Mania mienia - nasze bziki. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-27, 18:03   #31
stowka
Rozeznanie

GG do stowka
Dot.: Mania mienia - nasze bziki.

Buty,Torebki,Plecaczki i Lakiery do paznokci (zajely juz cala dolna polke w lodowce )
stowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 18:15   #32
sylwónia
Zadomowienie

Spódnice i bluzki- ze szczególnym uwzględnieniem bluzek. Uwielbiam kupowac ciuchy, chociaz np. spodnie niekoniecznie- strasznei dużo się trzeba namierzyć , te za krotkie tamte za długie, a jeszcze inne zajakieśtam ,a taka bluzka to na ogół zawsze pasuje W sumie mam ich tyle że czasem znajduję coś w szafie i mysle sobie: ooo, naprawde mam cos takiego...?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:11   #33
sonja1
Rozeznanie

GG do sonja1

Książki Co miesiąc od razu po wypłacie idę do księgarni i antykwariatu na duuuuuże zakupy, przeczesuję sklepy internetowe z co fajniejszych promocji i tak moja kolekcja powieksza się o jakieś 10-20 książek miesięcznie, zależy od miesiąca i aktualnych planów zakupowych. Na wrzesień założyłam sobie limit 50 zł bo juz naprawdę nie mam w czym chodzić, potrzebuję butów na jesień ale ciekawa jestem czy tego limitu nie przekroczę. I tak wszelkie nadwyżki finansowe pakuję w moją biblioteczkę. Hobby ciekawe ale strasznie kosztowne
Czasami też nachodzi mnie szał kupowania kosmetyków wszelkej maści, potem odkrywam że mam wszystkiego za dużo i przez trzy miesiące niczego nie kupuję. Ale to przychodzi falami.
sonja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:45   #34
olka_222
Zakorzenienie

tez chcialam napisac na punkcie czego mam manie i czego mam za duzo ale nie ma takiej rzeczy niestety. ciagle czegos brakuje. calymi godzinami moglaby natomiast calymi godzinami kupowac kosmetyki. szczegolnie te w kolorowych jaskrawych kolorach
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:59   #35
Lalena
Raczkowanie

Książki i płyty Namiętnie ściągam też filmy z netu, a potem nagrywam. Trzymam je w kilku pudełkach po butach, bo inaczej bym ich nie pomieściła. Z kosmetyków nigdy nie mam dość cieni do powiek, połowy nie używam
Lalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:59   #36
nulczyk
Rozeznanie

U mnie też są to książki, uzależnienie po tacie, niestety. Ostatnio jednak staram się ograniczać w ich kupowaniu - zaczyna doskwierać brak miejsca w pokoju....
nulczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:59   #37
mania19
Zadomowienie

ojjj ja duzo rzeczy zbieram - glownie torebki, buty ( jak widze fajne o rozmiarze 41 muuusze kupic ) . Uwielbiam takze bizuterie : kazda procz tej zlotej ... najbardziej kolczyki Mam tez b. duzo bluzek- musze sobie odpokutowalac skoro w spodniach nie mam wyboru A z kosmetycznych to na punkcie 3 rzeczy mam hopla- pierwsze to cienie ( liczylam kiedys - mam ich 50 - najrozniejsze kolory, faktury a caly czas dokupuje bo wydaje mi sie ze i tak mam za malo - czje sie na paletke- 16 z inglota ) 2 sprawa to lakiery - mam ich kilkadziesiat mimo ze ostatnio robilam porzadki i usunelam wszystkie stare ) 3 rzecz to blyszczyki - mimo ze schodza mi w tempie ekspresowym mam ich calkiem spory zapas Zapomnialabym jeszcze perfumy - flakonikow jest b. duzo ale ostatnio jakos nie kupuje i wiele z nich to resztki - chyba portfel sie skurczyl no i juz powoli odchodzi odemnie ta mania zapachowa ( przez pewien czas wszystko musialo pachniec - wszystko ! )
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-27, 20:05   #38
mania19
Zadomowienie

A z reszty to namietnie sciagam filmy i mp3 Caly czas ucze sie jezykow - francuski, angielski, wloski w tym roku zaczynam hiszpanski Uwielbiam doposazac biblioteczke w rozne slowniki, tablice gramatyczne, ksiazki , rozmowki, cwiczenia ...
mania19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 20:06   #39
atroks
Raczkowanie

Biżuteria Srebrna!!!
atroks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 20:09   #40
GosikK
Zadomowienie

GG do GosikK

Łomatko wy mnie lepiej nie dołujecie
GosikK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 20:17   #41
konfitura
Wtajemniczenie

- buty - chodzę prawie we wszystkich, które mam,
- kremy do twarzy - ciągle kupuję nowe, które wciąż czekają na swoje 5 minut
- jeśli mam większy przypływ gotówki to książki w ilościach hurtowych, niestety rzadko się to zdarza ale mam nadzieję, że jak skończę studia to będę mogła poszaleć

Kiedyś miałam manię balsamów, ale się wyleczyłam Obecnie tylko 2. Torebki 3, błyszczyki też ze 3, pomadek z 5, 1 róż, kilka cieni. Podbudowujecie mnie

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-27, 20:30   #42
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez atroks
Biżuteria Srebrna!!!
Ja mam tak samo.Kocham srebro szczególnie w połączeniu ze wszelkiego rodzaju bursztynkami. Mam kilkanaście takich srebrno-bursztynowych przewieszek - nutki, wróżki, misie,kasztanki,pajączki, słoneczka,serduszka- dosłownie cała mas.Jak tylko coś nowego zobacz- musze to mieć. Z wakacji nad morzem przywiozłam sobie dobrych kilka pamiątek- bizuterii. Myślałam,że wykupię całe tatejsze sklepy jubilerskie. Niestety (a może i lepiej) finanse mi n to nie pozwoliły...
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 20:45   #43
vanilla_sky
Zakorzenienie

nie bede oryginalna - blysczyki sporo tez perfum, choc kolekcja nie jest az tak imponujaca, z braku funduszy.
poza tym zbieram plyty cd mam wielka kolekcje - od lat kupuje nalogowo. czasem musze sie sila powstrzymywac by nie wejsc do sklepu muzycznego, bo wiem, ze jak juz wejde, to koniec.
uwielbiam tez kupowac ksiazki
no i tak jak wiele z was - kolczyki i wszelka bizuterie, ale kolczyki najchetniej.
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 21:31   #44
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura
- buty - chodzę prawie we wszystkich, które mam,
- kremy do twarzy - ciągle kupuję nowe, które wciąż czekają na swoje 5 minut
- jeśli mam większy przypływ gotówki to książki w ilościach hurtowych, niestety rzadko się to zdarza ale mam nadzieję, że jak skończę studia to będę mogła poszaleć

Kiedyś miałam manię balsamów, ale się wyleczyłam Obecnie tylko 2. Torebki 3, błyszczyki też ze 3, pomadek z 5, 1 róż, kilka cieni. Podbudowujecie mnie
Ja dzięki naszej akcji pozbywania się mam tylko 2 balsamy,a dziś prawie kupiłam nowy Karmel Daxa,ale to nic,że poprzedni brązujący jest jeszcze w połowie pełny

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 21:52   #45
wunia83
Zadomowienie

Bielizna, bielizna i jeszcze raz bielizna!!!

Czuję się taka seksowna nawet w spodniach od dresu i zwykłej koszulce, jeśli pod spodem mam elegancki komplecik bielizny

A ostatnio złapałam się na tym,że nie mam ani jednej pary zwykłych, bawełnianych majtek ...a były mi akurat potrzebne
Stary 2005-08-27, 21:53   #46
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja dzięki naszej akcji pozbywania się mam tylko 2 balsamy,a dziś prawie kupiłam nowy Karmel Daxa,ale to nic,że poprzedni brązujący jest jeszcze w połowie pełny
Holender, zapomniałam, że mam jeszcze brązujący czyli mam 3 balsamy. Ale to i tak niedużo Jak widać

Co do akcji - również się ograniczam, zużywam to co mam, nie dokupuję nowych kosmetyków, ale... nie mogę się opanować jeśli chodzi o kremy Poza tym grzeszkiem jestem naprawdę zadowolona - kończę ostatnie mleczko, skończyłam 2 toniki i jestem w trakcie używania ostatniego, skończyłam żel do twarzy, została jeszcze pianka itd. Czuję się psychicznie oczyszczona
Pomysł naprawdę w dechę

Stary 2005-08-27, 21:55   #47
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura
Holender, zapomniałam, że mam jeszcze brązujący czyli mam 3 balsamy. Ale to i tak niedużo Jak widać

Co do akcji - również się ograniczam, zużywam to co mam, nie dokupuję nowych kosmetyków, ale... nie mogę się opanować jeśli chodzi o kremy Poza tym grzeszkiem jestem naprawdę zadowolona - kończę ostatnie mleczko, skończyłam 2 toniki i jestem w trakcie używania ostatniego, skończyłam żel do twarzy, została jeszcze pianka itd. Czuję się psychicznie oczyszczona
Pomysł naprawdę w dechę
Ja sobie też przypomniałam o trzecim Mam nawilżający,ujędraniający i brązujący Pełen serwis

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-08-27, 21:58   #48
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja sobie też przypomniałam o trzecim Mam nawilżający,ujędraniający i brązujący Pełen serwis
No to mamy takie same

Stary 2005-08-27, 22:04   #49
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura
No to mamy takie same
Teraz mi się 4 przypomniał Masz rozświetlający? W sumie go nie używam,więc mogę go nie liczyć.Ja lepiej już nic nie piszę,bo sie okaże,że mam więcej wszystkiego niż oficjalnie głoszę wszem i wobec

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-27, 22:09   #50
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Teraz mi się 4 przypomniał Masz rozświetlający? W sumie go nie używam,więc mogę go nie liczyć.Ja lepiej już nic nie piszę,bo sie okaże,że mam więcej wszystkiego niż oficjalnie głoszę wszem i wobec
No doooobra, przyznaje się, mam rozświetlający Dove, ale to już resztka - zostało może na 3 użycia. Dlatego nie wliczyłam

Stary 2005-08-27, 22:12   #51
konfitura
Wtajemniczenie

I muszę dodać, że kolejnego balsamu nie kupię chociaż nęci mnie osławione masełko kakaowe AA, ale dzielnie opieram się już ze 3 miesiące Tylko czy starczy mi sił...

Stary 2005-08-27, 22:44   #52
_Maya_
Zakorzenienie

Post Dot.: Mania mienia - nasze bziki.

Ja mam manie: 1."zbierania" lakierów do paznocki...nawet nie chce mi sie ich wszystkich (cos kolo 80 szt.) ustawiac na szafce bo to nie miałoby najmniejszego sensu->potrzeba malowania co drugi dzien, dlatego tez wole wrzucic wszystkie do pudełek a pozniej wybrac te potrzebne do pomalowania pazurkow...
2.zaczynam "zbierac" roznego rodzaju topy,bluzeczki,koszulki itp wszystko to co przeznaczone do chodzenia w lecie to ja nie wiem dlaczego zaczynam kolekcjonowac w zimie...
3. kolczyki...uwielbiam je nosic,tylko mam pewien problem...bardzo szybko gubie po jednym z pary...a pozniej juz nie moge ich nosic...
to chyba byłoby na tyle...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 01:04   #53
_Ya
Zadomowienie

Uwielbiam kupować ciuchy, szczególnie w pewexach Jednak bezsilna jestem wobec:
- błyszczyków ( jak przekroczyłam 30 przestałam liczyć)
- butów (nie wiem ile mam par, cześć mam u mamy, część na pawlaczu,
część gdzies tam...., nawet nie bardzo pamiętam wszystkie pary)
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 08:14   #54
kocie_oko
Raczkowanie

W moim przypadku to raczej uzależnienie a nie bzik

1. muzyka - najwięcej jest oryginalnych płyt - kiedyś robilam spis, ale wymiękłam (muszę kogoś zatrudnić , potem w formacie mp3;

Jestem uzależniona od muzyki Wszędzie poruszam się z CD - walkamanem;

2. ciuchy - ale tylko pewnej firmy; mam w szafie 90% kolekcji;

Niestety nie potrafię ich nie kupić lub kupić innej firmy. Ale jest dla mnie nadzieja Wkrótce otwarcie nowego CH ze sklepami firm, których do tej pory nie było w okolicy.
kocie_oko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 08:16   #55
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura
I muszę dodać, że kolejnego balsamu nie kupię chociaż nęci mnie osławione masełko kakaowe AA, ale dzielnie opieram się już ze 3 miesiące Tylko czy starczy mi sił...
Lepsze jest malinowe Teraz jestem na etapie kakaowego i wolałam malinkę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-08-28, 10:34   #56
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Lepsze jest malinowe Teraz jestem na etapie kakaowego i wolałam malinkę
Widzisz, diabeł tkwi w tym, że porą jesienną nic mnie tak nie podbudowuje jak zapach kakao i dlatego na to masełko się szykuję. Zawsze używałam balsamu kakaowego Ziaja, bo lubię takie tłuścioszki ale skoro AA wypuściło coś alternatywnego to muszę spróbować

Stary 2005-08-28, 11:29   #57
livy
BAN stały

Własnie ze zgrozą stwierdzilam, ze mam 10 błyszczykow i 4 pomadki ochronne. Naprawde nie wiem, kiedy to zuzyje.
poza tym sporo u mnie roznego typu kosmetykow do wlosow. No ale to na szczescie szybciej schodzi
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 11:32   #58
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Bielizna, błyszczyki, kolczyki. perfumy .
Stary 2005-08-28, 11:40   #59
anestet-ka
Wtajemniczenie

o właśnie, perfumy! to by jeszcze nie bylo zle, ale ja do tego zbieram flakoniki po tych erfumach bo szkoda taki eladne wyrzucic i jeszcze jedno- pudeleczka po flakonichach, opakowania. Mam cala szafke pudeleczek po perfumach ..
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 11:49   #60
happygirl
Rozeznanie

zdecydowanie torebki! ostatnio naliczylam jakies 23 sztuki moich, 14 mamy i 5 siostry (ktora ma dopiero 10 lat, o zgrozo!), razem ponad 40 sztuk torebek i plecaczkow!

druga obsesja to pomadki(ale nie blyszczyki) - mimo ze mam juz prawie 20 sztuk, to i tak ciezko mi sie oprzec kolejnej...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości