![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: książki dla nastolatek...
seria Pamiętnik Księżniczki
jeszcze jedna seria Meg Cabot- pierwsy tytuł nazywa się Kiedy Piorun uderza, reszty juz nie pamietam - ale jest super My dzieci z dworca Zoo Stokrotka Hera moja miłosc i druga czesc- lot komety i wiele wiele innych znam jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Musierowiczowa jest świetna, ale ja już wszystko przeczytałam...Polecam ci bardzo Terrakowką("Tam gdzie spadają anioły" ,"Pczwarka", "samotność bogów","Ono") Wszystkie jej książki jakie przeczytalam zrobiły na mnie ogromne wrazenie...a sama jestem nastolatką więc chyba wiem co mówię...Spoko jest też"Namiętnik" Manueli Gretkowskiej i cała twórczość Grocholi...To tyle z twórczości nowoczesnej...Obecnie moją ulubioną książką po którą niestety niewiele osób sięga jest "Przeminęło z wiatrem" Margaret Michell i to baaardzo gorąco ci polecam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
ojj..ja mam tez duzo tych ksiązek przeczytane ale w wiekszosci które zostały wymienione..moje ulubione autosrki : Siesicka, Musierowicz, Meg Cabot.. Czytałam tez Magde.doc(nie pamietam autorki..ale była tu juz chyba wymieniona) i teraz szukam drugą czesc tej ksiązki pt "paulina.doc" to chyba losy jej córki ...ale nie ma jej u nas w bibliotece..bede musiała poszukac w innych bo pierwsza czesc strasznie mnie wciągneła ..mozna powiedziec do tego stopnia ze chodziłam calutki dzien (była to niedziela) i ja czytałam :P:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Tata, one i ja - Manula Kalicka
Świat do góry nogami - Ostrowicka Beata Zaledwie kilka dni - Ostrowicka Beata Ćpun Pamietnik narkomanki My dzieci z dworca ZOO Hera moja miłość - Onichimowska Anna Stowarzyszenie wędrujących dżinsów (1 i 2 część) Pamiętnik ksieżniczki - Meg Cabot Kiedy piorun uderza - Meg Cabot Letnia akademia uczuć - Kowalska Hanna Biała masajka Ala Makota - Małgorzata Budzyńska Buba - Kosmowska Barbara |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć z pewnością takich fajnych książek jestttt jeszcze bardzo duuuuzzzzzzzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze powiedziawszy o ile pierwsza czesc magda.doc mi sie podobala o tyle druga paulina.doc wogole mnie nie wciagnela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
wiedzialam ze o czyms zapomne
![]() Szkolny lud, Okulla i ja - Niziurski Edmund |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze jest fajna ta seria "Angus, stringi i przytulanki" czy jakos tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
‘Stowarzyszenie Wędrujących Jeansów’ nie znam autora
Dziewczyny się odchudzają' Jacqueline Wilson 'Dziewczyny się zakochują' Jacqueline Wilson 'Dziewczyny się spóźniają' Jacqueline Wilson wszystkie ksiązki terakowskiej, szczególnie ‘poczwarka,’ ‘ tam gdzie spadają anioły’ i ‘w krainie kota’ 'Odlot na samo dno' i 'Bez odwrotu' zakochalam sie w nich ![]() i jeszcze duzo tego NIENAWIDZE wszytskich ksiązek musierowicz (wszytskie czytalam) i wszytskich czesci 'pamietnika ksiezniczki' strasznie sztuczne
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
a ja kocham wszystkie książki Meg Cabot
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak definitywnie JEŻYCJADA!!
Zawsze to bedą ulubione ksiązki. Chmielewska też jest spoko, ale nie wszystkie pozycje ![]() ![]() "Słoneczniki" obowiązkowo. Ja lubiałam romanse ![]() Taa i bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę, skleroza postępuje ![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
-cała Jeżycjada
-książki sióstr Bronte, w sumie to nie tlyko dla młodzieży ale ja mam 14 lat i je uwielbiam -jest tez taka seria osollineum (nie wiem czy dobrze napisałam), są tam ksiązki o problemach młodzieży np. anoreksji itd. -trochę mało ambitna-ale sie przyjemnie czyta- Stowarzyszenie wędrujących jeansów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Kiedy byłam nastolatką - wstyd przyznać - czytałam znacznie więcej książek niż teraz
![]() ![]() Sharon Creech Absolutnie Zwyczajny CHAOS
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
1. Jeżycjada,
2. Plotkara, 3. I książki Marty Fox, też seria. Podaję tytuły: "Firma Agaton-Gaton: wypróbuj bez szorowania", "Agaton-Gagaton: jak pięknie być sobą", "Batoniki Always miękkie jak deszczówka" - bardzo lubię. 4. Wszystkie ksiażki Ludy Maud Motgomery (tej od "Ani z Zielonego Wzgórza"), 5. Dwie pierwsze części "Ali Makoty" (kolejne są o wiele gorsze)Małgorzaty Budzińskiej i "Chłopakom, których kiedyś kochałam" tejże autorki. 6. "Dziewczyna Ameryki" Meg Cabot (Moim zdaniem, o niebo lepsza niż "Pamiętnik księżniczki"). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja sama jestem nastolatka (14lat) i moje ulubione ksiazki ktore gorąco polecam to cala seria ksiazek Hortense Ullrich .. one sa poprostu cudne !! to sa pamietniki ktore pisze glowna bohaterka .. tu mozna poczytac troche wiecej o ksiazkach tej autorki http://www.petlaczasu.pl/koloru/blond/b13944
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Terakowska górą!!! ja polecam przede wszystkim: - "Córka czarownic" -przepiękna, uczy najważniejszych wartosci -"Tam gdzie spadają anioły" -"Samotność Bogów" -"Poczwarka" -"Ono" (ja osobiśćie jestem szczęśliwą posiadaczką pozycji 1, 4 i 5, teraz poluję na "Samotność Bogów" ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam wszystkie części "plotkary"
jest ich siedem, poczytałam wszystkie, z niecierpliwością czekam na ósmą ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam nie mogłam się powstrzymac no ale musierowicz jest godna polecenia, poza tym: plotkara, artemis fowl, ksiazki meg cabot, lista życzeń, sapkowski (ale to juz fantastyka wiec dla tych co lubią), mistrz i małgorzata, godzina pąsowej róży, narnia, moulin rouge. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
po prostu Em :)
|
a ja bardzo lubię książki z tej serii 'nie dla mamy, nie dla taty..'. są trochę naiwne i właśnie dzięki temu często poprawiają mi humor. ogólny schemat jest taki : chłopak i dziewczyna, zakochują się w sobie, jednak mają problemy, a zakończenie jest oczywiście szczęśliwe
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Krystyna Boglar "Zatrzymajcie świat ja wysiadam" boskie
![]() Całe Stowarzyszenie Wędrujących jeansów seria "Ulica Strachu" seria "Szkoła przy cmentarzu" ![]() seria "Nie dla mamy, nie dla taty..." a w szczególności "Wymarzony rejs" ![]() wszystkie Mikołajki "Zakupy moja miłość" "Majjada kobieta Iraku" "My, dzieci z dworca ZOO" "Pamiętnik narkomanki" cała Jeżycjada Ala Makota i wiele, wiele innych ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
mam nadzieję,że się nie powtórzę..."Pamiętnik Księżniczki"Meg Cabot...wszystkie częsci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
A ja bardzo lubiłam książki Siesickiej
![]() Polecam "Zapałkę na zakręcie" i "Jezioro osobliwości". Zawsze chętnie wracam do nich ![]()
![]() |
#57 | ||
Rozeznanie
|
Niepamiętam naziwska autora ale polecam gorąco książkę Sebastiana.. "SMS-słowa mają siłę"
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja majac gdzies 17 lat poraz pierwszy przeczytałam ksiażke: "Dugi rodzaj ciszy" autorka Goudge Eileen przyznam ze zachwycam sie nia do dzis jest to jedna z mjoich ulubionych ksiązek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Ja dopiero niedawno zaczęlam czytać serię Jeżycjady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Fałszywa nuta" " Jak mu to powiedzieć" " Nieśmiałość " Autorów nie pamiętam niestety, ale te to sa fajne książki ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.