Ku przestrodze - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 21:32   #31
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Ku przestrodze

Współczuję sytuacji
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ale opieprzanie tego lekarza nic nie da, musisz to zgłosić i nie wyrzucaj tych kropelek, trzymaj jako dowód.
Niestety trzymanie kropelek jako dowód nic nie da, bo jak udowodni facetowi, że zaproponował ten środek także jako dla kota, a nie tylko dla psa? Słowo przeciwko słowu - i to niestety na korzyść weterynarza, bo ulotka mówiła o tym, żeby nie stosować tego na kotach (i dodatkowo autorka nie kupiła tego preparatu osobiście, więc facet może powiedzieć, że siostra autorki coś pokręciła)
Stary 2012-12-06, 21:43   #32
visionAM
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że nie przeczytałaś ulotki
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 21:44   #33
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

No mówię, ja bym się nie certoliła w necie z podawaniem danych takiego specjalysty; nie tylko na tym forum...
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 00:20   #34
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
tak na piekielnych.
Ale tam podobna historia
http://piekielni.pl/32211

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 00:33   #35
kiciakasia
Zakorzenienie

mój kocur też przeżył (Bogu dzięki!) cos takiego, 7 lat temu. Ledwo go odratowali. kropelki aplikował... weterynarz
Stary 2012-12-07, 10:18   #36
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
stan nerek sprawdza się z krwi - wychodzi wynik na ilośc kreatyniny we krwi i ilość mocznika we krwi. To mówi o stanie nerek.
Z moczu mozna szybko sprawdzić czy nie ma cukrzycy , zapalenia pęcherza.
Racja Nie uściśliłaś o jakie badanie chodzi i zrozumiałam, że morfologię.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:26   #37
lara
Rozeznanie

Możliwe że innym kotom nic się nie działo wcześniej... naczytałam się kiedyś mnóstwo historii o tym, jak to teoretycznie dobry środek na pchły wywołał koszmarną alergię u zwierzaka - i nawet chyba chodziło o taki typowo dla kotów :/ (ile się potem stresowałam obserwując mojego zwierzaka...) To oczywiście nie usprawiedliwia weterynarza, bo kiedy chodzi o życie, nie można ufać bezkrytycznie statystykom... a co dopiero skoro to był preparat dla psów!
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-07, 10:53   #38
esfira
Zakorzenienie

współczuję i wstydzę się za taką niekompetencję kogoś z mojego zawodu na opakowaniu wyraźnie jest narysowany przekreślony kot, na wypadek, gdyby komuś się nie udało przeczytać, ale widać to nie zawsze pomaga

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 11:43   #39
regularkate
Zadomowienie

Jakby przyszło do zgłaszania tego weta, to odpowiednia Izba Weterynaryjna czeka. Nie mam pojęcia, co można osiągnąć, ale na pewno jest możliwość złożenia jakiejś skargi. Choćbyś miała nie dostać żadnej odpowiedzi, to niech mu ta sytuacja 'śmierdzi' w dokumentach.

Ja na szczęście zawsze trafiałam na dobrych wetów. Mojemu kotowi seniorowi jeden uratował życie, i to w poważnej sytuacji. Żeby wet zawalił z kroplami na odpchlenie, to jest jakieś kuriozum.

I zastanawiam się, czy aby wet jest tak chroniony jak piszecie, i że trzeba masę rzeczy udowadniać. W stosunku wet-zwierzę (tak jak lekarz-pacjent) to wet jest specjalistą i na nim spoczywa miażdżąca część odpowiedzialności. Owszem, ulotki trzeba czytać, ale gdyby wet nie stworzył pozorów, że preparat dla psa=preparat dla kota, właściciel zwierza byłby bardziej podejrzliwy i zweryfikował problem. Autorka zaufała profesjonalizmowi (tjaaa...) weta, a on powinien gwarantować słuszność swoich usług - zarówno nazwiskiem, referencjami, jak i tym, że wciąż ma prawo zawód wykonywać.

Ech, wiem, że moja wizja to: jak jest? jak powinno być? dlaczego nie jest tak, jak powinno być?...

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 16:42   #40
21honey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Jakby przyszło do zgłaszania tego weta, to odpowiednia Izba Weterynaryjna czeka. Nie mam pojęcia, co można osiągnąć, ale na pewno jest możliwość złożenia jakiejś skargi. Choćbyś miała nie dostać żadnej odpowiedzi, to niech mu ta sytuacja 'śmierdzi' w dokumentach.

Ja na szczęście zawsze trafiałam na dobrych wetów. Mojemu kotowi seniorowi jeden uratował życie, i to w poważnej sytuacji. Żeby wet zawalił z kroplami na odpchlenie, to jest jakieś kuriozum.

I zastanawiam się, czy aby wet jest tak chroniony jak piszecie, i że trzeba masę rzeczy udowadniać. W stosunku wet-zwierzę (tak jak lekarz-pacjent) to wet jest specjalistą i na nim spoczywa miażdżąca część odpowiedzialności. Owszem, ulotki trzeba czytać, ale gdyby wet nie stworzył pozorów, że preparat dla psa=preparat dla kota, właściciel zwierza byłby bardziej podejrzliwy i zweryfikował problem. Autorka zaufała profesjonalizmowi (tjaaa...) weta, a on powinien gwarantować słuszność swoich usług - zarówno nazwiskiem, referencjami, jak i tym, że wciąż ma prawo zawód wykonywać.

Ech, wiem, że moja wizja to: jak jest? jak powinno być? dlaczego nie jest tak, jak powinno być?...

zgadzam sie z kadym slowem. tak jak juz wczezniej mowilam moze i moj bład ze nie przeczytalam ulotki ale jeszcze wiekszy byl blad "weterynarza" ktory to sprzedał.
Wiem ze siostra nie pomyliła zadnego zdania bo byłam z nia w kontakcie telefonicznym wtedy gdy to kupowała.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ale tam podobna historia
http://piekielni.pl/32211

Podobna fakt ale nie taka sama.
Moj kot na szczęście zyje.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości