![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kłopot z kurierem - gdzie moja paczka!
Moim zdaniem powinnaś złożyć pisemną skargę.
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracuję 30 km od miejsca zamieszkania, powrót zajmuje mi czasem 2h (korki ![]() Do pracy - szczerze wątpie, skoro nie mógł poczekać na mnie 5 minut, nie chcial podjechać później to wątpie, żeby jechał taki kawał ![]() Okazało się, że ten wspaniały kurier, to znajomy mojego TŻ. Ja go znam z widzenia i on mnie. Muylę, że niebardzo się przejął opierdzielem (?) od krasnala 150 cm jakim jestem ja, w dodaktu wyglądającym na 14 lat. Zwyczajnie mnie zlekceważył, kiedy mówilam, ze jego obowiązkiem jest dostarczyć mi paczkę, a nie dobrą wolą. No zostanę jutro w domu, co zrobić. Gorzej jak się jutro też nie pojawi, a dopiero w piątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Zachowanie i teksty kuriera dla mnie żenujące... Też miałam kiedyś niemiłą sytuację z tą firmą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
brać urlop, żeby odebrac paczkę?
Jak tam sobie chcesz...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
No a co mam zrobić? Nie ma mi kto odebrać tej paczki. Przecież ten człowiek nie będzie jechał do mnie do pracy, skoro nie był w stanie przemieścić się autem w ciągu 5 minut, żeby ukazać mi swe boskie oblicze i dostarczyć przesyłke
![]() Poza tym, kiedy rozmawiałam z nim o godzinie 15, powiedział, że się nie wyrobi, by mi ją dać. Nie wiem, ile pracują kurierzy, ale u mnie w mieście był jakieś niecałe 5h. Nie znam się, ale nie mógł przekazać paczki koledze-kurierowi, który by był w okolicach załóżmy ok 19? czy to tak nie działa? Tylko pytam, nie znam się. To moja pierwsza taka przygoda z kurierem, zawsze przesyłki były na czas, ludzie mili, dzwoniący ok 7 i informujący, że będą np o 12, a o 20 kończący pracę. Uważajcie na DPD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, gdybym była na Twoim miejscu napisałabym porządną skargę . Co to ma być, że on Ci robi łaskę, że przywiezie paczkę? To jego praca, do cholery. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie czytam, że składanie skarg bezbośrednio do DPD można porównać do wrzucenia takiej skargi do kosza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
KOTerator
|
Cytat:
Ja bym to zgłosiła do sprzedawcy, który nadał paczkę u tego kuriera. Może go sami pogonią, może zrezygnują z ich usług, kto wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=monika_sonia;423740 68]On ma trochę racji, bo skoro nikogo nie zastał za pierwszy razem to nie ma obowiązku wracania później, podejmie kolejną próbę doręczenia w następny dzień roboczy. Nie żebym go broniła, bo zachował się niefajnie.
Cholera, byłam w sklepie, nawet jego auto widziałam, mowiłam, heeej, będe za 5 minut, zapłace i lece, no chwila doslownie. Poza tym, dzwonił, że bedzie w drodze powrotnej. A teraz na stronie widzę, że odmówilam przyjęcia paczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
KOTerator
|
Jest odmówienie przyjęcia a nie, że nie byłaś w domu? W takim razie paczka jest już w drodze do sprzedawcy?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na stronie jest napisane, że o : godzinie jakiejśtam odmowa przyjęcia. A ja o tej godzinie byłam w domu, stałam w oknie i czekałam na kuriera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
zapłaciłaś za towar, czy płatność przy odbiorze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
KOTerator
|
Jak to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
.
|
rada na przyszłość - płacić przy odbiorze. u mnie się sprawdza,bo chcą się ze*rać, żeby kasę dostać.
po drugie - skontaktowałabym się ze sprzedającym, żeby nakreślić mu sytuację, żeby wiedział, z kim współpracuje. i sama też bym złożyła skargę.
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złożyłam skargę, po niedługim czasie z tej samej firmy przyjeżdżał już ktoś inny, miły, uprzejmy i umiejący używać telefonu. Ale tez zaczęłam wybierać płatność przy odbiorze, wtedy bardziej im zalezy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Miejcie świadomość że kurier jeśli dzwoni do was wcześniej to robi to z prywatnego telefonu, na własny koszt. Miejcie świadomość że jak kurier na 10 osób poczeka "pięć minutek" to mu wyjdzie z tego cała godzina w ciągu dnia, za którą nikt nie zapłaci.
Poza tym kurier ma obowiązek raz podjechać jednego dnia, jeśli nikogo nie zastanie to zostawić awizo i podjąć drugą próbę doręczenia, kolejnego dnia i to wszystko. Wcale nie musi do was dzwonić, umawiać się. To wyłącznie jego dobra wola. Ten konkretny kurier może i nie jest uprzejmy ale jeśli chodzi o działania to są takie jakie być powinny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- nie zostaił awizo; - dzwonił dwa razy, żeby się upewnić, czy będe dla niego miła, bo inaczej nie przyjedzie dzisiaj ![]() Normalnie, pojade do tej firmy jeśli będzie trzeba i zrobie wszystko, żeby stracił robote. Znam mnóstwo innych ludzi, którzy wzieliby taką prace z pocałowaniem ręki, a ja sie użeram z gówniarzem, który mi prawi morały, że trzeba być miłym, bo przesyłka wróci tam, skąd przyjechała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit : są znajomymi na cześć, nie na zasadzie "ehhh, stary, weź jak możesz to w podskokach leć do mojej niuni, bo sprawa pilna, wiesz jak jest, elo 320" no nie i już. A ich kontakty chyba ochłodzą się teraz jeszcze bardziej. Edytowane przez Delia N Czas edycji: 2013-08-21 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Koszt telefonów jest częscią tej pracy. Tak jak koszt benzyny czy koszt amortyzacji samochodu (bo trzeba mieć własny).
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
.
|
szanowny pan kurier prezentuje taką postawę.
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Tak mają. Mój TŻ kiedyś to rozważał i doszedł do wniosku, że to nieopłacalne dla niego.
pracuje gdzie indziej. Nie ma przymusu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-08-21 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wspominałam nic na temat bycia w domu lub nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.