Pomocy! Co zrobiæ z tak zniszczonymi w³osami? Czy warto je ¶ci±æ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-08-17, 11:26   #31
kleo_4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 570
Dot.: Pomocy! Co zrobiæ z tak zniszczonymi w³osami? Czy warto je ¶ci±æ?

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê. Ja próbowa³am odbudowaæ moje w³osy po niez³ych przej¶ciach i niestety, zdecydowa³am siê ¶ci±æ i nie ¿a³ujê. W³osy nie rêka, odrosn±, a zniszczone, sianowate, powyginane wygl±daj± okropnie... Sama takie mia³am gdzie¶ od po³owy i wszystko posz³o do ¶ciêcia. Teraz stosujê wcierki, pijê pokrzywê i dbam tak, jak wcze¶niej - w³osy duu¿o lepiej reaguj± na pielêgnacjê. Przed ¶ciêciem nawet kuracja Joico K-Pak (profesjonalna) nie da³a praktycznie NIC, a stosowa³am j± regularnie, bo zainwestowa³am w zestaw. Takie dziwne odkszta³cenia te¿ mia³am i to oznaka w³osów, którym ju¿ nic nie pomo¿e. Potem zaczê³y siê wykruszaæ i robi³o siê ju¿ coraz gorzej. Czasami naprawdê nie warto unikaæ no¿yczek.
Cudne w³oski na ostatnim zdjêciu
W pe³ni siê z Tob± zgadzam. Mia³am w³osy za ramiona, by³am dumna ¿e ju¿ tak uros³y i chcia³am zapuszczaæ dalej aby wyrównaæ do jednej d³ugo¶ci. Jednak wczoraj obciê³am z 15 cm i s± pocieniowane nadal bo inaczej nie da³oby siê ich skróciæ, chyba ¿e na kacapkê
W³osy wczoraj a dzi¶ to niebo a ziemia! Mi³e, g³adkie, ¶liskie i wreszcie zdrowsze!!! Wcze¶niej w³osy od po³owy g³owy moje zdrowe, niefarbowane wygl±daj±ce piêknie kontrastowa³y z polow± suchych, popalonych i pierzastych krêconych mega zniszczonych w³osów.
¯al jest zawsze obci±æ jak siê nie ma za d³ugich, ale dopiero teraz zobaczê jak one rosn±, bo wcze¶niej odrost na g³owie by³, ale co z tego skoro na koñcach one odpada³y i kruszy³y siê.
Prawda jest jedna: martwego zniszczonego w³osa NIC nie uratuje. Mo¿e wygl±daæ lepiej po zabiegach czy kosmetykach ale dopiero ¶ciêcie i dbanie o w³osy przyniesie efekty. W³os zdrowy ro¶nie inaczej.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-najwiêksze szczê¶cie
kleo_4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-17, 11:49   #32
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Poka¿ wiadomo¶æ
Prawda jest jedna: martwego zniszczonego w³osa NIC nie uratuje. Mo¿e wygl±daæ lepiej po zabiegach czy kosmetykach ale dopiero ¶ciêcie i dbanie o w³osy przyniesie efekty. W³os zdrowy ro¶nie inaczej.
Ka¿dy w³os jest martwy

Prawda jest taka, ¿e je¶li zniszczenia nie objê³y kory w³osa, to sporo mo¿na zrobiæ bez bardzo radykalnego ciêcia. Ale do tego w³osy trzeba zobaczyæ, a czasem i pomacaæ
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-17, 11:49   #33
magmach
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Jako fryzjer, jestem za tym by w³osy znacznie ¶ci±æ. Nie oszukujmy siê, zniszczony w³os który siê kruszy ju¿ niczym nie odratujemy. Lepiej ¶ci±æ i zainwestowaæ w dobr± pielêgnacjê tak± jak Joico lub Kerastase i od¿ywiaæ te w³osy które zostan± po strzy¿eniu. Swoj± drog±, jakich kosmetyków do prostowania kearynowego u¿ywa³ Twój fryzjer. Mocno uwra¿liwiæ (spaliæ) mog³y siê tylko po prostowaniu chemicznym, trwa³ej.

Damian prostowanie by³o keratynowe, ale najpierw zrobi³am dekoloryzacje i to pewnie by³o przyczyn± zniszczenia, a keraytnowe po prostu zatuszowa³o na chwilê problem.
Mówisz o regeneracji - w³asnie od miesiaca prowadzê odnowe produktami z kerastase z cementem i na razie nic za bardzo siê nie dzieje. ¦ci±c ich trudno bo w³osy s± zniszczone na ca³ej d³ugo¶ci (sa do ramion i bardzo prze¿edzone przez wypadanie

Edytowane przez magmach
Czas edycji: 2013-08-17 o 11:52
magmach jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-17, 18:58   #34
kleo_4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 570

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Ka¿dy w³os jest martwy

Prawda jest taka, ¿e je¶li zniszczenia nie objê³y kory w³osa, to sporo mo¿na zrobiæ bez bardzo radykalnego ciêcia. Ale do tego w³osy trzeba zobaczyæ, a czasem i pomacaæ
Haha walnê³am jak ³ysy grzywk± Chodzi³o mi bardziej o takie koñce zniszczone, które ju¿ tylko odpadaj±, jak np. s± bia³e kulki. Ja wczoraj ¶ciê³am i tak s± jeszcze gdzie¶ widoczne jak siê przyjrzê, a macam je nieustannie, tak siê nie mogê "nadotykaæ"
Na bardziej radykalne bym siê ju¿ nie zdecydowa³a bo jednak lubiê d³ugie w³osy. Nadal siêgaj± za ramiona ale od góry s± pocieniowane trochê.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-najwiêksze szczê¶cie
kleo_4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-17, 21:18   #35
201701300929
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 208

Cytat:
Napisane przez magmach Poka¿ wiadomo¶æ
Damian prostowanie by³o keratynowe, ale najpierw zrobi³am dekoloryzacje i to pewnie by³o przyczyn± zniszczenia, a keraytnowe po prostu zatuszowa³o na chwilê problem.
Mówisz o regeneracji - w³asnie od miesiaca prowadzê odnowe produktami z kerastase z cementem i na razie nic za bardzo siê nie dzieje. ¦ci±c ich trudno bo w³osy s± zniszczone na ca³ej d³ugo¶ci (sa do ramion i bardzo prze¿edzone przez wypadanie
ten cement? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nti-usure.html
to troche emolientow(nawilzaczy) i tona silikonow(zludzenie ladnych wlosow do nastepnego mycia)
nic odbudowujacego i wogole producent powinien sie wstydzic tak reklamowac ten produkt

na odbudowywanie najlepsza jest keratyna hydrolizowana(kosztuje grosze i mozna samemu dodawac ja od masek odzywek) + kosemtyki nawilzajace
ALE
nie wiemy czy u Ciebie to dekoloryzacja tak zniszczyla wlosy czy keratynowe prostowanie Ci je przeproteinowalo-jak pisala kascysko-bo jesli tak to taka keratyna zaszkodzi zamiast pomoc(tz po 1 razie jakos wybitnie ne zaszkodzi wiec mozesz sprobowac)

ale na pewno trzeba wlaczyc duuuuzo nawilzaczy do pielegnacji-ktos wyzej juz polecal dobre odzywki, ja osobiscie moge polecic rosyjski balsam na propolisie jest swietny z tym,ze kupic go mozna chyba tylko na necie

co do scinania to jak mi ''fryzjerka'' zajechala wlosy ombre to wygladaly tak tragicznie i sianowato,ze tez chcialam je sciac, ale bylo mi szkoda i nie zaluje, teraz po 2,5mies wygladaja juz niezle a po hennie nawet poblyskuja -takze proboj bo czasem wlosy da sie odratowac

no i moim zdaniem warto w takiej sytuacji powalczyc o porost wlosow wcierkami,zwlaszcza,ze to moze pomoc ez na wypadanie
201701300929 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-17, 21:53   #36
magmach
Przyczajenie

