|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zniknal - prosze o pomoc
Cytat:
W to bagno on wciągnie Ciebie. Ty sama nie musisz się w nic wciągać. Już teraz masz postawę "uratuję Misia". To jest chore. Jesli on siedzi w czymś nielegalnym to nie wiem jak chcesz go ratować?
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tego akurat nie bede sie wypierac. Wiem, ze sam wybral ten wyjazd..
Moze gdyby nie zadzwonil w tedy i nie powiedzial tych milych slow, to juz bym zwatpila w cokolwiek. Oczywiscie zdaje sobie sprawie, ze go usprawiedliwiam, jednak wiem, ze mial powody by wyjechac, bylam dla niego okropna. Gdybym wyjechala to ja , chcialabym, zeby tez sie tak martwil i pisal i chcial wiedziec gdzie jestem. Nigdy mu sie nie przyznawalam jak mi zalezy dlatego chce teraz udowodnic sama sobie i jemu, ze ktos moze go na prawde kochac. Ja nigdy nikogo nie kochalam dlatego teraz nie chce tracic kogos, kto jest moja bratnia dusza i docenilam to dopiero gdy wyjechal. Jasne, ze czesto mysle czy nie odzywa sie bo nie moze czy, ze nie chce? Gdy wyjezdzal slyszalam jak mowili, ze wroci moze za pol roku, wiec po co zadzwonil i powiedzial, ze wroci i, ze bedzie dzwonil? Przeciez mogl powiedziec jak zawsze '' Kasia, nie patrz na mnie, zajmij sie soba w koncu '' czesto takie cos slysze od wielu. Jasne, ciezej mi sie wszystko robi gdy nie wiem co sie z nim dzieje, ale chce powalczyc o to by byc w koncu szczesliwa. A jesli cos mu sie stanie a ja nic z tym nie zrobie i jesli po prostu odpuszcze i nie bede go szukac ani probowac sie z nim skontaktowac to nie wybacze sobie tego.. Nie chce zaczynac zycia na nowo, wyjechalam z nim za granice i z nim chce dalej tu byc. Miesiac to nie tak dlugo ale chce wiedziec czy mam na co czekac ale co najwazniejsze czy wsyztsko okej. Wiem , powtarzam sie, ale te ciagle mysli, ciagle w glowie mi sie klembia ![]() Nie potrafie tez sobie myslec, ze jest mu tam tak cudownie, ze nie chce sie do nikogo odezwac, bo czesto bedac tu ze mna, plakal za rodzina, a mial tu mnie, chociaz czesto mowilam '' wez skoncz '' i to lekcewazylam, ale tam mimo, ze jest z kims, jest tam SAM i trudno mi uwierzyc, ze nie chce do nikogo sie odezwac ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja tutaj w holandii mam siostre i jego kuzyna. a wszyscy zachowuja sie tak jakby mieli to w dupie, co sie z nim dzieje i chyba maja. Kuzyn , ktory tak byl za nim, przez ktorego ciagle sie klocilismy bo ciagle go gdzies wyciagal w ogole sie nie interesuje nim, chyba, ze widzi, ze ze mna zle to idzie sie jeszcze raz wypytac tego sasiada. Moja siostra jest mniej uczuciowa dlatego malo rozumie, ale mimo wszystko slucha mnie. Czasem czuje sie jak jego mama. Tak sie o niego martwie i staram sie go ustrzec przed wszystkim zlym, jednak nie potrafie. Dam sobie jeszcze tydzien , jesli sie nie odezwie, bede musiala przestac kryc go przed mama, bo dalej mysli, ze jest tu ze mna. Zaluje ze w tedy nie wstalam gdy wyjezdzal i nie wcisnelam mu tego telefonu gdy powiedzial sasiad, ze nie moze wziac telefonu... Jak zobacze ze do innych sie odzywa a do mnie nie, to znaczy, ze na prawde ma mnie w dupie i ma sie dobrze.. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co, facet to taki ssak
co jak chce to nic go nie powstrzyma.Mężczyźnie jak zależy na kobiecie to nie ma czegoś takiego , że : nie ma tel nie ma czasu nie wie jak sie odezwac nie ma jak |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
wiem jednak on powiedzial, ze mam nic nie mowic, ze mam powiedziec, ze sie odezwie. Dlatego czekam jeszcze ten tydzien na wiadomosc od niego a potem nie bede miala wyjscia. Poza tym kryje go z powodu tez jego kuzyna bo przyjechalismy najpierw tutaj do nich, my jestesmy mlodzi wiec mimo, ze jestesmy tutaj sami razem jestesmyjednak troche pod ich opieka. Bede musiala jeszcze wytrzymac ten tydzien,
Oby wszystko sie wyjasnilo i bylo dobrze |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
On powiedział więc Ty to spełniasz? Nie widzisz jaka jest sytuacja? Chyba sobie żarty robisz... Dzwoń do jego matki. jak to jesteście pod opieką kogoś? To ile wy macie lat???
