![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba się zakochałam... w Hindusie.
Cytat:
Zakładam że to jedno z Twoich pierwszych zauroczeń autorko, więc nie patrzysz trzeźwo. A facet, który wiąże się z nastką, sam kończąc studia nie wzbudza mojego zaufania. Od razu pomyślałabym, że potrzebuje kogoś urobić, najlepiej kogoś właśnie młodszego i mniej doświadczonego. I szuka wśród takich, które dadzą się złapać na pierwsze wrażenie - właśnie po tygodniu, bo z inną nie poszłoby mu tak łatwo.
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Islamie mężczyzna może mieć nie 2 ,a 4 żony-natomiast mała część mężczyzn się na to decyduje z wiadomego względu-mało kogo stać na utrzymanie tak licznej rodziny ![]() Autorko,ochłoń,popatrz trzezwo na niego,na Islam- i podejmij właściwą decyzję.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyśl logicznie. Rozstałaś się z chłopakiem, zaimponowało Ci to,że taki dorosły facet zwrócił na Ciebie uwagę, potrzebowałaś tego, zauroczyłaś się. Ja to rozumiem, ale jak można brac na poważnie słowa takiego faceta? Przecież to w gruncie rzeczy obcy Tobie człowiek(ja wiem, zaraz powiesz,że masz inne wrażenie, jakbyście się znali od zawsze bla bla bla), ale tak naprawdę nic o nim nie wiesz. Jego religia to jest pikuś w porównaniu z ogółem tej całej sytuacji,a Ty się tylko zastanawiasz czy warto związać się z islamistą. Moja rada-nie angażuj się w to tak bardzo emocjonalnie. Przyjedzie to wtedy może go bliżej poznasz,aczkolwiek byłabym całkowicie ostrożna i w zasadzie nie wiem, czy to jest dobry pomysł. I niech on jeśli już przyjedzie do Ciebie ,a nie Ty do niego na tego Sylwestra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Cinderella Girl napisała Ci dosadnie i konkretnie jak takie "miłości" wyglądają - po prostu zejdź na ziemię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Mam 19 lat (nie 15, tak jak ktoś napisał)... I jeśli chodzi o zauroczenie, to to nie jest moje pierwsze, tak jak ktoś tez mnie podsumował w ten sposób...
Może macie rację, może za bardzo się w to wszystko wkręciłam, może powinnam zakończyć to teraz... Ale z drugiej strony on się naprawdę wydaje taki... cudowny :-(. Na dodatek jeśli macie rację, jeśli chce mnie w sobie tylko"rozkochać", to po co wybierałby do tego dziewczynę, która mieszka daleko, a nie taką, która mieszka w jego kraju? Po co utrzymywałby ze mną codziennie kontakt i w ogóle? Nie umiem sobie na to odpowiedzieć... Na dodatek, czy można mierzyć wszystkich ludzi jedną miarką? ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Londynie, wiec z przeróżnymi nacjami obcuje na codzień. Hindusów wielu nie znam, ale za to dużo osób z Bangladeszu i na ich przykładzie mogę stwierdzić, że różnią sie naprawde miedzy sobą! Są tacy, którzy kulturowo i mentalnie nic sie nie zmienili po przyjeździe i tacy, którzy poza kolorem skory i religią niewiele sie różnią od Europejczyków i maja całkiem inne myślenie i nastawienie do życia niż ich "zacofani" koledzy. Człowiek człowiekowi nierówny, ale poznaj go dokładnie i nie daj sie mu złapać jako przepustka do wizy na stały pobyt w Europie... Tez tak moze być...
Ale tez wiem z obserwacji, że osoby z tych krajów bardzo szybko sie "zakochują" w europejkach i chyba nie do końca rozumieją co to jest milosc... Osobiście bym sie nie związała z osoba o tak rożnej kulturze i religii - nie wyobrażam sobie, że ktoś nie rozumiałby co to jest Boże Narodzenie i Wielkanoc... Ale to tylko moje osobiste podejście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#40 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chodzi o mierzenie wszystkich ludzi jedną miarką, a o zachowanie zdrowego rozsądku. Z pierwszego postu wyłania się straszne parcie, a to nie jest dobre w tego typu znajomościach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Konto usunięte
|
Nie mozna. W tym watku jednak, wiekszosc dziewczyn popatrzyla przez pryzmat wydarzen, a nie przez pryzmat jego pochodzenia czy religii, ktora wyznaje.
