![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd 1-dniowy, gdzie?
No właśnie nie
![]() niedawno się tym interesowałam i można było pojechać juz za ok 250zł w dwie strony IC z Warszawy ![]() Tak było rok temu ale raczej nic się nie zmieniło w tej kwestii ![]() Ceny do Wiednia mi nie wyskakują niestety ale znalazłam taką promocję IC: http://www.intercity.pl/index.php?pa...ow&cmn_id=1027 Wychodzi ok. 270zł (przy wcześniejszej rezerwacji a jak bilety się wyczerpią to 350zł) w obie strony Wwa-Berlin. Uważam że to dobra cena. Plus ustawowe zniżki dla uczniów/studentów i wychodzi fajna cena ![]() Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2009-07-22 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Właśnie pytałam w kasie - są promocje (tylko trzeba zdązyć) - bilet tam i powrót do wiednia to ok. 330 zł, a z noclegiem we Wiedniu jest promocja za 39 euro (chyba coś takiego jak do Berlina)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Ja jutro jadę na cały dzień do Gdańska. Miałobyć Władysławowo na weekend, ale brak kwater
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
do Wiednia na jeden dzień odradzam, za pięknie by być tam tylko 1 dzien :/ Wszystkiego się nie obchodzi no i przez to wrażenia mogą być kiepskie. Także Polskie miasta trzeba zwiedzać, bo też są super ! Z mojej strony polecam jeszcze Toruńska starówke !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Wyjazd w skały.
Witam
![]() Jednak jak już podkreśliłam swój brak większej znajomości dziedziny jestem spragniona wszelkich porad- co ze sobą wziąć,co pozornie przydatne totalnie się nie przyda. Ah i jak z ubezpieczeniem?Wiem,że jest potrzebne ubezp. o 3 stopniu ryzyka,a ja się zastanawiam czy karta Euro 24 obejmuje takie? WSZYYYYYYYYSTKIE relacje,porady mile widziane ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie
Mamy z koleżankami zorganizować wyjazd wakacyjny dla 30 dzieci + opiekunowie, najlepiej na Mazury. Zależy nam na niskiej cenie (ok. 40zł za dobę), wyjazd na około 10 dni, może być mniej. Może macie jakieś ośrodki do polecenia, bo ciągle szukam
![]() Pomóżcie Wizażanki ![]() Edytowane przez kaainis Czas edycji: 2010-04-27 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie
Jak byłam mała byłam na niedrogiej koloni w Giżycku, bardzo miło ją wspominam, więc może tam?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyjazd dla 30 dzieci - pomóżcie, polećcie
Dzięki dziewczyny, już szukam ciekawych ośrodków w Giżycku i spojrzę na tą ofertę z szarpie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Wyjazd dla młodej singielki
Hej.
Szukam jakiegoś wyjazdu dla młodej osoby w wersji singiel. Mam 23 lata i chciałabym wyjechać na jakieś tanie wyjazdy gdzieś gdzie jest ciepło. Super by było aby to nie był wyjazd typowy dla rodzin z dziećmi, tylko jakaś taka oferta z której korzystają osoby w moim wieku, gdzie można kogoś poznać. Znalazłam na uczelni plakat biura studenckiego i myślę nad tą ofertą: http://turystykastudencka.pl/wyjazdy...udynek-pavlova Znacie może to biuro? Byłyście może w Bułgarii? Fajnie jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd dla młodej singielki
Hmmm... Ja w tym roku wybieram się sama na wakacje i właśnie myślę nad rejsem żeglarskim dla singli. Są takie organizowane wzdłuż wybrzeży Chorwacji, Grecji itp. Liczę, że to będzie dobra opcja, bo na żaglówce mimo wszystko te 8-10 obcych osób musi żyć razem, na małej przestrzeni, razem przygotowywać posiłki itd., więc to na pewno integruje ludzi.
Rok temu popełniłam błąd, bo wybrałam się na zwykły rejs po Chorwacji, a tam trafiłam na same pary. W prawdzie zaprzyjaźniłam się ze wszystkimi, ale myślę, że gdyby cała ekipa była singlami, lepiej bym się z nimi czuła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wyjazd dla młodej singielki
a ja właśnie bym pojechała z takim wyjazdem co jest organizowany na 100 - 200osób
![]() tanio, studencka atmosfera, można poznać naprawdę sympatycznych ludzi i oczywiście jest mały rozrzut wiekowy. tylko właśnie nie uderzać w oferty na jakies 30 osób tylko takie powyżej 100 ![]() ![]() ja akurat korzystałam z innego studenckiego biura, więc o podanej przez Ciebie ofercie nic powiedziec nie moge. u mnie rok temu było bardzo pozytywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
wyjazd oczyszczający umysł i ciało
Szukam miejsca (południowa Polska) gdzie można się zrelaksować, oczyścić ciało i duszę rozmaitymi zabiegami i dietą. Czytałam kiedyś o takich wyjazdach gdzie je się tylko to co natura wytworzyła, medytuje się, ćwiczy..ale jak teraz szuakm to mam wrażenie że większość to oferty z sekty:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Wyjazd 17 latek
Witam !
