![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zwierzęta i upały :(
Ja mam już bardzo wiekową wilczycę i boję się że mi tych upałów nie przetrwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam owczarka niemieckiego i też ciężko mu przetrwać te upały.Najczęściej leży w przedpokoju ( bo tam są chłodne kafelki ) albo przychodzi do mojego pokoju bo mam u siebie balkon więc jest chłodniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Mam malamuta, upały znosi dosyc dzielnie (ponoć jest przystosowany) ale żałośc mnie zbiera jak patrze na te jego kilogramy futra...staram sie mu więc ulżyc jak umiem najlepiej czyli:
- staram sie z nim nie wychodzić na długi spacer w największy żar, - rozkładam mu też na balkonie zawinięte w ręcznik zamrożone wkłady do przenośnej lodówki -można kupic w większych marketach- kładzie sie na ten ręcznik natychmiast, UWIELBIA to - jak jestesmy na działce, radzi sobie sam- wykopuje wielki rów i tam sobie siedzi,nie gardzi tez każdym bajorkiem większym od kałuży ![]() a co do spryskiwania to cos w tym jest. Jak spryskuje kwiatki to mi sie od razu pakuje żeby jego też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Mojemu pomysl z mokrym recznikiem nie przypadł do gustu
![]()
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ines
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam - to znacznie bardziej mu sie podoba
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
mój króliczek nie wytrzyłał tych straszliwych upałów. Na szczęście wszystko trwało chwileczkę więc się nie męczył zbyt długo. Był już wiekowy 6-7 lat a do tego angora (był strasznie zarośnięty) straszne to było a jak zaczęły się upały to ciężko oddychał i miał cały mokry pyszczek, Do tego wszystkiego ok 3 tyg. wcześniej musielismy uśpić pieska - owczarka niemieckiego - nagle zachorował: zapalenie wątroby i nerek, leczenie nie pomogło, wycierpiał się biedaczek; więc miałam podwójną straszną stratę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Moje koty leza w upaly jak dwa placki na panelach, plus dla nich bo mam z reguly chlodne mieszkanie i nawet jak jest upal na dworze to ja mam w domu klimat jak przy klimatyzacji
![]() Paradoks, bo otwieram okna zeby sobie mieszkanko ogrzac, generalnie nie czuja upalow, zima zas najczesciej je widac na kaloryferach..
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama wiem co to znaczy stracić ukochanego zwierzaka, mam bardzo wiekową wilczycę w domu i wiem że długo już ze mną nie pobędzie, dlatego cieszę się każdym dniem. Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, całe szczęście nie było mnie kiedy mój mąż z rodzicami jechali go uśpić i nie było to wcale bezbolesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raróg
|
Odkopuję wątek, bo temperatury kosmiczne
![]() Moje futro nie może się zdecydować, chwila na słońcu, chwila na chłodnych kafelkach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po poludniu bylismy na wsi i tam juz miala dosyc slonca i cale popoludnie spedzila pod drzewem ![]() Pije kosmiczne ilosci wody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Z kazdym rokiem coraz bardziej boje sie upałów
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Ja mam szynszyle i wczasie takich upałów wkładam im do klatki (wcześniej zmrożoną) butelkę np po wodzie mineralnej 0,5 z wodą w środku. Taką bryłę lodu wkładam następnię w skarpetę frote lub owijam ręczniczkiem i wkładam do klatki (na półkę albo sianko). Topnięjąca butelka w skarpecie działa jak klimatyzacja, moje szyle czasami leżą na niej
![]() Myślę, że ten sposób można wykoszystać do wszystkich gryzoni. Do tych mniejszych np myszek można zamiast butelki wrzucić do woreczka kilka kostek lodu i to dopiero wpakować w skarpetę. Trzeba jednak pamiętać że po kilku godzinach lód się rozmrozi i trzeba zrobić wymianę. U mnie w lodówce mrozi się kilka butelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Dida 22 - ciekawy pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ciagle teraz wlaczona klimatyzacje, choc jej nie cierpie, ale przynajmniej moj kicius dobrze sie czuje. Przykro mi z powodu Twoich myszek:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Ja mam psy na podwórku i jak jest ciepło daje je do cienia i oczywiście mają ciągły dostęp do wody i czasami jak mi się zachce to skropię leciutko spryskiwaczem psiaki
![]() A rybkom to grzałki nie włąxczam i zasłamiam okno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]() Kota śpi, gdzie popadnie, wszystkie łapki wystawiając w powietrze, bidulka, ale żałuję, że nie mam jeszcze aparatu, takie pozycje przybiera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
moje kotki w upaly leza na zimnych panelach albo plytkach na balkonie (ktore jak sa w cieniu to sa przyjemnie chlodne). dodatkowo wlaczam im wentylator zeby powietrze nie stalo i jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
A moje dwie wariatki w myśl zasady "dziewczyny lubią brąz" nałogowo chodzą się opalać na balkon. Niedługo cały tłuszcz sobie wytopią, bo już skwierczy, musze tylko uważać, żeby sąsiadom na dół nia kapał
![]() Tylko Karol wie co dobre i leży w cieniu na chłodnej podłodze (lub na gorących kolanach pańci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
u mnie jest podobnie do tego, co opisała Anisia25 - w mieszkaniu jest strasznie zimno, jak przychodzimy z żaru na dworzu, to zakładamy skarpetki i swetry
![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
zmieniam zdanie - w tym roku nawet u mnie w domu jest ciepło, może nie gorąco, ale za to strasznie duszno...zwierzaki cierpią
![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Co prawda ja mam tylko chomisia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Karma dla Kici w puszkach i upały :-)
Witam
![]() Mam problem.. zwyklam kupowac karme dla kota w puszkach "na zapas".. Mam w domu ok 20 puszek... i wszystkich zawartosc jest w stanie "ciekłym".. A do lodowki ich nie zmieszcze ![]() Bede wdzieczna na odpowiedz.. pozdrawiam psych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karma dla Kici w puszkach i upały :-)
nie powinno sie nic stac , jezli puszki ssa zmkniete
![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
a mozna wiedziec jakie karmy kupujesz ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje rozne.. z puriny felixa i Gourmet,Hillsa,Sheby i tylko te cztery rodzaje w zaleznosci gdzie aktualnie kupuje i jakie sa dostepne aktualnie
![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Kupuje rozne karmy.. poniewaz dokarmiam i koty sasiadow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
psycha, nawet nie wiedziałam, że sa takie karmy
![]() bądź tak miła i przepisz skład tych pepitów, kittów i julii? polecam inne puszki- takie są może i tanie, ale zawieraką khe khee śmieci szkoda kota to tak, jakby twoje dziecko jadło codziennie w mcdonaldzie http://www.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/ http://www.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/ i jeszcze o kk i whiskasie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.