seks- po jakim czasie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 20:57   #1
weraera4
Raczkowanie

Cool

seks- po jakim czasie?

Cześć, jak w tytule- po ilu spotkaniach idziecie z facetem do łóżka? Wiem, że to bardzo indywidualna sprawa, ale czy macie jakieś ustalone wcześniej "zasady", że np. dopiero po x randkach lub po x tygodniach/miesiącach znajomości? Wiadomo, chodzi mi o faceta, z którym chcecie czegoś poważniejszego. I wiem, że zazwyczaj wychodzi inaczej niż planowałyśmy

Z obecnymi i poprzednimi facetami- po jakim czasie? I w jakim wieku byłyście?
weraera4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:03   #2
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dot.: seks- po jakim czasie?

Cytat:
Napisane przez weraera4 Pokaż wiadomość
Cześć, jak w tytule- po ilu spotkaniach idziecie z facetem do łóżka? Wiem, że to bardzo indywidualna sprawa, ale czy macie jakieś ustalone wcześniej "zasady", że np. dopiero po x randkach lub po x tygodniach/miesiącach znajomości? Wiadomo, chodzi mi o faceta, z którym chcecie czegoś poważniejszego. I wiem, że zazwyczaj wychodzi inaczej niż planowałyśmy ;)

Z obecnymi i poprzednimi facetami- po jakim czasie? I w jakim wieku byłyście?
Wypowiem się jako facet.

Nie zwlekam, jak jest chemia i pociąg z dwóch stron to czas nie gra roli

dlatego lepiej nie planować tutaj lepszy spontan oczywiście jak nie ma się wątpliwości co do intencji faceta
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:04   #3
gazowane lody
Zakorzenienie

coś mi mówi że jest już pierdyliard takich wątków ale Ci odpowiem

mój pierwszy raz był po pół roku "związku" i był to zarówno pierwszy i ostatni nasz raz.. kilka dni później zerwaliśmy (miałam lat 16)
było wielkie planowanie bla bla bla..

kolejny pierwszy raz był po jakichś 4-5 "randkach" i związek trwa już 3 lata.. planowania zero zwykły spontan i chemia..

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia

Edytowane przez gazowane lody
Czas edycji: 2012-08-09 o 21:06
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:13   #4
weraera4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Wypowiem się jako facet.

Nie zwlekam, jak jest chemia i pociąg z dwóch stron to czas nie gra roli

dlatego lepiej nie planować tutaj lepszy spontan oczywiście jak nie ma się wątpliwości co do intencji faceta
Tak, aleee- chemia i pociąg jest też z przystojnym facetem poznanym w klubie, a to zazwyczaj się kończy na tej jednej, szalonej nocy. Poza tym intencje faceta można dopiero po określonym czasie prawidłowo ocenić. Z kimś nowo poznanym nie wiadomo na początku czego tak na prawdę od nas chce.

I skoro jesteś facetem to powiedz czy tak samo patrzysz na dziewczynę, która dość szybko poszła z Tobą do łóżka jak na tą, która w tej kwestii była trochę większym "wyzwaniem" (zakładając, że myślisz o nich poważnie). Bo ja jako facet, bym wolała tą drugą, o tej pierwszej bym pomyślała, że pewnie nie pierwszy raz tak szybko wskoczyła do łóżka (zakładam, że jeszcze nie znamy swojej przeszłości).
Stary 2012-08-09, 21:14   #5
Koteczka89
BAN stały

ja do tej pory miałam tylko jednego faceta w lozku, wieloletniego ex, zrobilismy "to" po pol roku zwiazku, ale bylam dziewica.
Obecnie uwazam ze to zalezy od chemii, jak jest mega chemia, obie strony tego chca i nie maja watpliwosci to mysle ze nie ma co na sile zwlekac i sie meczyc, byle tylko bylo pozniej (oczywiscie nie chodzi mi o seks z kims dopiero co poznanym!)
Koteczka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:20   #6
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, aleee- chemia i pociąg jest też z przystojnym facetem poznanym w klubie, a to zazwyczaj się kończy na tej jednej, szalonej nocy. Poza tym intencje faceta można dopiero po określonym czasie prawidłowo ocenić. Z kimś nowo poznanym nie wiadomo na początku czego tak na prawdę od nas chce.

