Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 21:22   #31
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Spadam na film&chipsy&przytulanki
Dobrej i PRZESPANEJ nocy życzę Wam (i sobie )
no to jak Ty na przytulaski się wybierasz, to ja Ci przespanej nie życzę sama zaraz idę, ale my juz tak trzeci dzięń te wykurzanie odstawiamy, a ta dalej nic

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:23   #32
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

rusalka-stara?Ile masz lat?Bo ja tez po 30 stce Ja twierdze jedne- dziecko mnie postrzalo wiecej siwych wlosow, zmarszczek ehh ostatnio tez mi sie nie podoba co w lustrze widze.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:23   #33
Margot156
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku

i od razu życzę miłych snów! wpadłam w ciąg naukowy i jakoś nie mogę przestać sie uczyć/czytać. Śmigam do wyra to wykorzystać
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:25   #34
ktosiula
Wtajemniczenie

Jeszcze jedno pytanko mam, mialyscie kiedyś takie uczucie ze wam jakby brzuch Wczoraj drętwiał? Wczoraj mi się coś takiego przytrafiło ale w miarę szybko przeszło...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:28   #35
motylek85
Zakorzenienie

Witam się i ja wieczornie w nowej części

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:30   #36
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanko mam, mialyscie kiedyś takie uczucie ze wam jakby brzuch Wczoraj drętwiał? Wczoraj mi się coś takiego przytrafiło ale w miarę szybko przeszło...

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:33   #37
ola_k11
Zadomowienie

witam się i ja nadrobiłam stary wątek...

aaby piękna jesteś!!!
mya facjatę to masz nieziemską
dzidzia przestań głupoty wypisywać!! ciesz się swoim szczęściem! masz wspaniałe dzieci i kochającego faceta! poza tym jak pisała Mya makijaż i ciuch robią swoje głowa do góry.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:46   #38
rinco
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za porady, jutro coś napewno kupię na to choróbsko, tylko jeszcze skonsultuję się z ginem

Cytat:
U mnie za to się chyba jakas infekcja intymna przyplatala grrr, nie lubię tego. Dobrze ze jutro gin da jakas receptę.
Ja z infekcją walczę od 1,5 miesiąca! Najpierw miałam jedną - wyleczyłam, ale za parę dni wróciła Teraz kończę zwalczać drugą, a jeszcze czeka mnie leczenie paciora, grrrr...

A nienawidzę umieszczać sobie czegokolwiek TAM oprócz wiadomo czego
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:47   #39
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja tez nie mialam czegos takiego

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:51   #40
Lilith890502
Zakorzenienie

przegapiłam pierwszą stronę

Ktosiula nie miałam tak

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:56   #41
basiula19
Zadomowienie

witam,

u nas w szpitalu zoo jest dostępne i w razie potrzeby skorzystam bo ulga jest wielka...teraz jest za darmo a 2 lata temu płaciłam 800 zł ale niestety juz nie dałam rady i po 9 godzinach indukcji wymiękłam i poprosiłam o znieczulenie.........

....u nas mimo nospy i magnezu coraz częstsze skurcze no ale musze wytrzymać jeszcze 9 dni i moge rodzić....chociaz do tp mam jeszcze 25 także kupa czasu......

....torba do szpitala spakowana...ubrania dla małej i dla mnie na wyjście też......

....mój tz bardzo mi pomagał przy synku ja strasznie senna byłam i mogłam w dzien sie kimnąć a on zajmował sie dzieckiem tylko budził mnie na karmienie heheheh ciekawe czy teraz tez tak bedzie.....

....ja po porodzie podmywałam sie kilka razy Tantum Rosa i tyle w sumie to nie byłam nacinana ani nie pękłam tylko niewielkie otarcie było no ale przy siusianiu piekło jak chol**a przez pierwsze dni siusiałam pod prysznicem polewając krocze odrazu wodą wtedy nie bolało tak....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:59   #42
ktosiula
Wtajemniczenie

To ja nie wiem co to było... Dziec się rusza normalnie wiec chyba wszystko gra.

A wiecie ze wczoraj czy przedwczoraj była pełnia ? A u nas żadnego porodu ni było...a może był tylko jeszcze o tym nie wiemy :P

Nie chce mi się spać, a tz tylko glowe przyłożył do poduszki i śpi

Stary 2013-10-20, 22:14   #43
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem I ja z moja pijawka )
ImageUploadedByWizaz Forum1382303645.799701.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1382303670.195700.jpg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:16   #44
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
To ja nie wiem co to było... Dziec się rusza normalnie wiec chyba wszystko gra.

A wiecie ze wczoraj czy przedwczoraj była pełnia ? A u nas żadnego porodu ni było...a może był tylko jeszcze o tym nie wiemy :P

Nie chce mi się spać, a tz tylko glowe przyłożył do poduszki i śpi
A mi sie wydaje ze pełnia jest dzis! Pamietam ze polowalam na pełnie 19 wrzesnia I kolejna miala byc 19.pazdziernika

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-20, 22:20   #45
rusalka12
Zadomowienie

Trele ale slodka

De28 no...w grudniu bedzie 34... Stara dupa jestem ;-) ale jara i najwazniejsze, ze czuje sie na 20 :-D

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja juz chce swoja :-( a tu jeszcze 33 dni grrr
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:22   #46
Zuzziak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Załącznik 5452306 Załącznik 5452307
Majeczka rośnie jak na drożdzach Śliczniuszek z niej

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:28   #47
ryba91
Zakorzenienie

Ze starego wątku

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
śliczny pokoik

ja nigdy nie byłam jakas super poukładana i super pedantyczna. A teraz to już w ogóle, zatyrałabym się i zgorzkniałą gdybym miała wiecznie latać i sprzatać wszystko. Ma nie być kurzu i brudu, a porozwalane zabawki czy stos ubrań do prasowania to dla mnie nie bałagan

a bo tylko w polsce wymyslają coś takiego jak dieta karmiącej :/ rozumiem ze fast foody nie są wskazane i inne niezdrowe jedzenie, ale przecież ludziom niekarmiącym też sie takiej diety nie zaleca

ale słodziak

torba super też lubie takie rpzez ramie, bo te z ramienia się zsuwają

rybko, nie będe Cię namawiać, zrobisz po swojemu ale ja jestem za tym, żeby próbować jeśc wszystko, może pojedyńczo żeby w razie czegoś wybadać bez problemu co mogło sprawić problemy ale to wykluczanie cytrusów, czekolady, kapusty to dla mnie bezsensu. Wiadomo że zjedzenia kilograma na raz to przesada ale jeden owoc albo 3 łyżki kapustki do obiadu czemu nie.
Sama widzisz że wszystkie dziewczyny mieszkające za granica zaleceń do żadnej diety nie mają, bo to tylko w pl takie cuda
macie racje, nie bede sie głodzic czy wymyślac.. wczoraj jadłam pierś smażoną na oliwie, wiec w końcu coś niegotowanego (bo w szpitalu nawet mielone mi gotowali ) i jakoś powoli, powoli dojdę do normalnego jedzenia. ;d

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Trele ale nie peklas? To sa tylko szwy z naciec?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja sie strasznie boje lewatywy. Tzn nie wiem czy ja wogole bede miala , ale jakos tak na zapas

Ale da sie spokojnie do lazienki dobiec?

Da sie dobiec ja spokojnie doszłam do wc :P

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A czy lewatywa boli?
nie boli :P ale też miałam stresa:P
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Moje dziecko jak już przyśnie to kilkanaście razy podczas 2-3 godzin spania ma jakiś taki tik nerwowy że nagle się zrywa (tak jakby go coś przestraszyło) pytałam o to położnej i stwierdziła że każde dziecko tak ma... Czy zauważyłyście coś takiego u swoich dzieci ?
Mój też tak ma, widziałam ze dziewczyny odpisały :P

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hejo moja kruszyna ma dzisiaj tydzień i możemy się pochwalić że w nocy odpadł nam kikucik pępowinowy

Domii a położna nic Ci nie mówiła żebyś wybudzała Jaśka jak tak długo śpi??? Bo mnie mówią że jak 4 godziny miną od jedzenia i śpi, to wybudzić i nakarmić

CO do karmienia i jedzenia- mnie mówili żeby narazie nie jeść cytrusów, nie jeść za dużo nabiału na raz, ale np smażone można, no i nie jeść potraw wzdymających.
Powiem Wam że póki co niczego mi nie brakuje w jedzeniu po porodzie ale mam taką wielką ochotę na czekoladę albo jakiegoś batonika, ale boje się jeszcze żeby małej nie zaszkodziło
za pępek! Ja też zjadłabym czekolade..
a czekolady w ogóle nie można czy ciemnej? ;>

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
O, super! Widziałam, że ma fajną cenę w sklepach, opinie różne- no, ale opinie anonimowe w necie, to raczej mało ważne dla mnie Skoro mówisz, ze masz, działa i na różnych sokach- to będę brała pod uwagę.

Tak ogólnie, to Wujostwo mego Męża, postanowiło sobie odbić w 35 rocznicę ślubu wesele- no bo "w tamtych czasach" to mieli skromne. Składali od jakiegoś czasu [plotka głosi, że na pomysł wpadli na 25 lecie slubu i od tego czasu gorsz do grosza ], zaprosili prawie 100 osób, dwa dni w hotelu, przyjęcie w restauracji [ z salą do tańców] Wcześniej uroczysta Msza, a po Mszy odnowią przysięgę. Fajnie tak Ani my, ani szwagierka nie jedziemy, więc z nią i jej TŻ zrzucamy się w czwórkę na prezent. Prawie cała rodzina się zrzuca na bon do biura podróży [ chyba na 10tys. zł, wybrać się będą mogli w podróż życia, albo kilka mniejszych podróży], z mniejszych rzeczy to wiem, że dostaną wypasiony zestaw barmański [kilka alkoholi, szejker, różne kieliszki, syropy barmańskie].
Jak to wujek stwierdził "Na starość im przyjdzie pić egzotyczne napoje, a po nich na kaca soczek"
Super sprawa! Pomyśle o tym za xx lat

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wiecie co powinni wymyślić coś takiego jak licznik na cycka, bo kurcze nigdy nie wiadomo ile to maleństwo zjadło z cyca, a ja się matrwie że ona nie dojada i głodna jest, ale z drugiej strony jeżeli śpi sobie 3 nawet 4 godzinki to chyba głodna nie jest
kupska wali równo w pampersy
Głupie takie myśli że głodze swoje dzieciątko
Zgadzam sie, mi też jest potrzebny!
Stary 2013-10-20, 22:29   #48
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam się i ja w nowym wątku dokonczylam stary wątek i idę spać bo nie wyrabiam z bólu kręgosłupa
Trele piękna Majeczka
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:30   #49
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
ja też, ale zauważyłam że chyba tylko my dwie mamy z tym problem

Tylko 13? Myślałam że większe robią te ciecia , to chyba muszą naciągnąć jak dziecko wyciągają

Ale przynajmniej ranę po cc można sobie obserwować na bieżąco i reagować jak coś się widzi dziwnego. Ale ranę po sn? No niby można lusterkiem, ale bałabym się oglądać takie pokiereszowane delikatne narządy.

A i dziewczyny może napisałybyście jakie dostałyście zalecenia co do pielęgnacji ran, zarówno tych po cc jak i po sn. Takie info chyba bardzo przydatne. Rozumiem że po cc jest cały czas zaklejona? Co ile zmieniać opatrunek? Trzeba czymś smarować? A ta rana po sn ma być tak cały czas na wierzchu? Jak tu się załatwić, żeby tam się nic nie dostało?

Trzymam kciuki i napisz proszę co to za badania, bardzo mnie to interesuje

Mam dziś dobry humor, pojechaliśmy rano nad jezioro, akurat zrobiła się ładna pogoda, bo cały dzień zachmurzone, TŻ pobiegał ja pospacerowałam w słońcu i czuję się jak nowonarodzona. Przedostatni weekend tylko we dwoje
co do ran- ja miałam opatrunek do 3 dnia. zmieniany co 12h średnio i przemywany. Potem miałam sama przemywać wodą z mydłem, dzisiaj traktuję ją normalnie jak resztę ciała
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Widać że wekkend

My juz po kąpieli teraz tatuś karmi mleczkiem( udało mi się ściągnąc całe 25 ml) potem dostanie mm.

Nie chciałam karmić a teraz liczy się każde ściągnięcie, z okazji jej kupek. Z moim mlekiem robi rzadkie a z mm są suchsze i bardziej się spina i mi tak jej żal.

Jeszcze chwila i nowy wątek będzie
A mój po moim mleku robi kupke bardzo malutką, a po mm robi wielką, i robi chwile po zjedzeniu- słychać i czuć i widać:P

Domii- pogadaj z Damianem, na dłuższą metę i tak nie dasz rady, bo bedziesz sie ylko wkurzać. A tak, wyjaśnicie sobie co nie co i będzie ok. ja tak robie co jaki czas z meżem, jak coś jest nie tak.

Ktosiula-mi drętwiał brzuch, miałam uczucie chodzenia mrówek. Lekarz stwierdził ze to nic poważnego.

dzidzia- wiesz co.. młodsza jestem ale uwierz mi że chciałabym mieć taki bagaż doświadczen i taką wiedzę jak TY i mogę miec nawe 50 lat. na prawdę. Ja w życiu nie osiągnęłam nic, mam męża i syna oraz swoją rodzinę a reszta nie istnieje, zero wsparcia, zero zrozumienia i odpowiedniego zainteresowania.. Ty przynajmniej nie musisz pytać co dzieje sie Twojemu dziecku, a ja? ciągle pytania, głupie pytania, czasem mam wrażenie ze jestem głupsza niż but, nie znam własnego dziecka i nie umiem mu pomóc, a jakaś 'obca' osoba wie lepiej o nim..

DZIEWCZYNY PROSZĘ O WYSYŁANIE PW ze zmianami na 1 stronie. Nie zawsze będę dostępna tak jak dzisiaj..

Witam sie wieczorową porą.
Mój maluch chyba chce mi dać do zrozumienia że protestuje z jedzeniem. Budze go co te 3-4 godziny ale on mi wtedy tak ulewa, ze mam wrazenie ze to co wypil znalazło sie na tetrze, na mnie, na nim.. dzisiaj masakra jakas. Najpierw od 6 do 9:30 sie meczyliśmy bo zjadł z cyca, zasnął.. jak go odłożyłam do łózeczka to spał a jak odeszłam do swojego łóżka zaczynał płakać i tak ciagle.. potem miał czkawkę, potem był głodny i tak w kółko. Zasnął i o 11 wstał, dałam mu z butli odciagnięte- prawie wszystko zwrócił, poleżał godzinę i zasnął, a potem przy mojej mamie było ok, troche ulewał ale nie jakies wielkie ilości, a potem wieczorem zjadł z cyca, zdrzemnął sie 30minut, potem sie obudził ze głodny, to dałam mu znów cyca, ale nie dojadł, dałam mu odciagnięte i dalej płakał.. odbił a po 3minutach zwrócił w postaci twarożka ilośc mega duża.. na mnie, meża, łóżko i siebie.. godzine miał czkawkę a potem zasnął dopiero. Już nie wiem czy sie przejada ze tak ulewa czy z mlekiem moim cos nie tak czy co sie dzieje... A NAJLEPSZe jest to że każdy mówi ze mi sie wydaje ze dużo ulewa.. ale kurde dla mnie to wcale nie jest mało ..
dobra koniec wyżalania.

Trele- Slodziak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:38   #50
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaka ona słodka! Wycałuj ją ode mnie bo aż się prosi.
Trele dzisiaj już 20 październik a zaraz to 21 będzie. :P

Momentami jak mi młody gdzieś w płuca czy przeponę uciska to oddycham jak parowóz ciekawe zjawiska się dzieją w tej ciąży

Stary 2013-10-20, 22:40   #51
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna jest

Cześć Jakąś niemoc dzisiaj mam, kompletnie nic mi się nie chce. Musiałam się w końcu zebrać w sobie i ogolić, bo jutro wizyta. Trochę się denerwuję, bo to może być już ostatnia. Ciekawe co ginekolog powie.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 00:13   #52
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka ona słodka! Wycałuj ją ode mnie bo aż się prosi.
Trele dzisiaj już 20 październik a zaraz to 21 będzie. :P

Momentami jak mi młody gdzieś w płuca czy przeponę uciska to oddycham jak parowóz ciekawe zjawiska się dzieją w tej ciąży
O kurde :P
U mnie ostatnio dzien z noca sie mieszaja to I data mi lekko przeskakuje. Specjalnie jednak sprawdziłam I u mnie swieci ksiezyc jak latara

Rybko moze jemu naprawde ulewa sie tylko nadmiar? Jesli pozniej normalnie Ci spi to widocznie zostaje mu w brzuszku tyle ile potrzebuje?
Nie wiem co Ci poradzic

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ----------

Widziałyscie ze na noworocznych urodzil sie chłopczyk z data na 08.01 ?
Wazy 1120g . Z tego co zrozumialam mama przestała czuc ruchy I okazalo sie ze faktycznie cos jest nie tak - niewydolnosc lozyska , automatycznie CC .
Ja pierdziu.. Gdzie tam styczen?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-21, 00:19   #53
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele 10 tygodni przez terminem to nie dramat. Z nami na sali leży chłopiec z 29 tygodnia. Radzi sobie nieźle.

Rybko bagaż doświadczeń pod banderą łez, krzyku, nerwów i stresu. Nic przyjemnego.

Może Kacperek cierpi na refluks? Jakbys miała zebrac w lyzeczkach to co ulewa to ile tego jest? Jak siec stresujesz to Ubierz jutro pupe i idz do przychodni go zwazyc. Będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:21   #54
aaby
Zakorzenienie

W ramach poprzedniej części...

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
aaby przypominasz mi koleżankę tylko ona ma czarne włosy piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jak ja na Was patrze to czuje sie jak poczwara . Piekne, mlode, zadbane... za 5 dni mamy 7 rocznice związku a ja przez ten czas dorobilam sie nerwicy, kilku zmarszczek, 20kg nadbagazu, 2 dzieci, obwislego brzucha, mnostwa rozstepow i pelno długów . Ale przy moim boku nadal jest ten sam facet...i chyba musiałam zafundowac mu niezle pranie mozgu skoro nadal tu jest i chce być.

Chciałabym kiedyś jeszcze wyglądać jak te pare lat temu.
dzidzia, moje doświadczenie przy Twoim to pewnie pestka (wszak dopiero pierwsze dziecko w drodze), ale uwierz, że i ja czuję się jak poczwara.
Z moim mężem jestem razem od 8,5 roku. W tym czasie - jeszcze przed ciążą - przytyłam 10kg (w ciąży kolejnych 13-14), z czego 6 od ślubu (2 lata temu). Mam stos kompleksów i sporo wspólnych długów I sama po sobie widzę, że nie dbam już o siebie tak, jak kiedyś, a teraz - będąc na L4 - mąż widzi mnie częściej potarganą i nieogarniętą, aniżeli "zrobioną".
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak grubo te zdjęcia przebierałam, na każdym z nich widzę moje kg, moje odstające uszy, moje grube i ocellulitowane uda... I boję się tego, jak będzie wyglądać moje ciało po ciąży
I powiem Ci, że cholernie będzie mi brakować brzuszka, bo to chyba jedyny moment w życiu, kiedy noszę obcisłe koszulki i kiedy nie muszę go wciągać i ukrywać fałd. A za chwilę prócz starego tłuszczyku będzie ten ciążowy i jeszcze rozciągnięta po ciąży skóra...
Uwierz, że gdybyś zrobiła sobie włoski i umalowała oko (jak ja do fotek ), i zrobiłybyśmy Ci zdjęcie, to spojrzałabyś na siebie zupełnie inaczej

Cytat:
Jasne ze może! Super! Dziękuję, ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
I moje zdjęcie sprzed wczoraj
Jaki okrąglinek!
Ale i tak "twarz" wygrywa

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

...i obecnej:

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
TŻ jutro broni pracę magisterską więc będę mocno trzymała kciuki!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wiecie co, rozłożyło mnie totalnie, mam mega katar, zatkany nos, spierzchnięte usta, lekki ból głowy, pieczenie oczu i zaczyna mi się suchy kaszel. Masakra. Na szczęście jutro mam wizytę to może gin mnie poratuje.

A jeszcze spuchła mi kostka u nogi nie wiem od czego, trochę boli, ale nie kojarzę, żebym ostatnio coś tam naciągnęła.
Kuruj się kochana koniecznie!
A kostka... Spróbuj może zrobić okład z jakiegoś octu

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Aaby piękny brzuszek i sypialnia I nie strasz mnie, bo ja tu jeszcze nie gotowa jestem :P

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Aaby piękne zdjęcie
fajne łóżeczko
u nas w sypialni podobnie będzie, w sensie ułożenie mebli

U nas na tym mikrometrażu nic więcej wymyślić się nie da

Cytat:
Aaby fajnie łóżeczko wygląda. W ogóle macie przytulna ta sypialnie. Co to za kolor na ścianach?
Dziękuję
A na ścianach jest tapeta: na jednej ta kwiecista, na pozostałych trzech szara.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
aaby piękna jesteś!!!

Cytat:
Jaka słodycz! Rośnie jak na drożdżach!
I albo mi się wydaje, albo bardzo się zmieniła!

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Witam się o świcie, w nowej części

Ależ miałam ciężką noc!
Wieczorem zaczęła mnie głowa boleć (pierwszy raz od paru miesięcy ), więc położyłam się wcześniej... Niestety kompletnie nie mogłam zasnąć, wierciłam się chyba z 2h... Jak zasnęłam, to obudziłam się po 2 do wc. Głowa już mi tak pękała, że wzięłam apap. I znów walka ze snem.
Po 5 zerwał mnie kot - jakiś kłaczek chyba mu się zaplątał i nie mógł zwymiotować. Jak już się ułożyłam to słyszałam, jak coś memła w kuchni - żuł sobie kwiaty Położyłam się, była już 5.30. O 6.00 budzik męża. Już nie zasnęłam...
Także nie dość, że noc przerywana okrutnie, to nieprzespana i przez ten ból głowy jestem tak wypluta, że nawet sobie nie wyobrażacie A głowa boli nadal...

A jeszcze jedziemy dziś na ktg. Chce mi się jak...

Za to weekend był bardzo miły
Planowo w sobotę mieli przyjść na kawę urodzinową rodzice i teściowie, a wczoraj przyjaciele z córeczką, ale mój mąż w konspiracji pozamieniał gości. Jakież było moje zdziwienie, kiedy w sobotę w drzwiach zobaczyłam małą Lenę z kwiatami
A wczoraj rodzice jedni i drudzy. Na szczęście długo nie byli

Także weekend bardzo miły.

Mamy się wczoraj obraziły bo powiedziałam, że oczywiście zapraszamy do wnuczki, ale jeśli wyjdę ze szpitala 31.10., to niech już tego dnia sobie odpuszczą, bo raz, że nie wiadomo jak będę się czuła, dwa - nie wiadomo o której wyjdę, trzy - chcemy się we troje sami chwilę ogarnąć, a nie że przekroczymy próg drzwi i już tłumy... No to obraza Jakby same nie rodziły i nie wiedziały, jak się kobieta czuje... Usłyszałam "Kiedyś było inaczej, kiedyś bez zaproszenia po 10 osób przychodziło" Ja rozumiem, że to babcie, ale nie mogą uszanować, że będę po cesarce i że chcę dzień chociaż pobyć w domu w spokoju?!
Przykro mi się zrobiło...

I tyle. Pomarudziłam od rana

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-10-21 o 06:22
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:22   #55
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde :P
U mnie ostatnio dzien z noca sie mieszaja to I data mi lekko przeskakuje. Specjalnie jednak sprawdziłam I u mnie swieci ksiezyc jak latara

Rybko moze jemu naprawde ulewa sie tylko nadmiar? Jesli pozniej normalnie Ci spi to widocznie zostaje mu w brzuszku tyle ile potrzebuje?
Nie wiem co Ci poradzic

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ----------

Widziałyscie ze na noworocznych urodzil sie chłopczyk z data na 08.01 ?
Wazy 1120g . Z tego co zrozumialam mama przestała czuc ruchy I okazalo sie ze faktycznie cos jest nie tak - niewydolnosc lozyska , automatycznie CC .
Ja pierdziu.. Gdzie tam styczen?

szok z ta noworoczna... ale jezeli trzeba było to.. oby wszystko było ok
wiesz co z tym ulewaniem... gdyby potem nie wołał jeść to rozumiem że sie przejadł a tak..?
wszpitalu tracił też przez to wagę.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele 10 tygodni przez terminem to nie dramat. Z nami na sali leży chłopiec z 29 tygodnia. Radzi sobie nieźle.

Rybko bagaż doświadczeń pod banderą łez, krzyku, nerwów i stresu. Nic przyjemnego.

Może Kacperek cierpi na refluks? Jakbys miała zebrac w lyzeczkach to co ulewa to ile tego jest? Jak siec stresujesz to Ubierz jutro pupe i idz do przychodni go zwazyc. Będziesz wiedzieć na czym stoisz.

w łyżeczkach?ja bym powiedziała ze 5-6 łyżek stołowych.. i to mleka, a jeszcze potem takim mlekiem-twarożkiem to tak ze 2 łyżki.
w czwartek idę do pediatry bo kazali mi go w czwartek piatek zwaażyć.. dzisiaj mam akurat sporo ałątwiania- becikowych,rejestracje,sk arbówka.. no dzisiaj nie dam rady.. chyba że po południu jak maż wróci z pracy

Witam z rana przed karmieniem :P Coś moje dziecie sie powoli wybudza oby nie było powtórek z wczoraj
za wszystkie wizyty!
Stary 2013-10-21, 06:28   #56
aaby
Zakorzenienie

Widzę, że dziś wysyp wizyt
Kciuki!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:42   #57
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Witam się śniadaniowo z kubkiem gorącej kawy Włosy umyte, prysznic wzięty można niebawem zbierać się na wizytę. Pewnie przed 9 ruszę, bo bliziutko mam.

Nie mogłam spać, wierciłam się z boku na bok Jakoś mi duszno w nocy i denerwuje mnie ciągle zatkany nos, którego za nic nie da się wysmarkać

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:54   #58
niunia32
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja juz po śniadanku i kawce.
szybkie ogarnięcie chatki bo za 40 min przyjdzie teściowa do małej i musze być zwarta i gotowa do wyjścia na wizyte...

za pozostałe wizyty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:55   #59
kyte
Wtajemniczenie

Witam się i narazie żegnam uciekam się szykować na miasto. Chcę zajechać do lidla po noże
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:00   #60
acelinka
Zakorzenienie

hej!

i nadszedł ten dzień w którym odstawiamy fenka, nospe i magnez trzeba na siebie uważac na samą myśl o twardniejącym i stawiającym się brzuchu mnie boli

byle do niedzieli
ja się tak podśmiewuję z tego porodu w niedzielę, ale jak serio znów urodze w dzień który wcześniej obstawiałam to padne ze śmiechu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości