![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: seks- po jakim czasie?
Coś w tym jest, że im człowiek więcej ma w życiu partnerów tym szybciej decyduje się na seks.
Kiedy poznałam mojego tż to od razu wiedziałam, że chcę z nim być i uprawiać seks. Szczerze mówiąc gdyby była taka sposobność to poszłabym z nim do łóżka i na 2 randce. Gdyby zaprosił mnie do domu na 2,3 spotkaniu to zgodziłabym się bez wahania, ale że on z tych nieśmiałych czy raczej facetów typu gentelman, to tak się nie stało, więc musiałam wziąć sprawy w swoje ręce ![]() i tak do seksu doszło po 3 tyg znajomości po ok. 10 spotkaniach (może dla niektórych to szybko, ale pamiętam, że wtedy strasznie mi się dłużyło i nie mogłam wytrzymać). Wszystko zależy od faceta. Jeżeli czuję nie tylko chemię, ale także nić porozumienia, to "coś", mam przeczucie, że może być z tego coś więcej to pójdę do łóżka już na 2 randce. Na 1 bym nie poszła, nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć, ale po prostu nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z 1 eksem po 8 miesiącach związku ( młodziutka byłam to chciałam poczekać) z 2 - sytuacja była skomplikowana, bo na poczatku nie chciałam niczego poważniejszego tylko takiej luźnej relacji. ale zanim poszliśmy do łóżka spotykaliśmy się jakieś 3 miesiące. uważam, że nie ma jakiś uniwersalnych zasad, których należy się trzymać. uważam też, że wartościowy facet nie uzna dziewczyny za łatwa nawet jak prześpi się z nim na 1 randce. z mojego punktu widzenia fajnie jest jednak trochę poczekać ( ale nie za długo) ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2012-08-10 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Z pierwszym chłopakiem po miesiącu związku jakoś, ale znaliśmy się prawie rok i następne 3 lata byliśmy razem.
Z drugim po tygodniu i bardzo tego żałuje. Na szczęście już nie jesteśmy razem. ![]()
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201612201548 Czas edycji: 2015-04-14 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
astro-loszka
|
Wtedy, gdy oboje mają na to ochotę. I nie ma co generalizować, że na 1 randce seks jest "be", a na 20 - już ok. To kwestia bardzo indywidualna.
Z moim TŻ pierwszy raz miał miejsce po ok. 4 tygodniach. Głównie dlatego, że wcześniej nie było ku temu warunków lokalowo-technicznych :p
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Z moim obecnym TŻ-em poszłam do łóżka na 3 randce (czyli po 4 dniach znajomości
![]() ![]()
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Przed związkiem. Przyjaźniliśmy się z J. dość długo, coś między nami iskrzyło, po jakiejś imprezie poszliśmy do łóżka i od tamtej pory jesteśmy razem.... 3 lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze czas nie gra roli, wazne sa inne kwestie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Omg to ja bije tu rekord, z obecnym TŻ po 3 latach związku, dlatego, ze on był prawiczkiem. Raz, ze się bałam ( no wiadomo nie chciałam go przestraszyc itp) ,ogólnie to było dziwne. teraz widze, że wystarczy mu raz na tydzień,czasem na dwa... a mi nie i tu jest problem. Czasem lepiej sprawdzić się wczesniej, żeby potem tak nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
z moim obecnym TŻ - pierwsza randka. Prawie 8 lat temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Na pierwszej randce. Jesteśmy razem ponad cztery lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
strachajło
|
Po pół roku związku,z tym że znaliśmy się wcześniej z TŻ-tem około 2 lata.. brakowało mi miesiąc do 20-tych urodzin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
.