I skoro jesteś facetem to powiedz czy tak samo patrzysz na dziewczynę, która dość szybko poszła z Tobą do łóżka jak na tą, która w tej kwestii była trochę większym "wyzwaniem" (zakładając, że myślisz o nich poważnie). Bo ja jako facet, bym wolała tą drugą, o tej pierwszej bym pomyślała, że pewnie nie pierwszy raz tak szybko wskoczyła do łóżka (zakładam, że jeszcze nie znamy swojej przeszłości).
gazowane lody rozwala Twoje pytania na drobny mak. Możesz być z kimś nawet i rok, ta osoba może czekać ten rok by dosłownie RAZ to z Tobą zrobić, po czym powiedzieć NARA. Więc zwlekanie jest na nic też zwlekając można się przejechać, a bronienie się przed seksem jest niezdrowe

Co do drugiego fragmentu, z moją obecną poszliśmy do łóżka na 3 spotkaniu, zapewne byłoby wcześniej ale nie było możliwości za bardzo Może wydawać Ci się to głupie, ale tak chciałem związku i związek jest mimo, że krótko ale jest i nie patrzyłem na to, że szybko poszliśmy do łóżka, ba nawet się cieszyłem (ona też bo z tych temperamentnych, miała 2 przede mną - ale to dla mnie nieistotne). Zauważyłem, że ludzie którzy mają seks już za sobą, to z każdym następnym partnerem robią to szybciej po prostu, bo wiedzą "z czym to się je"

I tak jak pisałem można i po roku się przejechać jak i po 3 spotkaniach a ja nie zwlekam bo po co? Każdy związek ma wpisaną klauzule, że może (ale nie musi) się skończyć
Stary 2012-08-09, 21:23   #7
arrabbiata
Zadomowienie

Ja nigdy długo nie czekałam- najdłużej miesiąc

Z moim ostatnim partnerem w łóżku= moim mężem, na drugi dzień po poznaniu. Taka to łatwa byłam
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 21:25   #8
weraera4
Raczkowanie

Cytat:
gazowane lody rozwala Twoje pytania na drobny mak. Możesz być z kimś nawet i rok, ta osoba może czekać ten rok by dosłownie RAZ to z Tobą zrobić, po czym powiedzieć NARA. Więc zwlekanie jest na nic też zwlekając można się przejechać, a bronienie się przed seksem jest niezdrowe

Co do drugiego fragmentu, z moją obecną poszliśmy do łóżka na 3 spotkaniu, zapewne byłoby wcześniej ale nie było możliwości za bardzo Może wydawać Ci się to głupie, ale tak chciałem związku i związek jest mimo, że krótko ale jest i nie patrzyłem na to, że szybko poszliśmy do łóżka, ba nawet się cieszyłem (ona też bo z tych temperamentnych, miała 2 przede mną - ale to dla mnie nieistotne). Zauważyłem, że ludzie którzy mają seks już za sobą, to z każdym następnym partnerem robią to szybciej po prostu, bo wiedzą "z czym to się je"

I tak jak pisałem można i po roku się przejechać jak i po 3 spotkaniach a ja nie zwlekam bo po co? Każdy związek ma wpisaną klauzule, że może (ale nie musi) się skończyć
Ja nie myślę, że czekanie rok jest lepsze. Nie wiem czy bym tyle wytrzymała
Stary 2012-08-09, 21:29   #9
Jesienny Listek
Raczkowanie

Takie rzeczy zależą od wielu czynników, od chemii, od wcześniejszych doświadczeń, od pewności siebie itd. itp. Nie można stwierdzić kiedy jest najlepszy czas na to żeby iść do łóżka
To jest indywidualna sprawa każdego związku.
Jesienny Listek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:36   #10
chwast
Zakorzenienie

