![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 570
|
Dot.: Pomocy! Co zrobiæ z tak zniszczonymi w³osami? Czy warto je ¶ci±æ?
Cytat:
![]() W pe³ni siê z Tob± zgadzam. Mia³am w³osy za ramiona, by³am dumna ¿e ju¿ tak uros³y i chcia³am zapuszczaæ dalej aby wyrównaæ do jednej d³ugo¶ci. Jednak wczoraj obciê³am z 15 cm i s± pocieniowane nadal bo inaczej nie da³oby siê ich skróciæ, chyba ¿e na kacapkê ![]() W³osy wczoraj a dzi¶ to niebo a ziemia! Mi³e, g³adkie, ¶liskie i wreszcie zdrowsze!!! Wcze¶niej w³osy od po³owy g³owy moje zdrowe, niefarbowane wygl±daj±ce piêknie kontrastowa³y z polow± suchych, popalonych i pierzastych krêconych mega zniszczonych w³osów. ¯al jest zawsze obci±æ jak siê nie ma za d³ugich, ale dopiero teraz zobaczê jak one rosn±, bo wcze¶niej odrost na g³owie by³, ale co z tego skoro na koñcach one odpada³y i kruszy³y siê. Prawda jest jedna: martwego zniszczonego w³osa NIC nie uratuje. Mo¿e wygl±daæ lepiej po zabiegach czy kosmetykach ale dopiero ¶ciêcie i dbanie o w³osy przyniesie efekty. W³os zdrowy ro¶nie inaczej.
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Prawda jest taka, ¿e je¶li zniszczenia nie objê³y kory w³osa, to sporo mo¿na zrobiæ bez bardzo radykalnego ciêcia. Ale do tego w³osy trzeba zobaczyæ, a czasem i pomacaæ ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Jako fryzjer, jestem za tym by w³osy znacznie ¶ci±æ. Nie oszukujmy siê, zniszczony w³os który siê kruszy ju¿ niczym nie odratujemy. Lepiej ¶ci±æ i zainwestowaæ w dobr± pielêgnacjê tak± jak Joico lub Kerastase i od¿ywiaæ te w³osy które zostan± po strzy¿eniu. Swoj± drog±, jakich kosmetyków do prostowania kearynowego u¿ywa³ Twój fryzjer. Mocno uwra¿liwiæ (spaliæ) mog³y siê tylko po prostowaniu chemicznym, trwa³ej.
Damian prostowanie by³o keratynowe, ale najpierw zrobi³am dekoloryzacje i to pewnie by³o przyczyn± zniszczenia, a keraytnowe po prostu zatuszowa³o na chwilê problem. Mówisz o regeneracji - w³asnie od miesiaca prowadzê odnowe produktami z kerastase z cementem i na razie nic za bardzo siê nie dzieje. ¦ci±c ich trudno bo w³osy s± zniszczone na ca³ej d³ugo¶ci (sa do ramion i bardzo prze¿edzone przez wypadanie ![]() Edytowane przez magmach Czas edycji: 2013-08-17 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 570
|
Cytat:
![]() ![]() Na bardziej radykalne bym siê ju¿ nie zdecydowa³a bo jednak lubiê d³ugie w³osy. Nadal siêgaj± za ramiona ale od góry s± pocieniowane trochê.
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
Cytat:
to troche emolientow(nawilzaczy) i tona silikonow(zludzenie ladnych wlosow do nastepnego mycia) nic odbudowujacego i wogole producent powinien sie wstydzic tak reklamowac ten produkt na odbudowywanie najlepsza jest keratyna hydrolizowana(kosztuje grosze i mozna samemu dodawac ja od masek odzywek) + kosemtyki nawilzajace ALE nie wiemy czy u Ciebie to dekoloryzacja tak zniszczyla wlosy czy keratynowe prostowanie Ci je przeproteinowalo-jak pisala kascysko-bo jesli tak to taka keratyna zaszkodzi zamiast pomoc(tz po 1 razie jakos wybitnie ne zaszkodzi wiec mozesz sprobowac) ale na pewno trzeba wlaczyc duuuuzo nawilzaczy do pielegnacji-ktos wyzej juz polecal dobre odzywki, ja osobiscie moge polecic rosyjski balsam na propolisie jest swietny ![]() co do scinania to jak mi ''fryzjerka'' zajechala wlosy ombre to wygladaly tak tragicznie i sianowato,ze tez chcialam je sciac, ale bylo mi szkoda i nie zaluje ![]() ![]() no i moim zdaniem warto w takiej sytuacji powalczyc o porost wlosow wcierkami,zwlaszcza,ze to moze pomoc ez na wypadanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Macie racje z nawil¿aniem, a co s±dzicie o produktach z serii Bamboo (niby sama natura). W sutyacjach kryzysowych (tzn ja spojrze w lustro)ratuje siê olejkiem Mythic oil. Poza tym na wypadanie stosuje placentê i wodê brzozow± no i zaczê³am piæ pokrzywê.
A je¶li chodzi o to czy dekoloryzacja czy mo¿e keratynowe prsostowanie tak ¿le zadzia³a³o na moje w³osy. to nie wiem. Mo¿e po³±czenie tych dwóch zabiegów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 690
|
Do autorki w±tku. Zadziwia mnie Twoja bezkrytyczne podej¶cie do drogich marek i zabiegów. Tak jak pisze kascysko, produkty których u¿ywasz to sporo protein zapewne, zwie¶æ mog± napisy "rekonstrukcja" "odbudowa" "cement", tak jakby by³y lekiem na ca³e z³o dla wszystkich rodzajów zniszczonych w³osów. Reakcja na odpowiednie ilo¶ci protein to wysoce indywidualna sprawa i niekoniecznie musi siê to skoñczyæ efektem odbudowy, mo¿emy tez uzyskaæ efekt odwrotny ni¿ to co rozumiemy pod pojêciem odbudowa.
![]() Na Twoim miejscu po pierwsze przesz³abym na wiza¿ow± pielêgnacje i postawi³a na nawil¿anie czyli oleje i bogate maski nawil¿aj±ce przede wszystkim. O olejach piszesz, kilka razy próbowa³am efektów brak... no w³a¶nie i tu widaæ to przyzwyczajenie, do salonowych produktów które "b³yskawicznie odbudowuj±" w³osy ![]() ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-08-18 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837 nie wiem o jaki kosmetyk Ci chodzi ale spora szansa,ze juz zostal kiedys zanalizowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 679
|
![]() Cytat:
Nie stosowa³am nigdy olejku lnianego ![]() ![]() 1) A-Z Medica Rainforest Wax do blond w³osów. 2)Natural Classic Henna Treatment Wax Hm... ![]() ![]() ![]() - STAPIZ Sleek Line Mask Hair- maska regeneruj±ca do w³osów suchych i po zabiegach chemicznych (!) 1000ml. Rewelacja !!! ![]() ![]() ![]() No i ... Oczywi¶cie termoochrona czyli Serum chroni±ce Marion a na koniec Farouk CHI silk infusion jedwab do w³osów. Aha no i oczywi¶cie olejek do wcierania o którym wspomnia³am ju¿ wczesniej - Jantar. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Tak w³a¶ciwie to istnieje sposób na regeneracjê zniszczonego i poszarpanego przez chemiczne zabiegi w³osa. Rok temu mia³am dekoloryzacjê(w³os wygl±da³ jak przek³adaniec, tyle kolorów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi.
![]() Skoro jest nadzieja to muszê siê jej chwyciæ. ¦ciêcie to by³oby rozwi±zanie ekstremalne, a szkoda mi to zrobiæ, bo najgorsze w³osy mam na wierzchu. Pod spodem s± nawet w miarê. Nie wiem dlaczego. Ju¿ kilka godzin zlecia³o mi na przegl±daniu w±tków odno¶nie olejowania i sposobu pielêgnacji. W³a¶nie zaczê³am i trzymajcie za mnie kciuki, bo siê zawziê³am ;D One faktycznie s± przeproteinowane (uk³on w stronê osoby, która mi o tym powiedzia³a). Wcze¶niej nawet nie my¶la³am, ¿e co¶ takiego mo¿e mi siê przytrafiæ pod okiem fryzjera ![]() Jeszcze raz dziêkujê za pomoc ![]() PS: Po kilkugodzinnym olejowaniu na mokro i masce nawil¿aj±cej uda³o mi siê je rozczesaæ. ![]() Wykorzysta³am sposób z jednego bloga: umyæ porz±dnie w szamponie z SLS, potem olej na kilka godzin (u¿y³am arganowy, a na skórê g³osy olejek Sesa Plus), na³o¿yæ maskê by zemulgowa³a olej 40 min przed myciem, umyæ w³osy delikatnym szamponem, nastêpnie od¿ywka. Nie suszy³am ich i chyba ju¿ nie bêdê. Spryska³am tylko lotionem przeciw wysokiej temperaturze i s³oñcu. Zabezpieczy³am koñcówki jedwabiem. ;D Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am teraz z olejowaniem xD A no i jeszcze mia³abym pytanie, bo nie znalaz³am nigdzie takiej informacji. Jaka powinna byæ od¿ywka nak³adana na sam koniec po zmyciu oleju (jest to obojêtne)? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Niestety, fryzjerów maj±cych w tym kraju wiedzê na temat pielêgnacji w³osów podejrzewam, ¿e nie jest wiêcej ni¿ 1%. Znaj± siê na ¶cinaniu, farbowaniu, modelowaniu (a i to nie wszyscy ![]() Fajnie by by³o, ¿eby ta od¿ywka po oleju nie by³a ca³kowicie bomb± silikonow±, ale mia³a te¿ co¶ od¿ywczego ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 234
|
Cytat:
kerastase akurat tutaj nie pomo¿e, sk³ad maj± taki jak odzywki z drogerii a nawet gorszy ja równie¿ mialam zniszczone w³osy po keratynie, koñcówki na d³ugo¶ci ok 10cm wygl±da³y jak miot³a, by³y powyginane, zaczê³am nak³adaæ silikonowe sera tj gliss kur czy mythic oil na kilka godzin przed myciem, do tego stosujê kilka rodzajów od¿ywek i stan w³osów znacz±co siê porawi³
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
![]() Mi kilka produktów z tym sk³adnikiem s³u¿± (drogeryjny Elseve) i nie zgodzê siê, ¿e to tylko efekt silikonów. Go³e, silikonowe od¿ywki typu Dove czy Wella Pro Series nie daj± takiego fajnego efektu na moich w³osach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Keratynowe produkty profesjonalne jak Joico K-pak s± rewelacyjne na zniszczone w³osy, ale jako pierwsza linia ataku. Uzupe³ni± co mog± uzupe³niæ, ale pó¼niej zwyczajnie szkodz±. Po kuracjach proteinowych lepiej przestawiæ siê na bezproteinow±. Przynajmniej taki system sprawdzi³ siê u mnie. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-21 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
Widzisz zawsze sie mozna czegos nauczyc na wizazu ![]() Cytat:
![]() ![]() o joico slyszalam dobre opinie ale sama jakos nie probowalam-mi keratyne hydr. polecila eloe77 i jak dla mnie sprawdza sie super. Co do tego zeby sie potem pzrestawic na bezproteinowa to spora szansa,ze masz racje ale moze to tez od wlosow zalezy. Ja jeszcze do tego etapu nie doszlam ale i protein uzywam malo. Ale na start to mysle,ze to jednak dobry poczatek-dla mnie byl-a potem to juz od wlosow zalezy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem czytanie sk³adu to trochê wró¿enie z fusów ![]() ![]() Ten pseudoceramid mo¿e byæ w mniejszej ilo¶ci w kosmetyku ni¿ jego naturalny pierwowzór. Oczywi¶cie, na ka¿dego kosmetyk mo¿e dzia³aæ inaczej. Tak, wiem. Producenci k³ami± na potêgê i próbuj± dzia³aæ na pod¶wiadomo¶æ, ale tyczy siê to ka¿dej firmy kosmetycznej niestety. Garniery te¿ nale¿± do Loreala, a chyba nie s± tak obje¿d¿ane na Wizazu jak nieszczêsne Elseve, nie mówi±c ju¿ o Kerastase ![]() Akurat Joico (K-pak) kosztuje du¿o, ale ma naprawdê bogate sk³ady. Na polskie warunki s± to drogie kosmetyki, ale przynajmniej wiesz, ¿e nie kupisz tañszego odpowiednika, bo takich nie ma. Keratyna ma naprawdê ma³± cz±steczkê, do tego seria dzia³a silnie obkurczaj±co na ³uski. To wymywanie keratyny odbywa siê o wiele wolniej ni¿ w przypadku tej "zwyk³ej" keratyny. Przynajmniej u mnie Joico trzyma³o siê miesi±cami, w przeciwieñstwie do innych kosmetyków tego typu. W przypadku Joico "wró¿enie" ze sk³adu sprawdzi³o siê w 100%. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-25 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jesli pozwolisz na maly offtopik to co wg Ciebie bardziej by pomoglo wlosom: joico czy encanto(albo inna keratyna do wprasowywania)? Cena wyjdzie pewnie porownywalnie. Mysle teraz o swoich wlosach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
zastanówcie sie mocno nad keratynowym prostowaniem w³osów na w³osach po przej¶ciach. Ja przez to ¿e taak mi doradzono po dekoloryzacji walczê z ³ysieniem.
