argumentem a ty takie miałas.Mam nadzieję, że to coś Ci pomoże, naprawdę bym chciała żebyś sie dostala... |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
I jeszcze to: http://www.ufd.pl/temat4532/ tu jest hmm... coś w rodzaju wzoru, wychodzi mi, ze powinno być pisane na komputerze
![]() I tu: http://polski.odpowiedz.pl/t/28048.html ostatnia wypowiedż moze sie na coś przydać
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
dla szukajacych wolnych miejsc na uczelniach :
http://wiadomosci.onet.pl/1133275,11,item.html jakoś sobie poradzicie - rzastin a pomyśl, może właśnie tak miało być ,może nie jest Ci "pisane"być prawnikiem ![]() jha chciałam być lekarzem patologiem, dwa razy podchodziłam do egzaminów na AM i nie dostałam się, 2 raz po 1 roku na polibudzie, nawet gdybym się dostała to nie wiem czy nie byłoby mi szkoda tego roku na PWr.... teraz wiem, że pewnie tak miało być ,choć bardzo żałowałam, że nie dostałam się na AM ....a teraz widzę,że PWr to był trafiony wybór ![]()
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Ja studiuję we Wrocławiu zaocznie, i szczerze nie polecam, a wiem, co mówię, bo jestem już na piątym roku. Jest bardzo ciężko, i niekoniecznie sprawiedliwie,.....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.