|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w moim wieku już trudno o druga połówkę?
Katowice to drugi Wrocław pod względem ilości przystojniaków
![]() W Krakowie natomiast paru przystojnych by się znalazło, ale co z tego, skoro innych wymagań nie spełniają |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42207594]A, jesli z ciekawosci moge podpytac, czemu Twoi koledzy samotni? Nie chca nikogo czy nikt godny uwagi sie nie napatoczyl?[/QUOTE]
Najogólniej wydaje mi się, że nie są po prostu zainteresowani stałym związkiem - wolą pracować, robić jakieś dodatkowe kursy, chodzić do pubów czy na imprezy, zostawać po godzinach w pracy. Czasem mają jakieś luźne randki, ale nic poważnego generalnie. Jeden ma uraz z lat wczesnostudenckich (poznał dziewczynę, nieładnie go potraktowała), inny kogoś szuka i nie za bardzo mu to idzie, reszcie jest jakby wszystko jedno - uważają, że mają jeszcze mnóstwo czasu. |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Jak się mieszka na wsi czy w małym mieście to wtedy może być trudno...
Jak wychodzisz do ludzi masz jakieś hobby, rozwijasz się itp to niekoniecznie. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tylko w takim wypadku można by powiedzieć, że nie warto się porywać z motyką na słońce. Bo tak ogólnie to zgadzam się, że jak się chce mieć fajnego partnera to człowiek powinien sobą coś reprezentować wedle powiedzenia: chcesz mieć kobietę jak modelka z Victoria's Secret to sam wyglądaj jak model Calvina Kleina![]() Z drugiej strony ta zasada chyba w życiu nie działa tak często. Ile razu widzę pary, które moim zdaniem totalnie do siebie nie pasują. Inteligentny chłopak z idiotką, piękna dziewczyna z okropnie brzydkim chłopakiem, zarozumiała panna z wybujałym ego ze skromnym, mądrym facetem, czy niezaradny dzieciak z przebojową, ambitną kobietą. To nie są rzadkie widoki. |
|
|
|
|
|
#36 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.A skad swojego chlopa wzielas? Zaznacze sobie na mapce, zebym nie zapomniala gdzie szukac jak sie poczuje samotna .Cytat:
Ja juz wybralam rase wymarzonego kota. A Ty? ![]() Cytat:
.Cytat:
. Nie zapominajmy tez, ze zarabiam na zycie grabiac liscie w parku.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-08-11 o 02:57 |
||||
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieładnie tak kogoś oceniać czy sugerować mu coś w ogóle go nie znając. A co do tego miasta to jestem pewna, że było to z przymrużeniem oka.Co do mojej oceny: oczywiście pisałam tylko o osobach które dobrze znam, z którymi miałam okazję wielokrotnie rozmawiać i widzieć ich zachowanie w rożnych sytuacjach, o moich znajomych-parach, osoby z ulicy mnie nie interesują W kryteriach które wymieniłam tylko uroda jest faktycznie rzeczą subiektywną ale np. znam dziewczynę, która otwarcie przyznaje że jest z brzydkim chłopakiem bo wtedy żadna jej go nie ukradnie Więc różnie to w życiu bywa.jamestown taka mała skromna Bielsko-Biała; nawet jeśli nie po chłopa to polecam tam pojechać, bo ładne miasto i okolice też całkiem całkiem
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-08-11 o 03:05 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście są związki w których partnerzy się różnią np. pięknością albo inteligencją, ale do mnie coś takiego przemawia: chcesz szczupłą dziewczynę? Sam pozbądź się nadwagi. Chcesz mieć faceta z sześciopakiem na brzuchu chodzącego na siłownię? Super, a sama umiesz zrobić 2 pompki? Chcesz być z kimś o nieskazitelnej cerze? To zacznij walczyć z własnym trądzikiem. Zawsze trochę mniej czasu na wybrzydzanie.
