bolesny seks.../ ciąża - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 22:47   #31
201604181004
Konto usunięte

Dot.: bolesny seks.../ ciąża

Judith, heloł nie kochasz się w jajowodzie? może twój chłop ma za małego? przykro mi.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:51   #32
201604191001
Konto usunięte

Najwyraźniej samych za grubych miałam bo żaden nie dał rady z pochwy przebić się do macicy i wślizgnąć do jajowodu
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:55   #33
201604181004
Konto usunięte

ps jajowodowe orgazmy rządzą
Stary 2013-06-12, 22:59   #34
aaanitka86
BAN stały

Rozśmieszyłyście mnie do łez
A tak na serio aktorko, pamiętam te pierwsze dwadzieścia razy bo bolały jak cholera. Chyba zależy od budowy... Twojej rzecz jasna, no chyba że masz murzyna
aaanitka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 23:01   #35
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
słuchaj bywa i tak... nie każda kobieta ma taką samą pochwę itd... a może on ma zagiętego?? Kto to wie... różne przypadki są... a akurat o "obijaniu" jajników to możesz nawet pogadać z ginekologiem... i kto wie może płuca też można obić - jak ktoś lubi deep throat :P
Zagiętego? Rozwidlonego chyba, skoro w oba jajowody się pcha.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 23:01   #36
201604181004
Konto usunięte

http://www.youtube.com/watch?v=6W5pq4bIzIw

do lekarza, naprawdę :d
Stary 2013-06-12, 23:13   #37
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Rogaty penis

Aczkolwiek ból jajników w trakcie stosunku nie jest niemożliwy - podobno. Pod wpływem ruchów w trakcie stosunku macica też się przemieszcza (bardziej obrazowo - huśta ) i więzadła, na których zawieszone są jajniki mogą się napinać. Przynajmniej coś takiego napisał jakiś lekarz na necie Ale opcja z uszkodzeniem jajnika przez monstrualne przyrodzenie chłopaka Autorki raczej odpada

btw. moja korepetytorka z biologii mi opowiadała, że u rasy czarnej czasami może dojść do powstania ,,chrząstki" (jakiegoś zwłóknienia po prostu) w penisie
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 23:31   #38
lady17
Wtajemniczenie

Bo ta długość penisa to razem z kręgosłupem podana była
Stary 2013-06-13, 05:29   #39
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Gdzie pochwa a gdzie jajniki, błagam cię...
bardziej podoba mi się ból kręgosłupa związany z okresem
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ps jajowodowe orgazmy rządzą

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 06:35   #40
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

a może to dwururka
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 07:57   #41
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
To powinnaś się cieszyć że ma 22cm... ja bym się cieszyła.

A tak odnośnie jajników to może być tak że - dosłownie mówiąć - on ci je "obija" podczas sexu, być może twoja anatomia jest taka że to i owo masz mniejsze/krótsze... moja przyjaciółka tak ma i ze swoim męzem też mieli na początku takie objawy...ale bólu kręgosłupa nie było.
A może powiiniście popracować nad "rozgrzaniem" ciebie... wtedy powinno być ok. A jak nie bedzie to idź do ginekologa... może to wcale nie wina Tż i jego penisa... może przy to wina czegoś innego a podczas sexu to się potenguje.

A w ciązy to raczej nie jesteś - bynajmniej o tym nie świadczy bół jajników czy kręgosłupa - bo jak wiadomo z lekcji biologii zapłodnione jajeczko nie znajduje się w jajnikach
Uzupelniajac poprzednie wypowiedzi wizazanek dodam, ze myla Ci sie jajniki z szyjka macicy.

Do autorki - bol jajnikow po seksie nie jest normalny i nie jest objawem ciazy, idz do lekarza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 08:26   #42
zielonomio0
Raczkowanie

dziękuję Wam dziewczyny, co prawda zbliża mi się mam nadzieję okres i prawdopodobnie to jest przyczyna moich objawów dziękuje bardzo, pytałam, bo chce być troszke spokojniejsza bo test mogę zrobić dopiero za tydzień..

co do pozostałych, burzliwych i mało śmiesznych wypowiedzi to również dziękuje za umilenie dnia i tak, mierzyliśmy ponieważ byłam bardzo ciekawa. mam tylko nadzieję, że jak Wy będziecie potrzebować rady przynajmniej jedna osoba potraktuje Was poważnie.
Stary 2013-06-13, 09:14   #43
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Gdzie pochwa a gdzie jajniki, błagam cię...
Oj widze że odezwał się lekarz ze specjalizacją... mało jeszcze wiesz o swiecie dziecko, ale nie martw się jeszcze wielu rzeczy się nauczysz... wszystko przed tobą.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Uzupelniajac poprzednie wypowiedzi wizazanek dodam, ze myla Ci sie jajniki z szyjka macicy.

Do autorki - bol jajnikow po seksie nie jest normalny i nie jest objawem ciazy, idz do lekarza.
Nic mi się nie myli... ale nie mie tu kogoś przekonywać - to że wy "lekarze samozwanczy" o czymś nie słyszałyście nie oznacza że nie istnieje!!! W przeciwnym wypadku wiele chorób by nie istniało skoro ich nie widać...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
No pewnie że rozdwojonego... bo z pewnością wkłada raz i porządnie i czeka na zbawienie... i wogole się nie porusza ani na milimetr ... chyba nie wiesz na czym polega sex albo twoj facet tak właśnie robi wklada i czeka...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez zielonomio0 Pokaż wiadomość
dziękuję Wam dziewczyny, co prawda zbliża mi się mam nadzieję okres i prawdopodobnie to jest przyczyna moich objawów dziękuje bardzo, pytałam, bo chce być troszke spokojniejsza bo test mogę zrobić dopiero za tydzień..

co do pozostałych, burzliwych i mało śmiesznych wypowiedzi to również dziękuje za umilenie dnia i tak, mierzyliśmy ponieważ byłam bardzo ciekawa. mam tylko nadzieję, że jak Wy będziecie potrzebować rady przynajmniej jedna osoba potraktuje Was poważnie.
A tobie autorko radzę mimo wszystko przejść się do ginekologa...

Przykre jest jedynie że wile dziewczyn urządziło tu sobie prześmiewczą zabawę zamiast pomóc czy doradzić... straszna znieczulica, żeby to wam się nigdy nie przytrafiło to czy cokolwiek innego...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:16   #44
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja pamietam że po pierwszym seksie, sto lat temu (ale pamietam) wszystko mnie bolało, plecy, jajniki też. Chociaz facet miał miniaturke a nie penisa. Ale pamietam że zle sie czułam po tym, więc Autorko mysle ze nic sie nie dzieje ale do ginekologa warto sie wybrać
Stary 2013-06-13, 09:34   #45
enn_
Zakorzenienie

Kari, jesli uwazasz, ze nie mam racji prosze wytlumacz mi gdzie lezy moj blad, podaj jakies powazne zrodlo informacji. Pisze to szczerze i bez zadnego sarkazmu, jesli sie myle i jednak podczas stosunku seksualnego mozna uderzyc penisem jajniki, bo ktos "to i owo ma mniejsze/krótsze" bylabym wdzieczna za wyprowadzenie mnie z bledu. Niestety takie argumenty jak ten:
Cytat:
mało jeszcze wiesz o swiecie dziecko, ale nie martw się jeszcze wielu rzeczy się nauczysz...
sa dla mnie malo przekonujace.
Stary 2013-06-13, 09:44   #46
nicRu
maszyna, nie człowiek

Droga Kari, żeby nie było, pewnie wszystkie kierujemy się taką wiedzą o wyglądzie układu rozrodczego:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jajow%C3%B3d

Aby stukać o jajniki penis musiałby po przejściu przez pochwę i macicę zakręcić w jajowód, któy w przeciwieństwie do macicy i pochwy nie jest rozciągliwy (gdyby był nie byłoby - abstrahując od środowiska - problemu z ciążą pozamaciczną czy niedrożnościami), ewentualnie uderzać bardzo mocno przez macicę (tak się da?). Aby uderzać w oba jednocześnie penis musiałby być rozwidlony, ewentualnie byłby to bardzo wirujący seks.
Stary 2013-06-13, 09:52   #47
WhiteCherry
Zakorzenienie

wypowiedzi świetne

a tu już na poważnie, może takie coś autorko?

Cytat:
Ból podczas współżycia płciowego w nazewnictwie ginekologicznym określa się mianem dyspareunii. Problem ten może mieć wiele źródeł - dotyczyć bólu w pochwie, macicy, w okolicy przydatków, a więc jajników i jajowodów, czy też ogólnie w obrębie miednicy mniejszej. Najważniejsze jest więc określenie źródła bólu. W przypadku bólu jajników może on być związany ze zmianami o charakterze torbieli lub ze zmianami zapalnymi. O ile te pierwsze bez problemu można zauważyć podczas ultrasonografii, o tyle zmiany zapalne, zwłaszcza o charakterze przewlekłym, mogą dawać mniej specyficzne, trudniejsze do uchwycenia objawy. Za ból w obrębie miednicy mniejszej u kobiet w wieku rozrodczym może odpowiadać również endometrioza. Jest to choroba polegająca na tym, że błona śluzowa z jamy macicy dostaje się poza jej obręb, np. na ściany miednicy mniejszej. Może powodować bardzo silne dolegliwości bólowe występujące stale lub też okresowe pobolewania, związane tylko z miesiączką lub współżyciem. Jeśli więc lekarz prowadzący wykluczy czynnik zapalny dolegliwości, w razie ich utrzymywania się można pomyśleć w ostateczności o laparoskopii diagnostycznej, dzięki której można rozpoznać właśnie endometriozę. Ból może być również związany z więzadłami macicy, które podczas poruszania macicą przy współżyciu napinają się, naciągają i dają właśnie takie odczucia. Ta przypadłość wymaga jedynie doboru odpowiednich pozycji w czasie stosunku.

Być może nie jest to ból jajnika, ale np. szyjki macicy. Jeżeli Pani partner dysponuje długim członkiem, może on w trakcie stosunku "uderzać" w szyjkę macicy i powodować dolegliwości bólowe. Dobrze byłoby popróbować pozycje z małą penetracją członka, np.: na łyżeczkę z małym odchyleniem.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-06-13 o 09:54
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 09:59   #48
enn_
Zakorzenienie

Re: Dot.: bolesny seks.../ ciąża

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Droga Kari, żeby nie było, pewnie wszystkie kierujemy się taką wiedzą o wyglądzie układu rozrodczego:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jajow%C3%B3d

Aby stukać o jajniki penis musiałby po przejściu przez pochwę i macicę zakręcić w jajowód, któy w przeciwieństwie do macicy i pochwy nie jest rozciągliwy (gdyby był nie byłoby - abstrahując od środowiska - problemu z ciążą pozamaciczną czy niedrożnościami), ewentualnie uderzać bardzo mocno przez macicę (tak się da?). Aby uderzać w oba jednocześnie penis musiałby być rozwidlony, ewentualnie byłby to bardzo wirujący seks.
Pomijajac prawdopodobienstwo czegos takiego, chyba nie o to chodzilo Kari, w koncu tu juz bycie krotszym "tu i owdzie" nie mialoby znaczenia.
Stary 2013-06-13, 10:13   #49
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Re: Dot.: bolesny seks.../ ciąża

No tak czy siak musiałby się jakoś znaleźć w macicy albo wrecz rozrywać pochwę, dlatego poza duzymi wadami anatomicznymi, wrecz patologicznymi jakos nie widzę w oczach wyobraźni penisa stukającego w jajniki
Stary 2013-06-13, 10:46   #50
garfieldek
Zakorzenienie

Autorka, marsz do ginekologa !