Cytat:
Skoro "cudowny", to prosze bardzo - droga wolna, probuj - Twoje zycie. Ale badz ostrozna i nie nastawiaj sie na big love story. Bo to love story moze sie skonczyc tak szybko jak sie zaczelo. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na tym polega zauroczenie ![]() Żeby zaliczyć kolejną naiwną. Myślisz że jesteś pierwsza ? Odpuść go sobie. Zajmij się po prostu czymś innym bo tak Cię omota że mogą być kłopoty.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Obok miejsca gdzie mieszkam, znajduje sie sklep, w ktorym pracuja Arabowie. Czasami przystane i tak poslucham z ciekawosci co maja do powiedzenia. Otoz, z wielka desperacja szukaja dziewczyn wlasnie dla wizy. Sa przypadki, ze placa im po 5 tysiecy funtow, a sa i takie, ze nie maja 5 tysiecy funtow, wiec zaczynaja od zwiazkow. To takie przykre, ze sa to praktycznie same Polki - sami mi to mowia! Najlatwiej nas zbalamucic. Coz, wielu z nas urody nam Bozia nie pozalowala, za to rozumu jak najbardziej. Nawet jeden opowiadal o niejakiej Barbarze, ktora uwodzil jakies 2 miesiace, a jednego poranka sie obudzil i okazalo sie, ze mieszkanie spustoszone, sprzety wyniesione, a Barbara zniknela
![]() Rozmowa zakonczyla sie tym, ze ow Arab, powiedzial: "zalatw mi jakas dziewczyne z Polski - obojetnie jaka, najlepiej jak bedzie z malej wsi - ja jej oplace wszystko - bilet, bedzie miala mieszkanie, jedzenie, bede ja kochal, ale niech za mnie wyjdzie". Takze, drogie panie, czesto nie ma znaczenia kim jestescie, co soba reprezentujecie i jak wygladacie - liczy sie jedynie przepustka. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-13 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mary_poppins dobrze to podsumowała w którymś poście - kocha się człowieka, gdy zna się jego wady i je akceptuje. W pierwszym, drugim, czy nawet trzecim tygodniu znajomości każdy z nas będzie idealny, a jeżeli dojdą do tego piękne słowa, to można wpaść po uszy. Tylko czy to jest to realne uczucie i czy 24 latek o tym nie wie? Najpierw radzę ci poczytać o jego religii, a potem z nim o tym rozmawiać - unikniesz sytuacji, gdy on dla wygody ukryje przed tobą niemiłe fakty. I ochłoń trochę, bo mimo iż takie trudne związki mają racje bytu (czego sama jestem przykładem), zawsze na początku lepiej zachować trzeźwość umysłu, szczególnie jeżeli facet ma takie parcie i zawsze wie co powiedzieć, żeby stać się w twoich oczach cudowny - bo to podejrzane.
![]() |
![]() |
#46 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Droga Autorko, najpierw radzę dokładnie poczytać o jego religii, bo masz w tej kwestii bardzo poważne braki. "islam to nie muzułmanizm" btw, nie ma takiego słowa jak muzułmanizm!!!
druga rzecz, fajnie jest nosić różowe okulary, ale trzeba pamiętać, że się je ma. Ty zapomniałaś. facet (obojętnie jakiej nacji), który mówi o miłości po kilku dniach nadaje się tylko do odstrzału. równie szybko, jak się zakochał, to się odkocha albo zacznie bajerować inną. jeśli chcesz, utrzymuj z nim kontakt na stopie koleżeńskiej - zawsze fajnie mieć znajomych w innych krajach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43245813]Dokladnie! Nasza reakcja bylaby identyczna gdybys opisywala polskiego chlopaka poznanego na wakacjach we Wladyslawowie. [/QUOTE]
wyjelas mi to z ust. Facet albo ma spaczone poczucie humoru, albo chce wykorzystac jak na serio to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od mojego Tż też usłyszałam bardzo szybko, że mnie kocha.. no cóż ja sama zakochałam się w nim błyskawicznie.. od tego zdarzenia minęło już kilka lat(dokładnie 5), nigdy nie dał mi powodu do zazdrości,nigdy nie zdradził, nigdy nie odczułam tego, że po czasie emocje minęły, nigdy nie zostałam urażona z jego strony, ba, my się ledwo raz w życiu pokłóciliśmy, człowiekowi nie mam do dziś nic do zarzucenia. Jego uczucia były szczere, gdy wyznał mi miłość i do dziś tak jest ![]() Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2013-10-13 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Skoro jest muzułmaninem, to nie hindusem. Obywatel Indii to Indus. To raz.
Dwa, jeśli obca Ci jest jego kultura, obyczaje itp to się w to nie pakuj. Widać, że chcesz spróbować. Nikt za Ciebie nie przeżyje życia i możemy tu sypać historiami. Wydaje mi się jednak, że jesteś młodziutka, po rozstaniu, a on Cię zauroczył, bo taki milutki i sypie komplementami. P.S. islam w wydaniu indyjskim nie jest hardkorowy, ale to według mnie tak czy siak zbyt duża przepaść kulturowa.
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2013-10-13 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-10-13 o 14:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Jestes młoda, to sie baw,co masz do stracenia? Tylko błagam, spotkaliscie sie pare razy, a Ty juz o dzieciqach rozmyslasz, o ilosc zon pytasz? Nie traktuj tego az tak powaznie, 19 lat to nie ten etap.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Forma "Indusi" nie jest przestarzała, w przeciwieństwie do ludzi, którzy te wpisy w słownikach tworzą
![]() Słowo "hindus", niezależnie czy pisane wielką czy małą literą, powoduje nieprecyzyjność językową. Możesz mnie bić po głowie nawet tym słownikiem, a zdania nie zmienię ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem specjalistką w tej dziedzinie, czego nie mogę powiedzieć o osobach piszących definicje pojęć specjalistycznych w słownikach. Hindus-muzułmanin to tak jak katolik-protestant. Koniec offtopu.
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2013-10-15 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie każdy facet , który po 7 dniach znajomości , zaczynałby gadkę typu "kocham cię", a "nasze dzieci to..."- wylądowałby z etykietką WARIAT. Pochodzenie, narodowość , religia - obojętne.
A panna , która łyka takie teksty, to "naiwna gęś", fakt, nastoletni wiek wiele tłumaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.