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na zwykłe dziewczyny nie zwracają uwagi, albo podbijają do superzrobionych "lasek", sami niekoniecznie mając to samo do zaoferowania - i nie piszę tu jedynie o wyglądzie, ale o całokształcie.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42207180]
Nie sadze. To raczej nie "dziedzina" moich zainteresowan.[/QUOTE] Moja też nie, ale ona doszła do tego drogą dedukcji Nie mogła wpaść na to, dlaczego ja jeszcze panną jestem i wymyśliła
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi koleżanki z pracy doniosły że jeden facet próbuje się ze mną umówić a nigdy wprost tego nie zrobił i przypuszczam ze dlatego właśnie ze myśli ze nia ma szans, bo mam lepsze stanowisko i ogolnie wydaję się być pewna siebie. A jest to przystojny facet i nawet ma w glowie co nieco, może bym się z nim spotkala gdyby nie to, że raczej kręcą mnie starsi faceci. Swoją drogą zastanawiam się czy takie grubsze/brzydsze dziewczyny tak się zgadzają ochoczo z kazdym. troche w to wątpię więc taka też mogłaby nie zechcieć.
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42207594]Wroclaw niestety chyba wszyscy przystojni opuscili
.[/QUOTE] Weź przyjedź do Lublina to zobaczysz... Wiem,że nie ma co porównywać Wrocławia do Lublina,ale jednak stolica województwa. Tu dopiero są beznadziejni faceci i jeszcze z metra ścięci. Sama mam 169cm i wyższych ode mnie można na palcach jednej ręki zliczyć
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Jamestown - ja tam we Wrocławiu zawsze natrafiam na przystojnych, a zwłaszcza na WPAiE
![]() A tak serio, to 25 lat to bardzo młody wiek. Są wolni faceci i można znaleźć naprawdę fajnego. Tylko żeby jeszcze się światopoglądowo dogadać, a nie, że pasuje wszystko, a on nagle okazuje się zwolennikiem NPRu... Podam Ci, autorko, przykład z pracy. Kobieta ma dwoje dzieci, które urodziła w wieku 23-28 lat (nie wiem dokładnie, ale w tych okolicach). Mąż zostawił ją, jak miała 30 lat. I teraz, jak skończyła 55 lat wyszła za mąż za faceta, którego zna 2 lata - więc szansa na związek zawsze jest.W sumie ja psioczyłam, że jestem sama bla bla, ale zdałam sobie sprawę, że wysyłam sygnały, które świadczą o tym, że w tej samotności mi dobrze...
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Akurat ja mam TŻ, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że obecnie (a też mam 25 lat) zauważam większe (albo przynajmniej takie samo) zainteresowanie swoją osobą, jak wtedy, gdy miałam lat 19+.
Ostatnio na domówce poznałam bardzo inteligentnego i fajnego faceta (28l), który jest sam. Wykazywał ogromne zainteresowanie, ale ja jestem szczęśliwie zajęta, więc wiadomo Ale nie wiem jak sytuacja, by się potoczyła gdybym była singielką.Podsumowując uważam, że w każdym wieku, a przynajmniej do 30+ jest podobnie łatwo poznać faceta i zyskać zainteresowanie - a już szczególnie w przypadku kobiet z większych miast, obiektywnie atrakcyjnych i aktywnych towarzysko i zawodowo. Tylko jak zawsze - trzeba trafić na "właściwą osobę". Nie każdy inteligentny przystojniak z dobrą pracą będzie nam zwyczajnie pasował. Tak na 100%. A my jemu. Szczególnie na dłuższą metę - bo chyba o takich poważniejszych relacjach tutaj dyskutujemy ![]() Trochę tu potrzeba szczęścia, niestety, bycia w dobrym miejscu w dobrym czasie. I nieważne, czy ma się lat 20, 30 czy 40.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że da się wyczuć, gdy się jest tylko "w zastępstwie". A tego już nikt nie lubi, grubsze czy mniej urodziwe panny też.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
w twoim wieku nie, ale juz 30+ tak. nie oszukujmy sie, ale wiekszosc osob jest juz zajeta wiec i wybor mniejszy, co nie zmienia faktu, ze mozna (ale nie trzeba!) znalezc 2 powlowke w kazdym wieku.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
30+ to niestety wiek na falę rozwodów, więc panów do wzięcia jest ponownie więcej. Niestety, już z bagażem, co najmniej emocjonalnym.