Macie racje z nawil¿aniem, a co s±dzicie o produktach z serii Bamboo (niby sama natura). W sutyacjach kryzysowych (tzn ja spojrze w lustro)ratuje siê olejkiem Mythic oil. Poza tym na wypadanie stosuje placentê i wodê brzozow± no i zaczê³am piæ pokrzywê.

A je¶li chodzi o to czy dekoloryzacja czy mo¿e keratynowe prsostowanie tak ¿le zadzia³a³o na moje w³osy. to nie wiem. Mo¿e po³±czenie tych dwóch zabiegów.
Stary 2013-08-18, 21:26   #37
201801220933
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 690

Do autorki w±tku. Zadziwia mnie Twoja bezkrytyczne podej¶cie do drogich marek i zabiegów. Tak jak pisze kascysko, produkty których u¿ywasz to sporo protein zapewne, zwie¶æ mog± napisy "rekonstrukcja" "odbudowa" "cement", tak jakby by³y lekiem na ca³e z³o dla wszystkich rodzajów zniszczonych w³osów. Reakcja na odpowiednie ilo¶ci protein to wysoce indywidualna sprawa i niekoniecznie musi siê to skoñczyæ efektem odbudowy, mo¿emy tez uzyskaæ efekt odwrotny ni¿ to co rozumiemy pod pojêciem odbudowa.
Na Twoim miejscu po pierwsze przesz³abym na wiza¿ow± pielêgnacje i postawi³a na nawil¿anie czyli oleje i bogate maski nawil¿aj±ce przede wszystkim.
O olejach piszesz, kilka razy próbowa³am efektów brak... no w³a¶nie i tu widaæ to przyzwyczajenie, do salonowych produktów które "b³yskawicznie odbudowuj±" w³osy ... Ja, gdy zaczyna³am stosowaæ oleje kilka lat temu efekty widzia³am po 4 miesi±cach olejowania po ka¿dym myciu, w³osy sta³y siê zupe³nie inne i by³y naprawdê od¿ywione, a efekt ten utrzymywa³ siê potem bardzo d³ugo, nawet gdy na kilka miesiêcy przerwa³am olejowanie. Niestety nie da siê od¿ywiæ w³osów po jednym czy kilku myciach i asekuracyjnie mo¿na stosowaæ te wszystkie sera i rekonstruktory , ale powinnas poszerzyæ skale dbania o w³osy, bo dbasz o nie jednowymiarowo, w³a¶ciwie to ograniczasz siê tylko do zabezpieczania i dostarczasz ogromne ilo¶ci protein, a pe³na pielêgnacja robi du¿o wiêcej.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:31
201801220933 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 21:31   #38
201701300929
Konto usuniête

Cytat:
Macie racje z nawil¿aniem, a co s±dzicie o produktach z serii Bamboo (niby sama natura). W sutyacjach kryzysowych (tzn ja spojrze w lustro)ratuje siê olejkiem Mythic oil. Poza tym na wypadanie stosuje placentê i wodê brzozow± no i zaczê³am piæ pokrzywê.

A je¶li chodzi o to czy dekoloryzacja czy mo¿e keratynowe prsostowanie tak ¿le zadzia³a³o na moje w³osy. to nie wiem. Mo¿e po³±czenie tych dwóch zabiegów.
jest watek o analizie skladow kosmetykow
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837
nie wiem o jaki kosmetyk Ci chodzi ale spora szansa,ze juz zostal kiedys zanalizowany.
Stary 2013-08-19, 09:27   #39
LuckyLove
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 679
Smile Dot.: Pomocy! Co zrobiæ z tak zniszczonymi w³osami? Czy warto je ¶ci±æ?

Cytat:
w³±¶ni9e najgorzej z t± cierpliwo¶ci±, jak spogladam w lustro, atu jeszcze dwa tyg urlopu i do pracy trzeba wracaæ. I znów codzienna stylizacja....
jsk myslicie czy olej lniany mo¿na stosowaæ dwa razy w tygodniu (¿eby nie przet³u¶ciæ w³osów).
pewnie jeszcze miesi±c pou¿ywam kerastase z cementem a potem postawie siê na nawil¿enie.
Co s±dzicie o wax (który najlepszy).

Nie stosowa³am nigdy olejku lnianego a je¶li chodzi o Wax to uzywa³am 2 ró¿nych.
1) A-Z Medica Rainforest Wax do blond w³osów.
2)Natural Classic Henna Treatment Wax

Hm... która lepsza ? Moim zdaniem chyba bez ró¿nicy, efekty s± porównywalne (tylko trzeba utrzymywaæ ciep³o na w³osach podczas stosowania) Mimo to kupujê t± drug± poniewa¿ jest wiêksza (480g) i tañsza - na allegro ok. 10z³. Co jeszcze mogê poleciæ? Moje w³osy maj± jeszcze kilku przyjació³
- STAPIZ Sleek Line Mask Hair- maska regeneruj±ca do w³osów suchych i po zabiegach chemicznych (!) 1000ml. Rewelacja !!! - Reanimowa³a moje w³osy i nadal utrzymuje je przy ¿yciu hehe
No i ... Oczywi¶cie termoochrona czyli Serum chroni±ce Marion a na koniec Farouk CHI silk infusion jedwab do w³osów.
Aha no i oczywi¶cie olejek do wcierania o którym wspomnia³am ju¿ wczesniej - Jantar.