Narazie zapisa³am sie na mezoterapiê (zakola mam straszne). I by³am na deminaralizacji w³osó- czyli oczyszczenia w³osów z wszystkich zanieczyszczeñ i silikonów. Narazie czekam na efekty. W³osy owszem po keratynie by³y super, ale jak schodzi³a ods³oni³o sie to co sie dzieje z w³osami naprawde. Ja zrezygnowa³am z kerastase z cementem bo mimo dwóch miesi±ców stosowaniu efektów brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co dok³adnie zrobi³a¶ w³osom, ale je¶li nie by³a to seria farbowañ, a tylko jakie¶ b³êdy pielêgnacyjne to nie wiem czy koniecznie tego potrzebujesz ![]() Ja mogê poleciæ tylko i wy³±cznie ca³y set zabiegowy (wersja profesjonalna), bo tylko tego u¿ywa³am. Buteleczki po 100ml wystarczy³y na 4-5 pe³nych zabiegów, trzyma³am siê ¶ci¶le instrukcji Podkre¶lam: by³a ogromna poprawa, ale nie by³o idealnie jakbym mia³a nigdy nie tkniête chemi± w³osy, nie istniej± takie kosmetyki. Trzeba by³o trochê w³osów podci±æ. W³osy wcze¶niej ³ama³y siê i odpada³y, koñce zrobi³y siê strasznie rzadkie, no¿yczki posz³y w ruch. Encanto dla poprawy kondycji bym Ci nie poleca³a, przy takich d³ugich w³osach jak Ty masz i tak po zabiegu trzeba bêdzie trochê podci±æ. Mia³am mo¿liwo¶æ dla testów wyprostowaæ sobie dwa pasemka- czuæ, ¿e s± czym¶ powleczone, ale nie jest to ¿adna regeneracja. W³osy s± trochê inne w dotyku, ale je¶li by³y wcze¶niej szorstkie, to po Encanto te¿ nie bêd± jak nowe. Efekt po normalnych kosmetykach pielêgnacyjnych by³ u mnie o niebo lepszy. My¶lê, ¿e dla Ciebie o wiele lepsze by³oby wiêksze podciêcie na raz, a najlepiej tzw. gor±cymi no¿yczkami. Na co dzieñ pielêgnacja emolientowa, raz na jaki¶ czas jaka¶ regeneracja z keratyn±. Polecam te¿ w³±czenie kosmetyków do w³osów farbowanych, maj± ni¿sze pH ni¿ inne kosmetyki do w³osów. Warto np. takiej od¿ywki u¿ywaæ po zmyciu maski regeneruj±cej, wystarczy minuta. Dla zakwaszenia nie trzeba wiêcej. A czym siê czeszesz? Ja z ca³ego serca mogê poleciæ szczotkê z Rossmanna klik Tangle Teezer siê przy niech chowa, przyspiesza³ rozdwajanie siê w³osów na d³ugo¶ci. Obecnie nie mam w ogóle problemów z rozdwajaniem, bia³ych kropek te¿ nie zauwa¿am. Nie napisa³a¶ jak wygl±da Twoje podcinanie koñców, ale napiszê Ci jak robi³am to kiedy¶ ja: bra³am no¿yczki i wycina³am suche, rozdwojone w³osy, trwa³o to strasznie d³ugo, a nowe rozdwojenia pojawia³y siê b³yskawicznie. Teraz robiê tylko i wy³±cznie tak: podcinam w³osy na mokro (na wodê albo na olejek silikonowy) ca³o¶ciowo, zawsze ostrymi no¿yczkami (ostrzê), zawsze pod lekkim k±tem (tak jak fryzjerki). Oszczêdzam czas i nerwy, a w³osy naprawdê maj± siê dobrze. Na pewno te¿ pomóg³ olej lniany stosowany od czasu do czasu. Z fajnych i naprawdê dzia³aj±cych, tanich kosmetyków do regeneracji mogê poleciæ Farmonê z lnem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iwych-len.html a do koñcowego dokwaszania tego nowego Loreala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zdwajania.html innych trzeba szukaæ w¶ród kosmetyków do w³osów farbowanych. Tak± lekk± regeneracjê z keratyn± a jednocze¶nie zakwaszenie daje Kallos Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html bardzo fajna maseczka Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-27 o 10:50 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |||||||