Przykład - rocznik brata mojej przyjaciółki, obecnie bodaj 32 lata. Na IV roku kilkadziesiąt wesel, co tydzień czyjś ślub. Z tych wszystkich par przerwały... trzy lub cztery. Reszta porozwodziła się w ciągu ostatnich czterech lat. Przykre, ale prawdziwe. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
brzmisz jak podstarzała wdowa
po co facet, koty są takie ładne
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
W każdym wieku, mając podejście "życie mi się kończy", trudno o drugą połówkę
A tak serio, według mnie wszystko zależy od osoby. Znam dziewczyny, które nigdy nie były długo same i gdy kończył im się jeden związek, to nawet będąc po 30, z dwójką dzieci potrafiły szybko znaleźć nowego partnera. Są też takie, które nawet studiując na typowo męskich kierunkach, będąc często jedną z 2 dziewczyn na roku, nie były w stanie związać się na dłużej.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
@ jamestown - trochę spoza tematu, fajny blog
swego czasu podglądając zakupowy na makijażach sobie myślałam, że akurat Ty byś mogła coś popisać w tym temaciea tak na temat to ja chyba się przywiąże do swojego bo kurdę zaraz 25 stuknie i jak mnie nie daj boże zostawi to trumna zostaje ![]() a tak na serio, to nie wszyscy moi męscy znajomi w tym więku są zajęci - podobnie jak nie wszyscy znajomi TZ (28) są zajęci także najwyraźniej w przedziale 25-28 możesz jeszcze wybierać z innej beczki mój brat np. poznał swoją żonę lat mają 30, ona 28 - także spoko, masz jeszcze czas
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no właśnie, to klucz do wszystkiego ![]() I zgadzam się też z resztą - bardzo wiele zależy od indywidualnych uwarunkowań.
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Idę do grobu się położyć. Mam 30 lat i nie mam faceta. Powinnam już na pomnik odkładać
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze, że mnie około 28 roku życia (czyli nie tak dawno w sumie
) zrobiło się coś takiego (dokładnie nie wiem skąd, na pewno nie była to sprawa związku, bo byłam wtedy sama), że poczułam się seksowniejsza niż kiedykolwiek wcześniej - bardziej niż gdy miałam 25. Tym bardziej 18 (bosz, nie ma porównania )
|
|
|
|
|
#58 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Cytat:
. Raczej uznalaby, ze na pewno wybrzydzam i wymyslam .Cytat:
.Cytat:
. Poza tym na wydziale prawa kroluje pewna zasada "jak ladny to na pewno cos z nim nie tak" .Cytat:
. Jak przyjezdzam w rodzinne strony i spotkam znajoma z tzw. wczesnej mlodosci to tradycyjnie pada pytanie czy kogos mam. Zawsze po uslyszeniu odpowiedzi jest cmokniecie majace byc miksem dezaprobaty i niedowierzania. Juz sie chyba przyzwyczailam.btw: dziekuje .
|
|||||
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiąc szczerze, po tytule myślałam, że jesteś dużo starsza. 25 lat to bardzo mało, dla mnie 25 - latki to jeszcze dzieciaki Nie daj sobie wmówić takich bzdur, a już to z szukaniem młodszej mnie zupełnie rozwaliło Raczej coś innego zauważyłam, wydaje mi się, że faceci w okolicach 30 prędzej zainteresują się rówieśniczką niż 19-latką.Strach przed samotnością jest chyba dość naturalny po rozstaniu. Też się niedawno rozstałam po długim związku i martwię się kiedy w końcu pojawi się ten jedyny Ale nie dlatego, że nie ma wolnych facetów - jest ich mnóstwo, poznaję bardzo wielu. Problem może leżeć tylko w tym, że w pewnym wieku człowiek dokładnie wie, czego szuka i jest mniej skłonny do zmniejszenia wymagań. Aktualnie zwiążę się tylko z kimś, kto będzie mi w pełni odpowiadał, koniec z półśrodkami![]() I zgadzam się z dziewczynami, z wiekiem się pięknieje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

.
. Nie zapominajmy tez, ze zarabiam na zycie grabiac liscie w parku.
Nieładnie tak kogoś oceniać czy sugerować mu coś w ogóle go nie znając. A co do tego miasta to jestem pewna, że było to z przymrużeniem oka.
Więc różnie to w życiu bywa.

. Poza tym na wydziale prawa kroluje pewna zasada "jak ladny to na pewno cos z nim nie tak"
Mówiąc szczerze, po tytule myślałam, że jesteś dużo starsza. 25 lat to bardzo mało, dla mnie 25 - latki to jeszcze dzieciaki
Raczej coś innego zauważyłam, wydaje mi się, że faceci w okolicach 30 prędzej zainteresują się rówieśniczką niż 19-latką.