|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Dwa nie za bardzo chce przenosić, mam większe obawy wtedy do wszystkiego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer z Jaśkiem w większym gronie - znaczy się był z nami Damian ![]() ![]() Dziewczyny muszę się Wam wyżalić. Niby wszystko jest w porządku a jakoś od jakiegoś czasu czuję się mało atrakcyjna i niepotrzebna Damianowi... Niby się stara ale robi to w taki sposób że mnie to irytuje. Mam wrażenie że do spraw łóżkowych ciągnie go tylko po to żeby sobie ulżyć a ja go już nie obchodzę, wcześniej skupiał się na tym żeby i mi dobrze było... W ogóle to wydaje mi się że wszystko i wszyscy są ważniejsi tylko nie ja i Jasiek. Przez weekend widziałam go tylko przelotnie, gdyby nie ten spacer to od piątku nie spędziłabym z nim więcej niż godzinę (nie liczę spania w jednym łóżku). Teraz mamy kąpać Jaśka bo staramy się go kąpać o równej porze i zazwyczaj jest to 19 ewentualnie 19.30 a on oznajmił mi że przyjdą do niego znajomi, teraz zabrał się i gdzieś pojechał... Ręce mi opadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kabriela jaki ładny nowy avek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
Olenka ja też będę startować do gazu
![]() ![]() Witam serdecznie po weekendzie ![]() Kuchnia (prawie) skończona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
Widać że wekkend
![]() My juz po kąpieli ![]() ![]() Nie chciałam karmić a teraz liczy się każde ściągnięcie, z okazji jej kupek. Z moim mlekiem robi rzadkie a z mm są suchsze i bardziej się spina i mi tak jej żal. ![]() Jeszcze chwila i nowy wątek będzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
jejkuuu, jak mnie swędzi brzuch
![]() ![]() ![]()
#4959 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze troszke i bedzie z Wami ![]() Cytat:
he,he ja mam tak samo. Ale do terminu ma z brzuszka wyjsc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi termin z usg wychodzi taki jak Ty masz - ale z om 9 list. No zobaczymy ![]() Wiesz ile Twoj Leo wazy? Moj w 36 tyg mial prawie 3300 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zabawnie by było jakby Leośki chciały razem na świat przyjść w tym samym szpitalu ![]()
![]() |
#4961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie dużo, ale są jakieś takie dziwaczne.. ![]() Wczoraj upiekłam karpatkę i ją sobie teraz wcinam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie nadrobiłam tego co napisałyście w weekend bo mam tylko chwilę na lapku. Jutro mąż w pracy a syn w przedszkolu to nadrobię
![]() Chciałam tylko napisać że mam 40 dni do TP. Jestem w 35tc a mam dziwne uczucie napierania na picz... wogóle boli mnie miednica, biodra i piczka ![]() Z dobrych wieści to w weekend mąż pogipsował dziury w ostatnim pokoju na górze i pomalował sufit i przygotował sobie do malowania ścian jutro, bo linie nakreślił na cokołach górnych i obkleił już taśmą. Zatem jutro maluje pierwszy raz ściany a drugi pewnie we środę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Wtajemniczenie
|
domii- a wciagasz go w opieke nad malym? Czesto jest niestety tak, ze po pierwszej adrenalinie po porodzie, nagle nastepuje konfrontacja z rutyna i zyciem i faceci (choc widzialam i kobiety) uciekaja w prace, znajomych itp.By tylko nie byc w domu z dzieckiem. Szczegolnie, jak to duzo placze
![]() ![]() Dziewczyny, boje sie. Nie chce miec wywolywanego porodu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zadomowienie
|
Karpatka ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Ktoś poleca garnki KINGHOFF?
![]()
#4968 |
Rozeznanie
|
witajcie wieczornie w niedziele....u nas jakas maskaryczna ta niedziela nicnamsie nie ukladało ja sie wkoncu poryczałam z bezsilności i wrocilismy do domu...ech..te hormony
![]() a i troszke sie dziś wystarszyłam i spytam sie jak to u Was w szpitalach jest..bo ja dzis wyczytałam na ich stronie że szwy z krocza sciągaja na IP po kilku dniach....ja 7 lata temu juz miałam rozpuszczalne a ze niby teraz juz nie ma???Jakos nie usmiecha mi sie to.... Robie wszystko żeby urodzić....a ten uparciuch nic...wczesniej to chwilke tylko połaziłam zaraz były skurcze bóle a teraz nic....normalnie jakbym w ciąży nie była;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Oj ja tez bym zjadla ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! Przyznam się, że nadrobiłam po łebkach, bo padam normalnie na twarz...
Wczoraj jechaliśmy do Bydgoszczy na imprezę rodzinną i cały dzień przesiedzieliśmy na świeżym powietrzu (bo impreza była w stadninie ;p). Najadłam się żurku, bigosu, pysznego chleba z miodem i wypiłam litry herbaty ^^ Dzisiaj jestem tak zmęczona, że ja nie mogę. Przywieźliśmy wózek i wielgachną torbę ciuszków od cioci TŻta (właśnie się piorą ![]() I do tego dzisiaj zaczął mi odłazić czop ![]() ![]() Żeby tych atrakcji było mało to z TŻtem stwierdziliśmy, że brzucho mi się obniżył... Szczęście, że żadna z tych rzeczy nie jest jakimś sygnałem, że to już w tej chwili!, ale zaczynam się stresować, że coś zaczyna się dziać ;p I wg USG mamy dzisiaj 35. tydzień! ![]()
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że łatwo pisać ale nie bój się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
Ja tez odczuwam bol w kroczu choc sexu nie bylo juz ze dwa tygodnie - jakby kosci mi sie rozchodzily- i jakies dziwne parcie na odbyt. Az sie siedziec nie da. Z Zuzia tak nie bylo :-/
Domi tylko spokojna rozmowa przyniesie rozwiazanie. Moj zawsze dba o to, zeby bylo mi dobrze. Fakt bzykamy sie o wiele rzadziej, ale mlody zawsze staje na wysokosci zadania ;-) . Byl czas, ze bylam bardzo niezadowolona z naszych stosunkow po pierwszej ciazy (zawsze zgaszone swiatlo, na szybcika i tak cicho jak tylko sie dalo, bo nuz Zuzu sie obudzi) troche to trwalo, bo nie moalam smialosci mu powiedziec, ze nie podoba mi sie. W koncu zebral m sie ma odwage i wszystko wrocilo do normy ![]() Antibia :-* Co do zńieczulenia - w pierwszej ciazy sie naczytalam jak to moze zabraknac anestezjologa przy porodzie, ze nie chca dawac epiduralu, wtedy tez trzeba bylo za to placic extra, ze porod rodzinny nie wchodzil w gre o ile sie mie zaplacilo...bylam szczesliwa, ze rodzilam w Irlandii - tu od razu pytali, czy chce epidural, kto bedzie mi towarzyszyl przy porodzie itp. I za nic nie placilo sie extra. Moj tz byl ze mna przy cesarce. Co do gazu - wymiotowalam po nim jak kot :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domii-faceci przez pierwsze miesiace nie wiedza co z takim niemowlakiem robic.Czesto dopiero jak zaczyna chodzic, ba jak zaczyna gadac to sie zaczynaja dzieckiem interesowac. Mya- moim zdaniem gorzej znosi sie skurcze, jezeli wie sie ze zaraz sie zaczna a nie tak z zaskoczenia...Czeka sie na nie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Olenka - no to już, niech mąż pstryka! ![]() ![]() ![]() ktosiula - specjalnie dla Ciebie takie półtwarzowe ![]() ![]() _DSC1760.jpg
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-20 o 19:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
A to o czym czytalam - brak anestezjologa itp. - to,ze w Polsce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
U nas np. Maz nie moze byc przy cesarce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
Mya jak czytam co macie jeszcze do zrobienia to ciesze sie ze ja juz mam remont za soba. My co prawda tylko sypialnie i korytarz robilismy ale tez roboty bylo mnostwo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4980 |
Zadomowienie
|
Aaby slodka fota
![]() De28 moze unikniesz wywolywańia. Grunt to dobre nastawienie ;-) Nie jest tak zle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.