Wyjazd - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 13:46   #31
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd 1-dniowy, gdzie?

Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość
Bilet PKP to Wiednia to jakies 800 pln
No właśnie nie
niedawno się tym interesowałam i można było pojechać juz za ok 250zł w dwie strony IC z Warszawy
Tak było rok temu ale raczej nic się nie zmieniło w tej kwestii

Ceny do Wiednia mi nie wyskakują niestety ale znalazłam taką promocję IC:
http://www.intercity.pl/index.php?pa...ow&cmn_id=1027
Wychodzi ok. 270zł (przy wcześniejszej rezerwacji a jak bilety się wyczerpią to 350zł) w obie strony Wwa-Berlin. Uważam że to dobra cena. Plus ustawowe zniżki dla uczniów/studentów i wychodzi fajna cena

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2009-07-22 o 13:52
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 09:12   #32
mmk
Raczkowanie

Właśnie pytałam w kasie - są promocje (tylko trzeba zdązyć) - bilet tam i powrót do wiednia to ok. 330 zł, a z noclegiem we Wiedniu jest promocja za 39 euro (chyba coś takiego jak do Berlina)
mmk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 17:49   #33
My life be like
BAN stały

Ja jutro jadę na cały dzień do Gdańska. Miałobyć Władysławowo na weekend, ale brak kwater .
My life be like jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 20:21   #34
vanadis
Wtajemniczenie

do Wiednia na jeden dzień odradzam, za pięknie by być tam tylko 1 dzien :/ Wszystkiego się nie obchodzi no i przez to wrażenia mogą być kiepskie. Także Polskie miasta trzeba zwiedzać, bo też są super ! Z mojej strony polecam jeszcze Toruńska starówke ! Bardzo ładnie, pyszne pierniczki a i do planetarium można iść Ja w poniedziałek ruszam na 2 dniowy wypad do Krk
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:34   #35
niuja
Rozeznanie

Wyjazd w skały.

WitamRzuciłam się na głęboką wodę i mimo krótkiego stażu wspinaczkowego zamierzam wyjechać do Siurany(w kwietniu) na obóz wspinaczkowy.
Jednak jak już podkreśliłam swój brak większej znajomości dziedziny jestem spragniona wszelkich porad- co ze sobą wziąć,co pozornie przydatne totalnie się nie przyda.
Ah i jak z ubezpieczeniem?Wiem,że jest potrzebne ubezp. o 3 stopniu ryzyka,a ja się zastanawiam czy karta Euro 24 obejmuje takie?
WSZYYYYYYYYSTKIE relacje,porady mile widziane
Stary 2010-04-26, 10:00   #36
kaainis
Rozeznanie

Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie

Mamy z koleżankami zorganizować wyjazd wakacyjny dla 30 dzieci + opiekunowie, najlepiej na Mazury. Zależy nam na niskiej cenie (ok. 40zł za dobę), wyjazd na około 10 dni, może być mniej. Może macie jakieś ośrodki do polecenia, bo ciągle szukam Zależy też nam na miejscu, gdzie będzie można coś porobić z dzieciakami, a nie tylko siedzieć nad jeziorem i pluskać się w wodzie.
Pomóżcie Wizażanki

Edytowane przez kaainis
Czas edycji: 2010-04-27 o 14:41
kaainis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 12:06   #37
drusia
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie

Jak byłam mała byłam na niedrogiej koloni w Giżycku, bardzo miło ją wspominam, więc może tam?

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 15:36   #38
kaainis
Rozeznanie

Dot.: Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie

Dzięki dziewczyny, już szukam ciekawych ośrodków w Giżycku i spojrzę na tą ofertę z szarpie
kaainis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 19:54   #39
olazieba
Przyczajenie

Wyjazd dla młodej singielki

Hej.

Szukam jakiegoś wyjazdu dla młodej osoby w wersji singiel. Mam 23 lata i chciałabym wyjechać na jakieś tanie wyjazdy gdzieś gdzie jest ciepło. Super by było aby to nie był wyjazd typowy dla rodzin z dziećmi, tylko jakaś taka oferta z której korzystają osoby w moim wieku, gdzie można kogoś poznać.

