Czy Marilyn Monroe była gruba? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 19:13   #31
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dot.: Czy Marilyn Monroe była gruba?

Nie była gruba.
Stary 2012-09-10, 19:15   #32
chwast
Zakorzenienie

Chciałabym być taka gruba :-D

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 19:18   #33
VampIrzyca
Zadomowienie

W dzisiejszych czasach, kiedy to królują kobiety o budowie Anji Rubik czy też Angeliny Jolie rzeczywiscie ktoś moze powiedzieć, że MM była gruba. Mnie się podobają takie kształty. W ogóle Monica Bellucci, Sophia Loren, Nigella, Christina Hendricks są przepiękne moim zdaniem. Nie widzę niczego ładnego ani kobiecego w sylwetce chudych modelek z wybiegu, natomiast figura Marilyn była bardzo fajna i apetyczna moim zdaniem. A już facetom na pewno się podoba/podobała.

Ale dziwię się, ze wiele osób uważa ją za brzydką. Nie jest może super piękna, ale brzydka? Raczej to taka słodka twarz, przeciętnie ładna (usteczka miała superowe). Jaką w niej brzydotę widzicie? Przecież ani wielkiego nochala nie ma, ani szpiczastej brody, ani małych świńskich oczek, grubych polików, no nie wiem ja żadnego defektu w jej twarzy nie widzę, dlatego zdziwiona jestem. :P
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 19:23   #34
201604181004
Konto usunięte

Może wyskoczę trochę jak nienormalna ale dla mnie ze współczesnych celebrytek to najbardziej Marilyn przypomina mi Sonia Bohosiewicz - nie jest klasycznie piękna, nie ma obecnie pożądanej figury w rozmiarze XS, ale ma słodką figlarną buzię. Tak jak Marilyn która moim zdaniem super piękna nie była, była po prostu ładna i... seksowna. Nie chodzi mi o to że są podobne, tylko wywołują u mnie podobne odczucia - nie myślę o nich jako o ideałach piękna tylko o pociągających kobietach o przyjemnej urodzie.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:17   #35
IvieDalia
Rozeznanie

Ja określiłabym ją jako kawał baby
Szczupła nie była, gruba też nie. Taka sobie przy kości lekko

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:19   #36
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

moja odpowiedź-absolutnie nie była gruba,była piękna

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:32   #37
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Dla mnie MM nie była gruba. Miała bardzo kobiece kształty i bardzo seksowne
Stary 2012-09-10, 20:39   #38
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Na zdjęciach w pierwszym poście była mocno przy kości. Nie nazwę jej grubą bo nie lubię tego słowa , ale mnie sie taka sylwetka nie podoba.

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:22   #39
Anethka
Zakorzenienie

Była przy kości, trudno zaprzeczyć, ale nie wyglądałaby tak pięknie nosząc rozmiar 36.

Moja dobra znajoma do złudzenia przypomina Marilyn, z tą różnicą, że jest szczupła i wysportowana. I... jest jedyną znaną mi kobietą, która według mnie lepiej wyglądałaby mając te 8-10kg więcej

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:34   #40
olenkasz
Zakorzenienie

uważam, że MM była szalenie atrakcyjna i seksowna mnie się bardzo podoba.
gruba? pfff..
Stary 2012-09-10, 21:53   #41
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ktoś słusznie zauważył zaburzenia odżywiania jej waga się wahała dość znacznie i nietrudno o zdjęcia gdy była chudziutka i o takie gdzie była krąglejsza...
Dokładnie, mam wrażenie, że te wklejone w pierwszym poście są z momentów kiedy była najgrubsza. Na większości zdjęć MM jest po prostu niewychudzona, ale zgrabna. Na tych konkretnych ma już troche dużo ciałka, ale dalej wygląda ładnie, kobieco.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:55   #42
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Może wyskoczę trochę jak nienormalna ale dla mnie ze współczesnych celebrytek to najbardziej Marilyn przypomina mi Sonia Bohosiewicz - nie jest klasycznie piękna, nie ma obecnie pożądanej figury w rozmiarze XS, ale ma słodką figlarną buzię. Tak jak Marilyn która moim zdaniem super piękna nie była, była po prostu ładna i... seksowna. Nie chodzi mi o to że są podobne, tylko wywołują u mnie podobne odczucia - nie myślę o nich jako o ideałach piękna tylko o pociągających kobietach o przyjemnej urodzie.
no błagam jak dla mnie Bohosiewicz ma posturę pokaźnego chłopa a nie seksownie zaokrąglonej kobiety
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 22:01   #43
kennedy
Zakorzenienie

Marilyn zmagala sie z ogromnymi wahaniami wagi od poczatku kariery. Nic nowego. Ogolnie szczupla byla, lub zaokraglona nigdy gruba.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 22:10   #44
Wołodia
Raczkowanie

Nie była gruba.
Wołodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 22:17   #45
cukrowa_wieszczka
Raczkowanie

Faktycznie, na zdjęciach z pierwszego postu może wyglądać trochę grubo, jednak nie należy zapominać ze życie Marilyn było "dosyć" burzliwe i razem z gorszymi okresami przychodziły wahania wagi.
Na tych zdjęciach, zrobionych na planie jej ostatniego, niedokończonego filmu w '62 uważam, że absolutnie nie wygląda zbyt okrągło, ani jeśli chodzi o twarz, ani jeśli chodzi o figurę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mm1.jpg (114,9 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mm2.jpg (91,5 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mm3.jpg (104,8 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mm4.jpg (37,1 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mm5.jpg (96,2 KB, 116 załadowań)
cukrowa_wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 22:57   #46
Wenress
Zakorzenienie

Nie była gruba ale kilka kilo mniej i byłoby jeszcze lepiej Tak czy inaczej niesamowicie zazdroszczę budowy - tłuszcz odkłada się na piersiach i biodrach/udach , z taką figurą te kilka kilogramów więcej i tak wygląda dobrze, kurde wszystko bym za to oddała mnie idzie w brzuch a jak spada to z biustu, niezbyt to kobiece

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 23:30   #47
klaustynka
Zadomowienie

Na zdjęciach załączonych przez autorkę tego wątku MM nie jest gruba, ale pulchna.

Dołączam do grona tych, którzy nie rozumieją jej fenomenu Kobieta jak kobieta, nic specjalnego.
Stary 2012-09-10, 23:37   #48
cochonnetta
Wtajemniczenie

Na pokazanych zdjęciach zdecydowanie była przy kości. Nawet patrząc na pierwsze zdjęcie stwierdziłabym lekką nadwagę. Na innych zdjęciach wygląda szczuplej, ale tu nie chodzi o wagę, a o figurę klepsydry. Taka figura jest seksowna niezależnie od tego ile się waży.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 00:02   #49
Polaaaaa
BAN stały

Grube to są Grycanki
Marilyn miała kobiecą figurę , bardzo apetyczną moim zdaniem fajnie podkreślaną sukienkami , szortami z wysokim stanem
Polaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 00:47   #50
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Nie była gruba ale kilka kilo mniej i byłoby jeszcze lepiej Tak czy inaczej niesamowicie zazdroszczę budowy - tłuszcz odkłada się na piersiach i biodrach/udach , z taką figurą te kilka kilogramów więcej i tak wygląda dobrze, kurde wszystko bym za to oddała mnie idzie w brzuch a jak spada to z biustu, niezbyt to kobiece
Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Na pokazanych zdjęciach zdecydowanie była przy kości. Nawet patrząc na pierwsze zdjęcie stwierdziłabym lekką nadwagę. Na innych zdjęciach wygląda szczuplej, ale tu nie chodzi o wagę, a o figurę klepsydry. Taka figura jest seksowna niezależnie od tego ile się waży.
Wycięte dwa żebra i sukienki zszywane na niej, żeby dawać efekt idealnej figury. Nie zazdroszczę, wolę już swoją, przeciętną, normalną figurę niż bycie seksbombą po przeróbkach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 00:53   #51
AzumiSan
Przyczajenie

Moim zdaniem nie była gruba, dobrze prezentowała się z takimi kształtami, jednak jakoś nigdy nie byłam wielką fanką jej urody ot, kobieta z pełnymi kształtami i w miarę ciekawą buzią. Kwestia gustu
Stary 2012-09-11, 05:09   #52
jocelyne mary
Raczkowanie

Na zdjęciach i w filmach taka z niej sympatyczna babka. Ładna buzia, normalna budowa ciała, kolor włosów mi tylko trochę wadzi, ale poza tym - OK.
Zresztą nikt nie ma jednakowej sylwetki całe życie.
jocelyne mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 07:27   #53
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
zle slyszalam widac choc w sumie predzej wyglada na te 40 niz 36 (?)
(...)
Marylin nosiła w życiu różne rozmiary, raz była większa, raz mniejsza. To były fajne, normalne czasy, gdy nie było jednego, słusznego rozmiaru. Zresztą, i tak liczą się proporcje, to "coś".

Kiedy ktoś zaczyna być "gruby"? Jaka jest definicja wg Was? Nie chodzi o rozmiar, a o to w wyglądzie, co sprawia, że uznajecie "o grubas".

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2012-09-11 o 07:30
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 08:07   #54
isabelka00
Wtajemniczenie

uważam, że grubość zaczyna się wtedy kiedy u kobiety nie widać bioder, talii , brzucha, piersi tylko jest kolumną tłuszczyku,myślę, że jakbyśmy policzyli wskaźnik BMI to pokazywałby on u takich osób otyłość a nie nadwagę.
Stary 2012-09-11, 08:46   #55
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Dla mnie nigdy nie była gruba, czasami tylko pulchniejsza, ale zawsze wyglądała zgrabnie, bo miała wąską talię, którą dość rzadko widuje na ulicy czy wśród znajomych - znam może ze 2-3 dziewczyny, które są proporcjonalnie zbudowane (czyli nie mają bioder gruszki) i mają ładną talię. O wiele częściej widzę długonogie klocki bez talii lub piersi leżące na brzuchu.

Też bym chciała mieć taką talię
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 08:54   #56
isabelka00
Wtajemniczenie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;36449662]Dla mnie nigdy nie była gruba, czasami tylko pulchniejsza, ale zawsze wyglądała zgrabnie, bo miała wąską talię, którą dość rzadko widuje na ulicy czy wśród znajomych - znam może ze 2-3 dziewczyny, które są proporcjonalnie zbudowane (czyli nie mają bioder gruszki) i mają ładną talię. O wiele częściej widzę długonogie klocki bez talii lub piersi leżące na brzuchu.

Też bym chciała mieć taką talię [/QUOTE]
a ja widzę, kobiety w ogóle bez piersi a raczej sklepy,które sprzedają bieliznę.... miseczki na widokach chyba najmniejsze A, a jak przyjdzie kobieta średniej budowy to zaczyna się szukanie po szufladach dla jej rozmiaru
Stary 2012-09-11, 10:11   #57
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Kiedy ktoś zaczyna być "gruby"? Jaka jest definicja wg Was? Nie chodzi o rozmiar, a o to w wyglądzie, co sprawia, że uznajecie "o grubas".
"Gruby" dla mnie oznacza kogoś, kto jest otyły lub ma sporą nadwagę.
Kogoś, kto przez nadmiar kilogramów ma problemy ze sprawnym poruszaniem się i wygląda ociężale i niezdrowo.
Stary 2012-09-11, 11:02   #58
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Merlin była boska!!!! Bez wzgledu na rozmiar ciuchów, który akurat nosiła
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 11:13   #59
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Dla mnie gruba jest osoba, która ma tyle ciałka, że zaczyna z tym wyglądać brzydko i nieforemnie.
Osobiście podobają mi się kobiety o różnych rozmiarach. Od drobnych kobietek rozmiar 34 po takie co noszą 48 Wszystko zależy od proporcji sylwetki, od krągłości (można je mieć będąc szczupłą i można ich nie mieć ważąc więcej). MM miała ładną sylwetkę i to niezależnie od tego czy akurat ważyła więcej czy mniej.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 11:54   #60
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
a ja widzę, kobiety w ogóle bez piersi a raczej sklepy,które sprzedają bieliznę.... miseczki na widokach chyba najmniejsze A, a jak przyjdzie kobieta średniej budowy to zaczyna się szukanie po szufladach dla jej rozmiaru
Bo tak w sumie to szczupłe (nie normalne, szczupłe albo nawet chude) kobiety zwykle mają małe piersi a takich najwięcej widuję wszędzie. Dopiero trochę grubsze albo wybitne szczęściary mają konkretniejsze biusty.
Ja właśnie najwięcej widzę albo całych szczupłych dziewczyn, albo szczupłych na górze a z lekko nieproporcjonalnymi biodrami czy udami. O grubszych się nie wypowiadam bo nie rozpoznaję już wtedy typu figury tylko widzę tłuszczyk wszędzie O właśnie, wg mnie ktoś gruby to taki, który ma nieestetyczne, mocno otłuszczone ciało - a już osoba, która ćwiczy, ma trochę mięśni i jest jędrna ale ma rozmiar powiedzmy 44 jest normalna. Lub jeśli ma tylko tłuszcz ale zachowuje kobiece proporcje.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości