![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Scio ja myślę że nie trzeba pisać całości "o nas" a tylko napisać nicki i na nich zrobić odnośniki do postów
![]() No i nie wiem co napisać. Mam na imię Natalia, mam 22 (jak ktoś chce to 23 ![]() ![]() Z wykształcenia jestem kucharzem (zaliczyłam trzy szkoły pogimnazjalne - dwie ze skutkiem pozytywnym). Zaliczyłam rok na techniku żywienia i gospodarstwa domowego, dwa lata na zawodowym kucharzu i dwa lata na liceum uzupełniającym. Od września 2007 do stycznia 2012 pracowałam w zawodzie w hotelu w Mikołajkach. Teraz nie pracuje, jestem jak to się mówi "home menager" ![]() Zawsze z wagą większą, w wieku 15 lat ważyłam 70kg, w wieku 17 76kg. W tym samym czasie wzięłam się za siebie i od czerwca do października zgubiłam 19kg. Najniższa moja waga 57kg przy 155cm. Wagę trzymałam 3 lata póki nie zaczęłam się obżerać słodyczami z powodu "problemów sercowych". Tego samego roku jeszcze przed wakacjami z 75kg zeszłam do 67. Potem miałam nowego chłopaka, jadło się co popadnie, biorąc ślub w grudniu ważyłam ok 70-72kg. Zachodząc w ciążę w październiku 2011 ważyłam ok 86kg, w lipcu przy porodzie 109. Po porodzie 99, no i potem waga się trzymała na 105. Razem z wagą została wielka wisząca skóra która być może zredukuje się trochę, ale nie liczę na cuda. Od 2.01.2013 rozpoczęłam dietę i ćwiczenia (na które nie mam ostatnio czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Cześć mam na imie Kinga mam 26 lat mam 4 letnia córeczkę Wiktorie i od 6 lat jetem mężatka . Obecnie mieszkam w uk, pracuje w dhl w administracji. Mam nadzieję że już wkrótce uda mi się wrócić do PL.
Problem z nadwaga mam od 7 lat odkąd wyjechałam do uk przytyłam do 80 kg a po ciąży 30 kg ![]() ![]() Teraz wzięłam się za siebie i idzie w dol co bardzo mnie cieszy oby tak dalej... Forum jest dla mnie mega motywacja bo bez tych wszystkich dziewczyn nie dałabym rady wytrwać w dicie aż tak długo bo już 3 tyg... ![]() Moja obecna dieta : staram sie jeść 4-5 posiłków dziennie zdrowych w dużo mniejszych ilościach niż przedtem + ćwiczenia 5 x w tyg orbitrek 30-40 min plus trening brzucha z mel b a od jutra zaczynam a6w. Zamierzam tez kupić sobie skakanek i jak będzie ciepło skakać na dworze. Moim celem do osiągnięcia jest 80 kg a następnie 75 kg jestem wysoka wiec taka waga by mnie w 100% zadowoliła... oby się udało... |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Napisałam do admina o zamknięcie I części wątku. Witamy tutaj
![]() Melduję swoją obecność! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Heja! co mialam odpisac tam odpisalam.
Dzis rano bylam na łowach w lumpie, kupilam sobie kilka szmatek ![]() Z dieta ok. zaraz ide robic makaron ze szpinakiem i mysle, ze na godzine sie poloze przespac, albo bede robic farsz na jutro do pierogow ruskich ![]() Dzis nie bylam w wc, chyba musze powtorzyc sobie 2 dni z otrebami ![]() ![]() Padam na ryjek, a teraz tu mam posty do nadrobienia ![]() PS. ogolnie gratuluje przełamania się do owsianki ![]()
#36 |
Raczkowanie
|
Skoro wszystkie się przedstawiają to ja też
![]() Jestem Kasia mam 24 lata i mieszkam w małopolsce. Mam 1,5 roczną córeczkę Liliankę i od 2,5 roku męża Łukasza. Z wykształcenia jestem politologiem ale w tym zawodzie raczej pracy nie znajdę ![]() ![]() ![]()
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy ktos robil jakas paste z tunczyka?? ok lece do pracy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
milenka
Teraz to ja już jestem zakochana w owsiance ![]() ![]() ![]() ![]() Zabrałam się za pisanie jednej pracy, ale coś mi nie idzie ![]() ![]() ![]() ![]() Nad chatą dziś fruwają bez przerwy jakieś wojskowe samoloty bardzo nisko, matka panikuje, że wojna na pewno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Niuuunia przeczytałam tą "Edukację Kopciuszka" i bardzo przyjemna książka. Taka trochę harlekinowata ale delikatna, bardzo zmysłowa z gorącymi momentami to fakt ale bez jakichś większych perwersji także fajna. Ja jakbym ją pisała to zmieniłabym koniec i dodała walkę Reida bo mogłoby to być ekscytujące a nie takie cukierkowe wszystko. Z rzeczywistością chyba ma mało wspólnego ale taką miłość by się chciało. Podobała mi się a teraz mam zamiar ją porównać z tym słynnym Greyem, zobaczymy jak z tą mi pójdzie.
