NI¯SZY facet a zwi±zek. help :< - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-12-26, 13:24   #31
Lilth
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 479
Dot.: NI¯SZY facet a zwi±zek. help :<

Te¿ mia³am ni¿szego ch³opaka, i rozstali¶my siê z ca³kiem innych powodów, wzrost nie mia³ nic do rzeczy. Mój obecny T¯ jest odemnie o 1-2cm wy¿szy, wiêc jak za³o¿ê obcasy, jestem wy¿sza i nie ma z tym problemu, ani mi, ani jemu, ani nikomu to nie przeszkadza. Liczy siê uczucie a nie kilka centymetrów w jedn± czy w drug± stronê.
Stary 2012-12-26, 14:12   #32
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 298

Oho, kto¶ ma podobny dylemat do mojego

Obecnie spotykam siê z ch³opakiem, który jest naprawdê bardzo fajny. Jego charakter jak na razie mi bardzo odpowiada. Wizualnie nie jest to mój typ, w³a¶nie dlatego, ¿e nalezy do tych ni¿szych ch³opaków. Nie jestem wysoka, mam 165cm, ale przez swoj± karierê zwi±zkow± () spotyka³am siê z samymi facetami powy¿ej 190cm. Byæ mo¿e to smiesznie wygl±da³o, ale naprawdê takie dryblasy mi siê okrutnie podobaj±. A teraz? Nie umiem siê przyzwyczaiæ jako¶ do spacerowania/tañczenia z nowym absztyfikantem. Jest wy¿szy ode mnie, ma 174cm, ale jak za³o¿ê buty na obcasie to po prostu mi jest dziwnie....To chore, ale naprawdê my¶lenie o jego wzro¶cie zatruwa mi czasami to dobre spojrzenie na niego jako cz³owieka
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 14:16   #33
verda
Inkwizytor

Wiadomo¶ci: 2 452

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka¿ wiadomo¶æ
Oho, kto¶ ma podobny dylemat do mojego

Obecnie spotykam siê z ch³opakiem, który jest naprawdê bardzo fajny. Jego charakter jak na razie mi bardzo odpowiada. Wizualnie nie jest to mój typ, w³a¶nie dlatego, ¿e nalezy do tych ni¿szych ch³opaków. Nie jestem wysoka, mam 165cm, ale przez swoj± karierê zwi±zkow± () spotyka³am siê z samymi facetami powy¿ej 190cm. Byæ mo¿e to smiesznie wygl±da³o, ale naprawdê takie dryblasy mi siê okrutnie podobaj±. A teraz? Nie umiem siê przyzwyczaiæ jako¶ do spacerowania/tañczenia z nowym absztyfikantem. Jest wy¿szy ode mnie, ma 174cm, ale jak za³o¿ê buty na obcasie to po prostu mi jest dziwnie....To chore, ale naprawdê my¶lenie o jego wzro¶cie zatruwa mi czasami to dobre spojrzenie na niego jako cz³owieka
To ju¿ dla mnie masakra, facet jest wy¿szy o 9 cm! W butach na obcasie bêdziecie równi, ewentualnie bêdziesz minimalnie wy¿sza.

wymianka ksi±¿kowa
verda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 14:27   #34
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Poka¿ wiadomo¶æ
To ju¿ dla mnie masakra, facet jest wy¿szy o 9 cm! W butach na obcasie bêdziecie równi, ewentualnie bêdziesz minimalnie wy¿sza.
Wiem, ¿e to ju¿ z mojej strony podchodzi pod przegiêcie, ale wierz mi - teraz bywa mi po prostu niezrêcznie i dziwnie. Zawsze jak siê przytula³am na stoj±co, to opiera³am sobie g³owê na piersi ch³opaka, ich rêcê by³y wielkie i mia³am tak± ¶wiadomo¶æ, ¿e jestem w bezpiecznych rêkach i ¿e ja jestem drobna. A teraz jest zupe³nie inaczej i po prostu nie mogê w pewnych sytuacjach o tym nie my¶leæ. Zw³aszcza ¿e on czasami tez rzuci tekstem, po którym mi nieswojo np. jak ubiorê but na wysokim obcasie to jego wypowied¼ "o dzisiaj jeste¶ taka wysoka, to ja muszê byæ dzisiaj kurduplem". Niby dla ¿artu, ale nie wiem, czy to te¿ nie jest jaki¶ jego kompleks.
Nie wiem, mo¿e po prostu muszê siê przyzwyczaiæ, ¿e nie wszyscy moi wybrankowie musz± cioraæ w kosza i zahaczaæ czo³em o futrynê.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
Stary 2012-12-26, 14:32   #35
kunegunda92
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