LuckyLove jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-19, 21:53   #40
SensyBio
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Tak w³a¶ciwie to istnieje sposób na regeneracjê zniszczonego i poszarpanego przez chemiczne zabiegi w³osa. Rok temu mia³am dekoloryzacjê(w³os wygl±da³ jak przek³adaniec, tyle kolorów ) i moje k³aki mnie nienawidzi³y. Stosowa³am masê fryzjerskich kosmetyków, ale trzeba bardzo uwa¿aæ na sk³ady, tak na prawdê, to niewiele z nich ma w sobie co¶ od¿ywczego, czy dobrego w ogóle. Warto przyjrzeæ siê polskim producentom, Stapiz czy Seboradin to naprawdê dobre produkty ( polecam Seboradin balsam z ¿eñ-szeniem, genialny produkt, prosty sk³ad, niesamowite efekty), a nie kosztuj± wiele. Ale do rzeczy, je¶li nie boisz siê wykonaæ takiego zabiegu, to polecam Ci gor±co Nexxus Emergencee, niestety do kupienia tylko na Ebay(zwykle z USA). Je¶li dobrze wybierzesz to zap³acisz niewiele ponad 50z³, przyjedzie Ci do domu malutka szara buteleczka ze ¶mierdz±cym, lepkim p³ynem(mieszanka kolagenu i elastyny). O dziwo tym kosmetykiem nie "dowalisz" proteinowo w³osom, a bardzo intensywnie je odbudujesz,w³a¶ciwie to po 5 kuracjach Twoje w³osy powinne byæ ju¿ w dobrym stanie. Nie jest to reklama z mojej strony, a relacja z tego, co sama widzia³am po swoich w³osach (polski blond, cienkie). Musisz tylko pamiêtaæ, ¿eby po ka¿dej aplikacji tego specyfiku wyrównaæ równowagê proteinowo-humektantow±, czyli na³o¿yæ(na 30 minut) maskê z aloesem, pantenolem, mocznikiem, bez protein, keratyny, jedwabiu itp. Polecam Herbatint Royal Cream, od¿ywka na bazie aloesu-miodzio. Je¶li znajdziesz równowagê miêdzy regeneracj± proteinami(raz na dwa tygodnie), a nawil¿aniem i nat³uszczaniem(na co dzieñ), po paru miesi±cach bêdziesz cieszyæ sie super czupryn±. Je¶li chodzi o wypadanie, zapomnij o nak³adaniu czegokolwiek na skórê g³owy, stosuj co jaki¶ czas szampon leczniczy i bierz jaki¶ suplement, Dromin czy Revalid, witaminki z grupy B na pewno dopomog± Osobi¶cie odradzam nak³adanie od¿ywek b/s na porowate w³osy, zwykle to silikony i oblepiacze, do tego alkohol,brrrr. Tyle
SensyBio jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-20, 00:41   #41
m_red
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi.
Skoro jest nadzieja to muszê siê jej chwyciæ. ¦ciêcie to by³oby rozwi±zanie ekstremalne, a szkoda mi to zrobiæ, bo najgorsze w³osy mam na wierzchu. Pod spodem s± nawet w miarê. Nie wiem dlaczego.
Ju¿ kilka godzin zlecia³o mi na przegl±daniu w±tków odno¶nie olejowania i sposobu pielêgnacji.
W³a¶nie zaczê³am i trzymajcie za mnie kciuki, bo siê zawziê³am ;D

One faktycznie s± przeproteinowane (uk³on w stronê osoby, która mi o tym powiedzia³a). Wcze¶niej nawet nie my¶la³am, ¿e co¶ takiego mo¿e mi siê przytrafiæ pod okiem fryzjera Zdaje siê, ¿e muszê po prostu zacz±æ uwa¿aæ. Chocia¿ w sumie fryzjer poleca³ mi je "odbudowywaæ" takimi ¶rodkami (np. keratyn±, Joico itd., my¶la³am, ¿e tak ma byæ), wiêc s³ucha³am zamiast samej siê zainteresowaæ. Jednak¿e cieszê siê, ¿e zamie¶ci³am w±tek tutaj^^
Jeszcze raz dziêkujê za pomoc
PS: Po kilkugodzinnym olejowaniu na mokro i masce nawil¿aj±cej uda³o mi siê je rozczesaæ.
Wykorzysta³am sposób z jednego bloga: umyæ porz±dnie w szamponie z SLS, potem olej na kilka godzin (u¿y³am arganowy, a na skórê g³osy olejek Sesa Plus), na³o¿yæ maskê by zemulgowa³a olej 40 min przed myciem, umyæ w³osy delikatnym szamponem, nastêpnie od¿ywka.
Nie suszy³am ich i chyba ju¿ nie bêdê. Spryska³am tylko lotionem przeciw wysokiej temperaturze i s³oñcu. Zabezpieczy³am koñcówki jedwabiem. ;D Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am teraz z olejowaniem xD A no i jeszcze mia³abym pytanie, bo nie znalaz³am nigdzie takiej informacji. Jaka powinna byæ od¿ywka nak³adana na sam koniec po zmyciu oleju (jest to obojêtne)?
m_red jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 11:04   #42
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez m_red Poka¿ wiadomo¶æ
One faktycznie s± przeproteinowane (uk³on w stronê osoby, która mi o tym powiedzia³a). Wcze¶niej nawet nie my¶la³am, ¿e co¶ takiego mo¿e mi siê przytrafiæ pod okiem fryzjera Zdaje siê, ¿e muszê po prostu zacz±æ uwa¿aæ. Chocia¿ w sumie fryzjer poleca³ mi je "odbudowywaæ" takimi ¶rodkami (np. keratyn±, Joico itd., my¶la³am, ¿e tak ma byæ), wiêc s³ucha³am zamiast samej siê zainteresowaæ. Jednak¿e cieszê siê, ¿e zamie¶ci³am w±tek tutaj^^
Jeszcze raz dziêkujê za pomoc
PS: Po kilkugodzinnym olejowaniu na mokro i masce nawil¿aj±cej uda³o mi siê je rozczesaæ.
Wykorzysta³am sposób z jednego bloga: umyæ porz±dnie w szamponie z SLS, potem olej na kilka godzin (u¿y³am arganowy, a na skórê g³osy olejek Sesa Plus), na³o¿yæ maskê by zemulgowa³a olej 40 min przed myciem, umyæ w³osy delikatnym szamponem, nastêpnie od¿ywka.
Nie suszy³am ich i chyba ju¿ nie bêdê. Spryska³am tylko lotionem przeciw wysokiej temperaturze i s³oñcu. Zabezpieczy³am koñcówki jedwabiem. ;D Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am teraz z olejowaniem xD A no i jeszcze mia³abym pytanie, bo nie znalaz³am nigdzie takiej informacji. Jaka powinna byæ od¿ywka nak³adana na sam koniec po zmyciu oleju (jest to obojêtne)?
Czasem zdarza mi siê powiedzieæ co¶ w miarê m±drego

Niestety, fryzjerów maj±cych w tym kraju wiedzê na temat pielêgnacji w³osów podejrzewam, ¿e nie jest wiêcej ni¿ 1%. Znaj± siê na ¶cinaniu, farbowaniu, modelowaniu (a i to nie wszyscy ).