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
tadam... melduje sie w II części
![]() u mnie śliczna wiosna za oknem i az mi się wierzyć nie chce, że ma być paskudnie.... od rana zwariowany dzien, teraz wrocilam do domu i obiadek robie..... zjadlam zupe dyniową i czekam, żeby się kurczak udusił w folii ![]() ![]()
#41 |
Zakorzenienie
|
Mam coś dla Was wiosennego
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Melduję się w II części
![]() Cytat:
U mnie też często latają, a potem mama z babcią spekulują co się dzieje ![]() Teraz jem obiad, potem znowu trochę nauki, a potem do lekarza.
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
zjadłam porządn obiad z porcja kaszy jeczmiennej(niby pół woreczka ale teraz już sie najadam - nie do wiary żekiedyś cały wtrążalałam
![]() ![]() Pyszne było ![]() ![]() Teraz ide na zakupy różne ... i przy okazji taki dłuuugi spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
No to ja tez się przedstawie
Mam na imię Jola lat 31, dzieci 2 ( 3,5 lat i 6 miesięcy) jestem z Krk . Obecnie jestem na urlopie wychowawczym, czyli nie pracuje na razie od 4 lat. Waga do 27 roku życia mi pasowała wynosiła przed pierwszą ciążą 64-65. A potem nie ma co zwalać na obie ciąże bo praktycznie spadało wszystko po porodzie a nawet więcej. No to w międzyczasie dorobiłam się jeszcze 10 kg dodam że to nie było trudne ![]() No to teraz mam 74,5 waga z wczoraj przy 1,60 wzrostu Pierwszy mój cel to 6 z przodu Staram się jeść mniej i trochę ćwiczyć Na obiad zupa pomidorowa i placuszki ryżowe z sosem pieczarkowym ale nie z torebki- trochę to kalorycznie wyszło ale było pycha. Jestem przed @ i wygladam dziś jak koszmar jakiś, w dodatku pokłóciłam się z mężem i mam doła nawet słoneczko nie cieszy
5.03.2013 74,5 kg cel I 1.04.2013 70kg ![]() cel II 65 kg ![]() To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia. Edytowane przez jolunia10 Czas edycji: 2013-03-06 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Slonca w nowej czesci
![]() Jestem Anka, mamm 28lat i samotniej wychowuje 8letniego rozrabiake Kube. Mieszkam na Gornym Slasku i pracuje jako opiekun medyczny na oddziale kardiologicznym. Od zawsze bylam duza,najwyzsza w szkole, pierwsza mialam biust i @ i tak zostalo. W 9 miesiacu ciazy wazylam 90kg a potem utylam do 106. Probowalam sie wiele razy odchudzac. Ale bez efektu. W marcu 2012 roku postanowilam to zmienic. Najpierw zmienilam nawyki ale mialy niewielki ekekt. W lipcu zaczelam przygode z silownia i trafilam na cudowne tronerki. Wazylam wtedy 100kg. Teraz waga pokazuje 86_87. W tym czasie nie moglam trnowac przez 3 miesiace bo trafil mnie wyrostek. Teraz jestem mniejsza. Z rozmiaru 52-54 mam 44_46 a czasem i 42. No i jestem na 3semestrze kosmetyki. Jakies pytania??? Ps wg pomiarow na 9 obwodach jest mnie mniej o 120cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam mówić, ale wczoraj sobie kupiłam mleczko do ciała wygładzająco-ujędrniające pielęgnacja antycellulitowa z AA. No nie mogłam się powstrzymać, w Rossku był w promocji
![]() ![]() ![]() Taka ze mnie zdolniacha informatyczna, że naprawiłam swoje czteroletnie padło stacjonarne ![]() ![]() A wieczorem może gdzieś pojadę na wycieczkę ![]() Zjadłam małe monte do kawy...Przecież w reklamie Kurek mówi "Możesz zostać kim chcesz, ale NIE ZAPOMNIJ O MONTE" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Mam na imię Martyna, mam 23 lata, mieszkam w Wawie i jestem na 2 roku psychologii ![]() ![]() Moje drogie dawno mnie nie było, sporo musiałam nadrobić, powiem Wam że trochę imprezowałam, więc bałam się wejść na wagę. Ale musiałam i oto niespodzianka bo waga pokazała 82,7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pasta z tunczyka:tunczyka odsaczyc z wody, dac jajko na twardo drobno pokrojone i cebulke tak samo. dodac lyzke keczupu doprawic. mozna dodac do tego papryke, pora, ser bialy ![]() Ja wlasnie jem moj super podwieczorek - jogo nat z otrebami, pestakmi dyni i orzechami wloskimi ![]() ![]() Ziemniaki ugotowane, cebulka przesmazona, czekam az wystygna i bede farsz robic. Padam normalnie juz ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Kinia co do pasty napisałam Ci na starym wątku
![]() Tutaj moje zdjęcie porównawcze jak by ktoś chciał zobaczyć. Ja tam się nie wstydzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
A ja zaczynam ćwiczyć teraz jeśli mi te moje małe cuda pozwolą, małemu chyba zęby idą bo skuczy i skuczy aż mi go żal
#51 |
Zakorzenienie
|
nadalka w pięknej części Polski mieszkasz
![]() Wróciłam z długaśnego spaceru , nogi mi weszły w xyz i właśnie poczułam że jestem niewyspana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Asia, dzięki
![]() jolunia mojej ząbek wyszedł w boleściach, teraz też szogunka jest ale już sama nie wiem czy to zęby czy skok, czy po prostu tak ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze znów zaczyna sie ostra produkcja xDD ja wlasnie zjadlam kapusniaczek xDD wieki nie jadłam ;p
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- a mojej cos nie chca zabki isc... Kiedy Twojej pierwszy wyszedł? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
L. jest z października ? Czy z końca września? Bo już nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
no za dużo to nie poćwiczyłam bo mi mały nie dał, za to po kąpieli flasia położyłam go i zasnął w minute. Oby w nocy spał, może go nie będzie bolało muszę mu żel kupić na dziąsełka.
A na kolacje po 18 2 kromki chleba razowego z szynką i koniec na dzisiaj przewiduje tylko wodę jeszcze.
#56 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z silonii i ciagle strasznie chce mi sie pic....juz wypilam 3 litry wody...aaa i zab mnie boli a potwornie boje sie dentysty....
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
OM na 21 a z USG ok 14go. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Jutro rano sie zmierze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ja też bym chciała chodzić na siłownie ale na razie to niemożliwe, mąż w delegacji od pon do piatku, po za tym siłownia kojarzy mi się z pakerami taką mam na osiedlu gdzie mieszkałam wczesniej i pewnie bym się wstydziła. Wiem to głupie...
#59 |
Zadomowienie
|
Już jestem, nigdy więcej kiermaszy... padam na ryj, a jutro przyjezdza nowa dziewczyna na masaż, o 8.30
![]() ![]() Dietowo porażka, nie miałam kiedy robić żarcia i jedlismy przez caly dzien jakies jogurty z bułką, surówki gotowe... jedynie rano kasza jaglana z suszonymi owocami, a tak to klapa, poza tym SAME WĘGLE... poproszę baty i kopa na ogarnięcie... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.