![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jemy smacznie, jemy zdrowo i żyjemy kolorowo!!! Koniec marudzenia i do dzieła :
hah, i u mnie, awaryjna czekolada już w przygotowaniu
![]() tymczasem..dziś mi mija 6. dzień bez dymka! Co najważniejsze, nikogo nie zabiłam, nikt nie ucierpiał, kaszlę tylko straszliwie, ale nie wiem czy to nie bardziej z przeziębienia. obiad: 200ml barszczu ukraińskiego podwieczorek: szklanka kefiru i średnie jabłko kolacja: budyń (ale bez cukru!) z żurawiną ech, skusiła mnie siostra Do tego byłam na basenie, jednak pływanie jest dobre na wszystko, humor zdecydowanie lepszy ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- i postanowiłam się zmierzyć. na dzień dzisiejszy 99/76/99 o matko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jemy smacznie, jemy zdrowo i żyjemy kolorowo!!! Koniec marudzenia i do dzieła :
ech u mnie wpadło pare kostek milki, bo mam sporo nauki
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
co tu tak cicho? śpicie jeszcze?
ja juz po sniadaniu: jajecznica z 2 jajek, odrobina masła i kanapka z serem do tego ok 350kcal w ciagu dnia zjem kanapke i jablko bo mam zajecia do 18 a po powrocie brokuły i serek wiejski, wiem ze troche malo ale nie mam czasu na obiad dzis ![]() ![]() aha, zwazyłam się, tylko od tak weszlam na wage, nie ważę się codziennie, jak tylko mi sie rano przypomni to wejde na wage, jak nie to o tym nie mysle czy zrzucilam jakieś gramy przez noc ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ech, ja zjadłam rano brokuły z fetą i w jogurcie naturalnym, z prażonym słonecznikem, a przez resztę dnia dwie kawy z mlekiem. porażka, nie miałam czasu nawet na kantynę;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
ahoj, co tu tak cicho? przysypało śniegiem?
![]() u mnie było dziś tak: śniadanie: dwie kanapki z jajkiem, przecierem pomidorowym i szczypiorem na chlebie mieszanym z ziarnami, łyżka siemienia lnianego, zielona herbata II śniadanie: surówka z mieszanki sałat, tuńczyka, cebuli, papryki i parmezanem, pomarańcza obiad: 3 ziemniaki z sosem koperkowym, jajo sadzone do tego gdzieś pomiędzy dwie kawy, ponad litr herbat owocowych, teraz popijam ziółka a co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Agno świetnie ci idzie widzę. Oby tak dalej. Co do śniegu to u nas szkoda gadać, ja chcę wiosnę
![]() Hej dziewczyny, u mnie zamęt i mnóstwo pracy, dlatego tak ucichłam. Staram się powoli ograniczyć to co złe. Waga dziś 64,5 kg. Muszę bardziej przycisnąć. śniadanie: serek bakuś malutko wiem, zaraz pójdę zjem coś pożywniejszego Dziś mnóstwo pracy na allegro. Ehmm... Ciężko pogodzić pracę na całym etacie z własną DG. Edytowane przez meridawaleczna1988 Czas edycji: 2013-01-12 o 07:50 Powód: l |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ja tam lubię śnieg, dziś dzięki odgarnianiu miałam godzinę darmowej siłowni
![]() śniadanie: owsianka na wodzie z siemeniem lnianym, suszoną żurawiną, herbata owocowa II śniadanie: grzanki z ciemnego pieczywa, łyżeczką masła czosnkowego i z półtłustym z dodatkiem ziół prowansalskich w samo południe kawa z pierniczkami (z premedytacją ![]() meridawaleczna1988, a czym handlujesz? ![]() póki co mam chwilowo więcej czasu, z wyjątkiem takich dni jak przedwczoraj, kiedy nawet zjeść nie było kiedy. Ale i tak jesteś dzielna! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Motywujesz mnie do lepszego jedzenia, cieszę się, że zostałaś.
