![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczynka z Zespołem Downa modelką
Tyle że widzisz, akurat... te pomysły scenarzystów z nieba nie spadają, najczęściej przy ZD jest upośledzenie umysłowe i zachowanie chłopca w filmie jest bliskie prawdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, ze nie wiem jak wyglada ogólnie ten serial bo nigdy nie widziałam ani jednego odcinka, jedynie fragmenty przerabiane na filmiki na jakichś portalach typu kwejk czy joemonster i tak wyglądało to na głupio dobrane sceny. Moze gdybym obejrzala całość patrzylabym inaczej, ale kojarze inne seriale z dziećmi z zd i są one tak troszkę inaczej przedstawiane- mało jest w nich możliwości do osmieszenia bohatera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
wszędzie jest sprzedaż, marketing, pieniądze, także w tej reklamie, oczywiście. jednak w końcu reklama jest po to, dlatego pewnie wybór niepełnosprawnej dziewczynki yteż nie przypadkowy. Jednak trzeba mieć na uwadze, że pomysłodawcy ryzykowali dość sporo. Trudno było przewidzieć, czy pomysł chwyci i chyba za to należy się im plus
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Równie dobrze ktoś woli mieć dziecko zdrowe zupełnie niż np z alergią co nie znaczy,ze takiego dziecka się nie chce lub nie powinno się pojawiac w reklamach. I wg mnie ta mała jest fajna, nie wiem jak będzie za 20 lat tak jak nie zastanawiam sie nad dziećmi, które mi sie nie podobają mimo,że są zdrowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35724210]
Ależ nie, w samym zarabianiu nic złego - tyle tylko, że tu ewidentnie dla mnie widać to, że firma większą kasę zarobi na chorym dziecku niż na zdrowym ![]() ![]() Firmy robią kasę na dzieciach zdrowych i chorych. Tu nie widzę różnicy. Faktem jest jedynie, że taka reklama będzie mocniej zauważona. Ale z drugiej strony będzie zauważony sam ZD, jako coś co jest w naszym otoczeniu i jest już normalne. (W sensie nie medycznym, a statystycznym.) I dlatego chyba warto... Tak mi się wydaje. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Może nie jest to tak, że każdy kto pisze coś miłego jest zaraz mega obłudny, bo mała jest na swój sposób fajna, taka radosna (jak chyba większość ZD) i zupełnie nie zajęta swoją chorobą. Nie zmienia to jednak faktu, że większość słodziastych komentów jest przesadzona i przesłodzona. Taka tolerancja na pokaz. A widać to właśnie w takich sytuacjach, o których piszesz. Ja mam specyficzne podejście do ZD, bo późno miałam dziecko. Do dziś pamiętam jak robiłam w gacie przed USG genetycznym. Jak mi było słabo, gdy facet nie umiał dobrze wymierzyć kości nosowej... Wynik wyszedł mi taki sobie. Całą noc nie spałam... i tysiąc myśli na sekundę. Jak widzę dziecko z ZD autentycznie czuję jak mi tętno skacze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano pewnie warto . Przynajmniej jeden głupek z drugim przestanie się w autobusie z obrzydzeniem odsuwać bo się oswoi z widokiem choroby Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.