|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Instytut Matki i Dziecka- ufać ich rekomendacji?
czyli jednak nie jestem przewrażliwona
większość z Was uważa tak samo![]() 83Monia- mi też się rzuciło to w oczy i szczęście dla babek z rzeźnika bo tak musiały latać na magazyn i mi czytac etykiety wiadomo, grzecznie poprosiłam ale one mają taki obowiązek. Myślę, że te etykiety pojawiły się, bo coraz więcej osób przykłada wagę do tego co je, a w szczególności ich dzieci.I nie chodzi tu o konserwanty tylko o to czy w wędlinie jest mięso czy tłuszcz,skóry chrząstki, woda , syf a na końcu mięso.Iwonkaczapela- masz rację. tych konserwantów ciężko jest nawet całkowicie uniknąć ale lepiej starać się jak najwięcej. Za pewne za kilka lat moja córa będąc na wycieczce szkolnej wyląduje z dziećmi w MCDonaldzie i nawcina się "pyszności", a w autokarze wiadomo czipsy, żelki i te inne...ale do tego czasu staram się uchronić ją jak najbardziej mogę Szczególnie straszny jest mi glutaminian, bo pamiętam jak babcia faszerowała mnie w wakacje wszystkim co dzieci jeść LUBIĄ,czyli kolorowymi przysmakami z przeróżnymi e dodatkami. Pamiętam, ze miałam ochotę zawsze na więcej i z wakacji wracałam zawsze grubsza...Winny temu glutaminian... no i nieświadoma babunia
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Sam głupi cukier może powodować przykre dolegliwości. Od kiedy ograniczyłam cukier (nadal go jem, czasem batonik, czasem jakieś ciastka, czekolada) to zjedzenie większej ilości powoduje okropny ból głowy. Do tego jeszcze działanie uzależniające
A w "instytut" nie wierzę, nie ufam. Polecanie wisiadełek, lubisiów i parówek dyskwalifikuje dożywotnio
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

większość z Was uważa tak samo