|
|
#31 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: Bułeczki cynamonowe- przepis.
Kochana ,jadlyśmy prosto z blachy i dzisiaj podgrzane w mikrofalówce na sniadanie ..jeju ...dooooobre
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zabieram się za robienie tych bułeczek dziś wieczorkiem
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
a mi wlasnie ciasto rosnie-nie ma jak trafic przyszlemu tesciowi przez zoladek do serca
![]()
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ha!!!!!! czekoladowiec jak zwykle wyszedl i przyszly tesc sie wlasnie rozplywa. i teraz sie pytam:czemu to cholerne ciasto po polgodzinnym czekaniu po dotknieciu reka opadlo i sie cholernie klei?????
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
taaaa chyba za malo maki bylo- w kazdym badz razie dodalam jeszcze troche i wyszly super
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
ja juz dzis upieklam sernik na zimno ale w poniedzialek sprobuje
- cynamon - MNIAM !!!
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Droższe lubią ciepło, a ciasta drożdżowego nie wolno dotykać kiedy rośnie bo wtedy oklapnie |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
destiny666 jakos sobie poradzilam,ale dzieki za info.nie robilam wczesniej nigdy ciast drozdzowych i po pol godzinie jak bylo wczesniej napisane chcialam rozwalkowywac.ale tej maki jednak za malo dalam chyba bo dopiero jak jej dodalam to jakos sie rozwalkowac dalo a ciastka wyszly.tak to jest jak sie mieszka na mieszkaniu studenckim i miarki nie ma czyli wszystko daje pi razy drzwi a noz widelec bedzie dobrze
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma za co dziękować, wcześniej robiłam wiele razy pizze więc jak w tych ciastkach zobaczyłam drożdże to odrazu się domyśliłam, że z ciastem trza będzie delikatnie ![]() Ja zrobiłam ciasteczka wczoraj w nocy, wyszło mi sztuk 33 ale można było więcej tylko przyznam się, że z lenistwa nie chciało mi się dzielić 4tej części na pół...Ciasto drożdżowe wyrosło mi niesamowicie.Wymiąchałam wszystko w sporej misce i jak zawsze postawiłam ją na kuchence obok lekko włączonego palnika.Po pół godzinie ciasto było wielkości dużego arbuza Zabawne było jesio to, że ono ciągle rosło ja wałkowałam ciasto a reszta dalej rosła Pewnie dlatego, że w kuchni było dość ciepło![]() Bułeczki i na ciepło i na zimno są wyśmienite niektóre leniwce mi się na boczki poprzekręcały ale dzięki temu są oryginalne Odłożyłam wczoraj kilka dla mojego chłopaka bo zgodnie z moimi przewidywaniami do południa zniknęły
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze popołudnie poświęcę na robiebie bułeczek. Już się nie mogę doczekać jakie wyjdą
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Moja wlasnie sie pieka,alez pachnie w domku pieknie!powoli sie rumienia ,jedna blache robie z cynamonem a driga z twarozkiem.Jedynie co to chyba za wasko pokroilam ponieawaz troszke sie poprzechylaly i rozwalily ,ale nastepnym razem bede miala wiecej wprawy
Jak ostygna dam znac czy sa takie wysmienite jak polecacie ,mam nadzieje ze tak pozdrawiam |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Upieczone
. Na ciepło są tak pyszne, że palce lizać. Nie wiem czy coś zostanie do jutra, ale chciałabym sprawdzić czy po wystygnięciu też są takie dobre Ha! Nie myślałam, że umiem upiec jakieś bułeczki. Dzięki za przepis .
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
tak sie wczoraj objadlam ze nie mialam sily napisac Wyszly naprawde pyszne ,jedynie co to byly troszke twardawe i nie mam pojecia czym bylo to spowodowane?w sumie maki to nie dalam wiecej niz w przepisie ,jedynie jak rozwalkowywalam ciasto to troszke podsypywalam maka poniewaz inaczej bym sobie nie poradzila . pozdrawiam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
No kobietki widzę, że coraz więcej z Was decyduje się na wypróbowanie przepisu. Super, bo bułeczki są naprawde smaczne. Zachecam do wymyślania innych wersji smakowych. I koniecznie piszcie co wymyśliłyście...
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Nutko pytałaś o jajka ? W przepisie nie ma jajek i to nie jest pomyłka
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś zrobiłam znowu i to podwójną porcję, w pracy się ucieszą
. Zapach przy pieczeniu boski. Wolę je na zimno...mniam. Dziś zrobiłam tradycyjnie z cynamonem a część z musem jabłkowym ale oczywiście z dodatkiem cynamonu.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
właśnie ciasto rośnie na bułeczki tak sobie myślę że można je dżemem przełożyć chyba wypróbuje
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Odradzalabym ten dzem, poniewaz wyplynie. Jesli chcesz zrobic cos z dzemem to polecam ci zajrzec do innego watku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czki+drozdzowe
Zalaczylam tam fotki jak zrobic kwiatuszki z dzemem, mozesz do tego celu wykorzystac czesc ciasta, ktore teraz rosnie
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Wiem że watek troche stary ale forum znalazlam niedawno a że uwielbim cynamon postanowiłam upiec bułeczki cynamonowe. Powiem tak wyszły przepyszne , nawet mój mąż który nie lubi cynamonu objadał sie nimi ii zachwycał. Specjalinie dla niego częśc bułeczek była z orzechami tez wspaniałe. Nie bardzo umiem pięc i zajeło mi to cały wieczór, ale warto było. no i moje bułeczki nie bardzo przeypominają wasze ze zdjęć, takie troche krzywe są, ale za 5 razem napewno wyjdą ładne, a smaczne sa bez wzgledu na to jak bardzo sa pokraczne
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam w przepisie , żeby posmarować masełkiem ciasto, a dopiero potem posypać cynamonem i cukrem. ale ciasteczka pycha.
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem tak niesamowicie głodna przeglądając ten odświeżony wątek, że chyba rzeczywiście zaraz je zacznę robić.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.