Fajnie by by³o, ¿eby ta od¿ywka po oleju nie by³a ca³kowicie bomb± silikonow±, ale mia³a te¿ co¶ od¿ywczego
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-21, 09:52   #43
Paulinka675
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 234

Cytat:
Napisane przez yourhairismypassion Poka¿ wiadomo¶æ
Jako fryzjer, jestem za tym by w³osy znacznie ¶ci±æ. Nie oszukujmy siê, zniszczony w³os który siê kruszy ju¿ niczym nie odratujemy. Lepiej ¶ci±æ i zainwestowaæ w dobr± pielêgnacjê tak± jak Joico lub Kerastase i od¿ywiaæ te w³osy które zostan± po strzy¿eniu. Swoj± drog±, jakich kosmetyków do prostowania kearynowego u¿ywa³ Twój fryzjer. Mocno uwra¿liwiæ (spaliæ) mog³y siê tylko po prostowaniu chemicznym, trwa³ej. W razie pytañ, s³u¿ê pomoc± i rad±. Pozdrawiam. Damian

kerastase akurat tutaj nie pomo¿e, sk³ad maj± taki jak odzywki z drogerii a nawet gorszy

ja równie¿ mialam zniszczone w³osy po keratynie, koñcówki na d³ugo¶ci ok 10cm wygl±da³y jak miot³a, by³y powyginane, zaczê³am nak³adaæ silikonowe sera tj gliss kur czy mythic oil na kilka godzin przed myciem, do tego stosujê kilka rodzajów od¿ywek i stan w³osów znacz±co siê porawi³

2014 3
Anne Rice - Pandora

w³osomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie dra¿ni jak brak sk³adów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-21, 12:32   #44
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 384

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Poka¿ wiadomo¶æ
ten cement? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nti-usure.html
to troche emolientow(nawilzaczy) i tona silikonow(zludzenie ladnych wlosow do nastepnego mycia)
nic odbudowujacego i wogole producent powinien sie wstydzic tak reklamowac ten produkt
Przepraszam, ¿e siê tak wcinam trochê offtopem. Cement to 2-oleamido-1,3-octadecanediol czyli opatentowany, lorealowski pseudoceramid. Ma³o informacji mo¿na na jego temat znale¼æ w necie, ale z tego wyczyta³am, mo¿e byæ go w kosmetyku ma³o, aby dzia³a³ podobno jak naturalny ceramid (czyli jak taka "zaprawa"). Nie jestem wielk± obroñczyni± lorealowskich produktów, ale jak siê ju¿ analizuje sk³ad, to warto chocia¿ wspomnieæ o tym sk³adniku

Mi kilka produktów z tym sk³adnikiem s³u¿± (drogeryjny Elseve) i nie zgodzê siê, ¿e to tylko efekt silikonów. Go³e, silikonowe od¿ywki typu Dove czy Wella Pro Series nie daj± takiego fajnego efektu na moich w³osach Kerastase jak wiadomo nale¿y do koncernu Loreal, ceny wygórowane, ale jak komu¶ s³u¿±, to niekoniecznie sobie wmawia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
na odbudowywanie najlepsza jest keratyna hydrolizowana(kosztuje grosze i mozna samemu dodawac ja od masek odzywek) + kosemtyki nawilzajace
Oj nie zgodzê siê, ¿e keratyna hydrolizowana pochodz±ca od owcy bêdzie lepsza od ludzkiej keratyny jak± serwuje np. Joico (ma ma³± cz±steczkê).

Keratynowe produkty profesjonalne jak Joico K-pak s± rewelacyjne na zniszczone w³osy, ale jako pierwsza linia ataku. Uzupe³ni± co mog± uzupe³niæ, ale pó¼niej zwyczajnie szkodz±. Po kuracjach proteinowych lepiej przestawiæ siê na bezproteinow±. Przynajmniej taki system sprawdzi³ siê u mnie.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-08-21 o 12:36
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 19:12   #45
201701300929
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e siê tak wcinam trochê offtopem. Cement to 2-oleamido-1,3-octadecanediol czyli opatentowany, lorealowski pseudoceramid. Ma³o informacji mo¿na na jego temat znale¼æ w necie, ale z tego wyczyta³am, mo¿e byæ go w kosmetyku ma³o, aby dzia³a³ podobno jak naturalny ceramid (czyli jak taka "zaprawa"). Nie jestem wielk± obroñczyni± lorealowskich produktów, ale jak siê ju¿ analizuje sk³ad, to warto chocia¿ wspomnieæ o tym sk³adniku

Mi kilka produktów z tym sk³adnikiem s³u¿± (drogeryjny Elseve) i nie zgodzê siê, ¿e to tylko efekt silikonów. Go³e, silikonowe od¿ywki typu Dove czy Wella Pro Series nie daj± takiego fajnego efektu na moich w³osach Kerastase jak wiadomo nale¿y do koncernu Loreal, ceny wygórowane, ale jak komu¶ s³u¿±, to niekoniecznie sobie wmawia

Widzisz zawsze sie mozna czegos nauczyc na wizazu ja nic o tym ceramidzie nie slyszalam-ale wciaz patrzac na sklad jest bardzo daleko i w czolowce sa zwykle silikony wiec uwazam, zwlaszcza za ta cene, ze jednak lepiej znalezc cos innego

Cytat:
Oj nie zgodzê siê, ¿e keratyna hydrolizowana pochodz±ca od owcy bêdzie lepsza od ludzkiej keratyny jak± serwuje np. Joico (ma ma³± cz±steczkê).

Keratynowe produkty profesjonalne jak Joico K-pak s± rewelacyjne na zniszczone w³osy, ale jako pierwsza linia ataku. Uzupe³ni± co mog± uzupe³niæ, ale pó¼niej zwyczajnie szkodz±. Po kuracjach proteinowych lepiej przestawiæ siê na bezproteinow±. Przynajmniej taki system sprawdzi³ siê u mnie.
nie podchodze do tego tak naukowo zeby sie wczytywac skad bierze sie keratyna w kosmetykach ale w sumie czy u owcy jest jakas inna ? teoretycznie skoro nazwa ta sama to powinno to byc to samo bialko? Wydaje mi sie,ze z tej hydrolizowanej tez cos we wlosach zostaje bo moje jakos lepiej wygladaja niz jak je fryzjerka zmasakrowala

o joico slyszalam dobre opinie ale sama jakos nie probowalam-mi keratyne hydr. polecila eloe77 i jak dla mnie sprawdza sie super. Co do tego zeby sie potem pzrestawic na bezproteinowa to spora szansa,ze masz racje ale moze to tez od wlosow zalezy. Ja jeszcze do tego etapu nie doszlam ale i protein uzywam malo. Ale na start to mysle,ze to jednak dobry poczatek-dla mnie byl-a potem to juz od wlosow zalezy.
Stary 2013-08-25, 19:35   #46
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

Widzisz zawsze sie mozna czegos nauczyc na wizazu ja nic o tym ceramidzie nie slyszalam-ale wciaz patrzac na sklad jest bardzo daleko i w czolowce sa zwykle silikony wiec uwazam, zwlaszcza za ta cene, ze jednak lepiej znalezc cos innego

[/COLOR]

nie podchodze do tego tak naukowo zeby sie wczytywac skad bierze sie keratyna w kosmetykach ale w sumie czy u owcy jest jakas inna ? teoretycznie skoro nazwa ta sama to powinno to byc to samo bialko? Wydaje mi sie,ze z tej hydrolizowanej tez cos we wlosach zostaje bo moje jakos lepiej wygladaja niz jak je fryzjerka zmasakrowala

o joico slyszalam dobre opinie ale sama jakos nie probowalam-mi keratyne hydr. polecila eloe77 i jak dla mnie sprawdza sie super. Co do tego zeby sie potem pzrestawic na bezproteinowa to spora szansa,ze masz racje ale moze to tez od wlosow zalezy. Ja jeszcze do tego etapu nie doszlam ale i protein uzywam malo. Ale na start to mysle,ze to jednak dobry poczatek-dla mnie byl-a potem to juz od wlosow zalezy.
Co do Kerastase, to siê zgadzam, cena jest naprawdê tragiczna, bo o wiele tañsze odpowiedniki mo¿na znale¼æ w¶ród profesjonalnej serii Loreala albo drogeryjnego Elseve. Podobnie postêpuje koncern Schwarzkopf- seria profesjonalna ma sporo tañszych odpowiedników w¶ród drogeryjnego Syossa czy Gliss Kura.

Moim zdaniem czytanie sk³adu to trochê wró¿enie z fusów To, ¿e co¶ jest w czo³ówce sk³adu, nie daje ¿adnej gwarancji, ¿e zadzia³a super. Nie raz siê przejecha³am na niby ekstra sk³adzie, dlatego traktujê sk³ad jako wstêpne rozeznanie, oceniam czy warto zap³aciæ wiêcej za tanie sk³adniki. Elseve za 9-10z³ to nie maj±tek, nowa seria od¿ywek z kwasem mlekowym jest moim zdaniem naprawdê ¶wietna i efekty trzymaj± siê d³u¿ej ni¿ do 1 mycia, mam po nich genialne w³osy, a to chyba najwa¿niejsze

Ten pseudoceramid mo¿e byæ w mniejszej ilo¶ci w kosmetyku ni¿ jego naturalny pierwowzór. Oczywi¶cie, na ka¿dego kosmetyk mo¿e dzia³aæ inaczej. Tak, wiem. Producenci k³ami± na potêgê i próbuj± dzia³aæ na pod¶wiadomo¶æ, ale tyczy siê to ka¿dej firmy kosmetycznej niestety. Garniery te¿ nale¿± do Loreala, a chyba nie s± tak obje¿d¿ane na Wizazu jak nieszczêsne Elseve, nie mówi±c ju¿ o Kerastase.

Akurat Joico (K-pak) kosztuje du¿o, ale ma naprawdê bogate sk³ady. Na polskie warunki s± to drogie kosmetyki, ale przynajmniej wiesz, ¿e nie kupisz tañszego odpowiednika, bo takich nie ma. Keratyna ma naprawdê ma³± cz±steczkê, do tego seria dzia³a silnie obkurczaj±co na ³uski. To wymywanie keratyny odbywa siê o wiele wolniej ni¿ w przypadku tej "zwyk³ej" keratyny. Przynajmniej u mnie Joico trzyma³o siê miesi±cami, w przeciwieñstwie do innych kosmetyków tego typu. W przypadku Joico "wró¿enie" ze sk³adu sprawdzi³o siê w 100%.

Czas edycji: 2013-08-25 o 19:41
Stary 2013-08-26, 11:28   #47
201701300929
Konto usuniête

Cytat:
Moim zdaniem czytanie sk³adu to trochê wró¿enie z fusów To, ¿e co¶ jest w czo³ówce sk³adu, nie daje ¿adnej gwarancji, ¿e zadzia³a super. Nie raz siê przejecha³am na niby ekstra sk³adzie, dlatego traktujê sk³ad jako wstêpne rozeznanie, oceniam czy warto zap³aciæ wiêcej za tanie sk³adniki. Elseve za 9-10z³ to nie maj±tek, nowa seria od¿ywek z kwasem mlekowym jest moim zdaniem naprawdê ¶wietna i efekty trzymaj± siê d³u¿ej ni¿ do 1 mycia, mam po nich genialne w³osy, a to chyba najwa¿niejsze
jasne, ze trzeba i tak przekonac sie na sobie ale mimo wszystko warto sprawdzic w skladzie czy nie ma np alkoholu. Jak dla mnie silikony na pierwszych miejscach tez dyskwalifikuja odzywki

Cytat:
Ten pseudoceramid mo¿e byæ w mniejszej ilo¶ci w kosmetyku ni¿ jego naturalny pierwowzór. Oczywi¶cie, na ka¿dego kosmetyk mo¿e dzia³aæ inaczej. Tak, wiem. Producenci k³ami± na potêgê i próbuj± dzia³aæ na pod¶wiadomo¶æ, ale tyczy siê to ka¿dej firmy kosmetycznej niestety. Garniery te¿ nale¿± do Loreala, a chyba nie s± tak obje¿d¿ane na Wizazu jak nieszczêsne Elseve, nie mówi±c ju¿ o Kerastase.
to chyba ma tez zwiazek z cena bo jakby kerastase kosztowalo 10zl to nikt by nie mial zalu ,ze kupil a niewiele pomaga

Cytat:
Akurat Joico (K-pak) kosztuje du¿o, ale ma naprawdê bogate sk³ady. Na polskie warunki s± to drogie kosmetyki, ale przynajmniej wiesz, ¿e nie kupisz tañszego odpowiednika, bo takich nie ma. Keratyna ma naprawdê ma³± cz±steczkê, do tego seria dzia³a silnie obkurczaj±co na ³uski. To wymywanie keratyny odbywa siê o wiele wolniej ni¿ w przypadku tej "zwyk³ej" keratyny. Przynajmniej u mnie Joico trzyma³o siê miesi±cami, w przeciwieñstwie do innych kosmetyków tego typu. W przypadku Joico "wró¿enie" ze sk³adu sprawdzi³o siê w 100%.
czyli polecasz? troche mnie kusi joico ale musze sie jeszcze zastanowic bo stowka za odzywke to dosc sporo

a jesli pozwolisz na maly offtopik to co wg Ciebie bardziej by pomoglo wlosom: joico czy encanto(albo inna keratyna do wprasowywania)? Cena wyjdzie pewnie porownywalnie. Mysle teraz o swoich wlosach, zasadniczo odratowane ale wiadomo, ze to nie to samo co zdrowe. No i chcialabym zapuscic a tu co tydzien musze koncowki scinac;/
Stary 2013-08-27, 10:05   #48
magmach
Przyczajenie

zastanówcie sie mocno nad keratynowym prostowaniem w³osów na w³osach po przej¶ciach. Ja przez to ¿e taak mi doradzono po dekoloryzacji walczê z ³ysieniem.
Narazie zapisa³am sie na mezoterapiê (zakola mam straszne). I by³am na deminaralizacji w³osó- czyli oczyszczenia w³osów z wszystkich zanieczyszczeñ i silikonów. Narazie czekam na efekty.
W³osy owszem po keratynie by³y super, ale jak schodzi³a ods³oni³o sie to co sie dzieje z w³osami naprawde. Ja zrezygnowa³am z kerastase z cementem bo mimo dwóch miesi±ców stosowaniu efektów brak.
Stary 2013-08-27, 10:34   #49
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

czyli polecasz? troche mnie kusi joico ale musze sie jeszcze zastanowic bo stowka za odzywke to dosc sporo

a jesli pozwolisz na maly offtopik to co wg Ciebie bardziej by pomoglo wlosom: joico czy encanto(albo inna keratyna do wprasowywania)? Cena wyjdzie pewnie porownywalnie. Mysle teraz o swoich wlosach, zasadniczo odratowane ale wiadomo, ze to nie to samo co zdrowe. No i chcialabym zapuscic a tu co tydzien musze koncowki scinac;/
Joico K-pak mogê poleciæ przede wszystkim osobom, które zmaltretowa³y swoje w³osy chemicznie: wielokrotnie farbowa³y, rozja¶nia³y, robi³y trwa³± itp. Moje w³osy prze¿y³y ze mn± wiele farbowañ, mia³am ubytki we w³osach, Joico mi bardzo pomog³o. Zwyk³e regeneruj±ce kosmetyki dawa³y efekt na chwilê.

Nie wiem co dok³adnie zrobi³a¶ w³osom, ale je¶li nie by³a to seria farbowañ, a tylko jakie¶ b³êdy pielêgnacyjne to nie wiem czy koniecznie tego potrzebujesz

Ja mogê poleciæ tylko i wy³±cznie ca³y set zabiegowy (wersja profesjonalna), bo tylko tego u¿ywa³am. Buteleczki po 100ml wystarczy³y na 4-5 pe³nych zabiegów, trzyma³am siê ¶ci¶le instrukcji

Podkre¶lam: by³a ogromna poprawa, ale nie by³o idealnie jakbym mia³a nigdy nie tkniête chemi± w³osy, nie istniej± takie kosmetyki. Trzeba by³o trochê w³osów podci±æ. W³osy wcze¶niej ³ama³y siê i odpada³y, koñce zrobi³y siê strasznie rzadkie, no¿yczki posz³y w ruch.

Encanto dla poprawy kondycji bym Ci nie poleca³a, przy takich d³ugich w³osach jak Ty masz i tak po zabiegu trzeba bêdzie trochê podci±æ. Mia³am mo¿liwo¶æ dla testów wyprostowaæ sobie dwa pasemka- czuæ, ¿e s± czym¶ powleczone, ale nie jest to ¿adna regeneracja. W³osy s± trochê inne w dotyku, ale je¶li by³y wcze¶niej szorstkie, to po Encanto te¿ nie bêd± jak nowe. Efekt po normalnych kosmetykach pielêgnacyjnych by³ u mnie o niebo lepszy.

My¶lê, ¿e dla Ciebie o wiele lepsze by³oby wiêksze podciêcie na raz, a najlepiej tzw. gor±cymi no¿yczkami. Na co dzieñ pielêgnacja emolientowa, raz na jaki¶ czas jaka¶ regeneracja z keratyn±. Polecam te¿ w³±czenie kosmetyków do w³osów farbowanych, maj± ni¿sze pH ni¿ inne kosmetyki do w³osów. Warto np. takiej od¿ywki u¿ywaæ po zmyciu maski regeneruj±cej, wystarczy minuta. Dla zakwaszenia nie trzeba wiêcej.

A czym siê czeszesz? Ja z ca³ego serca mogê poleciæ szczotkê z Rossmanna klik Tangle Teezer siê przy niech chowa, przyspiesza³ rozdwajanie siê w³osów na d³ugo¶ci. Obecnie nie mam w ogóle problemów z rozdwajaniem, bia³ych kropek te¿ nie zauwa¿am.

Nie napisa³a¶ jak wygl±da Twoje podcinanie koñców, ale napiszê Ci jak robi³am to kiedy¶ ja: bra³am no¿yczki i wycina³am suche, rozdwojone w³osy, trwa³o to strasznie d³ugo, a nowe rozdwojenia pojawia³y siê b³yskawicznie.

Teraz robiê tylko i wy³±cznie tak: podcinam w³osy na mokro (na wodê albo na olejek silikonowy) ca³o¶ciowo, zawsze ostrymi no¿yczkami (ostrzê), zawsze pod lekkim k±tem (tak jak fryzjerki). Oszczêdzam czas i nerwy, a w³osy naprawdê maj± siê dobrze. Na pewno te¿ pomóg³ olej lniany stosowany od czasu do czasu.

Z fajnych i naprawdê dzia³aj±cych, tanich kosmetyków do regeneracji mogê poleciæ Farmonê z lnem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iwych-len.html a do koñcowego dokwaszania tego nowego Loreala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zdwajania.html innych trzeba szukaæ w¶ród kosmetyków do w³osów farbowanych. Tak± lekk± regeneracjê z keratyn± a jednocze¶nie zakwaszenie daje Kallos Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html bardzo fajna maseczka

Czas edycji: 2013-08-27 o 10:50 Powód: dopisek

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 12:47   #50
201701300929
Konto usuniête

dziekuje za tak dluga odpowiedz

Cytat:
Joico K-pak mogê poleciæ przede wszystkim osobom, które zmaltretowa³y swoje w³osy chemicznie: wielokrotnie farbowa³y, rozja¶nia³y, robi³y trwa³± itp. Moje w³osy prze¿y³y ze mn± wiele farbowañ, mia³am ubytki we w³osach, Joico mi bardzo pomog³o. Zwyk³e regeneruj±ce kosmetyki dawa³y efekt na chwilê.

Nie wiem co dok³adnie zrobi³a¶ w³osom, ale je¶li nie by³a to seria farbowañ, a tylko jakie¶ b³êdy pielêgnacyjne to nie wiem czy koniecznie tego potrzebujesz

Ja mogê poleciæ tylko i wy³±cznie ca³y set zabiegowy (wersja profesjonalna), bo tylko tego u¿ywa³am. Buteleczki po 100ml wystarczy³y na 4-5 pe³nych zabiegów, trzyma³am siê ¶ci¶le instrukcji

Podkre¶lam: by³a ogromna poprawa, ale nie by³o idealnie jakbym mia³a nigdy nie tkniête chemi± w³osy, nie istniej± takie kosmetyki. Trzeba by³o trochê w³osów podci±æ. W³osy wcze¶niej ³ama³y siê i odpada³y, koñce zrobi³y siê strasznie rzadkie, no¿yczki posz³y w ruch.
rozjasnilam(ombre) wlosy farbowane 2 lata indygo-na poczatku byla taka tragedia, ze chcialam je sciac-suche siano(wysychaly po umyciu w 15 minut...jak norma jest kilka h . Teraz to sie unormowalo i wlasciwie wizualnie jest ok, pozosta³ mi problem tych koncowek ,ktore musze podcinac co tydzien(no teraz moze co 10dni na pocztaku po 2-ch juz byly rozdwojone wiec pewna poprawa jest. Rozjasnianie niby jedno i (podobno?)slabym rozjasniaczem ale trwajace godzine.

Z suchosci juz wyszlam a szorstkosc pojawia sie na koncowkach kilka dni po tym jak ej podetne, wiec nie wiem czy joico mi jeszcze pomoze-tzn 3 miesiace temu bym od razu kupila ale teraz nie wiem czy efekt bedzie warty 400zl.

Cytat:
Encanto dla poprawy kondycji bym Ci nie poleca³a, przy takich d³ugich w³osach jak Ty masz i tak po zabiegu trzeba bêdzie trochê podci±æ. Mia³am mo¿liwo¶æ dla testów wyprostowaæ sobie dwa pasemka- czuæ, ¿e s± czym¶ powleczone, ale nie jest to ¿adna regeneracja. W³osy s± trochê inne w dotyku, ale je¶li by³y wcze¶niej szorstkie, to po Encanto te¿ nie bêd± jak nowe. Efekt po normalnych kosmetykach pielêgnacyjnych by³ u mnie o niebo lepszy.
dziekuje za wybicie mi z glowy prawdopodobnie kolejnej glupoty, ktora bym zrobila, zastanawialam sie wlasnie jak to do konca jest bo na watku o encanto byly same superlatywy

Cytat:
My¶lê, ¿e dla Ciebie o wiele lepsze by³oby wiêksze podciêcie na raz, a najlepiej tzw. gor±cymi no¿yczkami.
ja juz jestem po wiekszym cieciu - przynajmniej w mojej opini-przed fryzjerka bylo prawie 90cm po jest 70cm (teraz a regularnie podcinam czyli polecialo wiecej)

Cytat:
Na co dzieñ pielêgnacja emolientowa, raz na jaki¶ czas jaka¶ regeneracja z keratyn±. Polecam te¿ w³±czenie kosmetyków do w³osów farbowanych, maj± ni¿sze pH ni¿ inne kosmetyki do w³osów. Warto np. takiej od¿ywki u¿ywaæ po zmyciu maski regeneruj±cej, wystarczy minuta. Dla zakwaszenia nie trzeba wiêcej.
emolienty i keratyna raz na jaksi czas to to co robie Myslalam o zakwaszaniu ale jakos nie moglam upolowac octu jablkowego-ale jesli odzywka do farbowanych tez moze byc to kupie jakas.

Cytat:
A czym siê czeszesz? Ja z ca³ego serca mogê poleciæ szczotkê z Rossmanna klik Tangle Teezer siê przy niech chowa, przyspiesza³ rozdwajanie siê w³osów na d³ugo¶ci. Obecnie nie mam w ogóle problemów z rozdwajaniem, bia³ych kropek te¿ nie zauwa¿am.
mam drewniana szczotke z wlosia dzika-podobno ten wlos dzika jest z keratyny wiec nie wplywa na rozdwajanie i mysle,ze cos w tym jest bo szczoteczka jest naprawde przyjemna-tangle teezer jakos mnie nigdy nie kusil

Cytat:
Nie napisa³a¶ jak wygl±da Twoje podcinanie koñców, ale napiszê Ci jak robi³am to kiedy¶ ja: bra³am no¿yczki i wycina³am suche, rozdwojone w³osy, trwa³o to strasznie d³ugo, a nowe rozdwojenia pojawia³y siê b³yskawicznie.
Teraz robiê tylko i wy³±cznie tak: podcinam w³osy na mokro (na wodê albo na olejek silikonowy) ca³o¶ciowo, zawsze ostrymi no¿yczkami (ostrzê), zawsze pod lekkim k±tem (tak jak fryzjerki). Oszczêdzam czas i nerwy, a w³osy naprawdê maj± siê dobrze. Na pewno te¿ pomóg³ olej lniany stosowany od czasu do czasu.
roznie podcinam-zwykle zwijam pasemka w rulon i obinam wokolo z potem ciacham sama koncowke, ze 2 razy cielam tez 'na ogonka'-troche wiecej ale latwiej i chyba lepszy efekt-to byla taka moja calosciowa wersja chociaz i tak musialam podzialac nozyczkami bo koncowki mam wycieniowane wiec ciezko zlapac mi calosc.
Podcinam tez na sucho (fale) bo wtedy scinam dokladnie tyle ile widze a na mokro sie zwykle okazuje, ze poszlo wiecej
Myslalam o radyklaniejszym cieciu ale to bylaby polowa wlosow a to chyba dla mnie za duzo. Jak podcinam w ten sposob to przynajmniej stoje na dlugosci (mam niemal magiczny przyrost i oby sie utzrymal)

swoja droga to jeszcze chyba nie widzialam zdjec Twoich wlosow (ach ta ciekawosc)-chyba, ze awatar?

Cytat:
Z fajnych i naprawdê dzia³aj±cych, tanich kosmetyków do regeneracji mogê poleciæ Farmonê z lnem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iwych-len.html a do koñcowego dokwaszania tego nowego Loreala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zdwajania.html innych trzeba szukaæ w¶ród kosmetyków do w³osów farbowanych. Tak± lekk± regeneracjê z keratyn± a jednocze¶nie zakwaszenie daje Kallos Keratin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html bardzo fajna maseczka
cos z tego na pewno sobie zakupie nie wiem czy da sie znalezc w rossmanie to akurat ten mam pod nosem ale jak nie to znajde jakas drogeryjke

dziekuje jeszcze raz za wysluchanie mojego spamu
pewnie troche przesadzam ale jakos mi sie tak rzucilo po tej wtopie u fryzjerki na wlosy i pielegnacje moze z czasem przejdzie
Stary 2013-08-27, 13:36   #51
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Talking Dot.: Pomocy! Co zrobiæ z tak zniszczonymi w³osami? Czy warto je ¶ci±æ?

Cytat:

Z suchosci juz wyszlam a szorstkosc pojawia sie na koncowkach kilka dni po tym jak ej podetne, wiec nie wiem czy joico mi jeszcze pomoze-tzn 3 miesiace temu bym od razu kupila ale teraz nie wiem czy efekt bedzie warty 400zl.
Jakie 400z³? Za mój set da³am w marcu trochê ponad stówkê z przesy³k±. Wiêcej bym nie da³a Drugi raz raczej nie kupiê, bo chyba nie bêdzie potrzeby Najlepiej dzia³aj± zespo³owo te kosmetyki, bo sprawdzi³am.

Cytat:
dziekuje za wybicie mi z glowy prawdopodobnie kolejnej glupoty, ktora bym zrobila, zastanawialam sie wlasnie jak to do konca jest bo na watku o encanto byly same superlatywy
Zwróc uwagê, ¿e na Encanto decyduj± siê zwykle dziewczyny, które nie akceptuj± krêconych w³osów i prostuj± bardzo czêsto. Ja przyznajê, ¿e by³am lekko rozczarowana, dwa kosmyki przy twarzy mam mocno porowate, Encanto nie da³o jakiej¶ niesamowitej g³adko¶ci, a proste mam z natury.

Cytat:
ja juz jestem po wiekszym cieciu - przynajmniej w mojej opini-przed fryzjerka bylo prawie 90cm po jest 70cm (teraz a regularnie podcinam czyli polecialo wiecej)
Rozumiem Twój ból. Jak zaczê³am cudowaæ z farbowaniami zim±, mia³am ju¿ w³osy prawie do ty³ka, teraz mia³abym megad³ugie (chocia¿ chyba bym takich nie chcia³a)

Najpierw podcina³am po trochê, potem drastycznie ¶ciê³am do takich klik , porowato¶æ koñców mi jednak nie pasowa³a i ¶ciê³am z jakie¶ 6cm i obecnie mam takie klik (kolory przek³amane, koñce powyginane przez proteiny, efekt po masce proteinowej)
Tu po od¿ywce Extreme z kwasem mlekowym klik klik wiadomo, ¿e flash doda³ po³ysku, ale moje w³osy aktualnie naprawdê s± g³adkie i b³yszcz±ce, co komentuj± osoby, które mnie widz± w dziennym ¶wietle. ¯al mi d³ugo¶ci, ale z kondycji jestem bardzo zadowolona. Kiedy¶ odrosn±

Cytat:
emolienty i keratyna raz na jaksi czas to to co robie Myslalam o zakwaszaniu ale jakos nie moglam upolowac octu jablkowego-ale jesli odzywka do farbowanych tez moze byc to kupie jakas.
Mi ocet jab³kowi na d³u¿sz± metê robi³ susz, o wiele lepiej siê sprawdzaj± szampony i od¿ywki do farbowanych.

Cytat:
mam drewniana szczotke z wlosia dzika-podobno ten wlos dzika jest z keratyny wiec nie wplywa na rozdwajanie i mysle,ze cos w tym jest bo szczoteczka jest naprawde przyjemna-tangle teezer jakos mnie nigdy nie kusil
Moich w³osów niestety dzik nie doczesuje dobrze, wolê moj± pneumatyczn± szczotê Razem z ch³odnym nawiewem suszarki z jonizacj± mam g³adko¶æ bez prostownicy

Cytat:
roznie podcinam-zwykle zwijam pasemka w rulon i obinam wokolo z potem ciacham sama koncowke, ze 2 razy cielam tez 'na ogonka'-troche wiecej ale latwiej i chyba lepszy efekt-to byla taka moja calosciowa wersja chociaz i tak musialam podzialac nozyczkami bo koncowki mam wycieniowane wiec ciezko zlapac mi calosc.
Podcinam tez na sucho (fale) bo wtedy scinam dokladnie tyle ile widze a na mokro sie zwykle okazuje, ze poszlo wiecej
Myslalam o radyklaniejszym cieciu ale to bylaby polowa wlosow a to chyba dla mnie za duzo. Jak podcinam w ten sposob to przynajmniej stoje na dlugosci (mam niemal magiczny przyrost i oby sie utzrymal)
Moim zdaniem takim ¶cinaniem przyczyniasz siê do rozdwajania. Na sucho o wiele ³atwiej zmia¿d¿yæ w³osa. Fryzjerzy te¿ czasem wykañczaj± kszta³t na sucho, ale maj± wiêksz± wprawê w ciêciu.

Cytat:
swoja droga to jeszcze chyba nie widzialam zdjec Twoich wlosow (ach ta ciekawosc)-chyba, ze awatar?
Oj nie Linki wklei³am wy¿ej

Cytat:
cos z tego na pewno sobie zakupie nie wiem czy da sie znalezc w rossmanie to akurat ten mam pod nosem ale jak nie to znajde jakas drogeryjke
Farmonê z lnem kupi³am w osiedlowej drogerii, widzia³am te¿ w drogerii Jasmin

Czas edycji: 2013-08-27 o 13:39
Stary 2013-08-27, 14:07   #52
201701300929
Konto usuniête

Cytat:
Jakie 400z³? Za mój set da³am w marcu trochê ponad stówkê z przesy³k±. Wiêcej bym nie da³a Drugi raz raczej nie kupiê, bo chyba nie bêdzie potrzeby Najlepiej dzia³aj± zespo³owo te kosmetyki, bo sprawdzi³am.
otwarlam pierwsza lepsza strone i tyle bylo ale jak mowisz,ze dalas tylko stowke to musze to przemyslec i poszukac bo Twoje wlosy sa bajeczne i to jeszcze takie jasniutkie - a z ciekawosci jaki masz wyjsciowy kolor ?

Cytat:
Rozumiem Twój ból. Jak zaczê³am cudowaæ z farbowaniami zim±, mia³am ju¿ w³osy prawie do ty³ka, teraz mia³abym megad³ugie (chocia¿ chyba bym takich nie chcia³a)
ja wczesniej tez nie chcialam ale po tym co mi fryzjerka zrobila to jakos zaczelam chciecmoze dlatego, ze nie moge

Cytat:
Najpierw podcina³am po trochê, potem drastycznie ¶ciê³am do takich klik , porowato¶æ koñców mi jednak nie pasowa³a i ¶ciê³am z jakie¶ 6cm i obecnie mam takie klik (kolory przek³amane, koñce powyginane przez proteiny, efekt po masce proteinowej)
Tu po od¿ywce Extreme z kwasem mlekowym klik klik wiadomo, ¿e flash doda³ po³ysku, ale moje w³osy aktualnie naprawdê s± g³adkie i b³yszcz±ce, co komentuj± osoby, które mnie widz± w dziennym ¶wietle. ¯al mi d³ugo¶ci, ale z kondycji jestem bardzo zadowolona. Kiedy¶ odrosn±
przepiekne, naprawdeczyli zapuszczasz?

Cytat:
Mi ocet jab³kowi na d³u¿sz± metê robi³ susz, o wiele lepiej siê sprawdzaj± szampony i od¿ywki do farbowanych.
bede pamietac

Cytat:
Moim zdaniem takim ¶cinaniem przyczyniasz siê do rozdwajania. Na sucho o wiele ³atwiej zmia¿d¿yæ w³osa. Fryzjerzy te¿ czasem wykañczaj± kszta³t na sucho, ale maj± wiêksz± wprawê w ciêciu.
sprobuje na mokro przy nastepnym myciu i zobacze czy za tydzien sie rozdwoja znow, wiesz kiedys w ogole nie mialam problemu z rozdwajacymi sie koncowkami

swoja droga po zobaczeniu tych zdjec az mnie wziela ochota na jasne wlosy, zazdroszcze
Stary 2013-09-01, 23:40   #53
Nancy3320
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Jak d³ugie masz w³osy (teraz) ? S± w z³ym stanie na ca³ej d³ugo¶ci ?
Nancy3320 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-03, 07:55   #54
Paulinka675
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 234

ja swoje spalone w³osy zdecydowa³am siê ¶ci±æ i wygl±daja teraz pieknie, widaæ ¿e mam w³osy, a nie pióra, zyska³y objeto¶ci i o dziwo nie wiem czym to jest spowodowane, ale po obciêciu znacznie mniej ich wypada

nie wiem czy uda mi siê odej¶æ od keratynowego prostowania, ale bêdê próbowaæ

2014 3
Anne Rice - Pandora

w³osomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie dra¿ni jak brak sk³adów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-20, 16:29   #55
kasienkaol92
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Je¿eli nie chcesz przestaæ farbowaæ, spróbuj u¿yæ HENNY KHADI! jest na allego, poczytaj o tym
kasienkaol92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-21, 12:45   #56
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Nie tylko na allegro.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.