|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
rusalka-stara?Ile masz lat?Bo ja tez po 30 stce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() i od razu życzę miłych snów! wpadłam w ciąg naukowy i jakoś nie mogę przestać sie uczyć/czytać. Śmigam do wyra to wykorzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno pytanko mam, mialyscie kiedyś takie uczucie ze wam jakby brzuch Wczoraj drętwiał? Wczoraj mi się coś takiego przytrafiło ale w miarę szybko przeszło...
#35 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja wieczornie w nowej części
![]() ![]()
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
witam się i ja
![]() aaby piękna jesteś!!! mya facjatę to masz nieziemską ![]() dzidzia przestań głupoty wypisywać!! ciesz się swoim szczęściem! masz wspaniałe dzieci i kochającego faceta! poza tym jak pisała Mya makijaż i ciuch robią swoje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za porady, jutro coś napewno kupię na to choróbsko, tylko jeszcze skonsultuję się z ginem
![]() Cytat:
![]() ![]() A nienawidzę umieszczać sobie czegokolwiek TAM oprócz wiadomo czego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Ja tez nie mialam czegos takiego
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
przegapiłam pierwszą stronę
![]() Ktosiula nie miałam tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
witam,
u nas w szpitalu zoo jest dostępne i w razie potrzeby skorzystam bo ulga jest wielka...teraz jest za darmo a 2 lata temu płaciłam 800 zł ale niestety juz nie dałam rady i po 9 godzinach indukcji wymiękłam i poprosiłam o znieczulenie......... ....u nas mimo nospy i magnezu coraz częstsze skurcze no ale musze wytrzymać jeszcze 9 dni i moge rodzić....chociaz do tp mam jeszcze 25 także kupa czasu...... ....torba do szpitala spakowana...ubrania dla małej i dla mnie na wyjście też...... ....mój tz bardzo mi pomagał przy synku ja strasznie senna byłam i mogłam w dzien sie kimnąć a on zajmował sie dzieckiem tylko budził mnie na karmienie heheheh ciekawe czy teraz tez tak bedzie ![]() ....ja po porodzie podmywałam sie kilka razy Tantum Rosa i tyle w sumie to nie byłam nacinana ani nie pękłam tylko niewielkie otarcie było no ale przy siusianiu piekło jak chol**a przez pierwsze dni siusiałam pod prysznicem polewając krocze odrazu wodą wtedy nie bolało tak....
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
To ja nie wiem co to było... Dziec się rusza normalnie wiec chyba wszystko gra.
A wiecie ze wczoraj czy przedwczoraj była pełnia ? A u nas żadnego porodu ni było...a może był tylko jeszcze o tym nie wiemy :P Nie chce mi się spać, a tz tylko glowe przyłożył do poduszki i śpi
#43 |
Zakorzenienie
|
Jestem I ja z moja pijawka
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1382303645.799701.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1382303670.195700.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Trele ale slodka
![]() De28 no...w grudniu bedzie 34... Stara dupa jestem ;-) ale jara ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ja juz chce swoja :-( a tu jeszcze 33 dni grrr |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#47 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ze starego wątku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie boli :P ale też miałam stresa:P Cytat:
Cytat:
![]() a czekolady w ogóle nie można czy ciemnej? ;> Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() Trele piękna Majeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Domii- pogadaj z Damianem, na dłuższą metę i tak nie dasz rady, bo bedziesz sie ylko wkurzać. A tak, wyjaśnicie sobie co nie co i będzie ok. ![]() Ktosiula-mi drętwiał brzuch, miałam uczucie chodzenia mrówek. Lekarz stwierdził ze to nic poważnego. dzidzia- wiesz co.. młodsza jestem ale uwierz mi że chciałabym mieć taki bagaż doświadczen i taką wiedzę jak TY i mogę miec nawe 50 lat. na prawdę. Ja w życiu nie osiągnęłam nic, mam męża i syna oraz swoją rodzinę a reszta nie istnieje, zero wsparcia, zero zrozumienia i odpowiedniego zainteresowania.. Ty przynajmniej nie musisz pytać co dzieje sie Twojemu dziecku, a ja? ciągle pytania, głupie pytania, czasem mam wrażenie ze jestem głupsza niż but, nie znam własnego dziecka i nie umiem mu pomóc, a jakaś 'obca' osoba wie lepiej o nim.. DZIEWCZYNY PROSZĘ O WYSYŁANIE PW ze zmianami na 1 stronie. Nie zawsze będę dostępna tak jak dzisiaj.. ![]() Witam sie wieczorową porą. Mój maluch chyba chce mi dać do zrozumienia że protestuje z jedzeniem. Budze go co te 3-4 godziny ale on mi wtedy tak ulewa, ze mam wrazenie ze to co wypil znalazło sie na tetrze, na mnie, na nim.. dzisiaj masakra jakas. Najpierw od 6 do 9:30 sie meczyliśmy bo zjadł z cyca, zasnął.. jak go odłożyłam do łózeczka to spał a jak odeszłam do swojego łóżka zaczynał płakać i tak ciagle.. potem miał czkawkę, potem był głodny i tak w kółko. Zasnął i o 11 wstał, dałam mu z butli odciagnięte- prawie wszystko zwrócił, poleżał godzinę i zasnął, a potem przy mojej mamie było ok, troche ulewał ale nie jakies wielkie ilości, a potem wieczorem zjadł z cyca, zdrzemnął sie 30minut, potem sie obudził ze głodny, to dałam mu znów cyca, ale nie dojadł, dałam mu odciagnięte i dalej płakał.. odbił a po 3minutach zwrócił w postaci twarożka ilośc mega duża.. na mnie, meża, łóżko i siebie.. godzine miał czkawkę a potem zasnął dopiero. Już nie wiem czy sie przejada ze tak ulewa czy z mlekiem moim cos nie tak czy co sie dzieje... A NAJLEPSZe jest to że każdy mówi ze mi sie wydaje ze dużo ulewa.. ale kurde dla mnie to wcale nie jest mało .. dobra koniec wyżalania. Trele- Slodziak ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele dzisiaj już 20 październik a zaraz to 21 będzie. :P Momentami jak mi młody gdzieś w płuca czy przeponę uciska to oddycham jak parowóz ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ostatnio dzien z noca sie mieszaja to I data mi lekko przeskakuje. Specjalnie jednak sprawdziłam I u mnie swieci ksiezyc jak latara ![]() Rybko moze jemu naprawde ulewa sie tylko nadmiar? Jesli pozniej normalnie Ci spi to widocznie zostaje mu w brzuszku tyle ile potrzebuje? Nie wiem co Ci poradzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ---------- Widziałyscie ze na noworocznych urodzil sie chłopczyk z data na 08.01 ? ![]() Wazy 1120g . Z tego co zrozumialam mama przestała czuc ruchy I okazalo sie ze faktycznie cos jest nie tak - niewydolnosc lozyska , automatycznie CC . Ja pierdziu.. Gdzie tam styczen? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Trele 10 tygodni przez terminem to nie dramat. Z nami na sali leży chłopiec z 29 tygodnia. Radzi sobie nieźle.
Rybko bagaż doświadczeń pod banderą łez, krzyku, nerwów i stresu. Nic przyjemnego. Może Kacperek cierpi na refluks? Jakbys miała zebrac w lyzeczkach to co ulewa to ile tego jest? Jak siec stresujesz to Ubierz jutro pupe i idz do przychodni go zwazyc. Będziesz wiedzieć na czym stoisz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#54 | |||||||
Zakorzenienie
|
W ramach poprzedniej części...
Cytat:
![]() Cytat:
Z moim mężem jestem razem od 8,5 roku. W tym czasie - jeszcze przed ciążą - przytyłam 10kg (w ciąży kolejnych 13-14), z czego 6 od ślubu (2 lata temu). Mam stos kompleksów i sporo wspólnych długów ![]() Nawet sobie nie wyobrażasz, jak grubo te zdjęcia przebierałam, na każdym z nich widzę moje kg, moje odstające uszy, moje grube i ocellulitowane uda... I boję się tego, jak będzie wyglądać moje ciało po ciąży ![]() I powiem Ci, że cholernie będzie mi brakować brzuszka, bo to chyba jedyny moment w życiu, kiedy noszę obcisłe koszulki i kiedy nie muszę go wciągać i ukrywać fałd. A za chwilę prócz starego tłuszczyku będzie ten ciążowy i jeszcze rozciągnięta po ciąży skóra... Uwierz, że gdybyś zrobiła sobie włoski i umalowała oko (jak ja do fotek ![]() ![]() ![]() Jaki okrąglinek! Ale i tak "twarz" wygrywa ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- ...i obecnej: ![]() Cytat:
![]() A kostka... Spróbuj może zrobić okład z jakiegoś octu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas na tym mikrometrażu nic więcej wymyślić się nie da ![]() Cytat:
![]() A na ścianach jest tapeta: na jednej ta kwiecista, na pozostałych trzech szara. ![]() Cytat:
![]() I albo mi się wydaje, albo bardzo się zmieniła! ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Witam się o świcie, w nowej części ![]() Ależ miałam ciężką noc! Wieczorem zaczęła mnie głowa boleć (pierwszy raz od paru miesięcy ![]() Po 5 zerwał mnie kot - jakiś kłaczek chyba mu się zaplątał i nie mógł zwymiotować. Jak już się ułożyłam to słyszałam, jak coś memła w kuchni - żuł sobie kwiaty ![]() Także nie dość, że noc przerywana okrutnie, to nieprzespana i przez ten ból głowy jestem tak wypluta, że nawet sobie nie wyobrażacie ![]() A jeszcze jedziemy dziś na ktg. Chce mi się jak... Za to weekend był bardzo miły ![]() Planowo w sobotę mieli przyjść na kawę urodzinową rodzice i teściowie, a wczoraj przyjaciele z córeczką, ale mój mąż w konspiracji pozamieniał gości. Jakież było moje zdziwienie, kiedy w sobotę w drzwiach zobaczyłam małą Lenę z kwiatami ![]() A wczoraj rodzice jedni i drudzy. Na szczęście długo nie byli ![]() Także weekend bardzo miły. Mamy się wczoraj obraziły bo powiedziałam, że oczywiście zapraszamy do wnuczki, ale jeśli wyjdę ze szpitala 31.10., to niech już tego dnia sobie odpuszczą, bo raz, że nie wiadomo jak będę się czuła, dwa - nie wiadomo o której wyjdę, trzy - chcemy się we troje sami chwilę ogarnąć, a nie że przekroczymy próg drzwi i już tłumy... No to obraza ![]() ![]() Przykro mi się zrobiło... I tyle. Pomarudziłam od rana ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-21 o 06:22 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co z tym ulewaniem... gdyby potem nie wołał jeść to rozumiem że sie przejadł a tak..? wszpitalu tracił też przez to wagę. Cytat:
w czwartek idę do pediatry bo kazali mi go w czwartek piatek zwaażyć.. dzisiaj mam akurat sporo ałątwiania- becikowych,rejestracje,sk arbówka.. no dzisiaj nie dam rady.. chyba że po południu jak maż wróci z pracy ![]() Witam z rana przed karmieniem :P Coś moje dziecie sie powoli wybudza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziś wysyp wizyt
![]() Kciuki! ![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
Witam się śniadaniowo z kubkiem gorącej kawy
![]() Nie mogłam spać, wierciłam się z boku na bok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja juz po śniadanku i kawce. szybkie ogarnięcie chatki bo za 40 min przyjdzie teściowa do małej i musze być zwarta i gotowa do wyjścia na wizyte... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i narazie żegnam uciekam się szykować na miasto. Chcę zajechać do lidla po noże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
hej!
![]() i nadszedł ten dzień w którym odstawiamy fenka, nospe i magnez ![]() ![]() ![]() byle do niedzieli ![]() ja się tak podśmiewuję z tego porodu w niedzielę, ale jak serio znów urodze w dzień który wcześniej obstawiałam to padne ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.