|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki dla alergika
Cytat:
Od siebie polecam tonik Ziaja phyto aktiv używam go codziennie rano. Nie wysusza, koi skórę, tonizuje. Do twarzy używam zwykłego półtłustego kremu iwostinu i wody termalnej avene. Niestety do demakijażu nic nie polecę, bo sama mam ten problem i albo coś kiepsko zmywa, albo podrażnia.
|
|
|
#32 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, wszystkie produkty zapisałam do torebki wizażowej i na pewno zakupię, jak nie sprawdzi się u mnie ten nowy Eveline.Cytat:
Też mi się powoli nudzi mycie odżywką, tęsknię za jakimś pachnącym szamponem ![]() Jak 2 osoby polecają to lecę na poszukiwania jutro ![]() Cytat:
Co do Ziaji to mam tonik antybakteryjny, taki z różowo-biały, pewnie kojarzysz tę serię I sprawdza się, nie podrażnia, delikatnie nawilża nawet. Więc chyba przy nim zostanę, a jak mi się znudzi to sięgnę po inne toniki Ziaji![]() Niestety Ziaja się nie sprawdziała u mnie jeśli chodzi o demakijaż.. Czy kosmetyki Avene mogę spotkać w rossmannie lub naturze? Albo w jakiejś internetowej aptece/drogerii? |
|||
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jutro zamawiam z apteki internetowej, bo woda termalna mi się kończy, a w aptekach stacjonarnych są bardzo drogie. Mogę Ci polecić TĄ aptekę, ja robię z niej zakupy, Avene jest w dobrej cenie Mi też BD nie przypasował, głowa mnie swędziała po nim jeszcze bardziej.
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Mogę polecić ci Cetaphil - emulsję do mycia. Jest naprawdę bardzo delikatny, nie podrażnia, nie wysusza. Nadaje się też do demakijażu, ale z tuszem może sobie nie poradzić.
Możesz go kupić w aptece.
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
U mnie, a mam mega wrażliwą skórę sprawdziły się kosmetyki z LRP ( fakt są drogie ale na zdrowiu się nie oszczędza).
Jeśli nie stać by próbować w ciemno przy zakupach aptecznych poproś o próbki. Ja zawsze przy jakikolwiek zakupach prosiłam o próbki i wiem już co mogę nałożyć bez strachu na twarz. z kolorówki sprawdził się nasz polski Inglot. Mogę używać nawet niebieskich cieni ( a z testów alergicznych wyszło mi że mam uczulenie na składnik który jest w niebieskich, fioletowych lub szarych cieniach i miałam całkiem z nich zrezygnować). |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od razu po pierwszym czy drugim użyciu.Używałam kiedyś jakieś kremu LRP i słabo nawilżał, natłuszczał. W sumie na szczęście, bo drogie są w cholerę
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po cieniach Inglot miałam okropną reakcję alergiczną, 5 minut po nałożeniu oczy były całe czerwone, nie wspomnę już o pieczeniu i swędzeniu... A takie ładne kolory wybrałam Cienie oddałam mamie i jest bardzo zadowolona, więc może nie są takie złe.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem chyba zbyt wrażliwa bo śmierdzi mi tu reklamą.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

używam go codziennie rano. Nie wysusza, koi skórę, tonizuje. Do twarzy używam zwykłego półtłustego kremu iwostinu i wody termalnej avene. 

Nie od razu po pierwszym czy drugim użyciu.

Cienie oddałam mamie i jest bardzo zadowolona, więc może nie są takie złe.