![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mlaskanie, ciamkanie, siorbanie, chrapanie, cmokanie, ćlumkanie..
odgłos skubania pięt, albo jedzenie w stylu na starą babcię (z takimi dużymi połknięciami powietrza, i do tego duże kęsy, które się w paszczy nie mieszczą). jak babcie zaczynają komuś słodzić (tu nie chodzi o to co mówią, ale jak to robią, sam dźwięk ich głosu doprowadza mnie do nerwicy). notoryczne wzdychanie.
styropian, albo karton to zło wcielone. zawsze mam ciarki od tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tato ogólnie umie się zachować przy stole, ale dostaję kur.wicy przepraszam za słowo gdy po jedzeniu cyka, gdy coś mu weszło w ząb ile razy ja albo mama mu zwracałyśmy uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam o styropianie, toż to męka jest! Już mam ciary na całym ciele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Macie ochotę kogoś rozszarpać, gdy wam nad uchem mlaszcze, ciamka, przełyka, gulpa, albo chrapie, albo obgryza paznokcie, stuka nogą, szkrobie długopisem po kartce?
![]() Tak! Męką jest dla mnie podróżowanie środkami komunikacji miejskiej i przebywanie w towarzystwie mojego dziadka który parmanentnie ćlamka - pomimo zwracania mu uwagi ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- ooo tak, mnie jeszcze siąkanie nosem doprowadza do szału - jakby nie było chusteczek na świecie ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- i jeszcze chrząkanie i odkasływanie...
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Moja współlokatorka jak coś gryzie to brzmi jakby jadła szkło. Nie wiem jak ona to robi, bo w sumie obojętnie co je to jest taki efekt. Brr od razu uciekam z kuchni, jak widzę, że je cokolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja największy problem mam z odgłosem kaszlu, zwłaszcza jeśli ktoś kaszle ciągle przez dłuższą chwilę i jest to taki wilgotny kaszel, w którym niemal słychać jak ta wydzielina się odrywa. Agresor mi się wtedy włącza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
mnie też drażni masę dźwięków. Przede wszystkim chrapanie, mlaskanie, sapanie, pociąganie nosem, głośne kichanie z otwartymi ustami zamiast zasłonić twarz chusteczką.
Skubanie skórek np już mnie tak nie drażni bo nie kojarzy mi się z jakąś paskudną wydzieliną ![]() poza tym drażni mnie nadmierny hałas. Moja babcia jest lekko głucha, w związku z czym radio lub telewizor zawsze muszą być ustawione głośno. Tyle, że czasami babcia to włączy po czym np w ogóle nie ogląda, tylko rozmawia z nami, więc wszyscy muszą krzyczeć. Dla mnie wizyta w domu rodzinnym to męka ze względu na ten hałas, zawsze wszystko przyciszam. Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2013-04-21 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cholernie nienawidzę jak ktoś mlaszcze, siorbie, cmoka, ciamka i cyka na zębach wyciągając spomiędzy nich resztki jedzenia. Dosłownie furii dostaję ![]() Raz jak wracałam z młodszym synem (3,5 l.) i mijał nas facet który po chamsku odcharkał flegmę i splunął to mój młody bez certolenia mówi na cały głos "o fuuujjj... jaka świnka" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O Panie! Jako dziecko biłam się z bratem z tego powodu. Wpadam w furię, jak ktoś mlaska itd. No jak tak można do %$&*^$# ![]() Sama miałam wybrać się do psychologa. To tak utrudnia mi życie, że ten kto tak nie ma, nie wie co to znaczy ![]() Nienawidzę też chrapania. Parę lat temu nakrywałam się 2 poduszkami, aż miałam odciski na uszach ![]() Oprócz w/w czynności, nienawidzę też jak brat jedząc obiad, stuka widelcem o talerz.
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tam się wydaje, że NIKT nie lubi odgłosów siorbania, chrapania, cmokania.... ? Więc żeby od razu robić z tego jednostkę chorobową? ;-)
(Ja z powodu zbyt głośnego chrupania przez innych popcornu przestałam chodzić do kina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
myślę że chorobą jest to wtedy kiedy cudze dźwięki uniemożliwiają Ci normalne funkcjonowanie. Tak poza tym jak po prostu tego się nie lubi to chyba oczywiste
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() i nie musi chodzić o odgłosy jedzenia, ale też inne które normalnie ludzie nie denerwują. poza tym w artykułach podkreślona jest nieracjonalna, wyolbrzymiona reakcja (także somatyczna) na wybrane dźwięki. ja potrafię cała się trząść, tłumiąc w sobie taką wewnętrzną furię, i nie da się tego opanować, więc poniekąd cieszę się, że nie jestem jedyna ![]() i "nielubienie" nie utrudnia normalnego funkcjonowania, a takie gwałtowne reakcje już tak. przykład: na praktykach pracowałam przy komputerze, w biurze było kilka osób - atmosfera raczej luźna, ludzie pili sobie herbatę, wyciągali kanapki. chłopak przy komputerze obok pił kilka herbat dziennie, i każdą potwornie siorbał ![]() ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-04-21 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zasnę w pomieszczeniu, w którym ktoś, choćby najlżej chrapie. Chrapanie, mlaskanie, chrząkanie (nie pojedyncze, ale pojawiające się regularnie), pociąganie nosem drażni mnie do tego stopnia, że... jakąś agresję odczuwam w stosunku do danej osoby ![]() Nawet do TŻ, choć oczywiście fizycznej krzywdy mu nie robię, poza rąbaniem go łokciem w nocy, jak pochrapuje. Normalnie diabeł we mnie wstępuje, jak jestem świadkiem odgłosów, które bezpośrednio wydają ludzie. To tak jakby wszystko wokół się wyciszało, a koncentruję się konkretnie na danym odgłosie, który się robi coraz mocniejszy, a ja tylko czekam, kiedy eksploduje ![]() A drugie zaznaczone - mój TŻ tak trzepie nogą. Nawet w łóżku przy usypianiu tak potrafi trzepać ![]() Drażni mnie to niemiłosiernie i się drę na niego, a on po prostu tego nie rozumie. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-04-21 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ też tak chrapie. raz to się z płaczem na kanapę wyniosłam, bo już zdzierżyć nie mogłam. od tamtej pory, TŻ się sam eksmituje na kanapę jak przesadza z chrapaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Ten artykuł, który podała Cholerka idealnie odzwierciedla tę chorobę: http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/...chologia,33mjb
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze dodać, ze tykanie zegara w nocy powoduje u mnie nudności
![]() To jak tortura, co sekunde "cyk".
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Albo spanie przy włączonym telewizorze, olaboga! Nie zasnę i się frustruję na samą myśl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Zegar to pół biedy. K a p a n i e wody z kranu to dopiero dla mnie tortura. Chińska.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
O boże wątek dla mnie.
Kaszel starszych ludzi powoduje u mnie chęć zwymiotowania. Czuję jak treść żołądka podchodzi mi do gardła. Nienawidzę dźwięku jak ktoś przekręca kolorową gazetę, nie daj bobrze jak się strony skleją ![]()
![]() |
#51 |
Copyraptor
|
Problem w tym, że to właśnie nie jest takie zwykłe wkurzanie się. Wkurza mnie jak ktoś głośno rozmawia przez telefon w autobusie albo jak mi się dzieciaki drą pod oknem, ale po prostu przewrócę oczami i tyle.
Natomiast niektóre dźwięki wzbudzają we mnie taką furię, że zaczynam myśleć o tym, żeby tej osobie naprawdę zrobić krzywdę. Mam w głowie wizję, jak wyrywam jej tę butelkę, wrzeszczę, biję. Oczywiście na żywo nie robię nic, bo w końcu potrafię się powstrzymać. Ale czasem aż sama się tych myśli boję, no i trochę wstydzę ![]() U mnie najgorsze jest głośne przełykanie, gulpanie. To mój największy problem, bo mój TŻ to robi i nie potrafi powstrzymać, nawet twierdzi, że nie wie o co mi chodzi. Na drugim miejscu jest mlaskanie w trakcie jedzenia, albo chrupanie, ale z otwartymi ustami, nienawidzę, jak ktoś gryzie chipsy z otwartymi ustami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Niektóre odgłosy tylko mnie irytują, ale przy jedzeniu z otwartymi ustami (nie da się tego nazwać po prostu mlaskaniem, ktoś kuźwa je za każdym razem otwierając szeroko paszczę), żuciu gumy z otwartymi ustami i obgryzaniu paznokcji
![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
oj zaliczam się do tych co nie lubią chrapania, mlaskania, cmokania, gulgania, przełykania itd
w dodatku pzreszkadza mi jak słyszę, że ktoś oddycha równo ze mną...nie umiem spać obok kogoś takiego, poduszka na głowę i jedynie wtedy, gdy tego nie słyszę ![]() Cytat:
![]() ![]()
- 2022 ![]() Edytowane przez Joan1987 Czas edycji: 2013-04-21 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to, jeśli ktoś przy stole weźmie do ust coś zbyt gorącego i otworzy paszczę żeby przewentylować jedzonko (kojarzycie ten dźwięk ![]() Cytat:
Jaka ulga, że nie jestem jedyną z alternatywnym scenariuszem w głowie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Joan, mioklonie? O nich też kiedyś rysowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
bzdurynn? Przecież Ty jesteś sławna!
![]() Jaka to ulga - unormalnić skazy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Copyraptor
|
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-04-21 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Cholero, to ty rysujesz te grafiki *.*?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Copyraptor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.