Ja swojego menu na razie nie będę spisywała bo nie ma sensu, ale staje na nogi ![]() Dziś na razie bez słodyczy, fast fooda i gazowanego, mały sukces ![]() Markowa odzież męska używana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
HEJ
![]() Jeśli pozwolicie dołączę do wątku swoją skromną osobę ![]() Będzie to mój KOLEJNY PIERWSZY RAZ ![]() Nie mam konkretnej diety staram się eliminować to co "złe" Zaczęłam tydzień temu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to najlepszy sposób na chudnięcie, eliminowanie tego co złe. Staram się liczyć kcal, będę od czasu do czasu pozwalała sobie na małe co nie co, żeby uniknąć napadu. U mnie waga powoli w dół ... oby tak dalej ![]() Edytowane przez meridawaleczna1988 Czas edycji: 2013-01-13 o 11:48 Powód: l |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Hmm co by tu.... mam 30stkę na karku i 75 na wadze cel skromne -10kg jestem żoną i matką. Po ciąży została mi nadwaga i w końcu powiedziałam sobie dość
![]() Dieta-nie liczę kcal jem ostrożnie w rozsądnych ilościach staram sie urozmaicać posiłki wczoraj zjadłam śniadanie sałatkę tuńczyk z cebulą i ogórkiem konserwowym z łyżką ketchupu obiad sałatka z kurczakiem deser miseczka budyniu czekoladowego kolacja jabłko jedyny minus to taki że mam zbyt dużego lenia na ćwiczenia ![]() a dziś śniadanie jajecznica z 2 jaj z cebulą i szynką bez tłuszczu ogórek konserwowy obiad kilka kawałków wątróbki duszonej w cebuli z pieczywem wasa a co dalej to się okaże ![]() Edytowane przez oleska83 Czas edycji: 2013-01-13 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
witam witam, razem raźniej
![]() ja w weekend poniosłam sromotną klęskę, kilka piw wpadło ( a ponoć nie tuczą :P ), do tego gotowanie, a więc próbowanie i podjadanie, ech do tego boję się chodzić na basen bo zimno i o przeziębienie nie trudno, a w domu ciężko mi się zabrać do ćwiczeń. A może macie jakieś ciekawe zestawy do przerobienia w domu? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ![]() ja zmierzę się za tydzień, sama jestem ciekawa, bo póki co nie czuję, żebym cokolwiek straciła. Dziwne, może przez to niepalenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Wczoraj koleżanka powiedziała mi że fajnie się ćwiczy z Ewą Chodakowską może o jest dobry pomysł????
U mnie waga stoi w miejscu ale widzę po sobie że jest lepiej niż było ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Część z nas zapisała się już do startującego JUTRO ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
puk puk gdzie się podziewacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Ja jestem na posterunku, zabiegana zalatana
![]() Jem coraz lepiej. Tzn przynajmniej się staram Dziś znów nocka, do tego Allegro i tak w kółko. U mnie śnieg ![]() ![]() Co do ćwiczeń w domu, to dla mnie hula hop jest fajny, i ogólne aeroby jakaś skakanka, wygiibasy, trucht itp... Dla mnie ćwiczenia powtarzane są nie do ogarnięcia, nudzą mnie po prostu. Oleska ciąża, ach ja się już swojej nie mogę doczekać ![]() ![]() Edytowane przez meridawaleczna1988 Czas edycji: 2013-01-14 o 12:19 Powód: ; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
mój dzieciaczek ma 3,5 roku i jest rozkoszny
![]() Z racji wieku w tym roku będę chciała starać się o jeszcze jedną pociechę ale to dopiero latem teraz dieta dieta i dieta to główny mój cel ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ech, Wy myślicie o dzieciach już, ja żadnego mężczyzny na horyzoncie. Wszyscy z jajami wyginęli jak ptaki dodo albo są zajęci.
tymczasem wybieram się do fryzjera, jak zmiany to zmiany ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- właśnie ze wszystkich stron o niej słyszę, ale jakoś nigdy nie zainteresowałam się głebiej, dzięki za przypomnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
no to dziś:
obiad (wstałam późno, wreszcie!): makaron razowy z sosem a la bolognese i świeżą bazylią, pół litra herbaty owocowej podwieczorek: kawa, 4 mandarynki mieszanka ziół, również pół litra kolacja: micha kapusty kwaszonej, herbata owocowa źle, bardzo źle, spisuję to wszystko ku przestrodze i pokazaniu jak NIE POWINNO SIĘ jadać :P Edytowane przez agno Czas edycji: 2013-01-15 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Melduję się z poranną kawką
![]()
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Jejku jejku, jestem tak zalatana, że zapomniałam o meldowaniu się tutaj
![]() Jem zdrowiej, czuję się zdecydowanie lepiej, no może troszkę przesadzam z kawą ale to nic. Cisza tutaj nastąpiła.... Dziewczyny jakie macie przekąski jak chce wam się chrupać? Podjadać? Mam z tym problem, nie wiem co podjadać. Marchewki nie lubię, jabłko też średnio. A wszystko inne co chrupie to jest niezdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
dołączę do wam!! od jutra jem zdrowiej!!
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
jakieś pustki tu ostatnio
![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
ja to chyba mam jakiegoś pecha co do wątków dietetycznych, bo co dołączę do jakiegoś to albo wątek "umiera" albo źle się czuję(tak jak ostatnio, dołączy łam do pewnego wątku i co zapytała to zostawałam ignorowana).
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Hej! ja jeszcze jestem! tylko ostatnio spędzałam dnie i noce pracując przy komputerze, więc bałam się, że przyrosnę, trochę koncertowałam, a wczoraj poszłam na saunę i o 21 nadawałam się tylko do spania
paula689, jaka strategię przyjęłaś? ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ja zmierzę się jutro...póki co drastycznych zmian nie widzę, ale czuję się o wiele lepiej a dziś na śniadanie razowy makaron z zielonym pesto i czarne oliwki, szaleństwo ![]() Edytowane przez agno Czas edycji: 2013-01-19 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Nindżopesz
|
Hej, mozna dolaczyc?
![]() Chcialabym zrzucic 3 kg czyli drobna poprawka kosmetyczna ale w spodnie tez sie nie mieszcze, zapuscilam sie ostatnio. Jestem na diecie mniej wiecej od 4go stycznia, 2 kg juz poszlo. Licze na oko kalorie starajac sie zmiescic w 1300-1500, ograniczylam slodycze, siegnelam po warzywa, ryby, soje a nawet wodorosty ![]() Ponadto z nowym rokiem postanowilam jesc zdrowo i fikusnie, gotowac, eksperymentowac. Chwilowo wzielam na tapete kuchnie azjatycka. Agno, fajne rzeczy zajadasz, inspirujesz ![]() Merido, heh jakbym o sobie czytala. Siedze obecnie na wychowawczym, zdziczalam, pewnosc siebie spadla mi ponizej zera i kazde wyjscie z domu to wielka wyprawa. Totez musze sie wylaszczyc i ogarnac psychicznie przed powrotem do pracy (moze w kwietniu) ![]() Zadnych postanowien nie robie bo chwilowo nie czuje sie na silach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
zależy mi na tym, żeby słodkie napoje przestać pić(a wlewałam ich całkiem pokaźnie ilości każdego dnia, ale od 2 dni jestem "czysta":d), zacząć regularnie ćwiczyć z Ewą, nie kupować jedzenia na mieście, regularnie jeść, zacząć jeść warzywa i owoce i ogólnie więcej zdrowych rzeczy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Raczkowanie
|
Redhaired Witch, cieszę się bardzo! Uwielbiam kombinować z jedzeniem i to jest mój największy problem, za bardzo lubię jeść i gotować, a jak wiadomo przy gotowaniu podjada się przeokrutnie
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
tak, to jest według mnie bardzo dobra postawa, im bardziej zaczniesz się wgłębiać w temat zdrowego sposobu życia, tym więcej będziesz zauważała co trzeba jeszcze zmienić. A nie na litość boską, jak prawie wszystkie (przynajmniej) moje koleżanki. Od dziś wszystko ma być idealnie. A potem parę razy się złamią i wszystko się sypie, poddają się. Ja pomału zmieniam pojedyncze rzeczy, staram się wyrabiać nawyki. Będzie już rok jak nie słodzę, soków i napoi nie pije wcale, herbaty, kawę, wodę jedynie i tak się da żyć, serio ![]() Podobnie z solą, korzystam z niej wyłącznie kiedy to niezbędne, np przy ubijaniu białek albo gotowaniu kaszy. Przez pierwsze dni bez soli było dziwnie i bezpłciowo, a potem nagle pomidor zaczyna smakować pomidorem, papryka papryką. Chociaż nie powiem, jest ciężko cokolwiek zjeść na mieście bo większość potraw jest przesolona i ja tego nie przełknę. Ale wtedy automatycznie przechodzi Ci ochota na jedzenie na mieście. Fast foodów nigdy nie lubiłam, więc nie wiem jak to jest być na odwyku :P teraz jestem na etapie jedzenia sezonowego, czyli staram się jeść tylko to, co naturalnie występuje w danym sezonie. A najgorzej u mnie z tym pojadaniem i brakiem regularnych ćwiczeń. No i tym, że czasem naprawdę nie mam czasu regularnie jeść, przez pracę, zajęcia. Pomijając śniadania, na szczęście doszłam do tego levelu, że bez śniadania z domu nie wyjdę, chociażby nie wiem gdzie i na co się śpieszyła ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() I również zaczęłam dbać o włosy! ![]() ![]() Edytowane przez agno Czas edycji: 2013-01-20 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Nindżopesz
|
Agno, jesli chodzi o podjadanie w trakcie gotowania to chyba jestem jakims wyjatkiem bo przenigdy nie podjadam, nawet nie probuje co wyszlo
![]() Ja wczoraj zaczelam walke z samopoczuciem od zalicytowania sukienki niezgodnej z obecna moda ale zgodnej z moja figura ![]() Moje wlosy tez faluja - wiecznie walcze z przesuszem i puchem... I tez mam mysi blond ale farbuje je na rudo i chwilowo "nie widze inaczej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
...ja też siedzę, ale z waxem
![]() a dziś jadłospis taki: śniadanie: jajecznica na suszonych pomidorach i plasterku wieskiej szynki, tost z mieszanego pieczywa z pastą z awokado i czosnkiem, herbata owocowa II śniadanie: parówka, łyżka chrzanu, tost jak wyżej (uwielbiam!) w tzw międzyczasie babciny tort, ja nie wiem jak ona to robi, to najlepszy tort na świecie, kawa, 2 mandarynki obiad: również babciny, marchew gotowana, pierś z kurczaka niestety w panierce i smażona, ziemniaki, kompot z suszonych jabłek w planach jeszcze kawa na mieście oraz grzane wino, na jednym pewnie się nie skończy ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Redhaired Witch, z doświadczenia wiem, że jak masz talię, to duża pupa przestaje być wadą, jeszcze piękniej ją podkreśla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.