![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co robić z włosami na noc, aby się nie niszczyły?
Można też nakładać coś na włosy, np olejować, nakładać serum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Najczęśćiej śpie w luźnym koczku rano mam fale ale po kilku godzinach robią się kołtuny i są spuszone więc to nie jest dobry pomysł. Często spię w warkoczu, luźnym żey nie było takich fal od połowy.
Nigdy nie spię z rozpuszczonymi bo mnie to niesamowicie denerwuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
ja śpię w warkoczu
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
U mnie aby włosy miały swoją objętość muszę z nimi wieczorem sporo kombinować. Po umyciu zaczesuje je u góry i jakoś wiąże luźno czy spinam klamrą. Tak siedzę koło godziny a potem puszczam je na poduszkę w takiej pozycji i śpię w rozpuszczonych (nie wiercę się mocno więc mi się włosy potem nigdzie nie plączą). Jeśli nie mam na to czasu to kupiłam ostatnio turban z mikrofibry w jakimś chińczyku i idę w nim spać. Włosy szybko schną w nim (choć mi ogólnie szybko włosy schną ale odkąd zapuszczam to jest gorzej). Wiem, że skóra oddycha i włosy się nie zagrzewają bo ten turban dobrze przepuszcza powietrze.
Jednak ważniejsze jest właśnie to jak zabezpieczę je wieczorem po myciu. Jeśli umyję włosy samym BD (czy w ogóle szamponem typowo dziecięcym) bez odżywki i w ogóle niczego (nie mam siły po nocce zazwyczaj) to choćbym nie wiem co robiła to włosy są pogniecione. Jeśli jednak zabezpieczę je odżywką d/s czy b/s (mam tylko Issanę więc i tak i tak ją stosuję), jakimś lekkim olejek (na końcówki) i żelem hialuronowym (na całą długość) to nie martwię się o to, że włosy się pogniotą. Czasem też funduję im bombę silikonową (gdy planuje użyć prostownicy) w postaci serum z GlissKur (bez alkoholu). Co do czapek/chustek - muszą być bawełniane aby nie zagrzewać włosów i by łuski się nie otwierały. A co do satynowych poszewek - ja słyszałam tylko o jedwabnych poszewkach, które są zbawieniem dla cery i włosów i o takiej myślę, satyna wydaje mi się, że będzie zbyt sztuczna dla cery a i tak moja lewa strona cery jest zazwyczaj w większych wypryskach prze to, że śpię na lewej stronie. No i bardzo satyny nie lubię, w niczym, nie przekonam się do niej nawet dla dobra włosów. Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2012-06-03 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Tak wlosy sie niszcza i lamia nawet jak ktos sie nie rzuca przez sen. ZAWSZE krecisz glowa
![]()
![]() |
#38 |
Zasiedzenie
|
Sophie24 jest jeszcze satyna bawełniana. Jest delikatniejsza od bawełny.
Btw osobiście sądzę, że nie należy przesadzać z tym niszczeniem włosów podczas spania. Jeżeli dbamy o włosy na co dzień, to samo spanie nie jest w stanie ich aż tak zniszczyć (no chyba że splątać)
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2012-06-03 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Czytając ten wątek przypomniał mi się serial z dzieciństwa "Domek na prerii". Tam dziewczynki na noc zakładały specjalne czepki.
http://aleseriale.pl/gid,4467,img,18...l?ticaid=5e93b Może to pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Czepek dobry pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
ta metoda z warkoczem na noc jest bardzo stara i dotąd wiele kobiet tak robi więc chyba coś w tym jest, w sumie sposób prosty i wygodniej się w tym śpi niż w koku, natomiast o poranku nie wygląda się w warkoczu aż tak bardzo "archaicznie" jak w czepku :P
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Nie spodziewałam się takiego odzewu
![]() Francuz nie wypalił, mam włosy różnej długości i mi z niego wypadają ![]() ![]() co do czepków i czapek to męcząca metoda chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Wczoraj po umyciu zwykłym szamponem bez silikonów (nawet nie dawałam żadnej odżywki) rozczesałam włosy i związałam je w luźny koczek na środku głowy, wiedziałam że to niezbyt dobry pomysł bo zawsze później mam odgniecione włosy
![]() Ale rano byłam mega zadowolona, moje włosy nie dość że nie wyglądały jak siano to jeszcze fajnie się układały i nie miały odgnieceń, szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
A ja mam bardzo dziwne włosy.. Zawsze staram się myć włosy ok. 4 godzin przed pójściem spać.. Ale i tak są jeszcze wilgotne. Czasem wiąże je w francuza, ale po takiej nocy mam wielkie siano na głowie.. Jak idę spać w rozpuszczonych, to jest mi gorąco w szyję, no i się niszczą.. Echh.. Już nie wiem co mam robić.. Nawet jak nie myję w ten sam dzień włosów, a zrobię tego warkocza na noc, to i tak rano mam napuszone włosy..
Wczoraj zamówiłam Vatikę kokosową, może jak będę regularnie nakładać to ich kondycja się poprawi i nie będę miała problemu siana, tylko ładne fale po przebudzeniu ![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale w nocy i tak zawsze mam jakiś tam problem z włosami, a rano nie lubię myć głowy bo nie używam suszarki ani prostownicy a nie mam czasu żeby mogły mi swobodnie wyschnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja od jakiegoś czasu zaplatam na noc warkocz, ale chyba u mnie się to nie sprawdza. Jak wstaję rano, to mam na głowie sterczącą szopę rozczochranych włosów. Musiałabym zaplatać warkocz od czubka głowy, żeby tego uniknąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że mi też pomoże ;D
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki żeby tak było!
![]() Polecam Ci ten sposób olejowania włosów http://blondhaircare.blogspot.com/20...enna-rada.html , dla mnie jak do tej pory zdecydowanie najlepszy i daje najfajniejsze rezultaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja zaplatam w luźny warkocz i tak jest najlepiej
![]() ![]() ![]() Poza tym ja nie śpię na normalnej poduszce tylko takim wałku do spania, z łuską gryki. Pomaga mi to na migreny, bo kiedyś często budziłam się z bólem głowy spowodowanym nie taką poduszką ![]() Czepek to pewnie dobry pomysł ale nie dla mnie niestety. Nie mogę w nocy przegrzewać głowy, albo spać w bardzo ciepłym pomieszczeniu, też z uwagi na migreny właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy wpis na forum
![]() Ja również śpię w związanych włosach, najczęściej we francuza, zauważyłam, że odkąd śpię w związanych, dużo mniej mi ich wypada. Dodam tylko, by pamiętać o odpowiedniej gumce do włosów, myślę że na noc najlepsze są te jak najgrubsze, ja śpię w zwykłej frotce o welurowym obszyciu, które modne były ok. 15 lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecie może gdzie w Polsce można kupić takie satynowe cudeńko do spania???
http://www.ebay.pl/itm/SATIN-SLEEPIN...item231ccf8502 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
a czy satyna nie wpływa przypadkiem niekorzystnie na włosy? Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale chyba obiło mi się o uszy, że sprzyja szczególnie elektryzowaniu się włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Powinno się spać w suchych włosach, ponieważ wilgotne/mokre włosy łatwo uszkodzić. A śpiąc powinny być związane np w luźny warkocz bądź koczek, żeby nie pocierały się o poduszkę i dodatkowo łamały
![]()
Zapraszam na mój kanał na YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCCl..._as=subscriber To dopiero początek, jeśli Ci się spodoba zostaw łapkę w górę i daj suba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Ja śpię zawsze w luźnym koku, inaczej się nie z włosami długości do tyłka, żeby nie przeszkadzały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny możecie jeszcze opowiedzieć o swoich metodach wiązania włosów na noc? Niestety nie mogę znaleźć nic dla siebie, żeby włosy nie odgniatały mi się od frotki...
-warkocz-> na drugi dzień puch - kitka na dole-> ulizane włosy - kitka u góry-> odgnieciona gumka, ale tak intensywnie, jakbym na gruby wał je zawinęła - koczek-> puch Czasami spinam je klamrą, niby odgniecenia są mniejsze ale nadal są. Nie wiem jak mam spinać te włosy, denerwują mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Jeśli nasze kłaczki są krótkie myślę że nie są im potrzebne jakieś zabezpieczenia na noc (chociaż słyszałam że jedwabna poszewka na poduszkę jest świetna gdy chcemy spać w rozpuszczonych włosiskach, nie wiem, nie próbowałam, ale może kiedyś sobie taką sprawie.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.