![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak często albo czy w ogóle kłócicie się z Partnerem?
a ja się czasami kłócę
![]() Mam znajomą była z facetem 6lat ani razu się nie pokłócili i kiedyś nadszedł dzień w którym się to stało rozstali się wystarczyła jedna kłótnia i koniec tak długiego związku. więc moim zdaniem czasami warto się pokłócić sprawdzić jak druga osoba zachowuje się w stanie "silnego wzburzenia" wtedy również widzimy jak daleko sie posunie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Oboje mamy z TŻ-em wybuchowe charakterki. Kłócimy się tak jakoś raz na miesiąc-dwa, ale za to jak już to krzyczymy, płaczemy, walimy pięściami w stół i mówimy niemiłe rzeczy. Na szczęście po 20 min się uspokajamy i siadamy na spokojnie pogadać. Nie uważam by to było jakieś złe i straszne, oboje tak mamy, a jak nie daj Boże mam PMS-a to przechlapane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Przez ponad 4 lata związku parę razy się sprzeczaliśmy a dwa razy była ostrzejsza wymiana zdań po której nie odzywaliśmy się do siebie z jeden dzień
![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą- po co? Niektórzy potrafią normalnie, spokojnie się kłócić, jeśli można to nazwać kłótnią, nie potrzeba do tego masy negatywnych emocji i zachowań.
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam jak mnie kiedyś ciotka zapytała czy się kłócimy, zgodnie z prawdą odpowiedziałam,że nie. A ona oburzona stwierdziła: "To znaczy,że sie wcale nie kochacie, tam gdzie jest miłość są emocje i ludzie sie kłócą"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje tylko cioci współczuć, że dla niej emocje = złość i inne niezbyt miłe rzeczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Pani żona :)
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to, że w związku jest raz gorzej raz lepiej. O moim poprzednim związku bym tak mogła napisać, ale właśnie tak jak piszesz "mój misiaczek był toksyczny". Teraz jesli miałabym użyć tego stwierdzenia odnosiłoby się tylko do problemów np w pracy, czy zdrowotnych że w związku jest raz lepiej raz gorzej, bo raz jest więcej problemów raz mniej, ale dzielimy je na dwoje i razem je rozwiązujemy i nie wpływa to na naszą relację czy nasz związek. A broń Boże nie powoduje kłótni typu, przychodzi wkurzony Tż z pracy i.... ja latam po ścianach. Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Ale stwierdzenie raz lepiej raz gorzej nie pasuje mi zbytnio do mojego związku i do ilości problemów :P bo problemy wynikające z otaczającego nas świata typu praca itp to normalność, są, były i będą, ale nie powinny odbijać się na relacji dwojga ludzi, chociaż w poprzednim związku tak miałam, ale jak już pisałam to była "toxic zone"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do drugiej części: totalnie się nie zgadzam. Jak ktoś popada w stan "silnego wzburzenia" i nie panuje nad sobą, że się drze i wykłóca, to ja nie potrafiłabym z taką osobą byc i zwinęłabym żagle po prostu. Dla mnie miarą tego, że jestem dobrze z partnerem dobrana jest jego spokój, opanowanie, trzeźwe spojrzenie i to, że potrafi usiąśc i ze mną porozmawiac, wziąc mnie za rękę i wyłożyc co mu leży na wątrobie. Nawet jeśli denerwuje go coś we mnie, albo coś go wkurzyło. I tak, coś takiego wzmacnia mój związek jak najbardziej. I jeśli kłótnie wzmacniają Twój OK. Nie mam nic do tego. Tylko z łaski swojej nie próbuj nikomu wmawiac, że tak jest NAJZDROWIEJ, że wręcz się POWINNO tak partnera sprowokowac i sprawdzic bo potem jedna kłótnia i rozstanie. Nie cierpię jak ktoś mi wmawia takie rzeczy. U Ciebie się to sprawdza? Spoko. U mnie by się nigdy nie sprawdziło i doprowadziłoby do rozpadu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
my się nie kłócimy, takie już mamy charaktery. nie widzę w tym nic dziwnego
![]() i również nie rozumiem dlaczego każdy wątek zaczyna się słowami "jak w każdym związku, raz bywało lepiej a raz gorzej..." ![]()
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2012-06-21 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Taa, wiedziałam, że jak wejdę w ten wątek,
to się okaże, że 3/4 wizażanek ma idealne związki bez żadnych kłótni ![]() Ja idealnego związku nie mam, ale jestem szczęśliwa z nim. Różnimy się od siebie, kłótnie są rzadko (przynajmniej teraz), czasami są sprzeczki (różne poglądy) i zazwyczaj po chwili dochodzimy do porozumienia. Mamy różne charaktery i to powoduje sprzeczki. Kiedyś było dużo kłótni, ale po prawie 3 latach związku dotarliśmy się i to już jest sporadyczne.. Warto dodać, że 3/4 nieporozumień wynika z mojej strony, bo nerwowa jestem i często sobie coś dopowiadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że jak ktoś nie jest w "idealnym związku", albo w takim nie był, to mu się wydaje, że takie nie istnieją, że to jakaś nibylandia, albo inna ściema bo JAK TO ja mam inaczej, ja czegoś takiego nie doswiadczyłam/doświadczyłem więc coś takiego na pewno NIE ISTNIEJE. Jak dla mnie żałosne podejście, które najlepiej świadczy o tym, że wbrew zapewnieniom o własnej szczęśliwości JAKOŚ sobie braki w związku wytłumaczy trzeba. U ludzi szczęśliwych (nawet kłótliwych, ale szczęśliwych, takim którym nic wiecej do szczęścia nie trzeba) z takimi ironicznymi postawami się jakoś nie spotkalam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym takie podejście jest śmieszne, to że TY czegoś nie doświadczasz to nie znaczy, że to nie istnieje - tak na przyszłość... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobne odczucia. Poza tym - mój związek jest idealny i ja się z tym kryć nie zamierzam. Ale jest idealny DLA MNIE i DLA TŻta - dla kogoś innego nie musi. A to, że się nie kłócimy? No nie kłócimy, i co? To takie dziwne?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja mam związek idealny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla kogoś innego mój związek może byłby nudny? Tak dla przykładu. Dla mnie jest idealny, ja się w nim czuję w 100% szczęśliwa, ja się z partnerem idealnie dobrałam na każdej płaszczyźnie i świetnie się nam układa. Nikt nie musi stworzyc takiego samego związku jak mój, by i jego był idealny. Niech stworzy idealny na wzór SWOJEGO ideału. Ale niech na boga mi ktoś nie wciska, że "jak się nie kłócicie to nie ma miłości" " kłótnie wzmacniają związek" albo ironiczne przytyki bo "związki idealne nie istnieją". Ja pozwalam życ i oddychac innym nawet jak im pasuje bicie się po pysku i rzucanie ☠☠☠☠ami, więc niech ktoś zaakceptuje, że dla mnie szczytem idealizmu jest związek bez kłótni, a jeśli KTOŚ go definiuje jako idealny to cóż... może taki właśnie ideał chciałby miec, skoro z ideałem taką sytuację utożsamia. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ale to jest właśnie to o czym mówię. Uważasz swój związek za idealny, wszystko Ci w nim pasuje, dobraliście się i jest git! Ale nikomu nie wmawiasz, że kłótnie są taci, w ogóle najlepsze, cement dla związku cód miód i malina, najlepszy dowód miłości... Z nikogo też nie szydzisz, nie ironizujesz, bo brak kłótni jest "niemożliwy" i na pewno sobie ściemniamy... W tym clou sprawy, żeby każdy znalazł swój ideał i się innych nie czepiał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie idealny związek to nie taki, który opiera się na braku kłótni ![]() A część osób tu uważa, że dla nich idealny związek=brak kłótni. Więc biorąc pod uwagę myślenie tych osób to ja nie mam idealnego związku ![]() Już rozumiesz? ![]() Dla mnie idealny związek to taki, gdzie dostaję wsparcie od ukochanej osoby, szanuje mnie, kocha i to udowadnia na każdym kroku. Poświęca mi swój wolny czas, wspiera w trudnych i dobrych chwilach, jest zawsze, gdy go potrzebuję, widzę, czuję i wiem, że jestem dla niego wszystkim ![]() A że kłótnie między nami się zdarzają to już znaczy, ze nie mamy idealnego związku? Trochę śmieszne.. Edytowane przez magda170325 Czas edycji: 2012-06-21 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Rzadko, bardzo, zdarzy się kilka razy w roku, gdy dochodzi do spięcia- awantur i iście włoskich kłótni nigdy nie było- nawet z moim cholerycznym charakterem, bo nie umiałam wyżywać się na osobie, którą kocham. Mam wrażenie, że z biegiem lat nawet nieporozumień jest o wiele mniej- dobrze się w związku czuję; częste kłótnie?- oszalałabym, gdybym miała wsiąść na emocjonalny rollercoaster.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy ktoś w tym wątku powiedział, ze związek z biciem i wyzwiskami jest idealny? Bo zastanawiam się czy sobie dopowiadasz, czy pijesz do konkretnej osoby... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laska, totalnie nie rozumiesz o czym my mówimy. Twój związek może byc dla ciebie idealny - dla mnie by nie był, bo ja kłótni nie lubię i wolę normalnie porozmawiać zamiast krzyczeń i rzucać wspominanymi przez Narrhien talerzami. Nikt Ci nie broni być w nim szczęśliwą. Ale np. dla mnie oprócz rzeczy które wymieniasz idealny związek obejmuje brak wydzierania się, fochów, szlochów i latających talerzy. I ja taki związek mam - boli Cię to? Bo ironizujesz zupełnie niepotrzebnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz to Ty nie rozumiesz, albo ja tak nieskładnie się wypowiadam. U mnie kłótnia to jedynie podniesiony głos, nie ma żadnych fochów, szlochów ani "latających talerzy" ![]() Nie boli mnie nic, bo swojego chłopaka nie zamieniłabym na żadnego innego. Nawet na takiego, który by się ze mną nie kłócił. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ja napisałam że u Ciebie są? Odnoszę sie do różnych postów, a żeby było łatwiej zrozumieć co mam na myśli, posługuję się kontrastami i skrajnościami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do nikogo nie piję. Ja napisałam, że się ludziom w życie nie wtrącam i jak dla kogoś ideałem jest nawet coś co dla mnie by było patologią to to NIE MOJA SPRAWA. Im to pasuje, ich broszka. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez magda170325 Czas edycji: 2012-06-21 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to,że uważam,że mój związek jest dla mnie idealny to chyba nic zlego prawda? I to,że mój idealny związek składa się z braku kłótni nie oznacza,że u każdego tak jest. np. Narrhien się kłóci, ale mimo to uważa,że jej związek jest dla niej ok. Naprawdę nie rozumiem Twojego pierwszego postu, ociekającego ironią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze nie zauważyłaś w moim poście np. imienia Narrhien, która o talerzach mówiła? ![]() I jak to jest, że wszyscy post Andzi zrozumieli, tylko nie Ty? EDIT: aha, już posta edytowałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego mój związek dla mnie jest idealny, mimo kłótni ![]() Tak btw. jest ktoś komu "kłótnie"/nieporozumienia zdarzają się głównie przez kontakt telefoniczny, internetowy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.