![]() |
#31 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Dziwne zwyczaje waszych zwierzaków :)
Ja mam dwa koty, mają teraz 2 lata
![]() Sara to taka delikatna panienka, ostrożna, niezdarna, potrafi spaść ze stołu bo nie patrzy gdzie idzie i nagle ten stół sie jej kończy ![]() ![]() Drugi kot, Bazyli, jest ciekwszy. Istny sabaryta, uwielbia pieszczoty, z tym, że dla niego pieszczoty i klapsy to jedno i to samo ![]() ![]() Lubi jeść warzywa, szczególnie kukurydzę z puszki, gotowane brokuły i kalafiora, ziemniaki czasem. Zaiast miauczeć robi coś w rodzaju "mrrrrrr" tylko to nie jest taki zadowolone mruczenie brzmi raczej jak terkoczący dzwoneczek ![]() Niszczy nam wszystkie kwiatki, paskudnik... Sara sypia za to na oparciu kanapy, chociaż jej tam niewygonie bo se zsuwa... ale sie uparła ![]() Jetsem na wakacjach i juz strasznie za nii tęsknię.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
^No dziweczyny widze ze Szwung/Kociokwik jest teraz w modzie
![]() Amba normalnie opowiesc o papudze mnie zwalila z fotela. Szkoda ze u ludzi tak sie bebechow nie d awepchac do srodka i zaszyc. Ile nieszczesc nie doszloby do skutku.... Shemreolin czarne koty chyba cos w sobie maja. Moj tata mial dziesiatki kotow w swoim zyciu ale jako wyjatkowego wspomina wlasnie czarnego. Szkoda ze Twoj tak tragicznie skonczyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa koty,Kitty i Felixa,ogolnie sa zabujcze,bija sie czesto,bo sa zazdrosne o to,ze ktorys zostal poglaskany,a drugi nie...
Kitty lubi bardzo obgryzac ogony myszkom zabawkom,jak tylko dostanie nowa,meczy ja tak dlugo,az ogon odgryzie,a potem chowie ja gdzies sobie i tyle z nowej zabawki ![]() Czasami ma napady szalenstwa i wtedy bierze rozped i skacze na moja okazala juke,niestety zawsze sie to zle konczy dla kwiatka ![]() Uwielbia tez zalatwiac swoje potrzeby do kuwety,wlasnie wtedy gdy sie kapie(Jak juz to zrobi,to nie ma mowy o wylegiwaniu sie w wannie,tak swojsko pachnie ![]() U lekarza,Kitty udaje,ze nie zyje-Jak tylko lekarz dotknie ja ta sluchawka,zaczyna mruczec i nagle przewraca sie na bok i w ogole nie rusza.Naprawde wyglada jakby nie zyla ![]() Felix uwielbia sprzatac-zawsze po kolacji sprzata lapka dookola miseczki(tak jakby cos zakopywal),uwialbia tez czyscic w nocy lustra ![]() Z Felixem mozna pogadac na wszystkie tematy,zawsze mi odpowie,ale najbardziej lubi rozmawiac o jedzeniun i o ptaszkasz ![]() Jesli chodzi o ptaki,odlot niesamowity jak tylko jakiegos przez okno zobacza... Sa kochane i bez nich byloby naprawde smutno Chcialabym Wam je pokazac,ale niestety zdjecia mam za duze,eh... Pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mi sie udalo, znalazlam go jak sprzatalam w kuwecie gdy juz miala dosc zalatwiania smierdzącej sprawy przez pania Kot ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Majka zdjecia mozesz zmniejszyc w kazdym programie graficznym
![]() A co do zakopywania czegos czego nie ma kolo miski moja ruda tez tak robi...??!! A co do myszek to moja kocina kiedys miala taka szajbe ze przchowywala swoja mysz w misce z woda. Co ja wyciagnelismy to mysz wracala do kapieli. Teraz wszystkie myszy zaginely w trojkacie bermudzkim. Ciekawe kiedy odkryjemy magazyn? Bedzie tam chyba ze 20 szzuk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ach no i jeszcze mi się przypomniało, że Sońka uwielbia perfumy (zupełnie jak jej pani). Zawsze jak się uperfumuję obwąchuje pilnie moje nadgarsti. Stefan lubi sobie za to wypić - przepada za piwem, brandy też mu smakowało. Nie pogardzi też sokiem ze szklanki stojącej na stole. Co do wszystkożerności to wrąbał kiedyś obierki od jabłka z popielniczki oraz osłonkę od parówki. Pyszności! Jeden zapach działa zaś na niego jak kocimiętka - jest to zapach szamponu dla dzieci Bambi (rumiankowego), w którym ostatnio prałam oba moje psy. Napastował seksualnie Sońkę przez parę godzin, na co ona szczerzyła się bezgłośnie. Natępnego dnia mój facet umył się resztką tego specyfiku i Stefan robił do niego słodkie oczy i na krok nie odstępował. Komiczny widok. Stefan ponadto uwielbia wodę i jak się kąpię to stoi oparty o wannę i kłapie na prysznic.