Znalazłam na uczelni plakat biura studenckiego i myślę nad tą ofertą:
http://turystykastudencka.pl/wyjazdy...udynek-pavlova

Znacie może to biuro? Byłyście może w Bułgarii? Fajnie jest?
olazieba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 15:14   #40
Magdallen
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd dla młodej singielki

Hmmm... Ja w tym roku wybieram się sama na wakacje i właśnie myślę nad rejsem żeglarskim dla singli. Są takie organizowane wzdłuż wybrzeży Chorwacji, Grecji itp. Liczę, że to będzie dobra opcja, bo na żaglówce mimo wszystko te 8-10 obcych osób musi żyć razem, na małej przestrzeni, razem przygotowywać posiłki itd., więc to na pewno integruje ludzi.
Rok temu popełniłam błąd, bo wybrałam się na zwykły rejs po Chorwacji, a tam trafiłam na same pary. W prawdzie zaprzyjaźniłam się ze wszystkimi, ale myślę, że gdyby cała ekipa była singlami, lepiej bym się z nimi czuła.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 19:49   #41
vanadis
Wtajemniczenie

Dot.: Wyjazd dla młodej singielki

a ja właśnie bym pojechała z takim wyjazdem co jest organizowany na 100 - 200osób
tanio, studencka atmosfera, można poznać naprawdę sympatycznych ludzi i oczywiście jest mały rozrzut wiekowy. tylko właśnie nie uderzać w oferty na jakies 30 osób tylko takie powyżej 100 integracje są o to się martwić nie trzeba
ja akurat korzystałam z innego studenckiego biura, więc o podanej przez Ciebie ofercie nic powiedziec nie moge. u mnie rok temu było bardzo pozytywnie
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 17:57   #42
wantet
Raczkowanie

wyjazd oczyszczający umysł i ciało

Szukam miejsca (południowa Polska) gdzie można się zrelaksować, oczyścić ciało i duszę rozmaitymi zabiegami i dietą. Czytałam kiedyś o takich wyjazdach gdzie je się tylko to co natura wytworzyła, medytuje się, ćwiczy..ale jak teraz szuakm to mam wrażenie że większość to oferty z sekty:P
wantet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 19:16   #43
amaamaama3
BAN stały

Wyjazd 17 latek

Witam !

Z przyjaciółką chciałybyśmy gdzieś pojechać w drugiej połowie sierpnia, po 1,5 miesiąca pracy.

Mamy po 17 lat.

Myślałyśmy nad np. polskibus.com itp.

Ciekawe są też wyjazdy "studenckie" tylko czy 17-nastki mogłyby się załapać ?

A wy gdzie wyjeżdżaliście w tym wieku może macie jakieś pomysły dziewczyny ?
amaamaama3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 19:31   #44
Magdallen
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd 17 latek

Obóz studencki w wieku 17 lat? Jak sama nazwa mówi, one są dla studentów, ewentualnie pełnoletnich "niestudentów".

Dla 17 latków są obozy młodzieżowe.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 16:59   #45
invisibleeee
Raczkowanie

Wyjazd do Berlina wakacje 2012

Hej wszystkim,
czy nie chciałby ktoś wyjechać do Berlina na wakacje? na miesiąc lub dwa. Głównie mi chodzi o pracę/wolontariat/ au pair. Zależy mi na nauce języka,bo znam słabo,ale oczywiście o dobrą zabawę też! ;d Berlin to cudowne,imprezowe miasto! Jeśli by ktoś chciał,to piszcieeee;d
invisibleeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 12:19   #46
delilach
Raczkowanie

wyjazd na weekend

czesc dziewczyny
Generalnie chodzi o to,ze planujemy z chlopakiem wypad na weekend w gory,ale przy tym nawale ofert ciezko znalezc jakis w miare tani nocleg w fajnym miejscu. dlatego chcialam zapytac czy ktos moglby mi polecic jakis sprawdzony pensjonat czy pokoje goscinne w zakopanem lub najblizszej okolicy
delilach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 12:32   #47
apows
Zadomowienie

