![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: W nowym roku postanowił zacząć nowe życie. Beze mnie.
No litości. Moim zdaniem chłopak postąpił rozsądnie. Miał odwlekać tę chwilę w nieskończoność? Wypaliło się uczucie i koniec, trzeba żyć dalej.
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja na szczescie jestem uparta ale zarazem i histeryczka wiec gdy uslyszalam zdanie typu "to moja wina" "nie pasujemy do siebie" to zaczelam plakac ale zarazem pol krzykiem sie upieralam ze nie ma przed soba jakies zwyklej laski ktorej moze kity wciskac w tedy uslyszalam prawde
![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ciesz się, że z tobą zerwał. Twoje uczucia przesłoniły ci rozum.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Jeśli był taki odważny, to nie powinien zostawiać nadziei, mówić o tym, że pomysli, że dalej do mnie wiele czuje, skoro to nie prawda. Przytulać mnie. Być tym pieprzonym egoistą od początku do końca. Może wtedy bym go znienawidziła szybciej. Nawet gdyby teraz powiedział, że chce próbować, to te wszystkie złe słowa zostaną w głowie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Wg mnie chłopak albo się "odkochał" albo zobaczył na horyzoncie nowy narybek, na który postanowił zapolować.
Uważam, że facet nigdy nie powie, że chodzi o inną kobietę. Jeśli jest w porządku to nie powie dlatego, że nie chce bardziej ranić a jeśli jest gnoj*m to chce sobie zostawić otwartą furtkę w razie jakby nowa znajomość nie wypaliła. Osobiście nie chciałabym być z kimś kto chociaż raz ze mną zerwał (zwłaszcza w taki sposób jak eks autorki). Cenie sobie zdrowie psychiczne i wiem, że jakbyśmy do siebie wrócili to zawsze bałabym się że znowu mnie zostawi. Wiem, że to boli, ale nie zmusisz nikogo żeby z Tobą był. Pdpisuje się pod radami dziewczyn - uciąć z nim kontakt, nie wydzwaniać, nie odzywać się, unikać miejsc gdzie można go spotkać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Chodzi o głupoty, bo jak mówiłam nie miewaliśmy poważnych kłótni. On zawsze dochodził do tego, i przepraszał. I Ja nie przepraszałam go, gdy nie byłam winna tylko prowadziłam do rozmowy, uważam, że tak powinni się zachowywać dorośli ludzie. Rozmawiać, i nie widzę tutaj błędów w rozumowaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-01-02 o 15:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ucięłam kontakt, wiem, że dzwonienie tylko pogarsza sytuację, takie głaskanie na siłę. Pierwszy raz nie rozmawiam z nim tyle czasu. Mój głupi rozum, nie chce póki co traktować tego braku kontaktu, jako wyrzucanie go z życia, a raczej "może zatęsknie, może zrozumie" tak jest jakoś łatwiej i lepiej.. Wiem wiem.. naiwna idiotka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A nie jest tak, że ty go zmusiłaś do wymyślania bajeczek, bo zwykłego "nie kocham" nie przyjęłaś do wiadomości?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Cię autorko, bo dla mnie też był to szok, rozstanie z dnia na dzień. W moim przypadku było tak, że chłopak nawet dzień czy dwa przed rozstaniem mówił mi o miłości, pisał słodkie smsy, podczas ostatniego spotkania przyniósł mi kwiaty itp.
Dla mnie to było nielogiczne (jak i dla Ciebie), nie mogłam uwierzyć, że jeszcze niedawno na rękach mnie nosił, a nagle porzuca... wyjaśnił mi to w ten sposób, że już od jakiegoś czasu uczucie się ulatniało, przestawało mu zależeć. Nie chciał tego, chciał być w związku ze mną, ale na uczucie nie bardzo mamy wpływ. Myślał, że jak będzie zachowywał się, jakby nic się nie stało, a wręcz przeciwnie- traktował mnie jak królewnę to może jakoś ten proces zatrzyma. Zachowywał się tak, jakby był we mnie mega zakochany, bo myślał, że w ten sposób jakoś to uczucie zatrzyma... Przerażało go to, że przestaje mu zależeć, chciał, żeby było jak dawniej, nie chciał mnie krzywdzić, miał wyrzuty sumienia, dlatego był taki cudowny dla mnie. Tylko, że procesu 'odkochiwania się' nie da się zatrzymać... i może Twój facet też tak miał? Może tak, może nie. Piszę Ci to dlatego, żebyś sobie spróbowała chociaż poukładać to jakoś w głowie i żebyś sobie uświadomiła, że nasze zachowanie nie zawsze jest zgodne z tym, co czujemy. Niepotrzebnie robił Ci nadzieję, przytulał, ale był długo czasu z Tobą, więc pewnie też ciężko mu było Cię tak po prostu odrzucić. Również myślę, że jest inna kobieta w jego życiu, ale proszę Cię... nie rób z siebie koła zapasowego. Wersja z kobietą jest najbardziej prawdopodobna, bo nowa osoba na horyzoncie to jest chyba najbardziej skuteczny bodziec, żeby zrobić krok do przodu. Musisz teraz być silna, jak Twój eks sam powiedział, nowy rok, nowe życie. Tylko od Ciebie zależy w tym momencie, jak szybko się z tego wygrzebiesz. Możesz to zrobić w kilka tygodni albo w kilka miesięcy albo nawet lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym czy wolała byś, żeby się z Tobą ożenił, plótł bajki jeszcze przez rok i wtedy Cie zostawił? To na pewno bolesne dla ciebie, ale musisz się zmierzyć po dorosłemu z rozstaniem. Widocznie nie byliście takim wzorcowym związkiem, jeśli facet postanowił szukać szczęście gdzie indziej. Nie mówię, że to Twoja wina, ale COŚ musiało nie grać.
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba 3 lata to na tyle długi okres,żeby zauważyć czy da się dogadać czy nie,prawda? Robienie złudnych nadziei a potem wielkoduszne odchodzenie to naprawdę wyższa szkoły jazdy i prostactwa.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ja na szczescie jestem uparta ale zarazem i histeryczka wiec gdy uslyszalam zdanie typu "to moja wina" "nie pasujemy do siebie" to zaczelam plakac ale zarazem pol krzykiem sie upieralam ze nie ma przed soba jakies zwyklej laski ktorej moze kity wciskac w tedy uslyszalam prawde" No to wymyślił naprędce coś byś przestała ryczeć i się narzucać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki typ faceta to mega idiota.Nawet nie mam słów na określenie kogoś takiego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój pierwszy facet też mnie zostawił z dnia na dzień. Wydwało mi się, że bez żadnego powodu. Powód się znalazł po jakimś czasie (inna dziewczyna), ale jak kazałam mu wyjaśnić to padały standarty: "nie zasługuję na ciebie" (i miał rację ![]() A co ma powiedzieć w takiej sytuacji?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-01-02 o 15:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mówiłam ja w coś takiego NIE WIERZĘ. Jakim uczuciem darzysz kogoś jak emocje opadną?przecież to jest przyjaźń,zaangażowanie, typ relacji ,że możesz komuś zaufać. Nie wiem co znaczy wypaliło się samoistnie, przeciez jak macie podobne poglądy i się dogadujecie w miarę to co ma się wypalić,jak po roku istnienia związku opadają emocje? Może chęć przebywania ze sobą?..... ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Co do autorki to nie czytałam wszystkich postów,ale widać po 1 że chciała go zatrzymać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
może, Clemence, za mało znasz życie?
![]() Ludzie sa ze sobą nie tylko z miłości a rozstają się nawet gdy kochają. Jest wiele rozmaitych scenaruszy dla związku. Twoje podejście jest romantyczne, ale niepraktyczne. To, że w coś nie wierzysz, nie znaczy, że nie istnieje ![]() Jakim uczuciem darzysz kogoś jak emocje opadną? Litość? Wdzięczność? Sympatia? Lenistwo? Wygoda? Wszystkie mogą, ale nie muszą cementować lub rozwalić związek po jakimś czasie. Uważasz, że ładne kłamstwo "wypaliło się uczucie" jest gorsze od okrutnej prawdy "inna laska jest o niebo lepsza od ciebie" ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż taka obeznana nie jestem,40 mi nie stuknęła ![]() Ale jakoś nie wyobrazam sobie,ze np facet Ci się podoba,dba o Ciebie,macie o czym gadac..a Ty nagle patrzysz na niego jak na kolegę.Mi tutaj coś nie pasuje .. musi być po prostu jakiś powód,chociażby taki ,że zaczyna Ciebie na maksa denerwować i to się pogłębia.. Bo tak emocje same się ulotnią? TO WBREW NATURZE!;p Wiesz.. myślę,że warto powiedzieć iż nic z tego nie będzie dalej i nie wdawać się w szczegóły.Wtedy jakby mniej cierpi ta druga osoba,a w końcu tez o to chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
o kurde.
Straszne, ale przeżyłam IDENTYCZNĄ historię. Aż pomyślałam, że może ktoś z koleżanek robi sobie jaja i to tutaj opisuje ![]() No po prostu było identycznie. Wrócił po pół roku. Miał inną babę. Mało co w wariatkowie wtedy nie wylądowałam i mało co życia sobie nie odebralam (ale na to miałam za mało odwagi). Jedno Ci powiem. Babki które odbierają faceta komuś są bez zasad i ogólnie można je wrzucić do jednego wora. Podobne charaktery. Są dobre, na chwilę. Żaden facet nie zechce mieć z taką Panią dzieci, założyć rodziny itp. Dlatego oni wracają... do tych ciepłych kapci. Niestety ale teraz tylko czekaj aż dowiesz się że ma inną. U znajomych na sylwestrze pewnie byl z nią, popytaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pisałam wyżej, widocznie ich związek nie był tak idealny i doskonały, jak autorka o nim pisała w 1 poście. Pewnie zaczęło się psuć wcześniej, ale autorka patrzyła na niego idealistycznie i przez różowe okulary.
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej odpowiedzi.. mogło i się psuć ,ale tak samo jak on ma rozum i widzi,że coś się psuje to powinien wziąć ją na bok i pogadać o życiu. Samo nic się nie naprawi(przynajmniej ja nie znam takich cudów) ,a jak czekasz to jesteś na straconej pozycji.Frustracja rośnie i związek się zapada. Nie wiem na co w takim razie liczył ten facet.Ale szkoda dziewczyny. Bo ja się dziwię takim facetom.Mówią kocham, mają taki skarb pod nosem a potem na własne życzenie rozwalają wszystko...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygasnięcie uczuć - nie każdy rozpoznaje to na pierwszy rzut oka. Czasem ma się nadzieję, że uczucia odżyją, że to chwilowy kryzys. Koniec roku widocznie był dla chłopaka rachunkiem sumienia. 5 godzin rozważał za i przeciw, aż w końcu podjął męską decyzję. To oczywiste, że on "coś czuje" - sympatię, wdzięcznośc, litość. Mają w końcu miłe wspomnienia. Ale to za mało by się poświęcać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-01-02 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znasz autorkę osobiście? Nie wiesz, jaki był ich związek od podszewki...
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, masz rację. Pomyliłam cię z Kwiatuszkiem.
Mea culpa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak,nie znamy ale właśnie na tym polega takie trochę "dywagowanie" nad tym związkiem,bo jak jest to oni wiedzą. Mnie tylko dziwi,ze 3 lata i jakby koniec historii. Wiem,że takie życie.Ale ja nadal się dziwię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.