![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłość, a seks..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Naczelna Nastolatka
|
naprawdę wam nie życzę, żebyście się kiedyś obudziły z ręką w nocniku w kwestii wagi waszej. To się dobrze pisze jak rzecz polega tylko na odstawieniu czekolady i aerobiku trzy razy na tydzień.
Powtarzam, że zgadzam się w punkcie dbania o siebie, jakieś minimum trzeba zachować, ale nie umiem jakoś przeskoczyć kwestii nadwagi. Autorka wątku powinna jakiś wysiłek uczynić żeby atrakcyjniej wyglądać, ale nie schudnie przecież w tydzień, więc nie będą seksu uprawiać dopóki nie schudnie? kurcze, nie ogarniam tego.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2013-05-25 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
No ale o co Ci chodzi? O to, że jak jest trudno to już nie warto próbować zrzucić? Bo nie mogę zrozumieć jaki był cel tej wypowiedzi. Czy może to jest też wytlumaczenie na stare ciuchy i przetłuszczone wlosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałabym jednak duuuże pretensje, gdyby jego przytycie było efektem trybu kanapowego kartofla z piwem i pilotem tv w ręku. Sama widzę, jak mi z wiekiem zwolnił metabolizm- stąd i moje "uważanie". Myślisz, że mi się chciało dzisiaj, jak o 17 wróciłam z pracy, przebrać się i ćwiczyć 30 minut z płytą Chodakowskiej? Średnio, ale po tych ćwiczeniach świetnie się czuję psychicznie, super też zabijają zmęczenie fizyczne i psychiczne. U mnie w rodzinie kobieta po 50 (czyli wtedy gdy trudno już łatwo schudnąć) schudła 4 lata temu 38 kg. z pomocą dietetyka- nie wróciły jej te kg, zrobiła to z jednego powodu: zdrowia, bo siadał jej kręgosłup. Sama też mam z kręgosłupem problemy i dlatego uważam i ćwiczę. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-25 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Mama mojego tż też ma problemy z tarczycą a robi wszystko (tzn dużo ćwiczy) by nie zamienić się w beczkę. Dla mnie to nie argument. Tak w ogóle.
Co do posta pierwszego no to cóż. Dla mnie przytycie 30 (!) kg to jest przesada. Facet nadal kocha autorkę, ale uwaga MA PRAWO nie chcieć uprawiać z nią seksu - 30 kg to nie 5. Nie opuszcza jej, kocha ją tak samo, ale po prostu nie podoba mu się fizycznie - ma się zmusić? Opracujcie razem plan twojej diety, ćwiczeń, róbcie może jakieś razem - pokombinujcie. Przecież ani tobie z tym dobrze ani jemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Chyba sobie żartujesz?!
Masz myśleć, że masz fantastycznego faceta bo cie nie zostawił a powinien a teraz kiedy wiesz w czym rzecz to masz znaleźć sposób na powrót do normalności. Taka jest strategia reprodukcyjna naszego gatunku. Kobieta ma być zdrowa i szczupła, bo to daje instynktowi pewność, że urodzi zdrowe dzieci. Po otyłej kobiecie niekoniecznie widać, że nie jest w ciąży. Pamiętaj, że człowiek to zwierze. Instynkt to podstawa. Chorzy i otyli są nieatrakcyjni z reguły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Choroba to coś innego, bo jest to zaniedbanie całkowicie uzasadnione. Trudno np wymagać od osoby nie wiem, która ma problemy z nowotworem żeby był piękny gładki i zadbany, podobnie od osoby która bierze silne leki że jest wiotka i piękna. Po prostu gdy mowimy choroba bierzemy poprawkę na problemy, przynajmniej ja, wtedy włącza mi się troska i mam ochotę opiekować się taką osobą, a nie wymagać od niej zmiany - bo nie może nic zmienić. W przypadku osoby zdrowej można tego wymagać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W genowej loterii głupi odpadają w przedbiegach. Bo od grubego od chlania piwa i złego żarcia faceta, nie znoszę bardziej tylko głupich facetów. Masz mózg kolibra. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-25 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Wiem, ile wysiłku kosztuje dążenie do utrzymania odpowiedniej wagi u osób ze skłonnościami do tycia, bo mam przykład w swoim otoczeniu (ale akurat ta osoba nie biadoli tylko ciężko pracuje, żeby nie mieć tych kilogramów za dużo). I dlatego właśnie osobom z nadwagą nie chce się nic zrobić z przybywającymi kilogramami, a potem się budzą i zdziwione że faceta już nie pociągają. No ja nie mówię, że ma seksu nie uprawiać, ale jej mąż nie chce, więc nie zmusi go.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-05-25 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
Naczelna Nastolatka
|
nie sugeruję, że powinna się obrazić i olać to co jej mąż mówi, wręcz przeciwnie. Ale czuję jakiś wewnętrzny sprzeciw jak czytam, że męża nie pociąga żona, która mu dwoje dzieci urodziła, bo ma nadwagę. Może to dlatego, że trudno mi tak seks od uczucia odłączyć na zimno, kiedy mowa o stałym, długim związku.
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Skoro żadna to prowadząca do otyłości mistyczna choroba, ani te srogie, bezlitosne sterydy, ani też groźne dla życia predyspozycje genetyczne, a jedynym usprawiedliwieniem są 2 ciąże to wychodzi na to, że to tylko zwykłe zaniedbanie. I ja się osobiście chłopakowi Autorki nie dziwię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Jeśli przytyłaś + zaniedbałaś się ogólnie (włosy, cera, paznokcie itp) to się nie dziwię.. Nie tylko szczupłe kobiety są atrakcyjne. A jeśli autorka ogólnie olała dbanie o siebie to słabo. Nie wspominając o depilacji.
I brutalna prawda jest taka, że u faceta często te same 30 kg nadwagi nie razi tak bardzo jak u kobiety, Brutalne, chamskie i niesprawiedliwe, ale prawdziwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyznam szczerze, że na Twoim miejscu czułabym się pewnie tak samo. Byłoby mi jakoś tak żal i chyba miałabym pretensje do męża. Ale to takie naturalne, pierwsze odczucia obronne na krytykę. Bo potem zaczęłabym jednak natychmiast się zastanawiać, co i jak trzeba zrobić, żeby znów się mężowi podobać. A przede wszystkim, żeby znów dobrze i pewnie czuć się we własnym ciele. Powiem Ci szczerze, że sama mam nadwagę i trudno zrzuca mi się te 5-7 kg. I wcale się idealnie z sobą w tej "wyższej" wadze nie czuję. Ale 30 kg? No proszę Cię, to już nie jest nadwaga, ale otyłość. Jakkolwiek źle to zabrzmi, nie dziwię się Twojemu mężczyźnie, że jego to brzydzi. Pora wziąć się za siebie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Naczelna Nastolatka
|
dobra, to ja się po prostu zajekurdebiście cieszę, że mój TŻ jest taki a nie inny. Rozumiem część z zaniedbaniem się, ale nie pojmuję części braku seksu z osobą, którą się kocha, ale nie akceptuje z powodu nadwagi. Na pewno nie jestem obiektywna z racji moich osobistych doświadczeń więc się z wątku wyłączam
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
To co powiem będzie smutne.
Na miejscu tego faceta też czułbym się oszukany. Ja myślę, że każdy normalny facet, nie będący hipokrytą, akceptuje to, że on się zmienia, że jego kobieta się zmienia. No ale to musi się odbywać w jakimś przedziale czasowym, być "płynne", naturalne, a nie, że ot tak nagle wygląd kobiety się zmienia nie do poznania. Spojrzy na zdjęcie ze ślubu sprzed np. 2-3 lat, a to kompletnie inna kobieta praktycznie ![]() Sam nie wiem co bym myślał, gdyby mi np. jakieś dziewczę 160 kilka centymetrów nagle zamieniło się w istotę o 30 kg cięższą. Chyba bym się zamknął w sobie - z jednej strony pewnie dlatego, że byłoby mi potwornie głupio, a z drugiej dlatego, że doskonale bym wiedział, że pożądanie to coś na co jako mężczyzna nie mam wpływu. Jak poznaję kobietę to już po kilku sekundach, dostaję automatyczną informację od mózgu: "hmm ale fajna", "eee nie", i jest to coś zupełnie naturalnego, coś nad czym nie mam kontroli. Okej, mogę sobie powiedzieć, że np. jestem w związku itd., ale nie mogę wymazać tej pierwszej myśli, która przy atrakcyjnej kobiecie się pojawia. No i teraz odwracając sytuację - żenię się z atrakcyjną kobietą, a ona np. pół roku później , bez jakichś dramatycznych albo specjalnych sytuacji (jakaś choroba, albo ciąża) zmienia się nie do poznania, no to sorry, ale czułbym się oszukany. Prawda jest taka, że autorka nie powinna oczekiwać akceptacji. Jesli kocha swojego męża to powinna zrobić wszystko co w jej mocy, aby wziąć się za siebie i zmienić ten stan ! A nie zwalać wszystko na faceta. Czym on zawinił ? Twój facet dalej Cię kocha, ale niestety sama doprowadziłaś do takiej sytuacji - nawarzone piwo trzeba wypić- trzeba wziąć się za siebie i chociaż postarać się. Na pewno to dostrzeże. Piszesz, że on ma swoje wady. Sęk w tym, że on pewnie był taki i przed ślubem. Wiedziałaś o tych wadach. On natomiast nie wiedział, że się zmienisz (w dośc krótkim czasie) w ... kogoś kompletnie innego. Edytowane przez Andrzeej Czas edycji: 2013-05-25 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No i zgadzam się z Andrzejem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
ja też
no miłość to nie tylko patrzenie w oczy to też docenianie potrzeb drugiej osoby - jak można myśleć kategoriami "mogę przytyć nawet 100 kg on musi mnie kochać inaczej znaczy, że nigdy mnie nie kochał" to myślenie tylko o sobie dobieramy się z różnych względów - ale nie ma co kłamać, że aspekt fizyczny jest ważny - związujemy się z kimś kto wpływa na nas swoim wyglądem również. Ale Andrzej wszystko ladnie powiedział ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-05-25 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Facet facetem, ale nie czujesz się źle sama ze sobą?
Nie boisz się jakiejś choroby? Ostatnio przytyłam 2 kg, to sama się wstydziłam uprawiać seks dopóki tego nie zrzuciłam. Gdyby mi facet przytył 30 kg to też by mi odeszła ochota na igraszki. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Nie trzeba mieć kupy kasy,żeby o siebie dbać,żeby np. poćwiczyć w domu albo pobiegać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
o matko, ostro Ci dowalił
![]() przykro mi, sama poczułabym się fatalnie. ale spójrz na to z dobrej strony- wiesz, co nie gra, facet uczciwie powiedział, w czym tkwi problem, zamiast rozwiazywać go np zdradą ( mam nadzieję...), wiec niech Cię to zmotywuje. Zadbaj o siebie, dieta, sport, sama staniesz się szczęsliwsza a myśle ze i partner zwariuje z radosci, jak zobaczy Cie po przemianie. To nie kwestia milosci, ja np kocham ale i dostrzegam wady w urodzie, ktore mnie zniechecaja, to nie ma nic wspolnego, uczucia i gust to dwa swiaty. Jakby moj parner mocno przytyl, to tez bym go zagonila do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym razie moglby Ci pomoc cos z tym zrobic. Dopiero bym sie zdenerwowala jakbys olała moją rozmowę na ten temat. Tez prawda,ze na pewno bym komus nie powiedziala,ze jezeli porzytł tyle kg to byłabym zadowolona.. No taka prawda,sama w zyciu bym tyle nie przytyła,nie ma szans,bo SAMA BYM SIE Z TYM ŹLE CZUŁA. Problemem jest to,ze Ty sie z tym czujesz dobrze,a druga osoba nie. I zwiazek= kompromisy, wiec na pewno chcialabym schudnąć dla faceta w tym przypadku. Inaczej sie rozpadnie. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
A to ogromna prawda. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
ma zielone pojęcie
|
Szavka, kiedy zakończyła się Twoja ostatnia ciąża? Czy już po pierwszej miałaś problem z wagą? Czy dopiero po drugiej? Czy przed ciążami miałaś jakieś problemy z wagą?
Jak się odżywiasz? Jak wyglądają w Twojej rodzinie obowiązki, kto je wykonuje? Ile czasu wolnego masz w przeciętnym dniu? Jakie rzeczy robisz wspólnie z mężem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przytycie wynikające z leczenia poważniejszej niż nadwaga choroby to coś zupełnie innego niż przytycie wynikające z niedbania o siebie. Teraz tylko kwestia tego, dlaczego naprawdę autorka wątku przytyła. Choroba, ciąża, brak czasu na zrobienie czegoś poza dbaniem o dwoje dzieci? A może lenistwo, jedzenie niezdrowej żywności, brak jakiegokolwiek ruchu? A może jedno i drugie?
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nadwaga, to też często ZANIEDBANIE SIĘ, a to dlatego, że pomimo takiego stanu rzeczy - tkwi się w nim dalej i nic się z tym nie robi. No i fryzjer, kosmetyczka? Mam ten komfort, że włosy mam długie, więc sama sobie podcinam końcówki nożyczkami fryzjerskimi (regularne podcinanie krótkich włosów to też nie jest duży koszt) farba to wydatek 30 zł i godziny w łazience. Pedicure, manicure, maseczki - to wszystko da się zrobić samemu, nawet w 15 min. przed snem. No i - w całości zgadzam się z Andrzejem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam u fryzjera, a mam się za zadbaną kobietę... Farbuję sama... dbam o nie również sama. Jak byłam ostatnio poprosiłam o takie ścięcie, by gdy odrastając układały się jakoś sensownie - bo zapuszczam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Dbanie o siebie to nie tylko kosmetyczka i fryzjer.
Mężczyznom nie chodzi o to, żeby ich kobieta miała co tydzień nowy lakier hybrydowy na paznokciach i protezy rzęs. Mężczyźni to wzrokowcy, więc jeśli kobieta, którą poznali 5 lat temu szczuplejszą o 30 kg nagle staje się o te 30 kg większa, mogą mieć z tym problem. Nie zwalaj więc na brak funduszy i czasu. Na ćwiczenia wyszczuplające brzuch potrzeba dziennie 10 min. Nie twierdze, że efekt będzie piorunujący od razu, ale będzie. Dieta. Na internecie pełno przepisów na zdrowe, smaczne jedzonko. Dla niej i dla niego. Można razem walczyć. Jeśli przytyłaś poprzez swoje zaniedbanie żywieniowe, brak ruchu, to tylko Twoja wina i nie ma na to usprawiedliwienia. Obudziłas się z ręką w nocniku, ale nigdy nie jest za późno. No i rozmowa z partnerem-czy zgadza się na wprowadzenie aktywnego trybu życia. Nie wieczorek z piwem i czipsami przed telewizorkiem, ale teraz-gdy ciepło, rowery, bieganie, spacery, może siłownia? RAZEM-czyli zacieśnianie więzi, wspólna pasja, dążenie do celu. Pisze to ja:Niezbyt szczupła z natury, ale walcząca z tym od lat, zarabiająca przeciętne pieniądze młoda dziewczyna, która utrzymuje się sama, kupuje tanie farby do włosów, kremy, peelingi i inne akcesoria kosmetyczne ( nawet nożyczki fryzjerskie, aby nie tracić na fryzjera), która u kosmetyczki była RAZ przed jakimś weselem ![]() Edytowane przez IwonaIwon Czas edycji: 2013-05-25 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Gdyby mi żona przytyła w 2 lata po ślubie 30 kg bez żadnego powodu zdrowotnego, to bym pomyślała jedno: wszelkie dowcipy o żonach to święta prawda. Teraz tylko brakuje dresu i tłustych włosów, żeby wszelkie koszmary o zaniedbaniu się po złapaniu męża weszły w życie. Oczywiście to samo tyczy się facetów. I nijak z miłością pożądanie nie musi iść w parze. Swobodnie jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że kocham kogoś, kto mnie zupełnie przestał kręcić. Jak sobie facet brał za żonę szczupłą, zadbaną kobitkę, to trudno go winić za to, że mu się nie podoba zaniedbana i cięższa o kilkadziesiąt (!) kilo. To wcale nie znaczy, że jej już nie kocha. Zresztą ten sam to powiedział: kocha, ale nie pożąda, bo zaszły OGROMNE zmiany na minus. A wygląd się liczy.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-05-25 o 23:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Hrodebert
|
Ciekawe czemu wcześniej nie zwrócił ci uwagi bo z dnia na dzień nie spuchłaś.
Jak dla mnie to delikatnością nie grzeszy > to teraz tak ,schudniesz to go będzie brzydził pomarszczony flak . Wypalił się > co to za tekst , pożądania nie ma, a taki wał pewnie spasł się i mu libido spadło , nie ma to jak winę zrzucić na kogoś . Schudnij dla zdrowia ,bo z wiekiem ci będzie coraz trudniej a i samopoczucie pewnie się polepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Co do wątku: Facet powiedział to niestety dość brutalnie, niedelikatnie, ale coś w tym jest. Rozumiem Twoje oburzenie i chęć bycia akceptowanym, ale proponowałabym ćwiczenia. Zrób to dla siebie, dla swojego zdrowia, a na pewno poczujesz się lepiej. Przy okazji lepiej poczuje się mąż. Co z seksem? Jeśli on z Tobą nie chce to z kim go uprawia? Przecież ma jakieś potrzeby. Co do fryzjera i kosmetyczki - bardzo głupia wymówka. Manicure można bez najmniejszego problemu zrobić w domu, o włosy zadbać też. Jeśli się farbujesz to są teraz proste w użyciu farby-pianki, które nakładasz jak szampon, chwila i gotowe. Do fryzjera to ewentualnie tylko podciąć włosy raz jak na jakiś czas. Jestem pewna, że Twoje poczucie wartości też zostało zaniżone i nie czujesz się już taka atrakcyjna. Zrób coś z tym, dla siebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi się nie podoba post Andrzeja. Jeżeli mężczyzna kocha to zauważa, że coś jest nie tak. Jeżeli żona przytyła 30kg to znaczy, że mąż ją zaniedbywał - powinien od razu z nią porozmawiać i np. poćwiczyć razem czy kupić karnet na fitness. Cokolwiek. Czekał kilka lat, aż w końcu ma ją w d...? Ona ma sobie teraz radzić sama, przez najbliższy rok się męczyć, żeby chłoptaś mógł sobie po..uchać za przeproszeniem? Obowiązkowo powienien jej pomóc i takie jest moje zdanie. Żadne tam "oszukany". Żona nagle się 30kg większa nie obudziła. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.