Dot.: wyjazd na weekend

Cytat:
Napisane przez delilach Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Generalnie chodzi o to,ze planujemy z chlopakiem wypad na weekend w gory,ale przy tym nawale ofert ciezko znalezc jakis w miare tani nocleg w fajnym miejscu. dlatego chcialam zapytac czy ktos moglby mi polecic jakis sprawdzony pensjonat czy pokoje goscinne w zakopanem lub najblizszej okolicy
Polecam Szczawnicę pensjonat Pod Wierzbą, nocleg przyjemny, okolica doskonała a właściciel całkiem całkiem....
Co do Zakopanego to polecam Apartament Gościnny, fakt troszkę wygórowane ceny ale warto.
Stary 2013-06-30, 20:09   #48
malenka5518
Przyczajenie

Wyjazd

Juz za parę dni upragniony wyjazd lecz problem zaczyna sie juz przy samym pakowaniu . Mianowicie mam problem z walizka poniewaz loty wizzair maja ograniczone wymiary. Chciałabym się zmiescic w malym bagazu podrecznym ktory powinien miec wymiary 42 x 32 x 25 cm a moja walizka ma 49 x 32 x 17 . Myslicie ze uznadzą mi ją jako maly bagaz?
malenka5518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 13:22   #49
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Wyjazd

Cytat:
Napisane przez malenka5518 Pokaż wiadomość
Juz za parę dni upragniony wyjazd lecz problem zaczyna sie juz przy samym pakowaniu . Mianowicie mam problem z walizka poniewaz loty wizzair maja ograniczone wymiary. Chciałabym się zmiescic w malym bagazu podrecznym ktory powinien miec wymiary 42 x 32 x 25 cm a moja walizka ma 49 x 32 x 17 . Myslicie ze uznadzą mi ją jako maly bagaz?
Przecież jest napisane, że bagaż ma mieć długość 42 cm, a nie 49. Jakim cudem miałoby przejść? Na lotniskach, szczególnie w Wizzairze, jest coś takiego jak kontrola bagaży. Poza tym ten wątek był poruszany w tym roku już z 10 razy.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 11:06   #50
lib69
BAN stały

Wyjazd w ciemno

Mam pytanie. Moje koleżanki wyjechały na wakacje sprawdzając na różnych stronach jakieś kwaterunki i zwiedziły tak całą Europę. Wiedziały tylko do kogo maja zadzwonić jak będą na miejscu i adres noclegu. Czy ktoś już tak podróżował? Czy to bezpieczne?
lib69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-26, 10:38   #51
vanniaa
Zadomowienie

Dot.: Wyjazd w ciemno

Dlaczego nie zapytasz kolezanek?
vanniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 11:20   #52
WeronikaH
Przyczajenie

Istnieją specjalne portale społecznościowe do podróży tego typu z opiniami miejsc. Wg mnie bezpieczniej, jak zrobisz rozeznanie.
WeronikaH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 11:25   #53
BunnyB
Raczkowanie

To jest nic innego jak pewnie couchsurfing. Dużo osób tak podróżuje, fajna sprawa, tylko dobrze jest znać płynie angielski, wtedy można poznać wielu ciekawych ludzi.
BunnyB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 20:39   #54
wycieczkowicz
Przyczajenie

Wyjazd z dziewczyną

Zarejestrowałem się, żeby poznać waszą opinię. Chciałbym trochę zmienić coś w życiu i zobaczyć trochę świata. Na myśli mam tu raczej jakieś miasta europejskie, tanie linie lotnicze, noclegi typu hostele lub tańsze hotele no i wypady raczej krótkie. Mój wiek to 25-30 lat, brak dziewczyny, a ze znajomi totalni zamulacze, albo bez grosza. Ciężko nawet ich zabrać gdzieś za miasto.

