![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Brak makijażu - czy to wypada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Mnie to bez różnicy,każdy robi co mu pasuje.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Brak makijażu - czy to wypada?
A ja zazdroszcze tym, ktore "nie musza" sie malowac.
Sama mimo 27lat mam cere w kiepskim stanie (zaburzenia hormonalne, w trakcie leczenia), pczy mam male, rzesy i brwi prawie niewidoczne. Bez makijazu czuje sie zle. Chociaz idac po bulki sie nie maluje ![]() Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 2
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2013-07-31 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na codzien mam na twarzy tylko krem z filtrem.Cere mam w miare ok, do tego ciemna oprawa oczu. Uwazam, ze wygladam dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Brak makijażu - czy to wypada?
mnie już bliżej do trójki z przodu i na codzień używam tylko korektora pod oczy (mam mega sińce), kremu BB i tuszu (niestet musiałam do niego wrócić bo zaczął mnie uczulać klej stosowany przy zagęszczaniu rzęs) i jakoś nie wyglądam ani się nie czuje zaniedbana
![]()
marudzę na blogu - o książkach, filmach, marketingu, Łodzi i o tym co mi do głowy przyjdzie ![]() OSTATNI WPIS: Literaci W Przedwojennej Polsce. Pasje. Nałogi. Romanse zapraszam na marudny FP Edytowane przez Marudna Krolewna Czas edycji: 2013-07-31 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no sory dla mnie to makijaż :P Autorka jasno mówi o sytuacji gdzie dziewczyna nie używa nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Nie wypada, to publicznie bez majtek chodzić.
Nie ma obowiązku malowania się. Lincz też nie grozi. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Makijaż obowiązkiem nie jest, skąd w ogóle taki pomysł, że nie wypada
![]() Mi się czasem nie chce malować i nie robię z tego problemu, a ćwierć wieku już mi stuknęło. Ale na co dzień tylko podkład mineralny na twarzy, oczy za to mocno i często kolorowo, bo lubię po prostu. Nie potrzebuję, ale lubię i mi się to podoba.
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja ogólnie jestem fanką i zwolenniczką makijażu (ale takiego delikatnego, neutralnego, żadne 10 kolorowych cieni na powiece - dla niektórych tutaj nie jest to make up, no ale ok
![]() I choć jest mi obojętne czy ktoś się maluje czy nie, to muszę przyznać, że lubię obserwować dziewczyny i często jednak sobie myślę jak niektóre ładnie by wyglądały gdyby poświęciły na makijaż te parę minut rano. Od razu zaznaczam, że to tylko takie luźne myśli, a nie lamenty w stylu "olaboga jak ona wygląda".
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Ja zazdroszczę tym co nie muszą się malować. Ja mam cerę wyniszczoną trądzikiem z bliznami i jak się nie pomaluję to nie jest ok. Ostatnio raczej się nie maluję bo są upały, ale już w ciągu 2 dni 2 osoby zwróciły mi uwagę "co mam na twarzy". Więc zacznę się znów malować. Nie robię co prawda jakieś tapety ale podkład, puder i tusz to podstawa. 10 min i od razu lepiej. Mam koleżankę która ma cerę idealną i używa tylko pudru do zmatowienia i tuszu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Jasne, że wypada.
Mój makijaż, to minimum. Niestety mam jasną oprawę oczu i muszę ją podkreślać :/ Za to nie jestem w stanie mieć na twarzy żadnego podkładu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę dziewczynom które nie muszą się malowac bo są takie ładne
![]() ja się maluję ale zauważam,że im starsza jestem tym tego mniej. kiedys full zestaw(kreski,tusze, pdkłady,pudry matujące/brązujące itp) teraz mniej=tusz,róż i trochę cienia na dolną linię rzęs-tak czuję się najlepiej.
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja się maluję codziennie, eyeliner, tusz, podkład ( kiedyś jeszcze puder ale mam skrajnie suchą cerę więc nie powinnam używać), korektor, róż - to obowiązkowo, okazjonalnie cienie. Makijaż muszę mieć perfekcyjny więc zajmuje mi to ok 30 minut.
![]() Wychodzę z założenia że każdy powinien sobie robić jak chce. Jednak jak widzę bardzo ładną dziewczynę na ulicy, to z reguły myślę że z makijażem mogłaby wyglądać jeszcze lepiej. A jak widzę niezbyt urodziwą to sobie myślę że mogłaby makijażem jakoś tą urodę poprawić.
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam ciemne, naturalnie ładne brwi (raz na ruski rok muszę wyrwać parę niepotrzebnych włosków) - przynajmniej to dostałam w ramach obdzielania urodą. Usta duże, w ładnym kolorze, więc również OK. A dzięki Izotekowi od pewnego czasu ładna cera. Szkoda tylko, że nie mam naturalnie ciemnych rzęs, ale cóż... Za to jak już pomaluję, to jest efekt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
u mnie wszystko ok poza białymi rzęsami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Oriflame Beauty Wonder coś tam Mascara - ma status Kosmetyku Wszechczasów na KWC, a mnie go poleciły dziewczyny z pracy, bo wszystkie jej używają. I rzeczywiście: tusz nawet dla takiego makijażowego debila, jak ja. W dodatku tani jak barszcz (mam na myśli promocje i Allegro).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te urodowo-higieniczne punkty wypada wypełniać. Nieobcy jest mi niestety widok starannie pomalowanej kobiety (zakładam minimum 15 minut nakładania makijażu) z jednocześnie odrapanym lakierem na paznokciach (zakładam maksimum 60 sekund na zmycie emalii). Natomiast sam tytuł wątku mnie trochę rozbawił ![]()
Edytowane przez werty Czas edycji: 2013-08-01 o 00:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubię się malować i nie wstydzę się do tego przyznać, dla mnie to relaks(gorzej ze demakijażem). Zazwyczaj to korektor pod oczy, krem BB, puder, róż, eyeliner lub kredka i tusz. czasami dorzucam jeszcze cień. Ale mogę spokojnie wyjść z domu bez makijażu, parę razy musiałam nagle wylatywać z domy już po zmyciu tapety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
ja mam 24 lata i tez nie maluje sie na codzien
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
sama do niedawna dość mocno podkreślałam oczy, teraz używam właściwie tylko tuszu do rzęs, a i bez niego zdarza mi się wychodzić. jeszcze do niedawna nie miałam nic przeciwko mocniejszemu makijażowi, a teraz mnie to obrzydza. obrzydziła mi go moja koleżanka, która ma na jego punkcie horrendalną obsesję.używa mocnego cienia, tuszu, eyelinera, korektorów wszelkiej maści, podkładu i pudru. z tą całą otoczką jest nawet ładna, ale bez tego... okropna. zupełnie inna osoba. w dodatku chodzi co przerwę do łazienki go poprawiać, zajmuje lustro, a inne dziewczyny patrzą z niedowierzaniem i komentują. kiedyś nie wpuściła mnie do domu, bo nie była umalowana, albo jak już wpuściła, to chodziła po domu w ciemnych okularach, póki się nie odpicowała. to było przerażające.
a jeszcze bardziej przeraża mnie to: http://1.bp.blogspot.com/-BaxEB0ae28...7A/s1600/1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Makijażu w zasadzie nie lubię, ciągle mam wrażenie, że mnie okleja jakiś lateks*. Tapeta tylko na specjalne okazje - ślub, większa impreza. Jestem jasną blondynką, mam bardzo jasnę oprawę oczu - chodzę na hennę (więc trochę oszukuję
![]() Zdecydowanie wolę pryszczatą buzię saute, niż ponakładaną jakąś plastelinę na te wypryski. Jeszcze gorzej to wygląda. * w liceum to było full gipsowanie, przeszło mi na studiach.
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę się malować, bo bez makijażu też wyglądam ładnie, ale lubię siebie umalowaną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o podkłady i pudry to przy ładnej zdrowej cerze o jednolitym kolorycie jak najbardziej można sobie odpuścić i będzie się wyglądać równie dobrze
![]() natomiast jeśli chodzi o makijaż oczu, ust myślę że sporo zależy w ogóle od naszego stylu, np ja ubieram się bardzo kobieco, zazwyczaj w eleganckie sukienki i brak makijażu zupełnie nie pasuje, czegoś by brakowało do dopełnienia wizerunku. Nie mam problemu z tym jak wyglądam bez makijażu, lubię siebie i podobam sie sobie, ale nie chodzę nieumalowana bo czułabym sie zaniedbana. Każdy powinien dobrze się czuć i robić ze sobą co chce, nie przeszkadza mi ani ktoś nieumalowany ani mocno umalowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja się maluję, bo lubię siebie samą w makijażu, a poza tym lubię sam proces zabawy z kosmetykami. a o ludziach, którzy się nie malują, nie myślę nic.
![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn nie krytykuję urody dziewczyny, ale... no głupio tak się malować codziennie żeby nakładać INNĄ twarz ![]() I chyba już rozumiem te wątki w stylu "będziemy spać razem, jak mam mu się pokazać rano, co robić" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam problemy z trądzikiem i moja twarz jest po prostu często zaczerwieniona, do tego mam problemy z naczynkami, co powoduje, że naturalnie mam szyję dużo jaśniejszą. Jak nakładam podkład (rzadko, ale jednak) to też jest taka różnica (jak bym zrobiła zdjęcie w sztucznym świetle). Po prostu wyrównuję koloryt twarzy z szyją. Ja codziennie podkreślam brwi i rzęsy, bo mam bialutkie, jak wychodzę z domu to zazwyczaj używam korektora i pudru. Jak mam więcej czasu to używam podkładu i różu. Z kolei zabawa z cieniami to już rzadka sprawa, ale po prostu dużo czasu mi to zajmuje, bo wszystko musi wyglądać perfekcyjnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.