Konto usuniête
|
dziekuje za tak dluga odpowiedz
![]() Cytat:
![]() ![]() Z suchosci juz wyszlam a szorstkosc pojawia sie na koncowkach kilka dni po tym jak ej podetne, wiec nie wiem czy joico mi jeszcze pomoze-tzn 3 miesiace temu bym od razu kupila ale teraz nie wiem czy efekt bedzie warty 400zl. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podcinam tez na sucho (fale) bo wtedy scinam dokladnie tyle ile widze a na mokro sie zwykle okazuje, ze poszlo wiecej ![]() Myslalam o radyklaniejszym cieciu ale to bylaby polowa wlosow a to chyba dla mnie za duzo. Jak podcinam w ten sposob to przynajmniej stoje na dlugosci (mam niemal magiczny przyrost i oby sie utzrymal ![]() swoja droga to jeszcze chyba nie widzialam zdjec Twoich wlosow (ach ta ciekawosc ![]() Cytat:
![]() dziekuje jeszcze raz za wysluchanie mojego spamu ![]() pewnie troche przesadzam ale jakos mi sie tak rzucilo po tej wtopie u fryzjerki na wlosy i pielegnacje ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najpierw podcina³am po trochê, potem drastycznie ¶ciê³am do takich klik , porowato¶æ koñców mi jednak nie pasowa³a i ¶ciê³am z jakie¶ 6cm i obecnie mam takie klik (kolory przek³amane, koñce powyginane przez proteiny, efekt po masce proteinowej) Tu po od¿ywce Extreme z kwasem mlekowym klik klik wiadomo, ¿e flash doda³ po³ysku, ale moje w³osy aktualnie naprawdê s± g³adkie i b³yszcz±ce, co komentuj± osoby, które mnie widz± w dziennym ¶wietle. ¯al mi d³ugo¶ci, ale z kondycji jestem bardzo zadowolona. Kiedy¶ odrosn± ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-27 o 13:39 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoja droga po zobaczeniu tych zdjec az mnie wziela ochota na jasne wlosy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Jak d³ugie masz w³osy (teraz) ? S± w z³ym stanie na ca³ej d³ugo¶ci ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 234
|
ja swoje spalone w³osy zdecydowa³am siê ¶ci±æ i wygl±daja teraz pieknie, widaæ ¿e mam w³osy, a nie pióra, zyska³y objeto¶ci i o dziwo nie wiem czym to jest spowodowane, ale po obciêciu znacznie mniej ich wypada
nie wiem czy uda mi siê odej¶æ od keratynowego prostowania, ale bêdê próbowaæ
![]() |
#55 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Je¿eli nie chcesz przestaæ farbowaæ, spróbuj u¿yæ HENNY KHADI! jest na allego, poczytaj o tym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Nie tylko na allegro.
![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.