Wpadłem na pomysł, że może poznałbym jakąś kobietę do wycieczek. Nawet nie musiałaby to być kobieta, ale jednak czułbym się bezpieczniej. Może są tego typu portale nastawione na poznawanie osób w celu podróży? Słyszałem coś o portalach dla autostopowiczów, ale to raczej nie dla mnie. Chciałbym, żeby ta znajomość była nastawiona na podróżowanie i żebym nie był oceniany przez pryzmat potencjalnego kandydata na chłopaka. Dlatego portale typu badoo odpadają, bo tam raczej każdy na to się nastawia. Może są jakieś portale tego typu albo któraś z was ma jakieś doświadczenie w tym temacie i mogłaby się tym podzielić? Oczywiście wyobrażam sobie to tak, że pierw byśmy się spotkali na normalnym gruncie, żeby się zapoznać, a dopiero później gdzieś leciec, ale spotkanie na stopie koleżeńskiej.
wycieczkowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 20:47   #55
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd z dziewczyną

Cytat:
Napisane przez wycieczkowicz Pokaż wiadomość
Zarejestrowałem się, żeby poznać waszą opinię. Chciałbym trochę zmienić coś w życiu i zobaczyć trochę świata. Na myśli mam tu raczej jakieś miasta europejskie, tanie linie lotnicze, noclegi typu hostele lub tańsze hotele no i wypady raczej krótkie. Mój wiek to 25-30 lat, brak dziewczyny, a ze znajomi totalni zamulacze, albo bez grosza. Ciężko nawet ich zabrać gdzieś za miasto.

Wpadłem na pomysł, że może poznałbym jakąś kobietę do wycieczek. Nawet nie musiałaby to być kobieta, ale jednak czułbym się bezpieczniej. Może są tego typu portale nastawione na poznawanie osób w celu podróży? Słyszałem coś o portalach dla autostopowiczów, ale to raczej nie dla mnie. Chciałbym, żeby ta znajomość była nastawiona na podróżowanie i żebym nie był oceniany przez pryzmat potencjalnego kandydata na chłopaka. Dlatego portale typu badoo odpadają, bo tam raczej każdy na to się nastawia. Może są jakieś portale tego typu albo któraś z was ma jakieś doświadczenie w tym temacie i mogłaby się tym podzielić? Oczywiście wyobrażam sobie to tak, że pierw byśmy się spotkali na normalnym gruncie, żeby się zapoznać, a dopiero później gdzieś leciec, ale spotkanie na stopie koleżeńskiej.
I nie dość że założyłeś konto na złym forum (nie podróżniczym), to jeszcze w złym dziale (nie Podróże).

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 20:49   #56
201703061208
Konto usunięte

Zwykle podróżuje się ze znajomymi, bo zapoznanie i po krótkim czasie wyjazd z daną osobą do bezpiecznych zachowań raczej nie należą (kto wie czy nie jaki psychopata/patka). Ja dużo wędruję, ale zwykle z przyjaciółką (problem w tym, że teraz została jedna w moim mieście i jest zapracowana, więc już w ogóle nie ma z kim. Chciałabym zobaczyć jeszcze kilka miejsc, gdzie mam zaproszenia np. Cahors, Avignon ale sama boję się wyruszyć i też mam dylemat). O takich portalach nie słyszałam.

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-11-29 o 21:04
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 21:15   #57
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
I nie dość że założyłeś konto na złym forum (nie podróżniczym), to jeszcze w złym dziale (nie Podróże).
Plus na intymnych jest caly watek o portalach!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 21:25   #58
kosiolek
Raczkowanie

Cytat:

Zakladajac, ze umiesz porozumiec sie po angielsku, polecam travel companions na helpxie, albo lokalne groupy na couchsurfing.org. Wydaje mi sie, ze na couchsurfing tez jest grupa "travel companions", ale bedziesz musial sobie jej sam poszukac, bo nie chce mi sie sprawdzac Przez couchsurfing bedzie Ci latwiej znalezc Polakow.

Udanych podrozy!
kosiolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 08:36   #59
bernikula
mOLDerator

Cytat:

Zajrzyj na portal fly4free- tam na forum spotyka się wiele osób, których pasją są podróże, może akurat kogoś poznasz.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości