|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zintegrować się z klasą?
Cytat:
a nie, że się nie zintegrujesz. Rozumiem cię. Może nie chodzę w glanach itp. ale raczej chodzę ubrany na ciemno, jestem dość duży więc ludzie szczególnie kiedyś mogli czuć lęk przede mną do tego miałem zarost i czarny humor. Teraz mam dość długie włosy i okulary więc trochę mniej się mnie boją ci co mnie nie znają xD Oto moja rada. Bądź sobą Jeżeli nie pasuje ci integracja z twoim wewnętrznym 'ja" to się nie integruj a jeżeli pasuje to sama z czasem się zintegrujesz ![]() Sam rok nie zdałem i nie zamierzam się integrować tym bardziej, że teraz będę chodził z jakąś dzieciarnią ( znów zapuszczam brode i zbieram na soczewki )
Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-08-31 o 22:46 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
sissy that walk
|
Zgadzam się.
Poza tym nieśmiałość, niepewność - te cechy mogą być okazane w różny sposób. Można być nieśmiałym i miłym, dobrze nastawionym, acz trochę wycofanym - przy takich ludziach większość ma potrzebę zaopiekowania się nimi, wskazania im drogi, naprawdę ludzie często niemal lgną do nich. Nieśmiałość w połączeniu z negatywnym nastawieniem i smutną miną ma za to wydźwięk bardzo negatywny, prowadzi do przekonania, że ktoś jest po prostu nadęty. Naprawdę wystarczy uśmiechnąć się, zagadać na jakikolwiek temat albo po prostu miło odpowiadać na pytania, i sytuacja może się diametralnie zmienić.
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwykle po takim "wywiadzie" temat się urywa. Bo ja z nieśmiałości nic od siebie nie dopowiem, a rozmówca nie wie jak do mnie dotrzeć. Może to być połączone z jakimś strachem przed odrzuceniem... Ale w harcerstwie tego nie mam. Tam jest nieśmiałość, bliższe poznanie i BAM! Jestem sobą. Może dlatego, że jestem wtedy w gronie przyjaciół, a w klasie... praktycznie nikogo nie znam.
październikiem w łeb w bramie obok mnie leżał martwy i modlił się jak mógł ten sam pijany bóg którego ja wzywałem A teraz jeśli nie będę umiał powstrzymać się od śmiechu to nie masz prawa pijany starcze policzyć tego grzechu..." |
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
choroba może 'uszkodziła' twoje ciało, ale wciąż jesteś tą samą super dziewczyną, choć może choroba chciałaby Cię przekonać, że już tak nie jest. po prostu jej nie wierz. powodzenia
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
jestę wieszczę
|
Idąc do LO nie zastanawiałam się, czy ktoś mnie polubi, tylko uciekałam od piekła poprzedniej szkoły. Weszłam w nowe środowisko nikogo z góry nie oceniając, nieśmiała, ale z uśmiechem szczerym i dobrymi chęciami. I chociaż zawsze trzymałam się raczej na uboczu, to byłam lubiana i zaskarbiłam sobie przyjaźń kilku osób. Daj się poznać tym ludziom, bądź życzliwa, naturalna, niejedna osoba będzie chciała Cię poznać, głowa do góry
))
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#39 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Glany+coma+jestem alternatywna+taka szalona+wow+kąpiele w jeziorze nago+moja przeszłość taka skomplikowana wow+chlejecie patolusy jedne + no drinks no drugs no cigarettes tylko moja muza wow + moje życie takie mroczne+wiem lepiej wow+tak bardzo niezrozumiany artysta wow = zjadłabym cię na śniadanie jakbyś chodziła ze mną do klasy. Przykro mi. Zmień podejście.
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-09-01 o 14:27 |
|
|
|
|
#41 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kąpiele w jeziorze i ogniska nie są lepsze od picia i palenia ?
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Palić papierosy może każdy dorosły człowiek i nie warunkuje to czy jest dobry czy zły, a oni zaraz mają 18 lat.
Pić alkohol również może każdy i o niczym to nie świadczy, owszem, kwestia tego jak się pije, ale młodzież rządzi się swoimi prawami i jest jak jest a ostentacyjne pokazywanie co się o tym myśli całkiem słusznie sprawi że się zrażą. Pokazywanie "jestem lepszy nie palę nie piję mam fantazję a wy nie" jest typowe dla smarkaczy którzy jeszcze tkwią w swoim przekonaniu o wyjątkowości. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w wieku autorki, miałam podobnie głupie podejście
. Potem mi na szczęście przeszło. Zmień to, będzie Ci łatwiej w szkole. Nie chodzi o to, żeby Cię cała klasa kochała, bo to też durne, ale chociaż kilka osób sobie zjednaj. Ja miałam kilka osób w klasie i spoza klasy, z którymi miałam fajny kontakt, prócz tego wciągnęłam się w naukę, książki i rekonstrukcję historyczną. Osobiście niefajnie wspominam czasy LO, ale dużo miało z tym wspólnego pewnie moje głupie podejście do ludzi, toksyczny związek i inne takie. Na studiach już sobie lepiej dałam radę z nowym środowiskiem, byłam bardziej otwarta, więc minęły mi w super atmosferze.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Och, jak ja nienawidziłam takich ludzi. Zapytasz czy maja ogień - pogardliwe spojrzenie. Zapytasz czy idą z wami na piwko/do klubu - następnego dnia pół szkoły plotkuje o tym jaka z ciebie patola, bo chlejesz co weekend (nawet jeśli, to nie ich sprawa). Słuchasz popu? Przykro mi, jesteś śmieciem i nie znasz się na muzyce.Jeszcze do tej wyjątkowości brakuje dopisku, że lubi anime i Guns 'n' Roses. Jakby do mojej klasy dołączyła dziewczyna z góry uznająca nas za patolę, bo lubimy poimprezować, to sorry, ale wątpię żebyśmy się zgrały. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Demi, a jakby miała glany?
Nie polubiłybyście się?
|
|
|
|
|
#47 |
|
jestę wieszczę
|
A tam, wyolbrzymiacie swoje zasługi na polu ałtsaideryzmu
![]() Jak poszłam do LO to miałam wsiurskie białe adidasy w stylu "Młodzi Gniewni Spod Monopolowego", spodnie w stylu "późny hipis" i zgniłozieloną bluzę z kapturem. Na dodatek torbę z kapslami od Tymbarków . Możecie mi długopis czyścić
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie. Postawa "palę i piję bo jestem taki dorosły" jest z pewnością gorsza od postawy "nie piję nie palę i jestem super" ( czy jak to ujełaś) ponieważ nie tracimy zdrowia a przede wszystkim kasy Bo żeby komuś kto nie pracuje nie szkoda było 12 zł co drugi, trzeci dzień na fajki to naprawdę ma coś z głową według mnie ( chyba, że wygrał w totka i reszta jego życia zajmię lansowanie się- zazdroszczę )Po trzecie. Jeżeli ktoś by mnie spytał co sądzę o paleniu ( znajomy bo kumplowi powiem, że jest głupi jak mu nie szkoda kasy) to bym odpowiedział zgodnie z prawdą. Po czwarte i ostatnie. Nie wydaje mi się żeby ta dziewczyna miała jakieś złe zamiary, wywyższała się zbytnio i to dobrze, że ma swoje poglądy. I zamiast po niej jeździć daj jej jakąś MĄDRĄ radę. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Hej ! ale odczep się od Dragon balla ! ( takie anime)
|
||
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42577364]Demi, a jakby miała glany?
Nie polubiłybyście się? [/QUOTE]Też mam ![]() Banana, też mam białe adidaski! Poszłam w nich na 18stkę kolegi, bo siedzieliśmy nad rzeką i szkoda mi było ładnych butów ![]() A w LO nosiłam dzwony
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałem brodę.
Przegrałaś Bananalama
Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-09-01 o 19:21 |
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Edziu, a kąpałeś się kiedyś nago w jeziorku?
Syf, pełno podejrzanych roślinek, smieci i panów wyprowadzających psy O nein, wolę pić w pubie.A czy ja pisnęłam złe słówko na anime? Jako prawie że otaku czuję się oburzona ta insynuacją I tym bardziej śmieszy mnie jak ktoś czuje się ąę niezrozumiany przez wszechświat, bo lubi anime/mangę/oba. To tak jakbyś wśród fanów mangi bał się przyznać, że lubisz yaoi.---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Nie mam brody, ale miałam włosy w kolorze pawiego ogona, przegrales |
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Eddard dałam jedną jedyną mądrą radę - spuścić z tonu, zejść na ziemię i przestać podniecać się własną wyjątkowością, dojrzałością, rozsądkiem i przestać truć ludziom dupę że palenie jest głupie.
|
|
|
|
|
#53 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
To samo z alkoholem - nie każdy umie pić w tym gówniarskim wieku, ale to serio nie jest żaden lans. Coś jest nie tak z tym podejściem - podniecają się tym głównie osoby, które same tego nie robią. Ci co robią zwykle mają do tego mniej emocjonalny stosunek.
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
To albo naginasz prawdę, ewentualnie różne szkoły, różni ludzie. Jednak do średniej do której ja chodzę jest to popularne zjawisko. Chociaż palenie dla samego palenia jest jak dla mnie bardzo poważną słabością psychiczną i jest prawie tak samo głupie.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Palenie/picie/tabaka/trawka/wszystko inne bylo u mnie lansem w gimnazjum, ewentualnie w pierwszej LO, potem już tylko niektórzy się podniecali.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Yaoi ? pewnie coś niedobrego xD Ja lubię tylko Dragonballa ( sentyment z dzieciństwa gdzie marzeniem był miecz świetlny albo Kamehameha) więc nie rozumiem i tak ![]() Raz w rzece ale to był zakład a do tej rzeczki prawie wgl. nie ma dostępu, poza tym był październik. Ale ogniska lubię ( Ogień jest seksi )No dobra, to tylko forum. 16 latek z brodą i włosami na klacie ( nie mam na mysli jakiejś żałosnej kępki) chodzący na strzelnicę i czasem jeżdżący damką matki do szkoły
Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-09-01 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Yaoi to samo dobro, biliw mi
![]() Ogniska sa fajne do pewnego momentu. W końcu zaczynają doprowadzać do szału komary, dym, i gorąc Dalej wolę dobry pub. Ewentualnie trzy piwka i nawet ognisko zniosę ![]() E tam, damką matki. Mój eks robił lepszy makijaż oczu niż ja :< |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gorąc ? Odsunąć się ![]() Komary ? W tym roku u mnie wgl. nie było komarów :O I największy plus jak dla mnie Ogień <3, względna cisza <3, ognisko tańsze od wyprawy do pubu <3 To współczuje eks-a Bez znaczenia bo to nie ty tylko eks
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem czym kumple palili, wolałam nie wnikać
![]() Ano można i tak. Ale dla mnie ognisko przyjemniejsze nie jest i już. Nie ma czego współczuć, chłop-ideał to jest. Ale już nie bądź taki alternatiw, bo zawsze znajdzie się bardziej alternatywny :P Umiem strzelać, dziadek mnie nauczył. Umiem też jeździć na motorze, grać na grzebieniu i unosić jedną brew Takam hipsterska.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja umiem ciągnikiem i jeździć konno ![]() Są granice bycia alternativ, ktoś ćpajacy kwas i tak by mnie przebił ![]() Nie ma ideałów. Być może nawet ja nie jestem idealny
Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-09-01 o 21:04 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Jeżeli nie pasuje ci integracja z twoim wewnętrznym 'ja" to się nie integruj a jeżeli pasuje to sama z czasem się zintegrujesz 

. Potem mi na szczęście przeszło. Zmień to, będzie Ci łatwiej w szkole. Nie chodzi o to, żeby Cię cała klasa kochała, bo to też durne, ale chociaż kilka osób sobie zjednaj. Ja miałam kilka osób w klasie i spoza klasy, z którymi miałam fajny kontakt, prócz tego wciągnęłam się w naukę, książki i rekonstrukcję historyczną. Osobiście niefajnie wspominam czasy LO, ale dużo miało z tym wspólnego pewnie moje głupie podejście do ludzi, toksyczny związek i inne takie. Na studiach już sobie lepiej dałam radę z nowym środowiskiem, byłam bardziej otwarta, więc minęły mi w super atmosferze.
Nie polubiłybyście się?