Ja z moim tż miałam pełny seks po roku znajomości i dwóch miesiącach związku, ale miałam na to ochotę o wiele wcześniej Tylko on nigdy dalej się nie posunął i stwierdziłam, że to nawet dobrze o nim świadczy, nie wiem.
Aha no w sensie, nie, że nie posunął się dalej przez te 2 miesiące tylko ogólnie od początku znajomości byliśmy ze sobą "blisko". o.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:38   #11
weraera4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jesienny Listek Pokaż wiadomość
Takie rzeczy zależą od wielu czynników, od chemii, od wcześniejszych doświadczeń, od pewności siebie itd. itp. Nie można stwierdzić kiedy jest najlepszy czas na to żeby iść do łóżka
To jest indywidualna sprawa każdego związku.
Wiem dlatego w tym wątku pytam o Wasze doświadczenia. Konkrety jakieś. Jestem ciekawa jak jest u innych. Ja z byłym (moim pierwszym) poszłam do łóżka po 3 miesiącach, miałam 20 lat, on 28, bardzo naciskał. Rozstałam się z nim ze względu na cechy charakteru, które się ujawniły dopiero później i teraz wiem, że mogłam poczekać trochę dłużej i lepiej go poznać. Chociaż mój były był trochę psychopatą bo dość długo zachowywał się normalnie w końcu 3 miesiące widywania się prawie codziennie to wcale nie tak krótko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 21:47   #12
Jesienny Listek
Raczkowanie

Cytat:
Wiem dlatego w tym wątku pytam o Wasze doświadczenia. Konkrety jakieś. Jestem ciekawa jak jest u innych. Ja z byłym (moim pierwszym) poszłam do łóżka po 3 miesiącach, miałam 20 lat, on 28, bardzo naciskał. Rozstałam się z nim ze względu na cechy charakteru, które się ujawniły dopiero później i teraz wiem, że mogłam poczekać trochę dłużej i lepiej go poznać. Chociaż mój były był trochę psychopatą bo dość długo zachowywał się normalnie w końcu 3 miesiące widywania się prawie codziennie to wcale nie tak krótko.
Ja ze względu na to że poznałam swojego faceta w ostatniej klasie gimnazjum i miałam 16 lat to czekaliśmy prawie 2 lata. Byłam z nim 8 lat, miesiąc temu zostawił mnie dla innej.
Moja wina że wcześniej z nim nie zerwałam, nie chciałam widzieć zmian jakie w nim zachodzą, patrzyłam na wszystko co robi przez palce i skończyło się tak jak mi wszyscy przepowiadali.
Jak teraz znajdę faceta to napewno dłużej zaczekam, no pewnie nie rok ale z kilka miesięcy żeby go lepiej poznać.
Ale wiadomo że nigdy nie wie na co się trafi, niektórzy długo potrafią grać fajnych zanim wyjdzie szydło z worka.
Stary 2012-08-09, 21:48   #13
Zapach deszczu
Zadomowienie

Z pierwszym partnerem po 3 miesiącach ( to był mój i jego pierwszy raz ). Było fatalnie i myślę, że czekanie X miesięcy nic by nie zmieniło.

Z kolejnym partnerem po 2 tyg. znajomości. I bardzo tego załuję, bo zostałam oszukana. Ale moja wina.

I z obecnym TŻtem na pierwszym spotkaniu Tak nas do siebie ciągnęło Ale nasz związek ogólnie ma swoje indywidualne tempo, bo po 4 miesiącach związku na odległość zamieszkaliśmy ze soba.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 21:57   #14
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jesienny Listek Pokaż wiadomość
Ja ze względu na to że poznałam swojego faceta w ostatniej klasie gimnazjum i miałam 16 lat to czekaliśmy prawie 2 lata. Byłam z nim 8 lat, miesiąc temu zostawił mnie dla innej.
Moja wina że wcześniej z nim nie zerwałam, nie chciałam widzieć zmian jakie w nim zachodzą, patrzyłam na wszystko co robi przez palce i skończyło się tak jak mi wszyscy przepowiadali.
Jak teraz znajdę faceta to napewno dłużej zaczekam, no pewnie nie rok ale z kilka miesięcy żeby go lepiej poznać.
Ale wiadomo że nigdy nie wie na co się trafi, niektórzy długo potrafią grać fajnych zanim wyjdzie szydło z worka.
No ok ale skąd mogłaś wiedzieć, że tak będzie? nie mogłaś. a seks jest jedną z potrzeb jakby nie patrzeć.
Stary 2012-08-09, 22:00   #15
Atomoowka
Wtajemniczenie

