![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szczerze mówiąc to dostaję wysypki na myśl, że ktoś może kategoryzować ludzi pod tym kątem.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-22 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Na wizażu nie należy pewnych rzeczy pisać na forum publicznym, tylko w gronie osób z podobną sytuacją.
![]() |
#34 | |
Flawless
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- A ja ją właśnie rozumiem... Wiem że sytuacja totalnie nieadekwatna ale ja miałam okresowo dziwne jazdy z odżywianiem i konsultowałam to z terapeutą. I wtedy cały mój świat kręcił się wokół gubienia kilogramów tak jak wokół zajścia w ciążę - bo jako osoba gruba, czułam się bezwartościowa. Dokładnie bezwartościowa, nie jak prawdziwa kobieta. To nie znaczy że uważam inne okrągłe osoby za takie, to znaczy że mam z tym problem i przysłoniło mi to racjonalne myślenie i odnoszę to tylko do siebie. Sytuacja totalnie nieadekwatna ale czytałam cały wątek i jeśli dla niej to priorytet to nie ma wpływu na to jak się z tym czuje - ja miałam żal do świata że nie mogę być normalnie szczupła tylko muszę do tego dążyć starać się wylewać siódme poty codziennie ćwicząc i odmawiać sobie jedzenia, a innym przychodzi to naturalnie a i tak nie osiągnęłam takiego efektu o jakim marzyłam bo taką mam budowę ciała. A niemożność posiadania dziecka to tak jak fela mówi - zdecydowanie wyższy poziom problemu związany z innym rodzajem uczuć - matczyna miłość do dziecka to sądzę że więź nieporównywalna do żadnej innej. zgadzam się z agniesikk i Felą no i całą resztą która wypowiada się tutaj w podobnym tonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
kobieta za ladą
|
zadziwiły mnie dzis dwie rzeczy
21.30 wracam z pracy ciemno już ,zapitalam szybko(bom strachliwa) i kto mnie mija w pzreciągu 5 minut po drodze? dzieci takie 10 -12 letnie same w sensie po 2 pary ,i po twarzach widze ze to nie dzieci z okolicy tylko nieznajome...serio jak rodzice nie boją sie puzsczać tak dzieci samopas o tej godzinie?? druga rzecz ,branie ketonalu który nie dość ze jest na recepte ,to jest lekiem pooperacyjnym(łagodzi ból) jako zwykły środek pzreciwbólowy,,bpli cie głowa "weś ketonal" boli cie paluszek --ketonal...noszsz ludzie ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- najgorzej jak właśnie nie dość ze dziewczyna chciałaby już mieć dziecko a musi niejako ukrywać ze ma problemy to jeszcze 150000 osób co chwila pyta sie a kiedy potomek to serio tak potrafi dobijać człowieka ze masakra a taki "chcący" brzytwy sie chwyta żeby mieć a nie może i wymyśla wtedy dziwne rzeczy mojej znajomej ktoś poradził ze ma sie pozbyć papug z domu bo dlatego nie mają dziecka do tej pory ![]()
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos plotek o ślubach i takich kwestii, to przypomniała mi się zabawna historia. Moja koleżanka pojechała z chłopakiem do jego miasta rodzinnego. Przed odjazdem stamtąd chłopak poszedł do zabawkowego i kupił koleżance miśka. Ot, taki prezencik. Za dwa dni zadzwoniła do tego chłopaka jego mama z prośbą o wyjaśnienie, o co chodzi, bo po miasteczku chodzą plotki, że ma w stolicy dziecko z jakąś dziewczyną, a wozi się z kochanką ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-22 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#40 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drabineczka podała bardzo dobry przykład z odchudzaniem - to, że sama desperacko chciała być szczupła i wpędzało ją to w taki a nie inny stan psychiczny to nie znaczy, że uważa ludzi grubszych za bezwartościowych.
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tutaj, jak się człowiek rejestruje do lekarza, to na daną godzinę. Wychodzi pani doktor albo pan doktor i wyczytuje nazwisko ![]() To czasem nie podchodzi pod molestowanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj zdziwiło zachowanie kelnerki w restauracji
![]() Przyniosła rachunek, włożyliśmy z TŻ pieniądze i czekamy aż to zabierze i wyda resztę. Dziewczyna chodziła koło naszego stolika no nie wiem chyba ponad 10 razy! W dodatku siedzieliśmy dość blisko baru, więc jak do niego podchodziła na chwilę to mogła bez problemu "ogarnąć", że już jesteśmy przygotowani i rachunek może zabrać... poza tym siedzieliśmy już przy pustym stoliku, bo w międzyczasie jej koleżanka zabrała naczynia. Patrzyłam na zegarek, bo trochę nam się spieszyło i czekaliśmy na nią 15 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
U mnie w przychodni - dzisiaj w niej byłam, jest świetny system - brak zapisów. Uważam że to o niebo lepsze, bo nie da się przewidzieć ile zajmie wizyta i zapisywanie pacjentek co 10 minut na odległe terminy jest bez sensu bo kobiety je zaklepują a potem nie przychodzą. I jest po prostu tak że przychodzi się, rejestruje się i się siada w kolejce. Dzisiaj przede mną była jedna kobieta, a przyszłam tylko po receptę. Całość trwała góra 10 minut. Czasami jak jest gorący czas czyli poniedziałek - rano (bo dzisiaj tak o 17 godzinę przed zamknięciem byłam) to zdarzało się że przede mną było 5 osób ale godzina czekania to nic w porównaniu z całym miesiącem. No i położna zawsze przychodzi z rejestracji i zaprasza kolejne pacjentki.
Chociaż co mnie dziwi, w poprzednim wątku pisałam że byłam po zaświadczenie o ubezpieczeniu u rodziców, bo w przychodni pani kręciła nosem że przynoszę czerwcowe... Ja rozumiem że ona tak musi i jej za to nie winię ale ten system z ubezpieczeniami to dla mnie idiotyzm, co miesiąc mój ojciec który nie pracuje normalnie bo co trzy dni idzie na 24, musi mi to załatwiać a od ręki tego się nie dostaje. Nie mam tak łatwo że zadzwonię i mam tylko muszę czekać aż ma służbę, dla przykładu - jakby nie załatwił mi papierka dziś to miałabym go dopiero na poniedziałek. Strasznie to kłopotliwe, mogliby wprowadzić jakiś elektroniczny system albo jakoś to sprawdzać na miejscu czy jestem ubezpieczona bo przynoszenie kwitów mi się jakieś przedpotopowe wydaje |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
kobieta za ladą
|
ja ostatnio byłam zrobić sobie cytologie
lekarka kazała mi sie wiadomo rozebrać ,na fotel więc leże nogi w górze patrze a ona myk do torebki wyjmuje bułke i gryzie badala mnie żując moja mina po wyjściu z gabinetu ![]()
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Flawless
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Też tak pomyślałam i na początku śmialiśmy się z tego z TŻtem, ale po około 10 minutach to przestało być zabawne, szczególnie że przechodziła co chwilę koło naszego stolika i zachowywała się jakby ostentacyjnie nas olewała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
No to są jeszcze normalne przychodzie
![]() ![]() A co do tematu kobiet chcących zajść w ciążę. Mi dwóch ginów niezależnych od siebie w dwóch różnych przychodniach powiedziało, że mogę mieć z tym problem. Długo miałam doła, że jestem wybrakowana i że może to mężowi kiedyś przeszkadzać. Dlatego specjalnie nie dbałam o antykoncepcję. Jak zapomniałam o stresach, to się zdarzyła ciąża ![]() Co do jazd psychicznych... tak samo nie powinno się oceniać, kto jaką jest matką, bo robi to, czego nie robi inna matka. Dzisiaj miałam trzeci dzień marudzenia mojej pociechy i... nie wytrzymałam i sama się rozbeczałam. Zezłościłam się i ją odłożyłam do łóżeczka i zaczęłam ryczeć. Dobrze, że mój mąż ma dar uspokajania ludzi. Do teraz mi źle, że się na tą małą istotkę zezłościłam. Po prostu tutaj ostatnio były mega upały i duchota a dzisiaj jakieś zmiany ciśnienia, w dodatku mała się zapowietrzyła i nie mogła tego powietrza odbeknąć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A mnie denerwują "stare, schorowane i obolałe" kobiety, które jeszcze nie wejdą do autobusu i przez szybę patrzą gdzie są wolne miejsca, a gdy wejda to prawie biegną zeby usiasć, a np w lumpie to beda się przepychac i nagle siły znajda... masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Drabineczko elektroniczny system nic nie daje. Na śląsku mamy specjalne karty czipowe i dzięki nim wszystko pielęgniarce na ekranie monitora wyskakuje. No ale żeby nie było za prosto i tak trzeba jakieś zaświadczenia nosić
![]() ![]() Co do wydawania recept to u mnie u ginekologa nie trzeba czekać, tylko się idzie rano wydrukować do pielęgniarki recepty, a wieczorem odbiera wypisane (warunek ostatnia wizyta nie dalej niż pół roku temu). A na podforum dla mam na wizażu ostatnio przeczytałam, że jedna kobieta jak poszła do ginekologa to jej się kazali rozebrać już w poczekalni i do gabinetu wchodziło się bez majtek. To dopiero dla mnie niepojęte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
po prostu Em :)
|
Teraz doczytałam, że same już o tym napisałyście.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie wmawiaj sobie, że zrobiłaś coś złego.
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Nie daje? O matko. No ja muszę brać z zakładu pracy od ojca ale to właśnie nie jest tak że pstryk i przynoszę dlatego dwa razy mnie pani wpuściła na piękne oczy bo miałam bardzo pilną sprawę. Chore są te zaświadczenia. W innej przychodni musiałam jednorazowo przynieść ksero ubezpieczenia i legitymacji studenckiej i to dali do mojej kartotetki czy karty chorego i nie musiałam więcej nosić. Ale co przychodnia to obyczaj najwidoczniej :P beznadziejne jest to że trzeba z zaświadczeniami latać, naprawdę biorąc pod uwagę stanowisko ojca i zakład pracy jaki jest wypisany na zaświadczeniu naprawdę można to uznać za w miarę stałą pracę i w ciągu miesiąca się nic nie zmieni no ale zaświadczenie ważne na 30 dni koniec kropka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatul - dziękuję Ci bardzo ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-22 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.