|
watek poruszany fefnascie razy. poszukaj w wyszukiwarce.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2015-12-10 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Hmm ja to zrobiłam tydzień przed 17-tymi urodzinami. Był to mój pierwszy chłopak, ale ja akurat jestem zawsze na poważnie w związku więc nie ma mowy o żadnych romansach czy podrywach
![]() Zrobiłam to po miesiącu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
z pierwszym i obecnym chłopakiem po ponad roku związku
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
E tam, ja od razu wiedziałam, że go pragnę, on też, zrobiliśmy to na 4 randce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Myślę, że każdy podchodzi do tego inaczej. Jedni wolą na spontana inni czekają, aż poczuję się pewnie. Każde podejście jest dobre jeżeli czujemy się z tym dobrze. Więc nie sugeruj się tym co piszą inni tylko zrób tak abyś to ty czuła się dobrze i komfortowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja zrobilam to po dwoch miesiacach zwiazku, ale uwazam, ze to bylo za szybko. Jak dla mnie najlepszy moment jest wtedy, kiedy ufasz komus w stu procentach i czujesz sie przy nim pewnie. No chyba, ze takie cos nie gra dla ciebie roli, wtedy idziesz do lozka wtedy, gdy masz ochote po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ja z moim partnerem byliśmy rok i 3 miesiące, ja byłam dziewicą a on prawiczkiem, oboje tego chcieliśmy i wszystko było planowane od miesięcy, nie mogłam sobie wyobrazić lepszego 1szego razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wtedy, kiedy obydwoje mają na to ochotę-po takim czasie. Dla każdego jest on inny, ale gadanie, że jak ktoś po 2 tygodniach uprawia seks jest łatwy, a jak po dwóch latach, to już nie jest strasznie głupie i dziecinne. Nawet rozmawiałam o tym niedawno z tż. Jeśli dwoje dorosłych i świadomych ludzi ma ochotę na seks, to i na pierwszym spotkaniu mogą go uprawiać-żadne z nich nie jest wg nas "łatwe". Co to w ogóle za określenie-łatwy to może być sprawdzian z matematyki
![]() ![]() Osobiście byłam w relacji, w której mimo spotykania się przez ok. 5 miesięcy nie poszłam z facetem do łóżka, natomiast później miałam dwa związki (w tym obecny), gdzie była to kwestia 2-3 tygodni. Z tż obydwoje mieliśmy na to ochotę wcześniej, ale on zwlekał, bo nie chciał, żebym uznała, że chce mnie tylko przelecieć, a ja nie inicjowałam, bo nie wiedziałam, czy nie pomyśli, że jestem właśnie łatwa. I takie to mądre-dwoje dorosłych ludzi ma na siebie ochotę, ale czekają, bo stereotypy ![]() ![]() Edytowane przez zdradzo Czas edycji: 2015-12-10 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Nic nie planuję nigdy.
Z pierwszym po trzech miesiącach, ale młodziutka byłam i wtedy też nie chciałam, sam sobie wziął. Z drugim po pół roku, bo on był prawiczkiem. Z trzecim, obecnym, na trzecim czy tam czwartym spotkaniu. Wyszło spontanicznie, dla mnie trochę za szybko, ale nie żałuję. Edytowane przez 201701261449 Czas edycji: 2015-12-10 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Po ślubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Ja wolę spontanicznie, czyli no po prostu szybciej, wtedy kiedy wychodzi
![]() ![]() No ale rozumiem to, że niektóre dziewczyny potrzebują "bezpieczeństwa" i dłużej im schodzi, niemniej fakt też jest taki, że jednak bardziej przyzwyczajony jestem do tych hmm no mniej bojących się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Taki wątek już był, no ale co tam. Ja zrobiłam to po miesiącu (byłam dziewicą) i nie żałuję, choć było to szybko i nigdy wcześniej bym się nie spodziewała że mogłabym przełamać się, poczuć pewnie i bezpiecznie w tak krótkim czasie. No ale z moim TŻ najwyraźniej wszystko się zmieniło i absolutnie nie musiał mnie przekonywać, w zasadzie był bardziej przestraszony niż ja bo to był jego pierwszy raz z dziewicą i bał się że będzie mnie boleć czy że będę źle się czuć. Było to krótko po moich 17 urodzinach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
wyznaję zasadę 'no dating before sex' i bardzo dobrze się ona u mnie sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ino roz
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Usmiechnietazakrecona Czas edycji: 2015-12-12 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tylko takie pytanie do tych co uprawiali sex na 1,2 czy 3 randce.
Czy po tym dla obu stron byl to taki poczatek zwiazku czy jednak pomimo seksu do bycia w zwiazku czekaliscie i woleliscie lepiej se poznac?
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
on tired little feet
|
U mnie była to 2 randka i jesteśmy ze sobą rok. Wszystko zależy od sytuacji, w tym przypadku wiedzieliśmy od razu że podobamy się sobie fizycznie i że fajnie nam się rozmawia, związek wyszedł jakoś naturalnie i okazało się że w innych rzeczach też się dogadujemy. Nie ma reguły na takie sprawy.
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Moje "seksy" były bardzo szybkie - 2-3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.