cos w tym jest. przesta³am o nim rozmawiaæ. nagle ona mowi do mnie: Widzisz, pierwszy raz spotkalas fajnego ch³opaka,który jest toba zainteresowany i jestes tym faktem zauroczona; nie chcialabym zebys sie za bardzo angazowala,bo to dopero pierwszy taki chlopak, poznasz wielu i mozesz wtedy zalowac.
POZNALAM WIELU CHLOPAKÓW W SWOIM KRÓTKIM 20LETNIM ¯YCIU. ¿aden mu poki co nie dorówna³ dojrza³o¶ci±, troskliwoscia wzgledem mnie, zaden nie byl tak wspaniala osoba. ja wiem dobrze,ze chodzi o wzrost. moja mama jest z ojcem 24 lata, kochaja sie, wiadomo,sa wzloty i upadki,ale pokonali chorobe mamy, wiele przeciwnosci, ALE, nie o nich.
widze,ze ona nie chce,zebym sie angazowala w relacje z nizszym chlopakiem. bo skoro mam 1.68, to on nalezy do tych bardzo niskich.
w kolko mi wspomina o jednym moim koledze z roku, 1.80, przystojny,meski, chyba mnie lubi,ale jest chamem! nie dojrzalym palantem, ktory potrzebuje raczej matki,a nie dziewczyny
a z nim.. ³±czy mnie bardzo duzo. samodzielno¶æ, zaradno¶æ zyciowa, mi³osc do psów, ech, d³ugo by wymieniac.
wiem jedno, matce juz nic o nim nie powiem. gdy tamten "przyjaciel", w ktorym sie kochalam bawil sie mna, zachowywal, jakby cos mialo z tego byc,ani razu nie uslyszalam: daj spokoj, odkochaj sie, glupia!". a tu nagle jestem zniechecana
kunegunda92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 14:35   #36
verda
Inkwizytor

Cytat:
Wiem, ¿e to ju¿ z mojej strony podchodzi pod przegiêcie, ale wierz mi - teraz bywa mi po prostu niezrêcznie i dziwnie. Zawsze jak siê przytula³am na stoj±co, to opiera³am sobie g³owê na piersi ch³opaka, ich rêcê by³y wielkie i mia³am tak± ¶wiadomo¶æ, ¿e jestem w bezpiecznych rêkach i ¿e ja jestem drobna. A teraz jest zupe³nie inaczej i po prostu nie mogê w pewnych sytuacjach o tym nie my¶leæ. Zw³aszcza ¿e on czasami tez rzuci tekstem, po którym mi nieswojo np. jak ubiorê but na wysokim obcasie to jego wypowied¼ "o dzisiaj jeste¶ taka wysoka, to ja muszê byæ dzisiaj kurduplem". Niby dla ¿artu, ale nie wiem, czy to te¿ nie jest jaki¶ jego kompleks.
Nie wiem, mo¿e po prostu muszê siê przyzwyczaiæ, ¿e nie wszyscy moi wybrankowie musz± cioraæ w kosza i zahaczaæ czo³em o futrynê.
Ewentualnie zakrêæ siê ko³o jakiej¶ dru¿yny koszykówki

wymianka ksi±¿kowa
Stary 2012-12-26, 14:35   #37
201611241302
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 242

Jak macie tego typu w±tpliwo¶ci to dajcie sobie spokój z tymi facetami. Jak siê cz³owiek na serio zabuja to ma gdzie¶ takie rzeczy. Widaæ to nie jest to.
Takie jest moje zdanie.
201611241302 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 14:43   #38
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Jeste¶ kobiet±, czy dziewczynk±? Pytam, bo stawiam w ¿yciu nacisk na samodzielno¶æ i ogarniêcie ¿yciowe, "nawet" u dziewczyn i kobiet, a mo¿e szczególnie i wyj±tkowo. Wa¿ne jest dla mnie, ¿eby sobie radziæ nawet samemu, zamiast wszystko zawierzaæ drugiej osobie i byæ w zwi±zku jak dziecko we mgle. Uk³ad w zwi±zku tatu¶ - dziewczynka wyj±tkowo mnie irytuje, chocia¿ je¶li kto¶ czuje siê szczê¶liwy w takiej relacji, to wszystkiego najlepszego.

Prawdziwy dojrza³y facet czerpie poczucie swojej warto¶ci z wa¿niejszych rzeczy, ni¿ wzrost. Zreszt± chyba z wiekiem przy doborze partnera staje siê on mniej istotny, na rzecz innych rzeczy.
Ja sama nie szukam idea³u, ale ka¿dy mój facet, czy prawie mój facet (poza jednym przypadkiem) mia³ ciemne w³osy, ciemne oczy i by³ wy¿szy ode mnie - zupe³nie jak mój ojciec. Przypadek? Nie s±dzê
Jednak sama ³apiê siê od d³u¿szego czasu na tym, ¿e móg³by byæ i blondyn, byle mia³ co¶ ciekawego w sobie, zatrzymywa³ czym¶ wiêcej mój wzrok.
Lubiê okre¶lon± proporcjonaln± sylwetkê (nie potrafiê jej opisaæ, mog³abym za to pokazaæ na przyk³adzie, nawet ubranym ) i ³adne d³onie

