![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ku przestrodze
Współczuję sytuacji
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że nie przeczytałaś ulotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raróg
|
No mówię, ja bym się nie certoliła w necie z podawaniem danych takiego specjalysty; nie tylko na tym forum...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ale tam podobna historia
![]() http://piekielni.pl/32211
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
mój kocur też przeżył (Bogu dzięki!) cos takiego, 7 lat temu. Ledwo go odratowali. kropelki aplikował... weterynarz
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Możliwe że innym kotom nic się nie działo wcześniej... naczytałam się kiedyś mnóstwo historii o tym, jak to teoretycznie dobry środek na pchły wywołał koszmarną alergię u zwierzaka - i nawet chyba chodziło o taki typowo dla kotów :/ (ile się potem stresowałam obserwując mojego zwierzaka...) To oczywiście nie usprawiedliwia weterynarza, bo kiedy chodzi o życie, nie można ufać bezkrytycznie statystykom... a co dopiero skoro to był preparat dla psów!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
współczuję i wstydzę się za taką niekompetencję kogoś z mojego zawodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Jakby przyszło do zgłaszania tego weta, to odpowiednia Izba Weterynaryjna czeka. Nie mam pojęcia, co można osiągnąć, ale na pewno jest możliwość złożenia jakiejś skargi. Choćbyś miała nie dostać żadnej odpowiedzi, to niech mu ta sytuacja 'śmierdzi' w dokumentach.
Ja na szczęście zawsze trafiałam na dobrych wetów. Mojemu kotowi seniorowi jeden uratował życie, i to w poważnej sytuacji. Żeby wet zawalił z kroplami na odpchlenie, to jest jakieś kuriozum. I zastanawiam się, czy aby wet jest tak chroniony jak piszecie, i że trzeba masę rzeczy udowadniać. W stosunku wet-zwierzę (tak jak lekarz-pacjent) to wet jest specjalistą i na nim spoczywa miażdżąca część odpowiedzialności. Owszem, ulotki trzeba czytać, ale gdyby wet nie stworzył pozorów, że preparat dla psa=preparat dla kota, właściciel zwierza byłby bardziej podejrzliwy i zweryfikował problem. Autorka zaufała profesjonalizmowi (tjaaa...) weta, a on powinien gwarantować słuszność swoich usług - zarówno nazwiskiem, referencjami, jak i tym, że wciąż ma prawo zawód wykonywać. Ech, wiem, że moja wizja to: jak jest? jak powinno być? dlaczego nie jest tak, jak powinno być?...
![]() |
#40 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam sie z kadym slowem. tak jak juz wczezniej mowilam moze i moj bład ze nie przeczytalam ulotki ale jeszcze wiekszy byl blad "weterynarza" ktory to sprzedał. Wiem ze siostra nie pomyliła zadnego zdania bo byłam z nia w kontakcie telefonicznym wtedy gdy to kupowała. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Podobna fakt ale nie taka sama. Moj kot na szczęście zyje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.