|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie ta, to następna!
Cytat:
Autorko, żyjemy w czasach galopującego konsumpcjonizmu, ciągłego pośpiechu i pogoni za natychmiastową gratyfikacją, co wpływa także na spłycenie i rozluźnienie więzi międzyludzkich. Wiele osób traktuje innych jak artykuły w supermakecie, które można zaraz odstawić na półkę. Jeśli zależy Ci na zbudowaniu czegoś głębszego to musisz stawiać poprzeczkę wysoko i nie szafować swoim kredytem zaufania. Dzięki ostrej selekcji i ostrożnemu podejściu unikniesz wielu rozczarowań. Zachowaj zdrowy dystans do nowych znajomości i nie angażuj się emocjonalnie dopóki nie uznasz, że facet zasługuje na Twoje zaufanie i spełnia Twoje kryteria.
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
To nie narcyz, nie egoista, nie skrzywdzony niegdyś zakompleksiony facet, tylko dobrze przystosowany do dzisiejszych czasów mężczyzna otrzymujący to co chce, za jak najniższą cenę. |
||
|
|
|
|
#34 | ||
|
High Quality Since 2007
|
To, że jest dobrze przystosowany nie oznacza, że nie jest egoistą.
||
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Norma, nie norma - ja dalej nazywam rzeczy po imieniu.
||
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Swoich zachowań jakich konkretnie? Przykłady proszę. I uzasadnienie, że robię to ja konkretnie, skoro na moje słowa się powołujesz co do oceny zachowań facetów.
||
|
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A powołałem się na Twoje słowa, bo nie chciało mi się cytować wszystkich, które nazwały go egoistą lub jeszcze gorzej. A facet po prostu się przystosował do wygodnego życia w dzisiejszym świecie. Nie ta, to następna! To dzisiaj przecież jest bardzo łatwe. |
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Nie odpowiedziałeś w ogóle na moje pytanie. W czym idę z duchem czasów w przypadku relacji damsko-męskich skoro twierdzisz, że idę?
||
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Nie odpowiedziałem. Po pierwsze dlatego, że nie miałem na myśli wyłącznie relacji damsko-męskich tylko szeroko rozumiane zmiany w mentalności kobiet, po drugie dlatego, że na wizażu nie wolno cytować i powoływać się na wypowiedzi z innych wątków, a po trzecie, ponieważ nie to jest tematem wątku. Autorka zapytała czy on jest niedojrzałym facetem, czy też zwykłym chamem; egoistą, czy narcyzem; skrzywdzonym, czy zakompleksionym, a ja odpowiedziałem krótko - jest przystosowanym do dzisiejszych czasów mężczyzną. To jest po prostu nowoczesny facet. Zmienia się świat, zmieniają się kobiety, to i zmieniają się mężczyźni. A, że Willy_nilly, Tobie i innym kierunek tych zmian się nie podoba, to co z tego? Podobają się Wam zmiany w Was samych, to zaakceptujcie jednocześnie równoległe zmiany w mężczyznach i zamiast egoista, cham, czy narcyz mówcie nowoczesny, niezależny, korzystający z życia i uroków kobiet facet.
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Zmiany mentalności niektórych jednostek różnią się tym od zmian mentalności innych jednostek, że jedne krzywdzą tym inne jednostki, a drugie nie. Te pierwsze to egoiści. Dla mnie ten facet dalej jest przede wszystkim egoistą (zwłaszcza w kontekście poprzednich tematów autorki, gdzie go szerzej opisywała). Kobiety przechodzą wiele zmian, ale nie wszystkie prowadzą do poniżania drugiej osoby, nie szanowania jej i traktowania jak powietrze.
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
A ja, wybaczcie mi, nie rozumiem, dlaczego znalezienie kolejnej dziewczyny w krótkim czasie po rozstaniu ma być "podeptaniem znajomości" jakoś bardziej niż samo rozstanie. I dlaczego niby facet powinien po kilkumiesięcznej znajomości przeżywać rozstanie miesiącami.
I przede wszystkim myślę, że snucie rozkminek na temat motywów tego kolesia nic Ci Autorko nie da, zwłaszcza że i tak jest to czysta zgadywanka, tylko przytrzymuje Cię w przeszłości. Jeśli ma Ci to pomóc, to uznaj go za egoistycznego palanta z kompleksami, ale potem już nie drąż, czy na pewno masz prawo go tak nazwać i dlaczego on się zachowuje tak a nie inaczej. Szkoda nerwów.
No, I'm no ones wife But oh, I love my life And all that jazz Edytowane przez All That Jazz Czas edycji: 2012-09-19 o 13:05 |
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przed chwilą w wątku o kolejnym nowoczesnym, dobrze przystosowanym do dzisiejszych czasów facecie, a zatytułowanym 'Nie jest tak, że możesz mieć mnie na jakiś czas...' poradziłaś Autorce: 'Nie chce Cię, to niech spada. Znajdziesz sobie lepszego.' Przecież równie dobrze mogłaś jej napisać: 'Nie ten, to następny!' Widzisz może jakąś swoją niekonsekwencję? Bo ja widzę - jej wolno, bo taki jest dzisiejszy świat, a facetom nie, bo ... nie! Bo tak nam wygodnie! |
|
|
|
|
|
#45 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
- w temacie willy nie chodzi aż tak o to, czy jej były znalazł kogoś zaraz po rozstaniu czy nie, ale o to, że w czasie związku zachowywał jak się jak cham - rozstali się, to miał prawo być z kimś innym - co nie zmienia faktu, że mówienie jednej osobie o miłości i wchodzenie w nowy związek po np. 2 tygodniach jest oznaką kłamania co do tej miłości, proste - w temacie obok chodziło o znalezienie sobie kogoś lepszego w PRZYSZŁOŚCI, a nie za 2 tygodnie na zasadzie "nie ten, to następny" - bo to zdanie rozumiem tak, że mimo deklaracji o uczuciach po rozstaniu automatycznie te uczucia już nie istnieją, jak za dotknięciem magicznej różdżki. W tamtym temacie też chodzi o beznadziejnego faceta z którym nie warto być, więc to raczej proste, że w końcu trafi na lepszego. Sorry, ale mylisz się.
Edytowane przez ama4 Czas edycji: 2012-09-19 o 13:11 |
|||
|
|
|
|
#46 | |||
|
BAN stały
|
Dzięki, bo może faktycznie czeskiego metanolu się napiłem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozwolisz, że pozostanę przy swoim zdaniu chyba, że zamiast wygody wolisz określenie - podwójna moralność? |
|||
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
narazie nie mam okazji, niedlugo pewnie spotkam go w szkole ale nie chce za bradzo mu tego wygarniac przy jego znajomych w tle, a o spotkaniu we dwoje raczej nie ma mowy. Mial po mnie kilka przygod z innymi dziewczynami, a ja ciagle chodze rozzalona. Obawiam sie, ze jak zobaczy ze to nadal wszystko we mnie siedzi bedzie mial satysfakcje, ze nadal o nim mysle i cos do niego czuje. Dlatego trzymam to w sobie, z tymze to mnie wyniszcza i to doszczetnie.
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
High Quality Since 2007
|
eos - widzę, że utrzymujesz poziom wypowiedzi w swoich starych standardach i jednak nie da się normalnie pogadać, skoro ani nie czytasz tego co piszę, ani nie odpowiadasz na pytania, ani nie czytasz postów autorek tematów dokładnie.
||
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Cholera, ten problem z początkowo-ogromnie-zaangażowanymi-a-później-bezczelnie-olewającymi facetami staje się całkiem globalny. Jakaś nowa moda, czy wcześniej tego nie zauważałam?
Nie chce mi się opisywać mojej sytuacji, bo wyszedłby spory referat, ale mam całkiem podobną. Od siebie mogę tylko dodać, że łączę się w bólu. I pocieszyć, że powoli zaczynam sobie z tym radzić (będą już ze 3 miesiące, w tym 1,5 traktowania mnie jak powietrze). Wiadomo - raz jest lepiej, a raz gorzej. Raz rozpamiętuję i analizuję, a raz jestem zupełnie pogodzona z sytuacją. Ale powoli sukcesywnie do przodu. Skoro ja mogę, to wszystkie możemy
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymać
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To nie moda, tylko konieczność odnalezienia się w nowej rzeczywistości z jak najmniejszymi stratami i zwyczajnie coraz więcej mężczyzn zaczyna to dostrzegać jako znacznie wygodniejszą drogę życia, niż ubezwłasnowolnienie w związkach, na których im tak naprawdę nigdy nie zależało. Nie tego się co prawda spodziewałyście, ale tak działają prawa fizyki - jest akcja, musi być reakcja. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
jestę wieszczę
|
No i dobre, niech se każdy żyje jak chce
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#53 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepraszam bardzo, ale ja nie oczekiwałam do tego Pana żadnych deklaracji, nie wysnuwałam mu, że musimy pogadać o tym, co jest między nami, bo muszę wiedzieć na czym stoję. NIE. To on drążył, dopytywał, czy mi zależy, co jest między nami, czy to co jest między nami można nazwać związkiem, mówił, że jemu zależy, że on tęskni, najchętniej to by ode mnie nie wychodził, przedstawiał mnie z dumą całej swojej rodzinie, nie odstępował na krok. W takim wypadku, kiedy on sam zaczął mówić o ZWIĄZKU, miałam prawo się chyba poczuć tak, jakbym w nim była, nie uważasz??? I nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmienił się nie do poznania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to też prawda, że może po kilku latach ból jest jeszcze gorszy i szkoda zmarnowanego czasu, ale... ja w tym momencie czuję się jak produkt odstawiony na półkę. Obwiniałam siebie za to, że on się zmienił, próbowałam ratować sytuację, więc postępowałam irracjonalnie, np. uległam, kiedy ignorował moje "NIE" podczas pierwszego w moim życiu seksu, a on trzy tygodnie po tej sytuacji sobie znalazł inną... I pominąwszy to, że brakuje mi go, tęsknię i obwiniam siebie za jego zmianę, to jeszcze obwiniam siebie za to, że zamiast postępować racjonalnie, to sama siebie wpakowałam w jeszcze większe wytrzuty sumiania, oddałam mu się, a on to podeptał, nic nie znaczyło, poszedł do innej... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Kosztem cierpienia innych osób? Nie lepiej wchodzić w czyste układy znajomości bez zobowiązań, niż obiecywać złote góry i nagle z dnia na dzień wszystko zmieniać, przekreślać? |
||||||||||
|
|
|
|
#54 |
|
jestę wieszczę
|
O kurza twarz, nie zaznaczyłam do czego kieruję wypowiedź. Eos napisał, że teraz tak jest, że kobiety zmieniają swoje priorytety, to i faceci nie wchodzą w związki tylko szukają seksu. O to mi chodzi.
Naturalnie nie popieram krzywdzenia kogokolwiek .
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja raczej nie martwiłabym się szybkością zawierania znajomości,ale trwałością takich związków
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem to wszystko jest kwestią spotkania odpowiedniej osoby. mam w rodzinie takiego.. bawidamka ciągle przyprowadzał nowe panienki. niektóre gościły dłużej w jego życiu, inne krócej. dopóki się tak naprawdę nie zakochał. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, wiem, nie można nikogo zmusić do miłości, ale emocje budują we mnie takie właśnie poczucie winy - że nie potrafiłam go zmienić. Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-09-19 o 18:23 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta może być perfekcyjna wygladem i zachowaniem, a i tak miłość ze strony faceta może nie przyjść. Ot, maszyna losująca. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
ty się tu produkujesz ,rozpamiętujesz ba jak sama twierdzisz rozbudzasz w sobie poczucie winy ........a on nieżle zabawia się z nową panienką w tym czasie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie się zmieniają. Jutro będę lampą
![]() Autorko, daj już spokój. on Cię nie kochał tak naprawdę i mu nie zależało. Im szybciej się z tym oswoisz, tym lepiej dla Ciebie. I nie ma w tym Twojej winy. Zresztą, pomyśl sobie tak. Wszystko co się dzieje, te złe chwile, złe doświadczenia, dzieją się po to aby potem mogło się wydarzyć coś innego. Gdybym ja nie była smutna po niezdanym bardzo ważnym egzaminie, koleżanki nie wyciągnęłyby mnie na piwo to pewnie nie poznałabym swojego obecnego chłopaka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

czyli nie porzucającego, nie porzucanej, a osoby, która ma szczęście albo nieszczęście trafiać na długodystansowców. Co z tego, że byłam z byłym 3 lata? Super stały był w uczuciach prawda? Szkoda tylko, że uważam go za całkowitą porażkę i żałuję straconych lat. I zdaję sobie sprawę, że gdyby mnie rzucił po kilku miesiącach nawet bym się nie przejęła, bo jak to sama powiedziałaś 'nie ten to następny'. A jednak nie rzucił, zmarnował mi masę czasu, straciłam przez niego wiele szans, a większość ważnych dla mnie dni była wypełniona jego kłótniami i fochami - powiedz, lepiej? Gucio prawda. Jak facet nie nadaje się do wspólnego życia to się nie nadaje, i uwierz na słowo, trzeba dziękować, że się ewakuował przy pierwszej okazji. Bo potem jest ciężej zerwać samemu i po prostu się męczysz, męczysz się długie lata tracąc czas i szanse na poznanie kogoś z kim byłabyś szczęśliwa. I teraz obecny TŻ też długodystansowiec i już w tej chwili wiem, że jeśli kiedyś okaże się dupkiem to nigdy sobie nie wybaczę, że znowu nabrałam się na piękne słówka przez tyle czasu, zamiast szukać ideału. Więc uwierz - lepiej, że zostawił teraz niż potem. A faceci z natury lubią bajerować, więc to co mówią trzeba pamiętać, żeby dzielić przez 25
Trzymaj się i nie załamuj

Narcyz? Egoista? Czy skrzywdzony niegdyś zakompleksiony facet, próbujący sobie udowonić, że może mieć każdą i w tym tkwi jego siła?

tak trzymać