![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piekielne teściowe
Oczywiście, że tak. I ja, i TŻ i jego brat z narzeczoną, którzy mieli jeszcze więcej problemów z mamusią, i TŻta babcia, i ojciec. To jest nie do obejścia. Trzeba się wyprowadzić, odciąć, widywać jak najrzadziej i nareszcie żyć po swojemu.
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Wiesz tylko że szantaż emocjonalny nie zna granic. Pomimo że będziecie daleko ona nadal może trzymać smycz.
Ja bym spróbowałam żeby on z nią porozmawiał po ludzki na spokojnie (wiem niekoniecznie może być łatwe lub możliwe ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Powiedział coś takiego dwa miesiące temu, w poważnej spokojnej rozmowie. Skończyło się łzami, histerią i wyzwiskami. Jeszcze musiał przepraszać.
Na odległość zrobi mniej, zwłaszcza, że wychodzi z domu raz w miesiącu, kiedy jedzie z mężem na zakupy.
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, ze tu nic nie poradzisz. Twój Tż z czasem się przekona sam tak do końca. U nas też walczyłam walczyłam aż sam się po kolejnej z rzędu awanturze przekonał. A mogłabym tu wiele sytuacji opisać. Tak chamskich, bez kultury i egoistycznych ludzi w życiu nie widziałam. Aż się dziwię, że mój Tż wyrósł na noralnego człowieka w tej rodzinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku...jakbym czytała o mojej(na szczęście) ex teściowej, serio identycznie. Też groziła że nie będzie jej na ślubie, nawet dzień przed rzuciła o scianę taboretem i powiedział że nie przyjdzie, oczywiście przyszła. No ale na błogosławieństwie ominęła mnie i poszła synusia błogosławić, mówię Wam mina gości bezcenna ![]() Po ślubie powiedziała, że za to że zabrałam jej synka do końca życia nie będę miała spokoju. Po zajściu w ciążę pojechaliśmy do niej TŻ pokazuje zdjęcie usg i mówi ze jestem w ciąży....a ta No i co ja jej tego bękarta zrobiłam, wtedy miałam taką ochotę ją trzasnąć że oj.....ale opanowałam się i trzasnęłam tylko drzwiami. Oj dużo mogłabym jeszcze napisać dużo... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- [QUOTE=Futbolowa;41324820]Powiedział coś takiego dwa miesiące temu, w poważnej spokojnej rozmowie. Skończyło się łzami, histerią i wyzwiskami. Jeszcze musiał przepraszać. O moja też tak miała płacz szlochanie, od razu serce ja bolało i schodzila na miejscu na zawał ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Futbolowa- a czy my przypadkiem nie mamy wspólnej teściowej? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Hahha, może ma jeszcze jedną siostrę, o której nie wiem
![]() Serio, po naszej stronie jest jej teściowa, jest siostra jej męża, jej własne siostry - wszyscy popierają wyprowadzkę, odcinanie pępowiny, robienie po swojemu i to, żeby TŻ wreszcie wyszedł spod spódnicy. Nie wiem dlaczego ona jedna tego nie rozumie ![]() Zawsze myślałam, że jest fajna, lekko wyluzowana, do pogadania. Bardzo lubiłam spędzać czas u nich w domu, dużo bardziej niż w swoim nawet. Ale od momentu, w którym zrobiłam sobie drugi tatuaż, co chwile wynajdywała powody, żeby się czepiać. A teraz to już totalnie źle się zachowałam, skoro wyciągam synka z domu i jeszcze mam ochotę wybrać sobie tort, jakim zamierzam częstować gości na przyjęciu... A najgorsze jest w tym wszystkim to, że TŻ jest całkowicie załamany, w którymś momencie totalnie mi się rozsypał ![]() Że nie wspomnę o obgadywaniu mnie po rodzinie. Przy rozwożeniu zaproszeń tyle się na swój temat dowiedziałam, że szok ![]() PS. Po tym tekście przy USG chyba faktycznie bym wyszła z siebie i zrobiła komuś krzywdę...
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
U mnie z weselem było podobnie grosikiem sie nie dołożyła, nawet nie dostaliśmy prezentu od niej.Ale drygowac to chciała, ale się nie dała.
Obraziła się juz na amen gdy, nie dałam sobą rządzić jej drugiej ukochanej synowej(tzn. takiej nie do końca bo jej młodszy syn nie miał ślubu, żyli sobie tak o) No i przy zapraszaniu brata mojego TŻ byłasytuacje że dostali zaproszenie po trzech dniach ta moja "szwagierka" zadzwoniła że Ona nie przyjdzie no ok, nie przyjdzie to nie przyjdzie, więc nie bralismy Jej pod uwagę co nie było bez znaczenia bo po co mam w lokalu płacic za kogoś kto nie ma zamiaru przyjść. Ale na dwa dni przed ślubem szwagierka dzwoni i mówi: ze Ona jednak przyjdzie ale muszę jej skombinować jakąś sukienkę ![]() ![]() W ogóle co do tego usg. to normalnie myslałam że krew mnie zaleje, ale przeszło mi choć bolało na początku trochę ale już przywykłam....bo Jej wnuczka ma 5,5 roku a nawet babci nie zna mija na ulicy i nie wie że to babcia, bo Ta stwierdziła ze z diabelskim dzieckiem nie chce mieć nic wspólnego!
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Serio, po naszej stronie jest jej teściowa, jest siostra jej męża, jej własne siostry - wszyscy popierają wyprowadzkę, odcinanie pępowiny, robienie po swojemu i to, żeby TŻ wreszcie wyszedł spod spódnicy. Nie wiem dlaczego ona jedna tego nie rozumie
Wiesz, może spróbujcie ją CAŁKOWICIE ignorować. Nie reagować na jej debilne odzywki i zachowania, bo wygląda na to, że ona to robi wszystko z premedytacją. Najlepiej by było urwać kontakt, przynajmniej na jakiś czas. A jeśli się odgraża, że nie przyjdzie na wesele, to powiedzieć, że proszę bardzo, wolna wola. Bo jak widać, na takiego człowieka nie ma sposobu skoro nie pomaga ani spokojna rozmowa ani awantury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe tylko, że te piekielne teściowe wychowały wspaniałych - w domyśle -synów
![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie niedoszła teściowa rozwaliła jednym tekstem. Przy pożegnaniu dzień przed weselem brata, jak odwiozła synusia do mnie i przekonała się, że nie będzie spał na gliniance ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No moja akurat wychowała równie diabelnego synusia tylko szkoda że zorientowałam się o tym tak późno ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mieszkam z moim chłopakiem siedem miesięcy, jesteśmy razem jakiś rok i 3 miesiące. Mamy po 20 lat. Wczoraj podczytuje sobie ten oto wątek, czytam o piekielnych teściowych a tutaj do mieszkania wchodzi chłopak z naszym psem i swoją mamą. ![]() Nie wiedziałam, że ma przyjść. Umówił się z nią tylko do sklepu. A u nas w mieszkaniu, jak zwykle, totalny armagedon. Nie będę może szczegółowo opisywać, ale totalny bałagan. O dziwo mama chłopaka ''nie sprzataj, absolutnie'', stawia na stole ciasto i kawę. Naprawdę sie boję, że sobie uświadomi, że tu nikt o jej synusia nie dba i będę miała przypał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
1. Ciekawe czy jest wizazanka ktora sama nienawidzi swojej synowej?
![]() 2. Czy istnieje zaleznosc, ktora oddzialowuje na nas dotyczaca tesciowej. Czy to ze np. mamy teraz diabla sprawi ze wyciagniemy wnioski i bedziemy aniolami dla przyszlych synowych, czy wrecz odwrotnie - tez bedziemy staraly sie uprzykrzyc im zycie w imie rewanzu?
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja dzis sie dowiedzialam od tesciowej, ze jestem tylko inkubatorem, ze mala jest jej, od razu powiedzialam, ze jak sie mala urodzi, nie zycze sobie, aby przyjechala na tydzien ( mieszkamy za granica) do momentu, az nie zmieni zdania. Zrobila wojne, ze wybralam za droga wanienke, choc nie pomysli, ze Tz ciagle pracuje a mi bedzie w zwyklej po prostu ciezko umyc mala jesli nie mam doswiadczenia, a po cos chyba robia rozne gadzety, aby pomoc ludziom, kupilam przewijak na lozeczko, to tez nagadala, ze za drogi, ze ona to na lozku przewijala i nic jej sie nie stalo to mi tez korona z glowy nie spadnie. Tz szybko ucial rozmowe i stwierdzil, ze musimy isc na zakupy ;d. Ostatnio jak tak narzekala ciagle, to nie wytrzymalam i wyszlam z pokoju w ktorym z nia rozmawialismy, Tz za mna, zeby mnie uspokoic, jak wrocil to oczywiscie mamuska tarka oczka, bo ona taka biedna i chce dobrze, ze jej synek idzie za mna a nie zostaje przy niej, wtedy on jej powiedzial, ze zalozyl rodzine i bedzie stal za mna i dzieckiem zawsze i niech w koncu to zauwazy. Nawet to nie pomogla, aby ten babsztyl sie zmienil.
Tworazka moja ciocia miala straszna tesciowa, teraz dogaduje sie swietnie ze swoja synowa, nawet lepiej niz z wlasnym synem i przy kazdej okazji mowi, ze zawsze marzyla o corce i w koncu ja ma ;d. Co do mnie to ja bede miala corcie, wiec nie bede miala synowej, choc nigdy nic nie wiadomo. Nie mam tez zamiaru w przyszlosci uprzykrzac zycia facetowi mojej corki, jak bedzie ja szanowa, bo to bedzie ich zwiazek nie moj, wiec nie mam prawa wchodzic z buciorami w ich zycie, moi rodzice tego nie robia i ja mam zamiar podejsc tak samo, bo choc z Tz czujemy, ze zawsze mozemy do nich zadzwonic z prosba czy z jakims problemem, nie slyszac wyrzutow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nigdy nie spodziewałam się, że tutaj wynikną takie problemy. Jesteśmy razem już siedem lat, teściowa zawsze była zaborcza i zawsze traktowała tego mojego jak służącego-dzidziusia, ale zawsze była wobec nas w porządku. Może popełniłam błąd z tym, że nigdy nie wdawałam się z nią w żadne kłótnie i niepotrzebne dyskusje, bo wiedziałam, że jest typem człowieka, któremu lepiej dla spokoju przytaknąć i zamknąć temat. Pewnie sobie przez te lata uroiła, że zmienię zdanie odnośnie do wspólnego mieszkania [od początku mówiłam, że "nigdy z rodzicami"], ale się pomyliła i teraz wojuje. Choćby nie wiem, co się działo - milion razy bardziej wolałabym zamieszkać z moimi rodzicami niż z nią, więc nawet jeśli nam nie wyjdzie życie na własny rachunek [czego nam "szczerze życzy"], mam pewność, że mamy z TŻtem solidną alternatywę. A na koniec przytoczę Wam "najlepszy" tekst, jaki całkiem niedawno od niej usłyszałam: "Marcinowi cnota na dekiel bije, powinnaś go wreszcie dopuścić" ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Wnikanie w zycie seksualne syna to chyba bardzo niezdrowe
![]() Po 7 latach powinnas ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzuciłam jej w odpowiedzi, że ma nieaktualne wieści, aż się rosołem zadławiła.
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci to przecież nie są miniaturki rodziców. Mnie wychowywała drama queen, konsekwentnie zatruwająca ludziom życie. Smutne, ale prawdziwe. Ja taka nie jestem. Wspaniała też nie jestem, kto jest... ![]() Wyrasta się z lat dziecięcych, widzi się rodziców w innym świetle niż wcześniej i wyciąga się z tego wnioski. Rozmawiamy o dorosłych chłopach, nie dzieciach.
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Futbolowa utwierdzasz mnie w przekonaniu że mamy wspólną piekielną teściową ....mojej synek też Marcinek hahha
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Odp: Piekielne teściowe
Ja swojej przyszłej teściowej raczej nie trawię. Głównie przez to, że przechlewa wszystkie pieniądze i wydzwania po pijaku po rodzinie i pieprzy głupoty. Raz już dostałam szału jak zadzwoniła do mojej mamy i zaczęła pieprzyć, że ja utrzymuję TŻ i moja matka powinna się tym w końcu zainteresować - zastrzegłam numer telefonu, zadzwoniłam do nachlanej baby i ją zrypałam, że zamiast chlać i pieprzyć bzdury, to powinna się zabrać za sprzątnięcie burdelu w domu. Syf ma niesamowity, brzydzę się dotykać czegokolwiek w domu TŻ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
jak tak wszystko czytam, to moja matka jest chyba toksyczną teściową...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję Ci dziewczyno, masakra a nie teściowa. A Twojemu narzeczonemu współczuję matki, bo teściowa to teściowa, ale żeby matka tak do syna mówiła:/
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ech, dzięki
![]() Cóż mogę powiedzieć po czasie? Mieszkamy ze sobą od trzech tygodni i jego rodzice nie chcą w ogóle do nas zajrzeć, bo 'u obcych mieszkamy' [wynajmujemy]. Za plecami wciąż opowiadają o mnie i o nas straszne bzdury, a jak TŻ do nich przychodzi, słyszy, że jest obcy, ma się wynosić, a oni znajdą sobie innego dziedzica ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Nie teściowa ale teść.
Przez 8 lat nie zapamiętał jak mam na imię ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa, Twoja przyszła teściowa ma jakieś problemy z psychiką
![]() Współczuję strasznie, że musisz to wszystko przeżywać. Wiadomo, że to co ona gada to stek bzdur, ale jednak domyślam się, że nawet jej chore żarty mogą zaboleć. Moja przyszła teściowa w sumie jest spoko. Niestety widzę jak się zachowuje po wydaniu w ubiegłym roku córki za mąż. Zauważyłam, że ma tendencję do przeżywania wszystkiego i biadolenia dookoła o wszelkich ich problemach. Znacie zachowanie typu : ,, Nie chcę się wtrącać, to nie moja sprawa, przecież oni sami o sobie decydują, ALE bla bla bla bla bla bla bla (i tu 30-minutowa litania)'' ? No to właśnie ona tak ma. Niby nieszkodliwe, ale nie chciałabym, żeby moje problemy też tak przeżywała.
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2013-07-24 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- A skąd ona wie? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że z cztery lata temu, jak przytyłam trzy kilo, sugerowała mi ciążę i TŻ jej powiedział, że nie jesteśmy aktywni w tych sferach
![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ja jak przytyłam tez sugerowano mi ciąże. Jak schudłam też sugerowano mi ciążę. Jak okazało się, że brzuch nie rośnie to ludzie plotkowali,że poroniłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.