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 15:14   #39
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez kunegunda92 Poka¿ wiadomo¶æ
cos w tym jest. przesta³am o nim rozmawiaæ. nagle ona mowi do mnie: Widzisz, pierwszy raz spotkalas fajnego ch³opaka,który jest toba zainteresowany i jestes tym faktem zauroczona; nie chcialabym zebys sie za bardzo angazowala,bo to dopero pierwszy taki chlopak, poznasz wielu i mozesz wtedy zalowac.
POZNALAM WIELU CHLOPAKÓW W SWOIM KRÓTKIM 20LETNIM ¯YCIU. ¿aden mu poki co nie dorówna³ dojrza³o¶ci±, troskliwoscia wzgledem mnie, zaden nie byl tak wspaniala osoba. ja wiem dobrze,ze chodzi o wzrost. moja mama jest z ojcem 24 lata, kochaja sie, wiadomo,sa wzloty i upadki,ale pokonali chorobe mamy, wiele przeciwnosci, ALE, nie o nich.
widze,ze ona nie chce,zebym sie angazowala w relacje z nizszym chlopakiem. bo skoro mam 1.68, to on nalezy do tych bardzo niskich.
w kolko mi wspomina o jednym moim koledze z roku, 1.80, przystojny,meski, chyba mnie lubi,ale jest chamem! nie dojrzalym palantem, ktory potrzebuje raczej matki,a nie dziewczyny
a z nim.. ³±czy mnie bardzo duzo. samodzielno¶æ, zaradno¶æ zyciowa, mi³osc do psów, ech, d³ugo by wymieniac.
wiem jedno, matce juz nic o nim nie powiem. gdy tamten "przyjaciel", w ktorym sie kochalam bawil sie mna, zachowywal, jakby cos mialo z tego byc,ani razu nie uslyszalam: daj spokoj, odkochaj sie, glupia!". a tu nagle jestem zniechecana
Czyli matka nie chce, ¿eby¶ wyfrunê³a emocjonalnie z domu i znalaz³a dobrego partnera. Póki jest nie za dobrze ona mo¿e Ci doradzaæ, pocieszaæ itd. Jednym s³owem czuje siê wa¿na. Je¿eli siê szczê¶liwie zakochasz zaczniesz tworzyæ w³asny ¶wiat i chyba tu ja boli. Dlatego teraz tez doradza Ci przystojnego ch³opaka, ale takiego z którym wie, ¿e nic d³u¿szego nie stworzysz powa¿nej relacji. Pomy¶l sama, po co doradzaæ córce faceta o którym wiadomo, ze jest palantem? Trzeba byæ albo g³upi± kobiet± lec±c± tylko na wygl±d (ufam ¿e Twoja mama taka nie jest skoro zwi±za³a siê z niewysokim tat±) albo chcieæ sabotowaæ inny zwi±zek. Skoro sama jest szczê¶liwa w zwi±zku z niskim mê¿czyzn± to powinna wrêcz zachêcaæ Ci do spróbowania. Nie mówiê, ¿e ona ¼le Ci ¿yczy, po prostu niektórzy ¼le znosz± dorastanie swoich dzieci - je¿eli tak jest w tej sytuacji to trzeba podj±æ odpowiednie kroki.

Wiesz skoro ten ch³opak na ciebie leci to mo¿liwe s± dwa scenariusze. Dasz mu szanse i zostaniecie par±, albo dasz mu kosza. wtedy na pewno nie zostaniecie przyjació³mi, kontakt sie os³abi a on znajdzie sobie inny± dziewczyne bo z opisu wynika ¿e to nie jest typ masochisty. Wyobra¼ sobie obie te sytuacje i podejmij decyzjê.

wymianka ksi±¿kowa
Stary 2012-12-26, 15:55   #40
kunegunda92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Poka¿ wiadomo¶æ
Jak macie tego typu w±tpliwo¶ci to dajcie sobie spokój z tymi facetami. Jak siê cz³owiek na serio zabuja to ma gdzie¶ takie rzeczy. Widaæ to nie jest to.
Takie jest moje zdanie.
moze i masz racje. ale zalezy mi na Nim i "ci±gnie" ku niemu

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez verda Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli matka nie chce, ¿eby¶ wyfrunê³a emocjonalnie z domu i znalaz³a dobrego partnera. Póki jest nie za dobrze ona mo¿e Ci doradzaæ, pocieszaæ itd. Jednym s³owem czuje siê wa¿na. Je¿eli siê szczê¶liwie zakochasz zaczniesz tworzyæ w³asny ¶wiat i chyba tu ja boli. Dlatego teraz tez doradza Ci przystojnego ch³opaka, ale takiego z którym wie, ¿e nic d³u¿szego nie stworzysz powa¿nej relacji. Pomy¶l sama, po co doradzaæ córce faceta o którym wiadomo, ze jest palantem? Trzeba byæ albo g³upi± kobiet± lec±c± tylko na wygl±d (ufam ¿e Twoja mama taka nie jest skoro zwi±za³a siê z niewysokim tat±) albo chcieæ sabotowaæ inny zwi±zek. Skoro sama jest szczê¶liwa w zwi±zku z niskim mê¿czyzn± to powinna wrêcz zachêcaæ Ci do spróbowania. Nie mówiê, ¿e ona ¼le Ci ¿yczy, po prostu niektórzy ¼le znosz± dorastanie swoich dzieci - je¿eli tak jest w tej sytuacji to trzeba podj±æ odpowiednie kroki.