Z pierwszym partnerem po roku związku a o dwóch latach znajmości
Z drugim po 4 msc związku a po 2-óch latach znajmości
Z TŻ w sumie na pierwszym wspólnym wyjeździe, jakaś druga czy trzecia randka a znaliśmy się wtedy 1,5 roku

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 22:04   #16
Jesienny Listek
Raczkowanie

Cytat:
No ok ale skąd mogłaś wiedzieć, że tak będzie? nie mogłaś. a seks jest jedną z potrzeb jakby nie patrzeć.
Jakbym miała więcej rozumu w głowie to wogóle bym z nim nie była ale ja byłam młoda, naiwna, nie miałam żadnego doświadczenia i wpadłam w chorą relację. Teraz ciesze się że on znalazł sobie inną bo sama bym tego toksycznego związku nie skończyła.

A teraz będę bardziej patrzyła na pewne sprawy inaczej, pozatym po tym wszystkich nieufna jestem więc współczuje facetowi który mi się teraz trafi A mam nadzieje że się w miarę szybko jakiś znajdzie
Stary 2012-08-09, 22:16   #17
weraera4
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale też coś napiszę Dla mnie seks jest jednak ważny, i np. teoretycznie wolałabym iść z kimś obcym do łóżka, wiedząc że to tylko na jedną noc niż iść do łóżka szybko z kimś od kogo chcę czegoś więcej- prawdziwego związku. Dlatego, że do drugiego bym się bardziej przywiązała po seksie bo oczekuję od niego czegoś poważnego i jakby nam nie wyszło po iluś tygodniach czy miesiącach ze względu na sprawy związane z cechami charakteru to bym żałowała, że nie poznałam go lepiej.

Nigdy nie wiadomo jak będzie, ludzie się zmieniają nawet po iluś latach, ale przynajmniej jeśli się poczeka do momentu kiedy nam się wydaje (celowo używam słowa wydaje, bo każdy zna powiedzonko o beczce soli... ) że kogoś znamy w miarę dobrze to później nie ma tego żalu do własnej osoby, że "kurcze, gdybym wiedziała, że jest takim dupkiem to nie poszłabym z nim do łóżka".
Stary 2012-08-09, 23:03   #18
leniwca
Zakorzenienie

Dla mnie to nie jest kwestia żadnej 'chemii'.
Mam ochotę na seks, wyrwę sobie fajnego faceta, przystojnego i tyle (tzn. wyrywałam, bo teraz jestem w związku).
Z obecnym TŻ poszłam do łóżka po ok. 3 miesiącach znajomości, czysto po koleżeńsku, otwarcie mówiliśmy, że nie chcemy związku. A że pół roku później wyszło inaczej...

No ale ja nie jestem typem dziewczyny, która potrzebuje uczucia, nutki romantyzmu, zaufania etc, żeby pójść z kimś do łóżka. Seks traktuję bardziej lajtowo w tej kwestii.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 23:10   #19
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

U mnie było po 10 dniach związku, oboje 19 lat, ja dziewica, on prawiczek
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 23:16   #20
mesarka
MUSEarka

Z moim obecnym Facetem - po miesiącu znajomości. Byłam dziewicą, on - doświadczony. Było świetnie i to ja zainicjowałam. Na drugi dzień rano wyznał mi, że się totalnie nie spodziewał, no ale jak już się na niego rzuciłam..
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 23:21   #21
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Z pierwszym facetem wcale nie chciałam się kochać, a on im bardziej nalegał tym ja bardziej mówiłam NIE i po prawie roku się rozstalimsy. Z kolejnymi jakoś po 2-4 miesiącach, a z ostatnim na trzecim lub czwartym spotkaniu

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Odnoszę wrażenie, że im się jest bardziej doświadczonemu tym krócej się czeka, bo jednak ciężko zapanować nad soba i swoim ciałem i chemia tu chyba nie wiele ma wspólnego.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 23:34   #22
Sztywniaaraa
Raczkowanie

z pierwszym partnerem to po pół roku chyba,a z moim obecnym TŻ to szybko poszło
Sztywniaaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 23:37   #23
Candy_lips
Zakorzenienie