Jak ktos tu już wspomnial ból nie musi oznaczac nic groznego, ale moze byc oznaka procesu zapalnego, torbieli i innych swinstw. takze inne porady nie dam, jak isc sie przebadac

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 12:20   #51
zielonomio0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Autorka, marsz do ginekologa !

Jak ktos tu już wspomnial ból nie musi oznaczac nic groznego, ale moze byc oznaka procesu zapalnego, torbieli i innych swinstw. takze inne porady nie dam, jak isc sie przebadac
taaaaak! koniecznie sie wybiorę w najbliższych dniach.. mysle ze to owulacja, śluz na to wskauzje dodatkowo moje ciało moglo inaczej zareagowac na przebicie błony ( chociaz nie jestem pewna czy nastąpiło), teraz ledwno chodzę boli mnie podbrzusze, nie wiedzialam jak bolesne mogą byc skutki pierwszego razu ale organizm ogranizmiowi nie równy!

jeszcze jedna kwestia, ja kto jest z preejakulatem? zawiera plemniki czy nie? są różne opinie. Pytam, bo ocierałam sie z partnerem co też mnie martwi a pod wpływem napięcia nie myślałam o zabezbieczeniu, a każdego nudzę na ten temat i pouczam ;/ i czy myslicie, że palenie marihuany osłabia plemniki?
Stary 2013-06-13, 12:32   #52
201604181004
Konto usunięte

:facepalm: zastanów się poważnie nad swoim życiem.
I nie zadawaj więcej głupich pytań. Uczeni tego świata od lat debatują na temat preejakulatu, jedne badania dowodzą że są tam plemniki ale upośledzone, inni nie widza żadnych. Nikt póki co nie zbadał twojego faceta żeby to stwierdzić. Mamy ci powróżyć?
Stary 2013-06-13, 12:40   #53
zielonomio0
Raczkowanie

zastanów się poważnie nad swoim życiem.
I nie zadawaj więcej głupich pytań. Uczeni tego świata od lat debatują na temat preejakulatu, jedne badania dowodzą że są tam plemniki ale upośledzone, inni nie widza żadnych. Nikt póki co nie zbadał twojego faceta żeby to stwierdzić. Mamy ci powróżyć?

Drabineczko, nie wiem czy zauważyłaś ,ale od pewnego momentu ignoruję Twoje posty pt. WIEM-WSZYSTKO-JESTEM-THE-BEST więc prosze Ty też zignoruj moje pytania, bo oczekuję racjonalnych odpowiedzi od osób, które mają ochotę mi pomóc, a nie od tych którzy próbują mi uświadomić swoją wyższość choćby nawet intelektualną. Pozdrawiam Cię gorąco
Stary 2013-06-13, 12:46   #54
201604181004
Konto usunięte

ok.
Stary 2013-06-13, 13:13   #55
skazana_na_bluesa
.

Cytat:

Drabineczko, nie wiem czy zauważyłaś ,ale od pewnego momentu ignoruję Twoje posty pt. WIEM-WSZYSTKO-JESTEM-THE-BEST więc prosze Ty też zignoruj moje pytania, bo oczekuję racjonalnych odpowiedzi od osób, które mają ochotę mi pomóc, a nie od tych którzy próbują mi uświadomić swoją wyższość choćby nawet intelektualną. Pozdrawiam Cię gorąco
ale to była BARDZO racjonalna odpowiedź

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:13   #56
onangelicwings
Raczkowanie

Kurczę dziewczyny, czasem straszne z nas suki co nie? Dajcie spokoj dziewczynie! Pamietam, ze po pierwszym razie, mimo zelaznego zabezpieczenia (czyt. ostrozna gra wstepna, prezerwatywa +stosunek przerywany, razem oczywiscie) tez mialam schizy ciążowe, mimo ze jakąs gówniarą nie byłam. Wiec nie dziwie sie autorce ze pyta o preejakulat (sama do dzis o nim czytam), bo kurcze glupie rzeczy pisza w internecie a my wierzymy jak idiotki i potem sie martwimy.

AUTORKO ja cię rozumiem, wiedz to. Tez mialam tak jak ty, moze plecy mnie nie bolaly ale po stosunku troche pobolewalo mnie podbrzusze, tez sporo czasu. Chwile po tym bylam u ginekologa, stwierdzil ze jestem zdrowa jak ryba i nic mi nie jest. Czasami tak sie zdarza, takie są poczatki dopoki sie, mowiac wprost, nie rozciągniesz. Taka nasza natura i są kobiety ktore mają tak jak Ty, a są tez takie ktorym pierwszy raz przychodzi z latwoscia.
Ciąze wyklucz. Bzdura. Na pewno od razu nie zaszlas przy paru ruchach. Tak łatwo to nie jest STETY idź naprawde do lekarza, moze on cos poradzi, ale mi sie wydaje ze to albo stres, albo taka budowa. popracuj trochę w lozku z partnerem nad pozycjami i sie dopasujcie krotko mowiac a dacie rade, pare razy i bedzie okej

Nie hejtujcie proszę, nie chce mi sie nawet na to reaagowac.
onangelicwings jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:28   #57
Grt
Przyczajenie

Cytat:

Drabineczka ma całkowitą rację, no błagam objawy ciąży? Może jeszcze masz mdłości co? Po jednym, dwóch dniach nie poczujesz ciąży. Skoro to był Twój pierwszy raz to raczej nie jesteś taka stara i powinnaś coś z biologii pamiętać albo z wychowania do życia w rodzinie (tak to się chyba nazywa). Co do preejakulatu masz taką szansę zajścia w ciążę jak wygraną w lotto.
Nie wiem czemu się oburzasz, że dziewczyny tak się z Ciebie śmieją. Zadając takie pytania raczej udowadniasz, że na seks gotowa jeszcze nie jesteś, bo nie wiem jak zaczynając współżyć można tak podstawowych rzeczy nie wiedzieć. Na Twoim miejscu nawet bym się nie przyznawała tylko nadrobiła braki w wiedzy.

A jak aż tak Cię boli to idź do lekarza i dowiesz się co to, przy okazji popytaj go o wszystko czego nie jesteś pewna albo nie wiesz.
Grt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 13:37   #58
zielonomio0
Raczkowanie

tak tak, racja mam 20 lat i faktycznie nic nie wiem na temat seksu. Ale od czego jest forum? Forum traktuje jako miejsce wirtualnych rozmów, możliwość zasięgnięcia rady od rówieśniczek, czy może starszych, bardziej doświadczonych kobiet. Niestety taką mamy mentalność, nastawioną na dobicie leżącego, nie szufladkuje ale takie wyciągnęłam wnioski, co jest dla mnie również bardzo pouczające, za co bardzo dziękuję
hejty w góre!! łączcie się! Ja chętnie poczytam i zaniżę swoją samoocene
Stary 2013-06-13, 13:40   #59
201605091007
Konto usunięte

będą bliźniaki, gratuluję!

Serio autorko, Mark Twain powiedział, że "czasem lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości".

Zadajesz tak bzdurne pytania, że nie dziw się reakcji dziewczyn. Mam nadzieję, że to jakiś nie wiem troll, albo prowokacja, bo nie wiem jak można być tak niedouczonym. I to nie jest żadna wiedza tajemna, dostępna tylko starszym i bardziej doświadczonym wizażankom, ale najzwyklejsze szkolne wiadomości, łatwe do znalezienia chociażby w googlach.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:41   #60
zielonomio0
Raczkowanie

UP UP!
czekam na więcej

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości