![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
W nowym roku postanowił zacząć nowe życie. Beze mnie.
o
Edytowane przez kokkoszanel Czas edycji: 2014-09-24 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: W nowym roku postanowił zacząć nowe życie. Beze mnie.
zapytam z czystej ciekawości, nie pojawił się przypadkiem 'nowy obiekt' z jego strony? bo to mi wygląda na zwykłe zagranie 'ciekawy obiekt na horyzoncie, zerwę z kobietą, spróbuje co będzie z tamtą a jak się nie uda to zostawiłem sobie drogę wyjścia u tamtej' ... no, ale to może moje dziwne myślenie. Pierwsze pytanie ile macie lat? Następnie ja na Twoim miejscu bym sobie odpuściła, on Cie zostawia i EWENTUALNIE moooże kiedyśś w przyszłości zmieni decyzje, Ty się zamęczasz on robi co chce. Zaciśnij zęby, popłacz sobie, ale nie wmanewruj sie w to drugi raz. Poboli, ale po czasie przestanie.
i tak ps... 'kocham go ponad życie' to trochę takim nie zdrowym przywiązaniem pachnie. Może poczuł się osaczony, tak czy siak ja bym nie drążyła czemu, gdyby chciał sam by to powiedział,a tak traktuje Cie jakbyś była obojetna to wystarczy by sobie odpuścić Edytowane przez xvxaniaxvx Czas edycji: 2013-01-02 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To jest straszne uczucie, wiem bo przeżywałam coś podobnego już dwa razy tyle że mój facet zawsze potem przepraszał i mówił że to chwilowe załamanie, chwilowe wątpliwości. Jednak nigdy nie mówił od razu że to definitywny koniec tylko że "czasem myśli".
Wiesz co, to że kazał ci czekać i zakazał dzwonić i do tego dobrze się bawił na sylwestra jest moim zdaniem chamskie. Jakbyś była dziewczyną która mu się znudziła ale jednocześnie bezpieczną przystanią do której może wrócić a ty go przyjmiesz z otwartymi ramionami. Zastanów się czy chcesz mieć kogoś takiego w swoim życiu. Facet który tak postępuje, no, brak mi słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kochana współczuję Ci ogromnie, sama byłam w podobnej sytuacji jakiś czas temu. Zostałam porzucona z dnia na dzień, bez słowa wyjaśnienia.
Tutaj chłopak też nic nie wyjaśnia, nie podał powodu swojej decyzji - a jak mi się wydaje - sprzeczka to żaden powód, co najwyżej pretekst. Trudno zrozumieć tą sytuację, jeżeli rzeczywiście było wszystko w porządku, jak piszesz. Najwyraźniej dla Ciebie było, dla niego już nie. - przykre to, ale na to właśnie wygląda. Nie chcę gdybać, ale to wygląda na coś poważnego - w grę może wchodzić zdrada. Nie wiem jak Cię pocieszyć droga Autorko, na razie na świeżo jest tylko ogromny ból i żal, trzeba to po prostu przeczekać, jak emocje trochę opadną, zacząć działać. Działać dla siebie, w kierunku zapomnienia o byłym tż, bo jakoś nie widzę tu innej możliwości. Co, po prostu się panu odwidziało, bo nowy rok? Pomyśli i wróci jak gdyby nigdy nic? Nie wygląda mi na to. A nawet jeśli, to co to za facet, co to za szczęśliwy związek, kiedy jedna ze stron traktuje drugą jak zabawkę? "Wybacz Kochanie, w Nowym Roku nie ma miejsca dla Ciebie, odkochałem się jednego wieczoru", magiczne przejście kochającego faceta w nieczułego drania? Niestety, ale sądzę, że prawdziwy powód jego odejścia jeszcze się objawi. Pozdrawiam cieplutko, wypłacz się Kochana, a później działaj, bo na pewno jesteś wartościową kobietką ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się! Edytowane przez WampLady Czas edycji: 2013-01-02 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeju,jak mi Cię szkoda
![]() ![]() Nie powinien się tak zachować. Bądź silna,chociaż wiem ,że w takiej sytuacji się nie da ![]() Trzymaj się. ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jestem przekonana, że chodzi o inną kobietę. sama przechodziłam przez oś takiego i dla Ciebie najlpeiej bedzie zapomniec o nim i zając się sobą, swoim życiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak, że jak jest sprawa czy problem to musi być załatwina raz na zawsze w tej chwili. Bardziej przeżywam oczekiwanie niż natychmiastowy, choć niepomyślny 'wyrok'. Y Tobie radzę iść tą drogą, a mianowicie mówisz, ze dalej żyjesz nadzieją, że on wszystko przemyśli - więc najlepiej zadzwoń do niego, powiedz, że przemyślałaś wszystko, zgadzasz się, że bez sensu jest tego ciągnąć, od teraz jesteście wolnymi ludźmi. Jesli masz jakieś jego rzeczy - odeslij pocztą, lub wyrzuć jeśli nie są jakieś wyjątkowo dla niego cenne. Wykasuj numer. I od teraz skoro już zamknęłaś rozdział spróbuj po mału sobie wszystko układać. W tej chwili to dla CIebie drastyczne wyjście, ale najlepsze, inaczej będzie się to za Tobą ciągnęło jak smród po gaciach, on będzie znowu Ci mydlił oczy, że 'może się zastanowi' a Ty będziesz przezywać. Pamiętaj, nawet niepomyslny wyrok lepszy jest niż oczekiwanie i domysły. A koniec związku to nie koniec świata, choć wiem, że zaraz po zerwaniu cięzko jest się wziąć w garść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj facet nawymyśla dziewczynie bzdur żeby odejść do innej. Są kłopoty w każdym związku,W KAŻDYM. Ale właśnie typki bez jaj, mówią dziś KOCHAM a nastepnego dnia lecą do dziewczyny która jest na świeżo. Sama obecnie to przechodzę ![]() ![]() Może mieć i 20 dziewczyn.Ale to on robi z siebie idiotę i człowieka,który rzuca słowa na wiatr a za chwilę robi co innego. I tak najlepiej do tego podejść. Ktoś kto ma rozum ,nigdy tak nie załatwi drugiej osoby.NIGDY.Chociażby była najgorszą dziewczyną na świecie w pewnym momencie,to jeżeli ma klasę,odejdzie ale nie do innej a po prostu będzie widział,że związek nie ma sensu.A do tego druga osoba nie jest potrzebna żeby to zauważyć.Tak tylko debile postępują,mówiąc kolokwialnie. Współczuję autorce.Najgorsze jest to,że wskoczy się w ogień za drugą osobą, pozwoli się jej na wiele rzeczy,pomaga.. a ta osoba.. cóż.Odchodzi bo pojawia się rzekomo ten ideał. TO nieodpowiedzialne i szczeniackie i żal mi takich osób ,bo do nich te zło,które wyrządzają innym- wróci.
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2013-01-02 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Spełniał się, wspierałam go w tym. Mieliśmy zdrowe relacje
Edytowane przez kokkoszanel Czas edycji: 2014-09-24 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze więcej dopowiem- z takich osób to zwykle *uje są i ludzie bez zasad.
To na pewno nie jest miłość.
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A Ty za to powinnaś wywalić go ze swojego zycia.I na tym koniec.
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj zdziwiłabyś się mnie wręcz zapewniał i kłamał w żywe oczy że nie chodzi o inną,ale niestety chodziło... Nie chciał powiedzieć, że wybrał inną kobietę bo jakby z nią nie wyszło wtedy wróciłby do mnie a jakby mi powiedział to wie, że nie byloby powotu i zostałby sam - to jego słowa jak już wiedział że nie jestem tak naiwna i gdy emocje opadły, we mnie sie gotuje mimo, że już minęło sporo czasu... Dlatego nie wierzę w słowa typu "napewno by mi powiedział" dla mnie jednym pewnym jest to, że kiedys umrę nic innego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
PS:napisałam Ci wiadomość prywatną.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Inna jest tym "nowym życiem w nowym roku"
Jeśli chcesz żeby poszło po twojej myśli - to ZAKOŃCZ wszelki kontakt. Nie odbieraj, nawet jego odpowiedzi nie wysłuchuj. Wtedy nie będzie wszystko stracone. Ale jak go wysłuchasz, czy będziesz prosić - to możesz się z nim pożegnać. To tak własnie działa. Musisz zbić go z tropu tym, że najpierw chciałaś odpowiedzi, a potem... na nią nie czekasz. Zbić go z pantałyku. Teraz on jest panem sytuacji i tańczysz jak on zagra. A przestań tańcować do jego melodii, zacznij sama ustalać warunki - a zobaczysz cuda ![]() dlatego zewrzyj się w sobie, unieś dumą i zerwij kontakt im więcej charakteru teraz pokażesz, tym bardziej wyjdzie na twoje Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-01-02 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
krótko i na temat!
to jego wybór, że tego nie przemyślał i być może pochopnie podjął decyzje.Niestety dzięki temu to Ty cierpisz, z jakiej racji masz dawać sobie nadzieje a potem być może jemu szanse? Zrobił co zechciał, zachowaj trochę dumy i nie przyjmuj go z powrotem jak mu się 'odwidzi jego wybór' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet tego nie piwuie.Jest tak perfidny ,ze szok.. Jak mozna dla drugiej osoby psuć sobie całe życie a do tego również czyjeś życie??!! Nie zrozumiem tego nigdy. Zawsze może być ze druga osoba bedzie ladniejsza,madrzejsza ale chyba wlasnie wszystkio polega na tym,ze wybiera się tą jedną jedyną? Eh.. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jak można potraktować tak osobę która kocha, która pierwszy raz w życiu powiedziała to drugiej osobie. Jak można zranić słowami tak bardzo.. Pierwsza miłość, nawet jeśli ma się skończyć powinna zostać pięknym wspomnieniem, a nie niszczyć nas od środka. Myślałam, że jestem silną osobą, ale w tym momencie kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić. Nie widzę celu ani sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie było tak samo, był miły i kochany do ostatniego momentu... kiedy go widziałam. Później zniknął, urwał kontakt. Jak go "dorwałam" to się zapierał, że nie chodzi o inną. Oczywiście chodziło, w dodatku ta "inna" spodziewała się jego dziecka. Ten oczywiście chętnie by ze mną został, bo "kochał", ale biedaczek - został do ślubu zmuszony, hehe Dziś się z tego śmieję, choć wtedy nie było łatwo. O wszystkich kwiatkach dowiedziałam się dopiero po paru miesiącach od rozstania. O jednym Cię przestrzegam Autorko - nie próbuj się poniżać i zabiegać o rozmowę z nim, ostatnie spotkanie etc. Będziesz później żałować. Utnij to tu i teraz, pozwól sobie na żal, a później głowa do góry i do przodu! Bo nawet jeśli się mylę, ja i inne wizażanki, to i tak zasłużył na kopa w tyłek za to, jak Cię potraktował. Powodzenia! ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ważne jak ktoś się rozstaje tak do końca(albo trochę mniej ważne),chociaż ja usłyszałam MASĘ smutnych słów, albo wręcz dobijających ale najwazniejsze jak ktoś się zachowa po fakcie. A zazwyczaj czyści skur.. ignorują dziewczyny,olewają,pozwal ają żeby się staczały i w sekundzie znajdują nowe. To jest właśnie totalny brak szacunku do drugiej osoby.Kompletny i takich drani jedyne co-wywala się z życia. A jak ktoś pyta czy byliście razem to ja bym powiedziała,że tej osobie się przewidziało i ma błędne informacje. Współczuję ;/ czy on wie co to jest miłość?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
On w sposób egzaltowany wybuchł gniewem na ciebie - nie podając prawdziwych przyczyn.
Dlatego też unieś się dumą, to naprawdę teraz najwłaściwszy wybór - i nie wysłuchuj jego mętnych tłumaczeń, to jest obraźliwe takie rzeczy wysłuchiwać. Właśnie duma twoja coś da. Ją zapamięta. A prośby i płaszczenie - jeszcze wykorzysta do dalszego pastwienia się. Niech odczuje skutki jakiekolwiek swojego ohydnego postępowania z tobą! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Większosc ludzi miała takie młodzieńcze miłości. Bardziej romantyczne niż głębokie
![]() No i ma rację. Wypaliło się jego uczucie i potrafi spojrzeć pragmatycznie na życie. W którym miejscu? Co najwyżej był nie w porządku, że z litości nad tobą dał ci niepotrzebnie głupią nadzieję.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto normalny kończy związek 3 letni w sekundę i zapomina o kimś jakby był nikim? Bo według mnie nikt,kto myśli dorośle i jest odpowiedzialny 'za to co oswoił'.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Jak ma zakończyć związek? Mają przez miesiąc ze sobą rozkminiać "dlaczego?", "a może jednak?"
To bardziej boli niż drastyczne odcięcie nożem tego co było. To, że podjął decyzję szybko, nie oznacza, że jej dlugo nie rozważał. I tak niepotrzebnie zrobił na koniec to: " Powiedział też, że ciągle wiele do mnie czuje," "Na koniec przytulił mnie i odjechał." Bo dał dziewczynie nadzieję. Nie ma żadnego dobrego przepisu na rozstanie, gdy jedna ze stron nadal kocha. Zawsze będzie to z krzywdą dla drugiej strony. Będzie płacz i żal. Takie jest życie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-01-02 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Gdy coś złego się działo, to nauczyłam się przepraszać, godzić się nawet gdy nie byłam winna. Mówiłam mu, że jest dla mnie najważniejszy i bardzo cieszę się, że mam go w życiu, że dla niego mogę się zmienić i że tylko to się liczy, kiedyś tego nie mówiłam.. może to był błąd? przestał czuć, że "goni króliczka". Kidyś było odwrotnie, gdy Ja się nie odzywałam, przyjeżdżał, przepraszał, chciał naprawiać to co złe..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.