Wiesz skoro ten ch³opak na ciebie leci to mo¿liwe s± dwa scenariusze. Dasz mu szanse i zostaniecie par±, albo dasz mu kosza. wtedy na pewno nie zostaniecie przyjació³mi, kontakt sie os³abi a on znajdzie sobie inny± dziewczyne bo z opisu wynika ¿e to nie jest typ masochisty. Wyobra¼ sobie obie te sytuacje i podejmij decyzjê.
nie chce sie rozwodzic nad charakterem mojej matki, twierdzi,ze zyczy mi znalezienia cudownego faceta. z drugiej strony, gdy narzekalam,ze mi w tych sprawach nie wychodzi, mowila, ze "mam czas, jestem mloda". wiec chyba jest tak, jak mowisz. boi sie,ze sie calkiem oddale (juz teraz jestem "daleko" od rodzicow i w sensie emocjonalnym, i odleglosciowym, nie jestem typem maminej córusi). no i wolalaby dla mnie bruneta 1,80cm wzrostu. a Jego "prawie nie znam (3miesiace), nic o nim nie wiem, on mi sie przedstwaia z jak najlepszej strony, bo chce mnie poderwac". znam chlopakow po 5 lat, i mniej ich znam.a z Nim rozmawiam o wszystkim. dos³ownie. I zawsze sie "klei"

nie wyobrazam sobie,ze moglabym nagle zerwac z nim kontakt, przestac spedzac z nim tyle czasu. a gdyby mial teraz kogos...nie, wtedy chyba bym na to patrzec spokojnie nie mogla. moja kolezanka, ktora jest swiadkiem tej :relacji: mowi,ze "nikt nie bedzie szczesliwy za mnie", ze jesli jest mi dobrze tak, jak to sie teraz rozkreca, to co tu analizowac? nad czym sie zastanawiac? powinnam "poddac sie" temu i zobaczyc, co bedzie. bo nigdy sie nie dowiem, co by z tego wyszlo, jesli nie sprobuje.
mysle,ze czasem warto zaryzykowac,nawet jesli mialabym sie rozczarowac.
Stary 2012-12-26, 16:11   #41
Wiika
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

Je¶li Tobie ( i jemu) to nie przeszkadza, to nie masz siê czym martwiæ opinie innych to wiesz gdzie mo¿na je w³o¿yæ ;p co komu do domu, jak cha³pa nie jego...

osobi¶cie ja bym siê ¼le czu³a, trochê jak Yeti :P ale w sumie przy moich 188 to jest ca³kiem zrozumia³e
Wiika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 16:12   #42
CoJaPacze
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 190

Kiedy czytam takie w±tki jest mi zwyczajnie przykro i to nie ze wzglêdu, ¿e mam problem ze swoim wzrostem bo osobi¶cie jestem raczej wysoki (187 cm) ale chodzi o mentalno¶æ niektórych dziewczyn.

Naprawdê uwa¿acie, ¿e o to chodzi w mi³o¶ci albo chocia¿by nawet w b³ahym zauroczeniu? Jest naprawdê bardzo wiele czynników decyduj±cych czy bêdziemy bardzo dobrze siê bawiæ z partnerem a dyskwalifikacja ze wzglêdu na wzrost mo¿na porównaæ do dyskwalifikacji ze wzglêdu na rozmiar biustu u kobiet

Tak naprawdê cieszê siê kiedy ni¿szy facet jest odrzucony w³a¶nie z tego powodu u kobiety, bo przynajmniej ma szanse na znalezienie bardziej warto¶ciowej partnerki.

Oczywi¶cie ka¿dego osobista sprawa kto z kim próbuje stworzyæ zwi±zek i nic mi do tego tylko chcia³em pokazaæ jak to wygl±da z trochê innej strony.

Edytowane przez CoJaPacze
Czas edycji: 2012-12-26 o 16:21
CoJaPacze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 16:32   #43
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Poka¿ wiadomo¶æ
Jeste¶ kobiet±, czy dziewczynk±? Pytam, bo stawiam w ¿yciu nacisk na samodzielno¶æ i ogarniêcie ¿yciowe, "nawet" u dziewczyn i kobiet, a mo¿e szczególnie i wyj±tkowo. Wa¿ne jest dla mnie, ¿eby sobie radziæ nawet samemu, zamiast wszystko zawierzaæ drugiej osobie i byæ w zwi±zku jak dziecko we mgle. Uk³ad w zwi±zku tatu¶ - dziewczynka wyj±tkowo mnie irytuje, chocia¿ je¶li kto¶ czuje siê szczê¶liwy w takiej relacji, to wszystkiego najlepszego.

Prawdziwy dojrza³y facet czerpie poczucie swojej warto¶ci z wa¿niejszych rzeczy, ni¿ wzrost. Zreszt± chyba z wiekiem przy doborze partnera staje siê on mniej istotny, na rzecz innych rzeczy.
Ja sama nie szukam idea³u, ale ka¿dy mój facet, czy prawie mój facet (poza jednym przypadkiem) mia³ ciemne w³osy, ciemne oczy i by³ wy¿szy ode mnie - zupe³nie jak mój ojciec. Przypadek? Nie s±dzê
Jednak sama ³apiê siê od d³u¿szego czasu na tym, ¿e móg³by byæ i blondyn, byle mia³ co¶ ciekawego w sobie, zatrzymywa³ czym¶ wiêcej mój wzrok.
Lubiê okre¶lon± proporcjonaln± sylwetkê (nie potrafiê jej opisaæ, mog³abym za to pokazaæ na przyk³adzie, nawet ubranym ) i ³adne d³onie
Jestem kobiet±, bywam dziewczynk± Dajê sobie radê sama w ¿yciu, ale bardziej mi chodzi³o o to, ¿e fajnie by by³o mieæ kogo¶ przy swoim boku, co krêci nas zarówno intelektualnie, jak i wizualnie.

Niby mówi±, ¿e jak cz³owiek kocha, to nie patrzy na jakie¶ niedoci±gniêcia, ¿e wygl±d siê nie liczy itp., ale ja jestem dopiero na etapie spotykania siê i poznawania.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez CoJaPacze Poka¿ wiadomo¶æ
Naprawdê uwa¿acie, ¿e o to chodzi w mi³o¶ci albo chocia¿by nawet w b³ahym zauroczeniu? Jest naprawdê bardzo wiele czynników decyduj±cych czy bêdziemy bardzo dobrze siê bawiæ z partnerem a dyskwalifikacja ze wzglêdu na wzrost mo¿na porównaæ do dyskwalifikacji ze wzglêdu na rozmiar biustu u kobiet
W³a¶nie - jest wiele czynników, wiêc ciê¿ko stwierdziæ, co decyduje o wyborze partnera.
A co do dyskwalifikacji biustów, to przecie¿ te¿ tak siê zdarza Na samym pocz±tku nie ma przecie¿ wielkiej mi³o¶ci, cz³owiek siê poznaje, przyci±gaj± go ró¿ne rzeczy do danej osoby, wizualne i te z charakteru. Jedni panowie bêd± szukaæ swojej wybranki np. w gronie biu¶ciastych, drudzy w¶ród blondynek, trzeci w¶ród puszystych. Na co ostatecznie trafi± nie wiadomo, bo ¿ycie p³ata figle Ale wszystko tyczy siê po prostu gustu, a przynajmniej wed³ug mnie.
K&K
Stary 2012-12-26, 16:45   #44
CoJaPacze
BAN sta³y

Cytat:
W³a¶nie - jest wiele czynników, wiêc ciê¿ko stwierdziæ, co decyduje o wyborze partnera.
A co do dyskwalifikacji biustów, to przecie¿ te¿ tak siê zdarza Na samym pocz±tku nie ma przecie¿ wielkiej mi³o¶ci, cz³owiek siê poznaje, przyci±gaj± go ró¿ne rzeczy do danej osoby, wizualne i te z charakteru. Jedni panowie bêd± szukaæ swojej wybranki np. w gronie biu¶ciastych, drudzy w¶ród blondynek, trzeci w¶ród puszystych. Na co ostatecznie trafi± nie wiadomo, bo ¿ycie p³ata figle Ale wszystko tyczy siê po prostu gustu, a przynajmniej wed³ug mnie.
My¶lê, ¿e wiele kobiet nie wa¿ne czy z fajnymi cyckami czy nie wola³aby, aby jednak partner by³ przyci±gniêty charakterem a nie tym, ¿e jest siê posiadaczk± fajnego biustu.
Stary 2012-12-26, 16:49   #45
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
My¶lê, ¿e wiele kobiet nie wa¿ne czy z fajnymi cyckami czy nie wola³aby, aby jednak partner by³ przyci±gniêty charakterem a nie tym, ¿e jest siê posiadaczk± fajnego biustu.
Oczywi¶cie, ¿e tak, ale (wed³ug mnie przynajmniej ) najpierw jak kogo¶ poznajemy to zwracamy uwagê na jego wygl±d, pó¼niej z czasem poznajemy jaki kto jest z charakteru. Dlatego najfajniej jakby nasz partner/partnerka zadowala³/a nas 2w1 - podoba³/a nam siê wizualnie oraz przyci±ga³/a charakterem.
K&K

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 16:55   #46
CoJaPacze
BAN sta³y

Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e tak, ale (wed³ug mnie przynajmniej ) najpierw jak kogo¶ poznajemy to zwracamy uwagê na jego wygl±d, pó¼niej z czasem poznajemy jaki kto jest z charakteru. Dlatego najfajniej jakby nasz partner/partnerka zadowala³/a nas 2w1 - podoba³/a nam siê wizualnie oraz przyci±ga³/a charakterem.
No ba, najfajniej do pogadania i do rozebrania W koñcu na tym siê opiera zwi±zek miêdzy kobiet± a mê¿czyzn±, ale wa¿ne aby nie przesadzaæ w ¿adn± stronê i nie stawiaæ bardzo wyidealizowanego wygl±du jako koniecznego warunku do bycia z dan± osob±.

We wszystkim najlepszy jest umiar i zdrowy rozs±dek.
Stary 2012-12-26, 17:06   #47
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
No ba, najfajniej do pogadania i do rozebrania W koñcu na tym siê opiera zwi±zek miêdzy kobiet± a mê¿czyzn±, ale wa¿ne aby nie przesadzaæ w ¿adn± stronê i nie stawiaæ bardzo wyidealizowanego wygl±du jako koniecznego warunku do bycia z dan± osob±.

Nic dodaæ, nic uj±æ!
K&K
Stary 2012-12-26, 18:30   #48
kunegunda92
Przyczajenie

Cytat:
Kiedy czytam takie w±tki jest mi zwyczajnie przykro i to nie ze wzglêdu, ¿e mam problem ze swoim wzrostem bo osobi¶cie jestem raczej wysoki (187 cm) ale chodzi o mentalno¶æ niektórych dziewczyn.

Tak naprawdê cieszê siê kiedy ni¿szy facet jest odrzucony w³a¶nie z tego powodu u kobiety, bo przynajmniej ma szanse na znalezienie bardziej warto¶ciowej partnerki.

Oczywi¶cie ka¿dego osobista sprawa kto z kim próbuje stworzyæ zwi±zek i nic mi do tego tylko chcia³em pokazaæ jak to wygl±da z trochê innej strony.
masz racjê. da³o mi to do my¶lenia. poczu³am, ze nie jestem warta jego zainteresowania. to takie p³ytkie patrzec na wzrost. zupe³nie jakby on powiedzia³: masz cellulit na ty³ku, nie mogê byæ z kim¶ takim.
gdyby jemu przeszkadza³o,ze jestem wy¿sza, nie szuka³by ci±gle mojego towarzystwa i nie zachowywa³ tak, jak siê zachowuje
Stary 2012-12-26, 19:04   #49
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

http://deser.pl/deser/1,111857,13107...na_ma_210.html

Tak odno¶nie dyskusji tutaj
K&K
Stary 2012-12-26, 19:06   #50
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Cytat:
masz racjê. da³o mi to do my¶lenia. poczu³am, ze nie jestem warta jego zainteresowania. to takie p³ytkie patrzec na wzrost. zupe³nie jakby on powiedzia³: masz cellulit na ty³ku, nie mogê byæ z kim¶ takim.
gdyby jemu przeszkadza³o,ze jestem wy¿sza, nie szuka³by ci±gle mojego towarzystwa i nie zachowywa³ tak, jak siê zachowuje
Widzê, ¿e rozpoczynamy kult idei 'jestê idea³ê i nie liczy siê dla mnie wygl±d'
Taaa, nie jeste¶ warta zainteresowania, bo masz jakiekolwiek preferancje odno¶nie wygl±du partnera. Daj sobie dalej robiæ pranie mózgu przez takie slogany, to zostaniesz kolejn± cierpiêtnic±, która dusi siê w zwi±zku z niechcianym niepoci±gaj±cym facetem, krzywdz±c i siebie i jego.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-26, 19:19   #51
CoJaPacze
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez _ema_ Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê, ¿e rozpoczynamy kult idei 'jestê idea³ê i nie liczy siê dla mnie wygl±d'
Taaa, nie jeste¶ warta zainteresowania, bo masz jakiekolwiek preferancje odno¶nie wygl±du partnera. Daj sobie dalej robiæ pranie mózgu przez takie slogany, to zostaniesz kolejn± cierpiêtnic±, która dusi siê w zwi±zku z niechcianym niepoci±gaj±cym facetem, krzywdz±c i siebie i jego.
Mi chodzi³o tylko o wzrost.

Poza tym napisa³em

Cytat:
+

Cytat:
Oczywi¶cie ka¿dego osobista sprawa kto z kim próbuje stworzyæ zwi±zek i nic mi do tego
+

Cytat:
najfajniej do pogadania i do rozebrania
Moim zdaniem kierowanie siê tylko tym, ¿e kto¶ jest wysoki to mo¿e wej¶æ w zwi±zek, a kto¶ niski i jest tylko z tego powodu skre¶lany jest dla mnie trochê g³upie.

Edytowane przez CoJaPacze
Czas edycji: 2012-12-26 o 19:27
Stary 2012-12-26, 19:21   #52
kunegunda92
Przyczajenie

Cytat:

i czym ja siê martwiê
Stary 2012-12-26, 19:28   #53
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
i czym ja siê martwiê
Dok³adnie

I ja jeszcze jedno odno¶nie opinii rodziców. Zau¿ylam po swoich, ¿e jak przyprowadza³am do domu swoj± now± zdobycz () to rodzice byli mili dla ch³opaka, wszystko fajnie, a jak sobie poszed³ to s³ysza³am "eee taki? by³y by³ fajniejszy/³adniejszy. ten ma za sportowe ciuchy/wygl±da jak typ z pod ciemnej gwiazdy/jak chuderlak" itp. By³o tego, zw³aszcza tata by³ twórczy w opisywanie nowych ch³opaków Ale to zawsze by³o tak na samym pocz±tku, po prostu nieufnie reagowali na moich kandydatów albo krêcili sobie bekê, sama ju¿ nie wiem. Wiem jedno, ¿e jak zerwa³am z jakim¶ to znowu by³o "jeste¶ okropna, on by³ taki fajny, gdzie ty teraz znajdziesz lepszego". Chyba mam dziwnych rodziców
K&K

