![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Mania mienia - nasze bziki.
Siedze i patrzę na moją półkę i się zastanawiam jakie macie manie. Ja posiadam w swej kolekcji 17 balsamów do ciała i to jest chyba mój bzik numer 1 kwalifikujący się doleczenia.
Następnie błyszczykoholizm. No to już jest tragedia jakaś. O ile balsam schodzi u mnie dość szybko, to mazidełka do ust nie. A w sklepach tyle pięknych, kuszących nowości... I bzik numer 3 to perfumy. Kiedyś doszło do teg, że nie miałam w czym chodzić, bo wszystkie pieniądze wydawalam na zapachy. Może taki watek już był, ale ciekawa jestem jakiemacie słabości i na co jesteście skłonne wydać ostatni grosz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mania mienia - nasze bziki.
no ja akurat z kosmetykami to mage sie jakos opanowac choc tez jest czasem ciezko:P ale moja najeiwksza słaboscia sa buty i torebki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie buty,mam straszne ilosci,nawet nie wiem ile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 14 balsamów i co najmniej 20 szminek i błyszczyków. Ostatnio doszła nowa mania kupowania odżywek i serów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Książki. Nie wiem, ile ich mam, ale naukowo licząc (mnożąc i dzieląc długości półek, średnią grubość książki itp.
![]() Ale to rodzinne i nieuleczalne. Fakt, że pracuję naukowo, więc np. beletrystyka stanowi mniejszość w tym księgozbiorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
buty i torebki juz w rodzinie mowia ze mam to po ciotce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
ja nałogowo kupuję kosmetyki do włosów mam jakiegoś świra na tym punkcie :P, błyszczyki też
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Buty to jest hit
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam wycinki....Wycinam gazety segreguje....Gwiazdy, makijaże do innej teczki a ubranka do drugiej.Potem z tych ubrań wyciętych bawie się w dopasowywanie
![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hmm. U mnie chyba na pierwszym miejscu są bluzki, topy. Dokładniej chodzi mi o letnie bluzeczki zarówno z krótkim rękawkiem, bez rękawka, na ramiączkach, bez itp.
Mam ich taką ilość, że jest kilka których jeszcze nie miałam na sobie. Ale uwielbiam je kupować bo wszędzie jest taaaki wybór ![]() A na drugim miejscu są zdecydowanie kosmetyki. Głównie błyszczyki i cienie. Też mam ich sporo, ale widząc czasem zbiory Wizażanek czuję się usprawiedliwiona ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ułożone w zależności od stopnia nasilenia uzależnienia
![]() ![]() 1.Błyszczyki (w kolekcji ok. 20 ![]() 2.Kolczyki ( ok. 18 par ![]() 3.Torebki (kto to zliczy... ![]() ![]() 4.Japonki ![]() Aha... i jeszcze jedno zawdzięczam Wizażowi ![]() ![]() Pozdrawiam maniaczki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Kolczyki, kolczyki, kolczyki!!!! Zwłaszcza duze koła - moja mania - samych kół mam około 20 par, a wszystkich kolczyków....uuuu... z 60
![]() ![]() ![]() Kolejna mania - okulary przeciwsłoneczne.... No i torebki (zwłaszcza takie przez ramię). Poza tym nosze na rękach dużo bransoletek i pierścionków - kocham biżuterię i takie różne gadźety ![]() Wyrzucam też kasę na ciuchy i buty ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
U mnie zdecydowanie na 1. miejscu sa kolczyki(ostatnio też bransoletki i korale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie kolczyki- mam cala szuflade nawet nie iwem ile tego jest. A zakladam wlasciwie kilka par. Potem sa paski do spodni- kilkanascie. Lakiery do paznokci- kupuje i nawet raz nie uzyje bo zaschna... Gazety- czytam od deski do deski i chowam na 'czarna godzine' ;] Ostatnio stringi- kazde wyjscie na zakupy konczy sie nowa para stringow ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Oooo tak Anestet-ka - paski i lakiery - o tym zapomniałam, a też mam tego furę.....
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
buty!!!
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]()
U mnie przede wszystkim BIŻUTERIA. Łańcuszki, przewieszki szczególnie, ale także kolczyki i bransoletki.Piździonków mam mało bo zawsze je gubię
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Oj, zgubne to nalogi
![]() ![]() - błyszczyki, obecnie na stanie 37 (chyba że jakiś już zgubiłam, ale jeszcze o tym nie wiem), szminek za to brak. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że od miesiąca przeszłam na odwyk odbłyszczykowy i nie kupiłam ani jednego ![]() - róże do policzków. Obecnie mam 17 i żadnego nie chcę się pozbyć. Ale też już założyłam (po nabyciu ostatniego tydzień temu), że więcej nie kupuję i basta ![]() - cienie do powiek - nie jestem w stanie policzyć, ile ich mam, na pewno nie mniej, niż 40 ![]() ![]() - perfumy - mój nowy nałóg. Jeszcze jakiś czas temu wystarczało mi "skromne" 7 flasz, ale ostatnio popadłam, jak to mój Piotruś mówi, w złe towarzystwo ![]() ![]() - okulary korekcyjne - noszę namiętnie, traktując jako zamiennik bizuterii, której z kolei nie mam prawie wcale ![]() ![]() reszta to nałogi przypadkowe, bo np. mam aktualnie 12 balsamów i masełek do ciała, ale to skutek li jedynie ostatnich wymian wizażowych plus działalności koleżanki, która przywiozła mi Anglii kilka masełek Body Shopu ![]() więcej grzechów nie pamiętam ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja mam bzika na punkcie pielęgnacyjnych kosmetyków do włosów - różnego rodzaju odżywek i szamponów. Odżywek mam zawsze kilka, bo zanim skończy się jedna ja kupuję już następną, później kolejną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
kolorówka to jest to czego mam w nadmiarze wczoraj znowu zrobiłam zakupy nie wiem kiedy wypróbuję nowe kosmetyki zdarza mi się też kupić jakiś ciuch,którego wcale potem nie noszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
u mnie na pewno sweterki. uwielbiam bo są dopasowane dziewczęce i pasują na wyszystkie okazje. mam grubo ponad 30 w prawie wszystkich kolorach. pozatym uwielbiam paski do spodni: też mam mnóstwo i nawet nie chce mni się liczyć i mam przez to problem bo nidgy nie wiem jaki założyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Błyszczyki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam bzika na punkcie butów i kompletów bielizny. Czasami osatanie pieniądze potrafię wydac na bieliznę.
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
U mnie zdecydowanie rządzą lakiery do paznokci. Mam stale około 50 (systematycznie wyrzucam zaschnięte), liczba ta ciągle rośnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Hih jak większość z Pań mam blika na punkcie butków, ale tylko adidasów
![]() Z ciuchami to już inna sprawa, żadko kiedy podoba mi się cosik :P Ale jak już zakupię jedną rzecz, oświeca mnie cos i zaczynam lecieć z koksem na ciuszki ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
1. kolczyki - jedyne 24 pary
2. Szampony - 9 sztuk 3. lakiery do paznokci - tylko 19 sztuk - na stałe używam kilku, reszta starzeje się 4. balsamy - zwykle z 6, a jak któryś mi nie odpowiada już to wlewam go do wanny razem z płynem do kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakbym siebie słyszala, kiedys mialam okolo 20 zapaszków (ale na szczescie udało mi sie je wymienić na wiazau, część sprzedałam)... do tego mialam manię lakierów i mieszania ich, mimo, ze uzywałam 3 kolory (do frencha i ciemna wiśnia),ale przewineły sie brązy jakies niebieskie zielone i do zdobien, na szczescie większość wydana
![]() Teraz już nie choruję na nic... no moze jedno, błyszczyki do ust i balsami do ust smakowe, musze ich miec przynajmniej z 5, bo bez nich nie wyobrazam sobie zycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Moim nałogiem nr 1 są ZEGARKI!
Mam ich 12! Ta mania zaczęła się 2 lata temu, (czyli średnio 1 zegarek na 2 miesiące) kiedy spodobał mi się zegarek na allegro. Kupiłam go, ale później pojawiały się coraz ładniejsze i ładniejsze... Nie mogłam się oprzeć, więc kupowałam, za pieniądze od dziadków, ukrywałam to przed mamą. Do dziś wie o istnieniu tylko 5 zegarków! Zmieniam je w zależności od nastroju i ciuchów jakie mam na sobie. A najlepsze jest to, że kiedy na ręce mam zegarek, pytam innych ludzi o godzinę, sprawdzam godzinę na telewizorze, albo patrzę na wiszącym zegarze. Dodam że punktualność nie jest moją mocną stroną ![]() Druga mania to kolczyki! Mam ich ponad 25 par, nie licząc pojedyńczych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Perfumy - to moja największa obsesja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
skarpetki !! ale nie te zwykłe tylko albo podkolanówki albo stopki
![]() ![]() majtki - stringi lub takie niziutkie biodróweczki no i kurcze kolczyki tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.