Fajnie jest mieć w domu stwory, ale czasem jak z nimi wychodzę na spacer to cholery dostaję, bo jak mi się to towarzystwo rozlezie to połapać ciężko. Stefan zaczyna wrzeszczeć na widok jakiegoś psa i w nogi (ktoś próbował kiedyś szukać rozhisteryzowanego jamnika w wysokiej trawie?), Sońka za to okropnie się zaciesza na widok innych psów, bo chociaż stara już z niej gropa (9 lat), ciągle uważa się za szczeniaka i przepada za zabawą (przy czym zabawa polega na tym, że ona ucieka, a inny pies ją goni, walki wręcz nie uznaje). Teraz musiała trochę spoważnieć, bo w domu pojawiło się prawdziwe szczenię, znaczy się Stefan, ale jak go nie było to grała w nogę piłeczkami (biegała za piłką i kopała ją sobie, tak sobie myślę, może ją wezmą do reprezentacji? Zarobiłaby na swoje podroby). Teraz w domu nie ma już żadnych piłeczek, bo Stefan wszystkie zeżarł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma królika miniaturkę, a ja mam swiniaka morskiego. Obydwa to samce. Niestety nie mogą biegać razem. Królik jak tylko zobaczy Dziubdziaka od razu radosny kica w jego stronę i.... zaczyna gwałcić. Biedny świniak nie wie co ma zrobic... Chyba mam w domu królika homoseksualistę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Mój jamnik:
otóż szanowny psiak ma wiele dziwnych i śmiesznych zachowań. Jednym z nich jest robienie szlika, zwane też tuleniem, a oznacza to tyle, że jak ktoś leży, to Twix dopada się do jego twarzy i zawija się wokół szyi zatykająć przy tym temu leżącemu buzię, a na każdy ruch reaguje jeszcze bardziej gorliwym tuleniem; czasami zaczyna od lizania, a na owym tuleniu kończy. I o dziwno: takie to małe, a siły ma sporo, a do tego uporu tyle co trzy jamniki razem wzięte. Inny zwyczaj: nie potrafi spać bez przykrycia, tak więc ściąga sobie wszystko, co popadnie: narzuty, koce, ubrania, jeśli przypadkiem znajdą się na łóżku i przykrywa się tym szczelnie. Kiedyś to mi nawet do nogawki wszedł, bo tak chciał się przykryć. A jak się zakopuje, to podrzuca wszystko do góry albo drapie i wydaje przy tym dźwięki. Zresztą dźwięki to on wydaje przy wszystkim: szczekanie to już norma: na ludzi, na psy, na swoich państwa, żeby się nim zajęli ( a niech ktoś spróbuje popatrzeć przez okno albo przez balkon bez niego- zaszczeka na amen), do tego powarkiwanie przy zabawie, mruczenie podczas snu (a jak się go przesuwa, to mruczy z wyrzutem, że się go rusza). Taki dźwiękowiec w ogóle. I jeszcze ma zwyczaj jezenie co leszych kąsków w pokoju. Miskę ma w kuchni, ale jeśli dostanie coś ekstra (przyz czym dla niego to marchewka też jest ekstra), to maszeruje z tym do pokoju i tam zjada. No i też sika, tak jak Stefan Nan - no może nie aż tak strasznie, ale zdarza mu się - jak się cieszy albo jak coś zbroi. Ale ogólnie to jest cudna bestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o magazyn myszek tez mam nadzieje go kiedys odkryc,zbiory beda pokazne ![]() Kochane te nasze kociaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
A ja mam szczura
![]() ![]() ![]() Z dnia na dzień utwierdzam się w przekonaniu,że szczury to niesamowicie inteligente zwierzęta ![]() Nie wyobrażam sobie życia bez Niej. Uwielbiam patrzeć jak śpi, jak zmienia pozycje ![]() ![]() A jak widzi czekolade to dostaje szału!!! i wierci sie tak,że aż czasem (musze się przyznać) lubię się z nią droczyć ![]() ![]() ![]() ![]() a poza tym to uwielbia jeść lody... szczególnie z mojego wskazującego palca ![]() A nasz ranny rytuał polega na tym,że jak sie budze to momentalnie wybiega z klatki na przywitanie i nie daje mi nawet iść zrobić siku ![]() ![]() i chowa się za monitorem i robi sobie za nim gniazdko...- i znosi wszelkie papierki z biurka ![]() a raz "przez przypadek" zgarnęła mi z biurka do swojej klatki 50 zł, które leżało na biurku - ale na szczęście go nie pogryzła ![]() Podsumowując -kupujcie szczury ![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Właścicielki szczurków! A czy wasze pociechy szykują sobie leże na zimę? Bo szczur mojej cioci jesienią ogacał sobie klatkę wszystkim co znalazł. Strasznie fajnie to wyglądało. I kiedyś wskoczył jej mężowi do zupy, a że gorąca była, to szybko ochłodził się w sałatce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze tak dopisze...
![]() Miałam też kiedyś kotka, przyszedł do mnie pod drzwi dostał tuńczyka no i tak został ![]() a ja miałam "******lca" -że się tak brzydko wyrażę na puncie jego różowych stópek ![]() ![]() ![]() Nie wychodził na podwórko więc miał takie śliczne różowe i miękkie ,że nie mogłam się od niego oderwać ![]() ![]() kładł się na ziemi albo wskakiwał mi na plecy i oznajmiał "TERAZ! TERAZ CAŁUJ MOJE STÓPKI!!" A cała rodzina pokładała sie ze śmiechu jak widziała jego minę w chwilach uniesienia ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale i tak ją kocham, a poza tym ona jest taka spryciula..że jak już jej te wszystkie "fanty" które tak sobie naznosi zbrzydną to wyrzuca je z domku i oznajmia "żebym to wyniosła, bo ona idzie szukać nowych"- tak to mniej więcej wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
a ja się zakochałam w tym zdjęciu!!!!
![]() chyba sobie na pulpit wrzuce ![]() ja niestety nie mogę mieć psa ![]() ale podziwiam te Wasze wszystkie śliczności ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... moje nie robia sobie legowiska, chociaż jak moja samiczka miała mieć małe to zaciagała wszystko do budki.
![]() Wkleje kilka zdjeć mojej kochanej Misao (niestety juz jej nie ma wśród nas ![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Shemreolin zakochałam się w Twoich "dzieciach"
![]() ja w ogóle jest zwolenniczką myszek (miałam kiedyś hodowlę myszek japońskich), szczurów, królików (R.I.P Tusialek ![]() i też chciałabym żeby kiedyś moja Niuta została mamą ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Nie m,a nic piekniejszego niz pisk nowo narodzonych szczurków
![]() ![]() Jaszmurka a udzielasz się na forum o szczurach (szczury.org)?
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
... nie. nie udzielam się
![]() bo szczerze powiedziawszy to wolę inaczej spędzać czas aniżeli przed komputerem ![]() ![]() i powiem Ci szczerze ,że nie wiedziałam,że takie forum istnieje ![]() ale może zacznę.. kto wie?
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Moj pies Baron wprost uwielbia gryzsc moje paznokcie u rak-to taka jego zabawka-robi to jednak bardzo delikatnie i z wyczuciem
![]() Moja suczka Blue-wciaz mysli ze jest malym pieskiem i uwielbia mi sie wdrapywac na kolana-wielkie z niej psisko Blue takze skacze wysoko w powietrzu z obrotami-normalnie jak jakis cyrkowy pies-skacze tak gdy zobaczy swoja pilke albo inna zabawke Lubi tez lapac swoj ogon smiesznie to wyglada. Baron nie lubi odkurzacza-caly czas na niego szczeka. Blue uwielbia wszytko co slodkie i ladnie pachnace(w koncu to suczka) wczoraj zjadla mi pachnaca kulke do kapieli.Moge zapomniec o posmarowaniu sie jakims pacnacym balsamem,nie da rady sie od niej odpedzic. Kiedys zjadla mi tez polowe moich kosmetykow jak wyszlam z domu-teraz kupilismy specjalne domki i jak wychodze to zamykam psy w nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Mam w domu, oprócz psa, dwa kanarki i gołabka diamentowego. jeden kanarek jest już bardzo stary, ma prawie 16 lat - nie chodzi i nie widzi. Jest uzależniony ode mnie, bo do jedzenia trafia, ale wodę trzeba mu podawać. Codziennie rano, jak już się obudzi, wyskakuje ze swojego koszyczka i siedzi na dnie klatki, stuka dziobem w gwiżdże. Wtedy ja się budze i podaje mu wodę
![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Moje psisko ma już 12 lat, ale straszny z niego łobuziak
![]() ![]() ![]() Ma swoje typowe zachowania, np. przed 17 siada w oknie bo o 17 wraca z pracy Tata, jak go wypatrzy to strasznie się drze ![]() Wieczorem nie kładzie się u mnie spać, tylko wpokoju u rodziców, jednak rano przychodzi, gdyż rodzice szykują się do pracy a jemu widocznie przeszkadza to w drzemce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Jeden z moich chomików lubił wychodzić nocą z akwarium (w takim wieeelkim mieszkały) i przychodził do mnie spac na poduszkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja mam koteczka a właściwie kocurka - on jest na avatarku ![]() no i nie wiem jak mam napisac ale mój Myńko ma taki zwyczaj ze przed pójściem do kuwety ( nie na siku tylko to inne ) ![]() ![]() ![]() Pozatym nie lubi być sam , zawsze idzie tam gdzie są ludzie w domu, nawet ze spaniem sie tam przenosi ![]() aha jak był mniejszy to sie wstydził ze coś zrobił do kuwety i cały żwirek uklepywał tak na równiutko ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.