Z moim facetem to było tak miesiąc spotykania się. Wcześniej pisaliśmy..no i wątpliwości nie było Z tego co wiem, to on byłby w stanie pójść ze mną do łóżka już wcześniej, czyli tempo szybko, lecz ja bym nie mogła. Wcześniej miałam chłopaka i to było z 2 miesiące raczej, bo byłam dziewicą. Też długo nie zwlekałam, ale na 1-2 randce bym nie mogła.
Pamiętaj jednak, że nie ma uniwersalnej recepty. Ty rób tak jak uważasz. Jedni idą do łóżka szybko i im się układa, inni czekają pół roku, rok czy dłużej i też jest dobrze. Najważniejsze jest to, by nie robić niczego wbrew sobie i znaleźć odpowiednią osobę, choć wiem, że jest to oczywiste.

Normalny Facet, mówisz zwlekanie jest niezdrowe. A tu nie do końca się zgodzę. No bo może być tak, że ludzie zaczynają uprawiać seks po pół roku np, bo wcześniej nie są gotowi. No i ich prawo. No i wcale nie musi to wiązać z wstrzymywaniem się. Ja nie musiałam np wstrzymywać się, by nie kochać się z facetem na 1 randce, bo zwyczajnie nie czułam takiej ochoty, to nie dla mnie. No więc widzisz, nie masz monopolu na jedyną słuszną teorię.

Co do tego co pomyśli facet to hmm.. jeżeli uzna Ciebie za łatwą, to sam też jest łatwy Ja kiedyś znałam faceta, który wyrażał się o swojej byłej tak, że przespała się z nim po pół roku i dlatego była łatwa... Po czymś takim odechciało mi się rozmowy z tym chłopakiem. Sam pewnie szeptał jej miłosne słówka, a potem mówi, że łatwa...

No, ale znowuż mój facet nigdy nie dał mi odczuć nic negatywnego na ten temat. Widocznie nie ma w tym temacie podwójnych standardów.

Jeżeli jesteśmy już dokładni, to mój pierwszy raz to wcześnie, bo w gimnazjum (15 lat), z obecnym facetem jak miałam jeszcze 17, ale blisko 18.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-08-09 o 23:45
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 23:40   #24
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość

kolejny pierwszy raz był po jakichś 4-5 "randkach" i związek trwa już 3 lata.. planowania zero zwykły spontan i chemia..

Z moim obecnym chłopakiem znałam się tydzień, to był mój pierwszy raz.
Nie żałuję absolutnie.

Z poprzednim byłam pare miesięcy ale nie mogłam się hmm, przekonać?
Stary 2012-08-09, 23:47   #25
bbc56c719832aa6c54491c9cdf9a4ac765a18bd7_6414ff01e71a2
Konto usunięte

Zależy czego szukasz od faceta. Związku poważnego czy takiej przelotnej znajomości. Nie ma odpowiedniej regułki za którym razem idziesz do łóżka. Jak się dogadujecie i jest dobra chemia, to tylko brać Dlatego nawet na pierwsze spotkanie zawsze mam coś przy sobie. Nigdy nie wiesz jak się wieczór potoczy
bbc56c719832aa6c54491c9cdf9a4ac765a18bd7_6414ff01e71a2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 01:10   #26
201703160948
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201703160948
Czas edycji: 2013-06-27 o 11:38
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 07:03   #27
kalincia
BAN stały

Kiedy tylko miałam na to ochotę.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 07:16   #28
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Wtedy kiedy oboje mamy ochotę. Może to być po roku może być i na pierwszym spotkaniu.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 08:02   #29
Kasia9083
Przyczajenie

Pierwszy raz ..rok związku ja 20 lat, on 22
Kolejny związek `pół roku. ja 24 ,on też

Nie kieruję się ,żadnymi zasadami .. po prostu muszę to `coś czuc .
Niestety, u mnie to prędko nie przychodzi
Kasia9083 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 08:32   #30
KamilaAnna1990
Raczkowanie

Z pierwszym i ostatnim po 3 mies. Mialam 18 lat. Chociaż po mies. znajomości był petting i wzajemne poznawanie swoich cial.

5.10.2013 - nasz ŚLUB!!!
KamilaAnna1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości