|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41548673]
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- szczerze? mcdonald. merc to nie praca dla panny. wiem, bo moj maz tak za czynal sciezke kariery.[/QUOTE] To może dopiszę dokładniej o tym dekoratorze.. U nas w Częstochowie jest galeria i tam zaopatrywałabym kilka sklepów (około 4) w biżuterię.. Biżuteria, która jest dostępna np. w Orsayu, czy Rosmannie.. Czyli to nie wyglądałoby tak, że dźwigam jakieś ciężary itd.
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
a nie da się pogodzić jednego z drugim?
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się w kolejne części
Dziewczyny, zaliczyłam dzisiaj swoją największą porażkę w dziedzinie szukania pracy Teraz będę to przeżywać przez tydzień...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie na tą chwilę nie wiem
dowiem się pewnie we wtorek na spotkaniu regionalną (mowa o dekoratorze).. Zaś w środę mam szkolenie w McDonalds.. Kurde, nie lubię nie wiedzieć eh.. Chyba najlepiej byłoby zrezygnować z kina i wziąć Maca i dekoratora.. Tylko czy tak się da
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Kozkowa-ja bym chyba brała Maca
![]() Zastanawiam się jak dyplomatycznie rozwiązać sprawę tych rozmów rekrutacyjnych, jedną mam w poniedziałek, a drugą we wtorek. Nie ukrywam, że nawet gdyby na tej poniedziałkowej było super i chcieliby proponować pracę to chciałabym uslyszeć co mają do powiedzenia na wtorkowej i nie wiem jak to rozwiązać
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracowałam tam na początku studiów, żeby sobie dorobić. Praca jest ciężka fizycznie, po 12 godzinach stania nogi naprawdę wchodzą w tyłek, ale to jeszcze nic. Mnie najbardziej denerwowali tam menedżerowie - w większości gówniarze w moim wieku, którzy popracowali kilka lat, dorwali się do jakiejś tam władzy, nie mając do niej żadnego przygotowania. Poganianie, pokrzykiwanie, patrzenie na ręce było w mojej restauracji na porządku dziennym. Do tego panuje tam taka polityka, że tym lepszym jesteś pracownikiem, im głośniej zwrócisz koledze/koleżance uwagę przy kierowniku, że coś źle robi. Problemem jest również to, że po całodziennej pracy na kuchni smród tego jedzenia jest nie do zmycia z rąk i włosów. Przez kolejne dwa dni będziesz pachnieć piklami i maczaną cebulką Nie chcę Cię zniechęcać, ale widząc, że zastanawiasz się nad tą firmą, musiałam podzielić się swoimi doświadczeniami
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
daje do myślenia - dużo się naczytałam na temat tamtejszej pracy.. Ale kurde sama nie wiem heh. A słuchaj, możesz mi powiedzieć jak to wyglądało ze szkoleniem? zaraz po BHP? w następne dni kazali Ci przyjść w wyznaczonych godz, czy mogłaś je jakoś trochę dopasować?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zrobiłaś już badania? Jeśli nie, to dobrze się zastanów, bo jak je zrobisz i nie podpiszesz umowy, to nie zwrócą Ci kosztów. A jednak 80 zł na ulicy nie leży
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę właśnie przeczytałam bardzo niepochlebne opinie na temat tej firmy do której miałam iść w poniedziałek i nie wiem co robić
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tego co zrozumiałam, Twój pierwszy dzień w McD potrwa około 8 godzin. To dość długo... Może będziesz miała już szkolenie na pierwsze stanowisko, ale w mojej restauracji nigdy się z czymś takim nie spotkałam |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Plan jest taki, by spróbować połączyć te dwie prace (McDonalds i dekorator).. Zobaczymy czy się uda, bo boję się, że w środę też dadzą mi szkolenie z tego dekorowania a wtedy będzie zonk i będę myśleć od nowa Zastanawiam się dlaczego często jest tak, że jak nie ma ofert, to nie ma, a jak są to kilka naraz.. Dziwna zależność
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Call center, rozmowa w poniedziałek, ale chyba zadzwonię i zrezygnuję. Jakoś nie trudno mi uwierzyć w te opinie
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- idz. w necie czesto opinie sa przesadzone. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w 6. części!
Co do studentów i sieciówek, bywa naprawdę różnie. Do tej pory mnie przyjmowano , bo byłam studentką. W obecnej sieciówce, raczej nerwowo patrzyli (ew. problemy z dyspozycyjnością ), ale od razu na rozmowie powiedziałam jak sprawa wygląda, że od lipca nie mam zobowiązań. ![]() Cytat:
To może zadzwoń jutro, wytłumacz?
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41551496]hmmm.... to nie wiem :/
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [/QUOTE] Praca nie wydaje się zła.. Tak sądzę.. Zresztą firma wydaje się profesjonalna (podkreślam "wydaje się", ponieważ nigdy nie wiadomo na co się trafi).. 2 etapy rekrutacji, wszystko jasno przedstawione.. A facet do dekoracji stoisk z biżuterią raczej się nie nadaje, szukali kobiety ![]() Pożyjemy zobaczymy.. Co do telemarketingu - według mnie jest to bardzo nie wdzięczna praca i rzeczywiście trzeba mieć stalowe nerwy, nie przejmować się tym co klienci nam odpowiadają ![]() Ja osobiście nie chciałabym tam pracować - miałam przygodę 3 miesięczną z CCIG i dziękuję aczkolwiek miałam kilku znajomych, co dość długo tam pracowali i dawali radę
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41551571]problem w tym, ze do takiej pracy to trzeba sie urodzic. infolinia czy ankiety to ok ale sprzedaz :/ NIE.[/QUOTE]
Chodziło mi o szefostwo, coś co podchodzi pod mobbing. Nie mam sumienia wciskać ludziom kitu Dostałam propozycje ankiet, niedługo rozmowa. Z tego się ucieszyłam.
