![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólnie schudniemy- od 1 wrzesnia zaczniemy!
Cześć,
Przyjmiecie mnie do siebie. ![]() Mam 171 cm wzrostu, obecnie ważę 64 kg. Celem jest 57kg. Mój plan, aby osiągnąć cel: ćwiczenia z Ewą Chodakowską, bieganie oraz Dieta Strażników Wagi (ostatnio ją znalazłam i mnie zaciekawiła), peelingi i masaże kremami. Przygotowania zacznę wcześniej. Życzę Wam i sobie sukcesów!!! P.S. A założycielce wątku - aby ten ważny dzień był najpiękniejszy i abyś szła do ołtarza ważąc 50kg!! ![]()
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2012-08-25 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
a co do mojego sposobu to ograniczenie słodkości, koniec jedzenia po 18-19, zależy jak z praca bedzie i ruch z Ewa Chodakowska i Tamilee Webb. ;d
![]() |
#33 |
Madzia
|
Eee a czemu nie zaczniecie od 25 sierpnia?
![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dokładnie chodzi o to ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam od poniedziałku. Dziś jest już mniej na wadze ale przyznam,że nie ważyłam się na golasa,więc wynik pewnie niemiarodajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do peelingów - ja też zaczęłam ich regularnie używać i robię je sama. Moim ulubionym jest peeling kawowy (obecnie bardzo popularny).
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
3 łyżeczki kawy sypanej, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka cynamonu i oliwka ?
taki skłas czy jakis inny macie;>
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Peeling kawowy
łyżka kawy mielonej łyżka soli 2 łyżeczki cynamonu odrobina wody
![]() |
#41 |
Madzia
|
Nie wiem czy mogę coś poradzić wam tu ale ja np jako osoba która lubi sobie pojeść bo za bardzo sobie nie odmawiam smażonego mięsa ziemniaków czy ciasta np i nie mogłabym chyba zrezygnować z tego
![]() ![]()
Zasady to wskazówki dla głupców, którzy nie potrafią się zdecydować. Edytowane przez Mag1993 Czas edycji: 2012-08-25 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ale o tym wlasnie tu rozmawiamy, o cwiczeniach. Ale chcac zrzucic dobre kilo kg, a nie wprowadzajac diety to sobie duzo mozna... powinno sie ograniczyc jedzenie (nie mowie o jakies diecie typu - lisc salaty i woda) + cwiczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Madzia
|
Każdy ruch jest dobry ja też lubię się ścigać z moim chłopakiem na basenie
![]() No i właśnie nie trzeba ograniczać jeśli się spala odpowiednią ilość kalorii dziennie. Najlepiej chyba w tych wszystkich ćwiczeniach znalezć radochę. Ja teraz sobie nie wyobrażam że mogłabym nie wejść na orbitreka bo nabrałam już rutyny i mi brakuje jak np wyjątkowo się zdarzy że nie mogę bo mnie np nie ma w domu.
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
ćwiczenia to podstaw to wiadome wtedy ciałko będzie jędrne i wyrzeźbione to raz a dwa pod wpływem zmęczenia wydopywaja się endorfiny które poprawiają nam humor i dają kopa na cały dzień
![]() a jeśli chodzi o jakieś tam śmieciowe żarcie to moim zdaniem nie w tym rzecz żeby sobie odmawiać tylko żeby zmienić styl odżywiania bo to nie chodzi o to ze maja mnostwo kalorii i ćweiczac je spalimy tylko jak te śmieciowe żarcie wpływa na nasz organizm który się męczy żeby to strawić
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie - ćwiczenia uzależniają tak samo, jak wszystko inne. Pamietam jak kiedyś regularnie biegałam. Gdy padało to normalnie tak mnie nosiło, że nie mogłam wyjść! A teraz..
![]() Ale obiecuję sobie, że to wszystko wróci i wrócę do regularnych ćwiczeń! Jak na razie w poniedziałek rzuciłam palenie! Dziewczyną bądźcie dumne ze mnie, bo nie palę już 6 dzień! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ale te peelingi to nie po to żeby schudnąć, bo wiadomo że to nie odchudzi, ale żeby poprawić skórę. Wygładzić, zetrzeć martwy naskórek.. A dieta od "teraz" nie zawsze jest najlepszym wyjściem, zwłaszcza kiedy wiemy że np za dwa dni mamy jakąś imprezę i nie chcemy rezygnować ze słodkich czy słonych przekąsek albo alkoholu. Ja wiem, że w najbliższym czasie nic takiego mnie nie czeka dlatego zaczęłam już kilka dni temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ten temat zainspirował mnie to napisania notki na bloga dotyczącej błędów w odchudzaniu
![]() _malyna - ja robię peeling z kawy, oliwki dla dzieci i karmelowego płynu do kąpieli. Zapach bezbłędny, a do tego świetne nawilżenie i skóra gładka jak nigdy. BrillanteAstro5 gratuluję rzucenia nałogu! ![]() A ćwiczenia to podstawa, pewnie że tak. Staram się robić wszystko, żeby uniknąć efektu chudego grubasa ![]() PS. Ja biegam od wczoraj! : ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
lenka_01- cieszę się ,że do Nas dołączyłaś , pomożemy sobie wzajemnie
![]() BeataEs- Witaj, ja też przytyłam przez rzucenie palenia a mimo ,że teraz znowu palę ![]() ![]() ![]() Dziuba85- oczywiście ,że tak i cieszymy się ,że jesteś z Nami ![]() ![]() ![]() Carmelle – a jak u ciebie pogoda? Bo u Nas pada a tez strasznie chciałam narzeczonego wyciągnąć gdzieś na rowerek. BrillanteAstro5 – trzymamy kciuki! ![]() ![]() Mag1993- dziewczyny już ci wytłumaczyły dlaczego oficjalnym terminem jest wrzesień. Zresztą każdy indywidualnie sam podejmuje decyzję kiedy chce zacząć i kiedy będzie na to gotowy, ludzie mają różne charaktery i podejście do takich spraw a na tym forum przede wszystkim mamy się wspierać a nie krytykować i oceniać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
U mnie chłodno, chmury krążą, ale nie zapowiada się na deszcz
![]() A strona główna wygląda bardzo fajnie. Wszystko czytelne i można się zainspirować.
Mów mi Ania Edytowane przez carmelle124 Czas edycji: 2012-08-25 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
_malyna zgadzam się, ćwiczenia dają dużo radości, wystarczy je polubić.
co do diety, nie chodzi o to by jeść coś, czego się nie lubi, ale trzeba odrzucić jedzenie niezdrowe i na jego miejsce wprowadzić zdrowe jedzenie, ale te, które się lubi. jeśli ktoś nie lubi np. pomidorów, to nie zacznie ich jeśc, bo zmuszanie się jest zupełnie nie na miejscu. MWasilewska, onemorepanda ponad 3 lata paliłam, bywały dni, ze nawet ponad paczkę dziennie, caly sierpień ograniczałam, a teraz calkowicie mówię koniec. a ja myślę, że całkiem fajnie, że zaczynam się odchudzać, moim zdaniem to tylko psychiczne nastawienie, że po rzuceniu palenia tyjemy ![]() lenka_01 odchudzanie trzeba zaplanować i nie robi się tego, gdy wiemy, że czeka nas jakaś impreza, gdzie wiadomo, ze nie bedziemy przestrzegać naszych zasad. po co się zniechęcać od razu ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
puk puk! dzień dobry
![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podaj wszystkie informacje jak na stronie pierwszej ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
wzrost: 165 cm waga początkowa: 78,2 kg obecnie: ok. 70 kg cel: 63 kg dieta: MŻ + WR + MP ![]()
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I gratuluję rzucenia tego obrzydliwego nałogu! ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
BrillanteAstro5 - pioooona! mamy prawie identyczne wymiary
![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Chciałabym dodać jeszcze moją wagę do osiągnięcia-54kg. a moja dieta to MŻ + rowerek, stepper i twister.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
onemorepanda - zgadzam się z treścią posta
![]() dodaję, że kiedyś byłam jednym wielkim chodzącym efektem jojo ![]() MŻ może nie ma super hiper za☠☠☠istych efektów natychmiastowych (i dobrze), ale jest to bardziej zmiana nawyków żywieniowych, które siłą rzeczy zostają na zawsze oraz próba ograniczenia się. ja jem praktycznie codziennie ( sic! ) słodycze, ale w mini ilościach i najczęściej rano, żeby zdążyć spalić lub wydalić ![]() ![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Katiennn - zgadzam się z Tobą w stu procentach! Lepiej jest schudnąć wolniej ale za to zdrowiej i na dłużej, niż w 2 tygodnie ale za to później nadrobić dwa razy tyle i nabawić się choróbsk.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
katiennn ja właśnie też się obawiam, ze na studiach będą mnie namawiać do palenia i ulegnę, dlatego zaczęłam już teraz, żeby potem myśleć, że skoro już tak długo nie palę, to po co mam zaczynać od nowa
![]() i zgadzam się, jeśli rzucimy nagle wszystko, to zbyt długo nie wytrzymamy i efekt jojo murowany. dlatego najważniejszy jest rozsądek w ograniczaniu. np mój brat jest wielbicielem kopenhaskiej, przez 2tyg. żywi się śladowymi ilościami jedzenia, potem je co popadnie, a kg wracają.ja za takie coś dziekuję i wolę powolne, zdrowe chudnięcie!
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
taaaak... Kopenhaska i Dukan. dwie najgorsze diety, które przyczyniły się do milionów przypadków jojo
![]() w dużej mierze również dzięki ludziom, którzy nie potrafią ich stosować i stosują je tylko na chwilę, ale to już inna bajka. Redukcja ---> Utrzymanie. tak to się powinno odbywać. niestety ludzie pomijają drugą część i potem.... ![]() a co do papierosów - kurczę ja mam takie "miejsca" i "momenty" w których lubię palić, a przerwy między wykładami i ćwiczeniami są na to idealne... nawet nie wiem co można robić innego na "przerwach" ![]() ![]() już nie wspominając o tym, co się dzieje jak skoczymy na piwko...
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2012-08-25 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.