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 01:45   #54
kunegunda92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio te¿ mia³am takie przemy¶lenia, mia³y one zupe³nie realne podstawy. I wiesz do czego dosz³am? ¯e ¿yjê tylko raz i liczy siê moje szczê¶cie, je¶li facet akceptuje Ciebie nieco wy¿sz± i 'macie siê ku sobie' to nie widzê powodów, ¿eby¶ musia³a z niego rezygnowaæ, bo 3-4 cm s± istotniejsze, ni¿ Wy razem.
Mam nadziejê, ¿e nie poddasz siê sugestiom ¶rodowiska i byæ mo¿e znajomych, ¿e wa¿niejsze bêdzie to, co Was ju¿ w tej chwili ³±czy.
Bêdê Wam kibicowaæ
dziekuje ci za te slowa. stwierdzlam,ze w nosie mam innych. poddaje sie temu, co los przyniesie
szczerze? coraz bardziej do mnie dociera, ze chcialabym czegos wiecej. dobrze,ze napisalam na forum. spojrza³am na to wszystko z innej strony.

Edytowane przez kunegunda92
Czas edycji: 2012-12-27 o 01:46
Stary 2012-12-27, 07:39   #55
new woman in town
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 218

Cytat:
Napisane przez monika2284 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to wredne , to co powiem i zostanê skrytykowana, ale nigdy nie by³abym o tyle ni¿szym facetem, zaakceptowalabym tylko, gdyby facet by³ równy ¿e mn± i nikt mnie nie przekona.
Wzrost nie ma znaczenia...BZDURA! Wzrost nie ma znaczenia w niektórych sytuacjach, dla niektórych ludzi. Sama mam 168 cm wzrostu i nie wyobra¿am sobie zwi±zku z mê¿czyzn± ni¿szym ode mnie lub równym mi wzrostem. Zwyczajnie lubiê wysokich, mêskich facetów a nie tych przypominaj±cych wiecznych ch³opców czy zwyczajnie niskich. Prawd± jest, ¿e na wysokich osobach wszystko wygl±da lepiej ni¿ na ni¿szych - i ubrania i ewentualne dodatkowe kg po¶wi±teczne st±d u kobiet wysokie o obcasy, no ale faceci nie maj± czym siê "podwy¿szyæ", wiêc - nie, ja za takiego dziêkujê.

Mimo, to uwa¿am, ¿e ka¿dy ma prawo byæ z tym z kim chce, niezale¿nie od jego wygl±du. Nie to ³adne co ³adne ale co siê komu podoba. I nie dziwi mnie, kiedy dziewczyna idzie za rêkê z ni¿szym facetem, nie komentuje, nie wy¶miewam, nie oburzam siê. Ich ¿ycie, ich zwi±zek, ich cm Mi nic do tego.
new woman in town jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-27, 10:47   #56
geekgirl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Cytat:
Gdy powiedzialam o nim matce, zareagowala nie za dobrze. "On jest nizszy, mi zalezy na twoim szczesciu, ale to tobie bedzie przeszkadzalo, wiem, co ja przezywalam, polska to kraj nietolerancyjny, bedziesz miec kompleksy. on moze byc twoim przyjacielem. po prostu jestes zafascynowana,ze ktos cie dazy taka synmpatia"
Ok, nie jestem z tych, które krzycz±, ¿e wygl±d nie ma znaczenia, ale je¶li kto¶ twierdzi, ¿e kobieta bêdzie mieæ kompleksy z powodu bycia wy¿sz± o kilka centymetrów od faceta i jeszcze argumentuje to "nietolerancj± spo³eczeñstwa", to chyba ma zdrowo pomieszane priorytety w ¿yciu. I w gruncie rzeczy jest bardzo ubogi - ¿yciowo, wewnêtrznie. Jestem w stanie zrozumieæ, ¿e mog± przeszkadzaæ skrajno¶ci: wyra¼na oty³o¶æ, ca³kowity brak biustu u kobiety, deformacja cia³a... ale kilka cm "za ma³o"? Dla mnie to kosmos.
geekgirl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-27, 10:56   #57
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Ja np. mam g³êboko w dupie, co my¶l± o mnie inni (których te¿ mam w dupie ), po co zwracaæ na to uwagê? Je¶li tobie nie przeszkadza, ¿e jest ni¿szy, to co komu do tego?
Inna sprawa, ¿e mnie np. by przeszkadza³o, bo ja wolê wysokich (nie: wy¿szych ode mnie (170), ale wysokich).
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-27, 10:56   #58
new woman in town
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 218

Cytat:
Napisane przez geekgirl Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem w stanie zrozumieæ, ¿e mog± przeszkadzaæ skrajno¶ci: wyra¼na oty³o¶æ, ca³kowity brak biustu u kobiety, deformacja cia³a... ale kilka cm "za ma³o"? Dla mnie to kosmos.
A dla mnie kosmosem jest sugerowanie siê zdaniem innych.

Bo jestem w stanie zrozumieæ, ¿e komu¶ podobaj± siê wy³±cznie wysokie dziewczyny, wy³±cznie chude blondynki i tylko te z du¿ym biustem a jeszcze dobrze by by³o, gdyby mia³y br±zowe oczy. Lub odwrotnie - tylko niskie brunetki o pe³nych kszta³tach ale z klatk± piersiow± przypominaj±c± 15 letniego ch³opca. I dobrze, bo ka¿dy jest inny i ma swój gust.

I super, niech z takimi siê wi±¿±. Koniec, kropka i nikomu nic do tego. Tym bardziej matce - przecie¿ ona ju¿ raz wybra³a, teraz niech siê nie wtr±ca. Pytanie jak czuje siê z tym osoba zainteresowana - czy jej brak tych kilku cm przeszkadza czy nie, i je¶li nie - niech olewa zdanie innych osób.
new woman in town jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-27, 11:28   #59
anecik2390
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7
Thumbs up Dot.: NI¯SZY facet a zwi±zek. help :<

Hej hej Hmm tak wiêc przychodzê aby powiedzieæ Ci ¿e sama mam najwspanialszego mê¿czyznê na ¶wicie ju¿ od 3 latek i mimo ¿e jest ni¿szy o jakie¶ 3 cm. to jeszcze nigdy ale to nigdy nie po¿a³owa³am tej decyzji ¿e z nim jestem. Jeste¶my w sobie zakochani jak wariaci i rozumiemy siê praktycznie bez s³ów. Wiem ¿e chcê spêdziæ z nimresztê ¿ycia i mo¿e i znajomi niekiedy ¿artowali ¿eby jad³ dro¿d¿e to mo¿e ur¶nie jszcze pare cm to my zawsze obracali¶my to w ¿art i ¶miali¶my siê z tego przytulaj±c siê nadal mocno. Najwa¿niejsze to mieæ do siebie dystnans i nie zawsze braæ g³êboko do siebie czyje¶ s³owa czy ¿arty. ¯yczê wam wiêc takiej mi³o¶ci jaka spotka³a nas Nie patrzcie na takie pierdo³y, patrzcie w serce a wszysto siê u³o¿y
anecik2390 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-12-27, 11:35   #60
tyene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 182

Cytat:
Napisane przez new woman in town Poka¿ wiadomo¶æ
A dla mnie kosmosem jest sugerowanie siê zdaniem innych.

Bo jestem w stanie zrozumieæ, ¿e komu¶ podobaj± siê wy³±cznie wysokie dziewczyny, wy³±cznie chude blondynki i tylko te z du¿ym biustem a jeszcze dobrze by by³o, gdyby mia³y br±zowe oczy. Lub odwrotnie - tylko niskie brunetki o pe³nych kszta³tach ale z klatk± piersiow± przypominaj±c± 15 letniego ch³opca. I dobrze, bo ka¿dy jest inny i ma swój gust.

I super, niech z takimi siê wi±¿±. Koniec, kropka i nikomu nic do tego. Tym bardziej matce - przecie¿ ona ju¿ raz wybra³a, teraz niech siê nie wtr±ca. Pytanie jak czuje siê z tym osoba zainteresowana - czy jej brak tych kilku cm przeszkadza czy nie, i je¶li nie - niech olewa zdanie innych osób.
A ja nie jestem w stanie tego zrozumieæ. To znaczy jestem - na jednonocn± przygodê albo kilkumiesiêczny zwi±zek. Ale nie w przypadku szukania partnera docelowo na ca³e ¿ycie. Cia³o siê zmienia, twarz siê zmienia i wbrew temu, co masa osób wspó³cze¶nie chce sobie wmówiæ, uroda siê zmienia. Nie to, ¿e przemija, zmienia siê. Biust zmienia kszta³t, fakturê i rozmiar ca³e ¿ycie. Ludzie tyj±, ludzie chudn±, bo hormony, bo choroba, bo zmiana stylu ¿ycie. W³osy mog± siê drastycznie pogorszyæ, wypa¶æ, zniszczyæ, przyciemniæ. Je¿eli komu¶ siê podobaj± "tylko te z maleñkim biustem", to niech siê nie wi±¿e z ¿adn± prawdziw± kobieta na ca³e ¿ycie, bo jej biust niejednokrotnie siê zmieni i nie bêdzie zawsze taki sam. Dlatego wygl±d nie jest najwa¿niejszy, a przynajmniej byæ nie powinien - bo ludzie NIE S¡ gipsowymi figurami.

Jasne, ¿e trzeba czuæ poci±g do partnera, ale je¿eli poci±g opiera siê na wyliczeniach centymetrowych obwodu biustu, wzrostu czy talii, to dla mnie to jest po prostu chore. Bo nie da siê zbudowaæ g³êbokiej, prawdziwej relacji z drugim cz³owiekiem przy podej¶ciu "bêdê ciê kochaæ po 90 cm w biu¶cie, potem jest ju¿ oble¶nie".

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.