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja.
Jestem po kilkudziesięciu godzinach szkolenia w pracy nr 2. Mamy 4 pracowników - kierownik i 3 sprzedawców, pozostali dwaj sprzedawcy są ode mnie kilkanaście lat starsi i mają kilkunastoletnie doświadczenie w sprzedaży. Szczerze mówiąc miłam nadzieję na rozwój w tej firmie, stnowisko zastępcy po okresie próbnym, a teraz szanse równe zeru. Straciłam jakąkolwiek motywację. |
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Ja kiedyś miałam rozmowę w poniedziałek i drugą w środę. Babka zaproponowała na tej poniedziałkowej pracę, a ja powiedziałam, że nie ukrywam, że mam jeszcze jedno spotkanie w sprawie pracy i w związku z tym czy mogę oddzwonić i poinformować o swojej decyzji za dwa dni. Nie było problemu, aczkolwiek po wyjściu stwierdziłam, że to nie dla mnie i tak zrezygnowałam.
Tak samo we wtorek: rano rozmowa jedna, po południu druga. Analogiczna sytuacja jak wyżej, z tym że zrezygnowałam z pierwszej na rzecz drugiej. Nie wiem, czy taka szczerość popłaca, ale z drugiej strony nikt mi nie robił problemu. Jak kochają to poczekają ![]() Poza tym, nie ma co gdybać, może się okazać, że dadzą Ci odpowiedź po paru dniach, a Ty w tym czasie zdążysz zaliczyć drugą rozmowę. Niech mnie ktoś dobije! Do zapalenia gardła doszło zapalenie spojówek
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41551496]hmmm.... to nie wiem :/
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- idz. w necie czesto opinie sa przesadzone.[/QUOTE] Aż z ciekawości sprawdziłam opinie na temat innej firmy telemarketingowej w której pracę wspominam jako koszmar i ludzie wypowiadają się raczej dobrze. To jeśli o tej co dostałam propozycję rozmowy wypowiadają się bardzo źle to już nie wiem co o tym myśleć...
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie masz te rozmowy? i jakie stanowiska? |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaj, no to zdrówka
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i usłyszenia jak bardzo durne pytania można zadać na rozmowie . jak kiedyś pójdziesz na rozmowę, na której będzie Ci bardzo zależało, to zawsze będziesz miała mniejszy stres i większe doświadczenie. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się witam w kolejnej części i przy okazji napiszę coś więcej o sobie.
W tym roku kończę Informację Naukową i Bibliotekoznawstwo (we wrześniu obrona magisterki). Byłam na specjalizacji z edytorstwa i z tym chciałabym związać swoją przyszłość. Marzy mi się praca w wydawnictwie przy korekcie, redakcji etc. Niestety w tej branży bardzo trudno znaleźć jakąkolwiek prace, szczególnie we Wrocławiu, gdzie mieszkam. Jest stosunkowo niewiele wydawnictw, większość to małe firmy niepotrzebujące dodatkowych pracowników. Wszędzie nam powtarzają, że z zewnątrz do tej pracy raczej nie da rady się dostać, że to zamknięte towarzystwo. Odbyłam praktykę studencką w wydawnictwie prawniczym, a od stycznia byłam na praktykach w firmie pracującej dla wydawnictw, zajmującej się wdrażaniem nowych technologii w obszar edukacji i oświaty. Po miesiącu zaczęłam pracować na zlecenia, nawet mi narobili nadziei na dostanie etatu, ale niestety nic z tego nie wyszło i raczej na pewno nie wyjdzie, bo zleceń zamiast więcej, mają co raz mniej i ja nie mam nic do roboty. W przypadku jakiegoś dużego projektu może mogłabym liczyć na możliwość dorobienia paru groszy, ale nie mogę liczyć na nic stałego. Jeśli znalazłabym coś z mojej branży mogłabym robić nawet za darmo, ale wiadomo kasa też potrzebna, więc właściwie wysyłam się, gdzie się da. Przeraża mnie konkurencja w moim mieście. W zeszłym tygodniu byłam na rozmowie w księgarni. Bardzo mi zależało na tej pracy, ale niestety nie oddzwonili. Na pewno było sporo osób, bo sam rekrutujący powiedział, że rozmowy przeprowadza cały tydzień i zadzwoni tylko do wybranej osoby, bo musiał by wykonać za dużo odmownych telefonów. ;/ Niestety nie mam żadnego konkretnego doświadczenia, bo zawsze pracowałam tylko dorywczo. Prace typu ulotki, statystowanie, tajemniczy klient, plombowanie rachunków, w tamtym roku praca wakacyjna w Holandii na magazynie. W CV to niestety nie wygląda zbyt dobrze. ;/ Jak komuś chciało się to czytać i dotarł tak daleko to przepraszam za długość i mam jeszcze pytanie. Właściwie zawsze pracowałam tylko na zlecenia i w umowie miałam tylko wypisany zakres obowiązków, bez nazwy stanowiska. Jak to najlepiej wpisywać w cv? Wystarczy sama nazwa firmy i adres, a pod spodem obowiązki? |
|
|
|
|
#59 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Teraz będę to przeżywać przez tydzień...
dowiem się pewnie we wtorek na spotkaniu regionalną (mowa o dekoratorze).. Zaś w środę mam szkolenie w McDonalds.. Kurde, nie lubię nie wiedzieć eh..

i będę myśleć od nowa