|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: On będzie mieszkał z koleżanką...
autorko a on przypadkiem nie leci na dwa fronty?
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Tego jestem pewna, dopiero dzisiaj się do niego odezwała.
Ale jak już z nią zamieszka, to pewnie będzie kwestia czasu.
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Taką propozycją, droga autorko, facet wymierzył Ci po prostu plaskacza w twarz. Wolałabym w najgorszej spelunie spać niż zafundować taki brak szacunku osobie, którą się kocha.
Nieźle to sobie wykoncypował: darmowe mieszkanko, bzykanko i czekająca obok kochająca kobieta. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współdzielenie to dzielenie sie opłatami,a tu a darmo? być może nie spali ze sobą,bo on nie chciał,ale ewidentnie laska dalej wierzy,że coś z tego będzie. na twoim miejscu nie zgodziłabym się na taki układ,bo nawet jeśli twój facet będzie w porządku to ty nigdy mu nie zaufasz. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam właśnie wiadomość: "Czy mam się spodziewać że jak się zdecyduję na mieszkanie u M. to mnie zostawisz?" ....
|
|
|
|
#38 |
|
... choć nie Westwood
|
Dla mnie w ogóle jest nie do przyjęcia myśl, że on w ogóle zastanawia się nad taką opcją. Dla mnie po czymś takim facet byłby skreślony.
Ma opcję pomocy dziewczyny, ma czas na ogarnięcie się, a on woli u innej za darmoszkę mieszkać? I o z all inclusive pewnie? Śniadanka, nie śniadanka, może jeszcze wspólna kąpiel? Za darmo nic nie ma ![]() Ogólnie widać, że mu nie ufasz skoro zakładasz zdradę, co oznacza, że średni jest sens na ciągnięcie tego [póki co] związku. A skoro facet ma jeszcze taki tupet, że rozważa w ogóle propozycję kolezanki. To o czym tu w ogóle mowa... krzyż na drogą i baj baj.
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On Cię chyba ma za idiotkę. Przepraszam. Ale że co, że oni sobie tam razem będą, może jeszcze np będą razem spali, bo ona ma jedno łóżko... Oczywiście on będzie wierny. Tak cholernie wierny, że do czerwca nie będzie czego po związku zbierać. Odpowiedz mu szczerze, powiedz, co myślisz.
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
i co mu odpowiedziałaś, na pytanie czy wspóle mieszkanie z tamtą zakończy Wasz związek?
przeczytałam wszystko i mnie zastanawia jedna kwestia: wynajmujesz pokój u jakiejś rodziny czy normalne mieszkanie? bo piszesz, że właściciel jasno określił zasady, ale chyba nie przychodzi codziennie i nie sprawdza czy jesteś sama czy nie? gdyby facet u Ciebie pomieszkał pare tyg właściciel mógłby się nawet nie zorientować. No chyba że sama też uważasz, że zbyt krótko razem jesteście by w ogóle rozważać taki pomysł |
|
|
|
|
#41 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem,że szuka u Ciebie moralnego przyzwolenia i przyklaśnięcia?a takmi tekstami to jak dla mnie próbuje Tobą manipulować,i sprawić żebyś czuła się winna - bo przecież to nic takiego,pomieszka sobie trochę z laską która tylko prawdopodobnie na niego leci,i nie zaproponowała mu tego charytatywnie - a Ty masz się cieszyć,bo inaczej złą kobietą będziesz.Już sam fakt,że jakoś Ty nie mogłabyś zamieszkać z kolegą,a on z nią może świadczy o jego mega hipokryzji.
braknie mi słów i powiem Prawdę : jesteśmy stworzeni dla siebie ja dla siebie ty dla siebie odchodząc zawstydzona aż brzydka zrozum że naprawdę razem można się tylko rozstawać Edytowane przez taktaktoja Czas edycji: 2013-04-24 o 17:45 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko i co mu odpisałaś na tego smsa? Swoją drogą na takie tematy powinno się rozmawiać na żywo. I o przyszłości związku i o mieszkaniu.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Jak dobrze poszuka, to na bank coś znajdzie "na przetrzymanie". Choćby w mieszkaniu studenckim, może po sesji jakiś koleś został sam w dwuosobowym pokoju bo współlokator zrezygnował? albo mieszkał sam, bo tak wygodniej, ale zgodzi się przyjąć kogoś na te 5 tygodni, żeby trochę kaski dostać przed wakacjami/majówką? to nie są duże koszty, jak dobrze poszuka to znajdzie naprawdę za niewielkie pieniądze, które potem na spokojnie zwróci dziewczynie jak będzie miał (bo rozumiem, że Ty się teraz obejdziesz bez tych np. 300zł?)
Rozumiem, że obdzownił wszystkie możliwe ogłoszenia, sam powrzucał swoje, napisał na fb czy tam w inny sposób rozgłosił wśród znajomych, że pilnie czegoś taniego szuka na 1,5 mies? Jestem pewna, że coś by się znalazło. Więc widocznie tak mu pasuje. Bezczelny. Odpisz mu, że niespodzianka go czeka, jak się zdecyduje na mieszkanie z nią. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rozumiem, brak pracy, desperacja, ale no bez przesady. wspierasz go, pomagasz mu, ciebie też do psychicznie obciaza, a koles oczekuje ze bedziesz spokojnie spała po nocach wiedzac o tym, ze spi w jednym pokoju z jakas pinda?! niedopuszczalne. a jak mu tak BARDZO zalezy na mieszkaniu z nia, ze nagle nie ma zadnmych kolegów do pomocy, no to kop w dupe! |
|
|
|
|
|
#47 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Dodatkowo nie ufasz mu, wiec nie wiem po co sumie ciągnąć ten związek... Widać, że on usiłuje wzbudzić w Tobie poczucie winy, a jakby co, to wyjdzie na to, że rozstanie było Twoją winą, bo przecież to Ty chciałaś zerwać, a nie on. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam, że to nie chodzi o zdradę, tylko zwykłe codzienne sytuacje. Jakieś wspólne poranki, wieczory. Jak ja nie będę mogła się spotkać, to jej się będzie żalił, aż do momentu, kiedy później stanę się zupełnie niepotrzebna. Takie sytuacje przywiązują do siebie ludzi. Przypomniałam też sytuację, kiedy mój przyjaciel, zaproponował mi mieszkanie, a on mi zabronił. Na żywo porozmawiamy ale późnym wieczorem, jak skończy pracę. I nie uważam też, żeby była to kwestia braku zaufania, ale tego że krótko się znamy. 8 miesięcy to nie jest czas w którym nabrałam całkowitej pewności, zwłaszcza że myślalam o nim poważnie.
Edytowane przez kr0pka Czas edycji: 2013-04-24 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Czyli jednak masz swego faceta za bezwolną kukłę, którą weźmie sobie do łóżka ta, która zechce. Czemu więc dzielisz swoje życie z kimś, kogo tak nie cenisz i nie ufasz mu. Skoro wierzysz, że jak tylko będzie okazja, to "tylko kwestia czasu" jak on z niej skorzysta, to czemu jesteś z kimś o tak marnych kwalifikacjach moralnych, że weźmie się za każdą, bo będzie pod ręką, a dotychczas się nie brał, bo żadna nie była do wzięcia? Li i jedynie. Współczuję ci, autorko, nie chciałabym się męczyś z kimś, kogo tak mało cenię, jako osobę godną zaufania.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaufanie to jedno, ale mnie by zabolało nie tylko to, że jej "wsadzi" za przeproszeniem, ale sama świadomość, że jak piszę mu smska na dobranoc, to on właśnie kładzie się do łóżka, a za chwilę z łazienki wyjdzie "koleżanka" w piżamce i położy się 3 metry dalej do swojego łóżka, razem sobie obejrzą film żartując przy tym i gadając a potem zgaszą światło i pójdą spać...A pierwszym widokiem jaki zobaczy kiedy się obudzi, będzie śpiąca ona... Że razem sobie jedzą obiadki, dzielą obowiązki, sprzątają, odpoczywają, gadają o głupotach, planują spędzanie czasu (choćby wybranie się na zakupy), opowiadają sobie o tym co się zdarzyło w ciągu dnia...Po prostu ŻYJĄ razem. Nie wiem, może ja jestem dziwna, ale dla mnie jest coś bardzo intymnego w tym, że budzę się w czyjejś obecności, widzi mnie jak nieogarnięta wywlekam się z łóżka, robię codzienne czynności (korzystanie z łazienki, jedzenie, sprzątanie, odpoczynek..)... Przeszkadzałoby mi to, nawet gdybym skądś miała 100% pewność, że nie dojdzie do zdrady.. |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to już troche żart, wydaje mi się po prostu, że można by to jakoś załatwićco do samego faktu mieszkania z koleżanką w jednym pokoju... nigdy bym się nie zgodziła na coś takiego, i gdyby działało to w drugą str mój Tż na pewno też nie. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić zakochanego faceta, który się decyduje na mieszkanie z koleżanką. A jeśli ta jeszcze niedawno czuła do niego miętę... to byłabym bardzo niespokojna niestety.
I reakcja twojego faceta też mi się nie podoba - gdyby zależało mu una związku, szukałaby innego rozwiązania. A on najwidoczniej nie ma nic przeciwko temu w głębi ducha. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to mam na myśli, nie chodzi mi o sam akt seksualny.
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze mozna najpierw troche sie poznac i potem seks, ale bez przesady 8 miesiecy chlopaka przetrzymalas... bo jakos nie wierze, ze Ci jeszcze nie proponowal. Ta historia, ze traci prace i natychmiast wlasciciel juz wie i wypowiada mieszkanie jest troche szyte grubymi nicmi, troche wyglada to tak jakby nie wiedzial jak Ci powiedziec, ze to koniec z Wami i on ma dosc czekania na seks. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
I to pisze osoba, która wyznaje zasadę: "nie popuszczaj, bo może dorwiesz mu się do gaci". No błagam Cię. Poza tym alexandraa13 idealnie to podsumowała.
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa z seksem wygląda tak, że poprzestaliśmy na seksie oralnym. Zresztą taki okres czasu wynika z jego przekonań światopoglądowych. Cały czas o tym rozmawiamy. A co do właścicielki. On z nią mieszka, to jest starsza babka. Jak jej nie zapłacił za jeden miesiąc to szybko zwęszyła.
Edytowane przez kr0pka Czas edycji: 2013-04-24 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- troche głupie jest to co piszesz. Nie kazdy ma ochote isc do łóżka po miesiącu znajomości. Jeśli kocha to poczeka i dłużej. Moj czekal na mnie rok i fakt było mu bardzo cięzko, ale dał radę. Potrafil uszanować moją decyzje, zeby sie nie spieszyć, a nastolatkami już dawno nie bylismy. Więc nie przesadzaj.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mów za duzo,przypomnij mu tylko jak on nie wyra zał zgody na twoje mieszkanie |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.