![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Poszukiwani współlokatorzy - Łódź.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym chciała zaklepać mieszkanie i mieć wreszcie wakacje haha ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Mamy czas do 22 sierpnia, a ja i tak muszę odwiedzić skarbówkę jutro, swoje oświadczenie wyciągnąć, co z tego, że nie mam żadnych dochodów. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
http://www.gumtree.pl/cp-domy-i-mies...laty-497470763
przy 5 osobach 340 czynsz plus groszowe kwoty na opłaty - trza będzie oszczędnie funkcjonować ![]() to w śródmieściu jest po 400zł http://www.gumtree.pl/cp-domy-i-mies...araz-502576540 275 zł na cztery osoby.
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To po 275 zł. zastanawia mnie, gdzie jest ten trzeci pokój. Edytowane przez Adrastea93 Czas edycji: 2013-07-15 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak to dofinansowanie wygląda? Znaczy..określona kwota, czy kwota uzależniona od dochodu? Przepraszam, że tak pytam z ciekawości, ale w ogóle się nie orientuję, a czasem wartałoby wiedzieć. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
urząd skarbowy trzeba, jeśli rodzice mają gospodarstwo (w moim przypadku mama jest dzierżawcą) to trzeba w urzędzie gminy wyciagnąć zaświadzcenie o dochodach osiąganych z gospodarstwa rolnego (tam będą dane o powierzchni i oczywiście kwota). Ja niby mam właśnie US i UG załatwić, wydrukować podania i z tym załatwiać ewentualny akademik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Zresztą..miałabym pomysł na pomniejszenie kosztów ( w niektórych z mieszkań ), ale o tym później, jak będziecie w miarę pewne decyzji
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
No nawet tak nie myśl. Właśnie przydałoby się do niego zadzwonić, jak będziemy mieć już wszystkie osoby, i zapytać się co wchodzi w te opłaty. Czy trzeba też płacić czynsz do spółdzielni. I ile te opłaty tak orientacyjnie wychodzą. Fajnie też by było, gdyby chociaż jedna para mieszkała, bo wtedy na luzie by weszły 4 osoby do mieszkania tego drugiego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
i oczywista oczywistość STPOKAĆ SIĘ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
wysłałam ten wątek do jednej wizażanki poszukującej mieszkania z TŻ w Łodzi, więc może na dniach się odezwie. Zresztą jutro przypomnę o nas ludziom w wątku UŁ
![]() ![]() I wtedy będziemy dzwonić i spotkamy się na kawkę i oglądanie mieszkania / mieszkań ( jakby załatwić więcej w jeden dzień ) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Jest mi głupio tak teraz, bo nie wiem jak zareagujecie. Zawsze można się dogadać. ![]() ![]() Edit: teraz widzę jak moja odpowiedź źle brzmi haha. Nie pomyślcie o niczym głupim czy niebezpiecznym haha xPP
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po twoim editcie dopiero sobie coś pomyślałam ![]() Najlepiej byłoby w jednym dniu kilka mieszkań obskoczyć, wtedy mielibyśmy porównanie. A spotkać się wcześniej możemy, zawsze to lepiej iść już znajomą paczką oglądać mieszkania ![]() Daleko mieszkacie od Łodzi? Ja ok. 50 km. Edytowane przez Adrastea93 Czas edycji: 2013-07-15 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
myślę, że jak sie zbeirze dobra 5 to wtedy pare spotkań zapoznawczych i oglądanie mieszkania to dobry pomysł
![]() ja mam ponad stówę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ja ponad 200 km ale spokojnie, i tak zamierzałam kilka razy wpaść jeszcze do Łodzi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A z jakich miejscowości jesteście? Może te Twoje 100 km mam po drodze? ;P
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i też będę musiała odwiedzić przed październikiem Łódź i ogólnie probować chociaż nauczyć się jak trafić z dworca na wydział :P wgl to jestem Justyna i bardzo miło poznać wizażystki ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Angelika z tej strony ![]() a nie wizażanki? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam między Brzezinami, Rawą Mazowiecką, a Skierniewicami.
Gosia jestem ![]() Przeglądając ogłoszenia doszłam do wniosku, że właściciele chyba mają nie pokolei w głowie. Fotografują łazienki, meble, a żeby pokazać ile jest miejsc do spania to niełaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że nie tylko ja przeglądam dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
HAHA, MOŻE BYĆ I TAK ANGELIKA
![]() ![]() Ja już dzisiaj padam na pysk, od 5 na nogach, może jutro coś obczaję, ja głupio się wytłumaczę, ale nie jestem dobra w tym, mnie nawet oszukali na allegro, jakbyście coś jeszcze fajnego znalazły to będę śledzić wasze posty ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się za to spotkałam z fotografowaniem łazienki, wc - po kilka zdjęć w jednym ogłoszeniu. Albo drzwi, korytarza. Jakby to mi do szczęścia było potrzebne. Tak, przeglądam, ale utwierdzam się w przekonaniu, że motylowej i obornickiej nic nie przebije |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Oszukali na allegro? Będziesz o tym musiała opowiedzieć jak się spotkamy ;P
Dokładnie.. jak patrzę na niektóre mieszkania to się zastanawiam.. czy kiedykolwiek ktoś je wynajmie? ![]() ![]() ok, idę szukać dalej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Jakbyś się mogła spytać też o opłaty? Mogłybyśmy kosztorys zrobić
![]() Teraz się spotkałam z ogłoszeniem gdzie M5 za 1200 zł szło, ale meble i wygląd mieszkania, tylko usiąść i płakać. Zauważyłam teraz to ogłoszenie. Jestem tylko ciekawa ile chce za czynsz do spółdzielni i opłaty. http://tablica.pl/oferta/wynajme-4-p...tml#113767e8a1 Edytowane przez Adrastea93 Czas edycji: 2013-07-15 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Bierzcie Obornicką, będziecie niemalże moimi sąsiadami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
http://tablica.pl/oferta/klimatyczne...tml#ce439897fa przyszli mi na myśl studenci ASP...nie wiem czemu xP
hmmm http://tablica.pl/oferta/do-wynajeci...tml#ce439897fa http://tablica.pl/oferta/do-wynajeci...tml#59b1a3ebf5 tylko bez tych ich "gratów", mam na myśli te męskie xP nic nie umiem już znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() teraz to już na każdej stronie wpadam na te same oferty.. zostało szukać osób... chociaż na obornicką już więcej nie wejdzie.. tylko na tą motylową.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
widzę, że już te same ogłoszenia oglądamy. to ostatnie jest nawet fajne. jakby się uparł to by nawet 6 osób weszło, ale to 2200 +prąd i gaz mnie zabiło
![]() To drugie jest też ok, tylko 4 osoby najwięcej będą możliwe i ciekawe jakie opłaty dochodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Tak czy siak mam nadzieję, że jeszcze się ktoś tu na dniach zgłosi
![]() Jestem wykończona, idę spać. Jutro zadzwonię do faceta i się tutaj na pewno odezwę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.