Z przyjaciółką chciałybyśmy gdzieś pojechać w drugiej połowie sierpnia, po 1,5 miesiąca pracy. Mamy po 17 lat. Myślałyśmy nad np. polskibus.com itp. Ciekawe są też wyjazdy "studenckie" tylko czy 17-nastki mogłyby się załapać ? A wy gdzie wyjeżdżaliście w tym wieku może macie jakieś pomysły dziewczyny ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd 17 latek
Obóz studencki w wieku 17 lat? Jak sama nazwa mówi, one są dla studentów, ewentualnie pełnoletnich "niestudentów".
Dla 17 latków są obozy młodzieżowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Wyjazd do Berlina wakacje 2012
Hej wszystkim,
czy nie chciałby ktoś wyjechać do Berlina na wakacje? na miesiąc lub dwa. Głównie mi chodzi o pracę/wolontariat/ au pair. Zależy mi na nauce języka,bo znam słabo,ale oczywiście o dobrą zabawę też! ;d Berlin to cudowne,imprezowe miasto! Jeśli by ktoś chciał,to piszcieeee;d |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
wyjazd na weekend
czesc dziewczyny
![]() Generalnie chodzi o to,ze planujemy z chlopakiem wypad na weekend w gory,ale przy tym nawale ofert ciezko znalezc jakis w miare tani nocleg w fajnym miejscu. dlatego chcialam zapytac czy ktos moglby mi polecic jakis sprawdzony pensjonat czy pokoje goscinne w zakopanem lub najblizszej okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Dot.: wyjazd na weekend
Cytat:
Co do Zakopanego to polecam Apartament Gościnny, fakt troszkę wygórowane ceny ale warto.
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Wyjazd
Juz za parę dni upragniony wyjazd lecz problem zaczyna sie juz przy samym pakowaniu . Mianowicie mam problem z walizka poniewaz loty wizzair maja ograniczone wymiary. Chciałabym się zmiescic w malym bagazu podrecznym ktory powinien miec wymiary 42 x 32 x 25 cm a moja walizka ma 49 x 32 x 17 . Myslicie ze uznadzą mi ją jako maly bagaz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyjazd
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Wyjazd w ciemno
Mam pytanie. Moje koleżanki wyjechały na wakacje sprawdzając na różnych stronach jakieś kwaterunki i zwiedziły tak całą Europę. Wiedziały tylko do kogo maja zadzwonić jak będą na miejscu i adres noclegu. Czy ktoś już tak podróżował? Czy to bezpieczne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wyjazd w ciemno
Dlaczego nie zapytasz kolezanek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Istnieją specjalne portale społecznościowe do podróży tego typu z opiniami miejsc. Wg mnie bezpieczniej, jak zrobisz rozeznanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
To jest nic innego jak pewnie couchsurfing. Dużo osób tak podróżuje, fajna sprawa, tylko dobrze jest znać płynie angielski, wtedy można poznać wielu ciekawych ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Wyjazd z dziewczyną
Zarejestrowałem się, żeby poznać waszą opinię. Chciałbym trochę zmienić coś w życiu i zobaczyć trochę świata. Na myśli mam tu raczej jakieś miasta europejskie, tanie linie lotnicze, noclegi typu hostele lub tańsze hotele no i wypady raczej krótkie. Mój wiek to 25-30 lat, brak dziewczyny, a ze znajomi totalni zamulacze, albo bez grosza. Ciężko nawet ich zabrać gdzieś za miasto.
Wpadłem na pomysł, że może poznałbym jakąś kobietę do wycieczek. Nawet nie musiałaby to być kobieta, ale jednak czułbym się bezpieczniej. Może są tego typu portale nastawione na poznawanie osób w celu podróży? Słyszałem coś o portalach dla autostopowiczów, ale to raczej nie dla mnie. Chciałbym, żeby ta znajomość była nastawiona na podróżowanie i żebym nie był oceniany przez pryzmat potencjalnego kandydata na chłopaka. Dlatego portale typu badoo odpadają, bo tam raczej każdy na to się nastawia. Może są jakieś portale tego typu albo któraś z was ma jakieś doświadczenie w tym temacie i mogłaby się tym podzielić? Oczywiście wyobrażam sobie to tak, że pierw byśmy się spotkali na normalnym gruncie, żeby się zapoznać, a dopiero później gdzieś leciec, ale spotkanie na stopie koleżeńskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd z dziewczyną
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Zwykle podróżuje się ze znajomymi, bo zapoznanie i po krótkim czasie wyjazd z daną osobą do bezpiecznych zachowań raczej nie należą (kto wie czy nie jaki psychopata/patka). Ja dużo wędruję, ale zwykle z przyjaciółką (problem w tym, że teraz została jedna w moim mieście i jest zapracowana, więc już w ogóle nie ma z kim. Chciałabym zobaczyć jeszcze kilka miejsc, gdzie mam zaproszenia np. Cahors, Avignon ale sama boję się wyruszyć i też mam dylemat). O takich portalach nie słyszałam.
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-11-29 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Udanych podrozy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.