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
znam ludzi, którzy jeździli na słynne holenderskie uprawy i nie miało to znamion takiej mafii, coś mi tu śmierdzi, mam wrażenie że ktoś mu naobiecywał bóg wie czego, on wyjechał przekonany że robi dobrze, zgodził się na wsystko (m.in brak telefonu, może dostał przykaz żeby nikomu nie mówić gdzie jedzie) i teraz jest w bagnie. bardzo trudna sytuacja, na Twoim miejscu porozmawiałabym z jego mamą jak najszybciej.
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
19 i 20...
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
To przecież właśnie o tym mówię,że powinna natychmiast porozmawiać z jego matką.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Ja też myślę, że matce powinnaś powiedzieć.
A o obozach pracy nie pomyślałam tyle się teraz o tym słyszy. Może policję trzeba zawiadomić? Chyba dla jego dobra najpierw powiedz matce, porozmawiaj z nią.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opisze dokladnie co wiem. Jest w domku gdzie sadza maryske i jest tam z jednym polakiem i od niego do mnie dzwonil. W poprzednia niedziele wyjechal. W srode zadzwonil , w sobote do mnie napisal na fb, nie pisal nic , ze cos jest nie tak. Jestem pewna, ze mu naobiecywano a wrecz bedzie mial z tego duza kase jesli tylko wszystko pojdzie okej. Slyszalam rowniez, ze bedzie dopiero dzwonil jak bedzie mial swoj telefon jak poda swojemu przyjacielowi adres to bede go znala. Ten sasiad powiedzial ze wszystko tam jest okej i musi uwazac zeby nikt sie nie dowiedzial co tam jest. 4 dni sie nie odzywa to nie tak duzo, bo od niedzieli do srody to praktycznie tez 4 dni iw tedy tez czekalam tyle az zadzwoni , no ale nie wiem |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Ok, powiedzialam jego mamie. Przynajmniej nie jestem z tym sama..
A jutro mija tydzien od kad do NIKOGO sie nie odzywa ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Ty sie lepiej tak w to nie angazuj. Facet wszedl w jakies ciemne interesy i nie kontaktuje sie z Toba bo albo 1) chce Cie chronic przed niebezpiecznymi ludzmi albo 2) woli zebys nic nie wiedziala, bo wie ze masz tendecje do histerii itp (sorry, ale to widac) i napytalabys mu biedy.
Czym on sie wogole zajmowal zanim "musial wyjechac"? Mial jakas prace? Jesli nie mogl znalezc roboty i nie mial pieniedzy to na pewno pytal tu i tam i zaplanowal sobie ta cala akcje juz dawno. Pewnie sie bal jak zareagujesz bo sie spodziewal histerii. Moja rada to zostaw go, rob swoje, zeby Ci przypadkiem nie zapukal do drzwi ktos, komu sie nie podoba gdzie wtykasz nos. Im mniej wiesz, tym lepiej spisz. Z przestepcami nie ma zartow, to nie pluszowe misie. A to ze go kochasz to akurat najmniej jest tutaj wazne, wybacz... |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
2-3 dni przed sie dowiedzial i bylo uzgadniane, ze razem, on tam uzgadnial ja nic nie wiedzialam jednak ostatecznie sam pojechal.
albo 3) jest mu tam tak dobrze, ze ma wszystko gdzies. Choc to do niego niepodobne.. Dzis od tego sasiada uslyszalam, poczekaj, daj mu miesiac, a wroci.. Zobaczymy, jestem dobrej mysli |
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
a matka co na to?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje matce chlopaka. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Zmartwila sie..
Ale na pewno mniej ode mnie, ja jestem panikara, bylam i bede. Ale co ma zrobic, powiezdzialam, ze sam chcial, ze do kolegi sie odezwal a do niej nie. Powiedzialam, ze bede sie dowiadywac wszystkiego i ona tez bedzie pisac tam do niego. Jest tez wkurzona bo pojechal w obc miejsce sam bez telefonu nie mowiac gdzie jest. To jest totalna porazka. Nikt madry za granica nie jedzie gdzies i nie daje kontaktu komus i nie ma telefofu. Nie wiem jak tak mozna Jakos zawsze w glowie mam czarne scenariusze. Ale juz jestem spokojniejsza. Dzis sie dowiedzialam, ze jednak nie jest w domu gdzie to rosnie bo nie chcieli go tam wziac bo pali i mogl by glupie rzeczy robic. Jest podobno w bogatym domu gdzie wlasciciel wyjechal na pol roku i te pol roku mija za jakis miesiac tak jak mowil, ze wraca i on pilnuje tego domu. Nie moze tam palic ani pic i ze jak cos odwali to go wyrzuca. Nie wiem czy to prawda tym bardziej , ze podobno ma tam wszystko a od tygodnia nie ma go na komputerze. Dzis sie to dowiedzialam i zarazem sie uspokoilam ale rowniez zaczelam znow cos myslec bo dlaczego sie nie odzywa nawet do tego przyjaciela co chce go sciagnac? Ucze sie zyc bez niego jednak wciaz czekam i wierze, ze wroci i bedziemy razem. Mam tylko nadzieje, ze sie odezwie i albo napisze, ze '' wszystko okej, wroce juz niedlugo '' itd albo, ze'' wszystko wporzadku, ale na mnie juz nie licz'' Jesli chodzi o jaka kolwiek awanture to zostawie to gdy wroci Edytowane przez Kwiatuszek133 Czas edycji: 2012-10-19 o 21:07 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co on w tym domu robi, tylko sobie siedzi i ma wszystko? Skad ma dochod, z czego zyje, skad ma chleb (i internet) ? Tak sobie ot tam jest? Bogaty obcy czlowiek zatrudnil Polaka z ciagotami do nalogow, zeby mu chaty pilnowal? |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Moze pracuje i robi cos. poza tym, ze siedzialam i pierwszy raz slyszalam gadanie bez krecenia. Nie wiem czy to prawda ale wczesniej to bylo takie gadania pol zdaniami takie byle by jej powiedziec cos a teraz mowilam bez plakania i tak nieprzejmujaco sie i sam mowil od siebie to. I powiedzial ze nie rozumie czemu przyjaciel ma tam jechac jak nikt nie moze bo to nie ich chata a pracy tam nie ma bo pilnuje. Chociaz wczesniej tez powiedzial, ze "aco bedzie chodzil brudny do pracy '' bo jak to chlopak troche taki brudasek byl. To ze jest w takim domu i pilnuje mysle, ze moze byc prawda ale moze dodatkowo chodzi cos robic. No i sasiad powiedzial, ze go polubili i chcieli go wziac na dom z maryska ale jak juz pisalam wczesniej wzieli go na inny dom. Ja pisze to co mi mowia. Jak bede znac adres na pewno sprawdze co tam jest |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku
Przykro mi ale jesteś na najlepszej drodze do schrzanienia sobie życia.
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Wybaczcie ale nie moge tak po prostu olac tego jakby nigdy nic...
Rozmawiajac z jego mama, doszlysmy do wniosku, ze chcemy po prostu wiedziec, ze ma sie dobrze, ale ma wszystko w dupie. Nie ma co sie martwic jesli on ma sie dobrze, a po prostu nie chce sie odzywac. Ale na dzien dzisiejszy bardzo sie martwimy. Ja sie zastanawiam tylko jeszcze skad tacy nienormalni ludzie sie biora. Dzis napisal do mnie jego przyjaciel, ''gdzie jest rafal, czy wiem co on robi'' itd itp. potem ja napisalam mu czy sie odezwal do niego bo widzialam, ze cos na jego profilu sie ruszylo, ale nie wiem czy to on czy samo. otrzymalam odpowiedziec ''nie nie odzywaj sie. nie pisz do mnie, nie jestesmy znajomymi, wypierdalaj. nie wiesz co znaczy spierdalaj? '' skad sie tacu ludzie biora?? szczerze zycze takim jak najgorzej bo jak ktos jest taki dla kogos bez powodu znaczy ze jest zly w srodku... |
|
|
|
|
#56 | |
|
sissy that walk
|
Złoty człowiek, nie ma co.
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Podobno jak ktos wierzy i mocno czegos chce, to sie to spelnia... A ja wierze, ze wszystko skonczy sie dobrze, musze wierzyc!
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Koleś się wpakował w jakieś gówno, ale Ty wierzysz, że wróci niczym Odyseusz do Ciebie i będziesz taka szczęśliwa! Cytat:
Gdybym wiedziała, że ktoś wkopał się w jakieś mega bagno, a ja mogę zostać z tym jakkolwiek powiązana (np. poprzez kontakt z jego partnerką), to też bym pewnie spanikowała i kazała Ci spie*dalać . . . |
||
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

co jak chce to nic go nie powstrzyma.

tyle się teraz o tym słyszy. Może policję trzeba zawiadomić?