Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 17:47   #4951
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś 9 dni do terminu, kuszę już Mała gotowym łóżeczkiem, gadam, tłumaczę, proszę, a ten uparciuch coś nic- już tak bym chciała
Ja mojej bardzo wyraźnie zaznaczyłam, że za maksymalnie 14 dni to Ona ma wymeldunek z brzucha i to bezdyskusyjny, ponieważ Rodzina się zjeżdża i Ona ma już być wtedy grzecznie na świecie.
Dwa nie za bardzo chce przenosić, mam większe obawy wtedy do wszystkiego.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:00   #4952
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A mnie boli---piczka nie wiem czy maly tak napiera czy to od seksu. Wogole ciezko mi dzis, wiec lacze sie z niektorymi w bolu. Od 5 nie moglam spac i pucowalam lazienki. Do tego zmeczona jestem. Daniela rodzilam o tym czasie w nocy. Tu niby sie nic nie zapowiada, oprocz biegaczki od wczoraj i napierania na dole.

Bylismy na geocaching i nam wysiadla nawigacja i tyle z szukania skarbow do tego sie rozpadalo i bylismy mokrzy i brudni bo moj syn uznal za zabawne zjezdzanie po stokach na pupie. A gorki mokre od deszczu i gliny.
Mnie tez tak boli od czasu do czasu, ale ostatnio po seksie ale czasami idzie to w parze z bolącym spojeniem więc myślę, że mała się tam wciska gdzieś też
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Bliźniaki to jest dopiero wyczyn...

11 dni wg zmienionego terminu, 14 dni wg starego do porodu, uświadomienie sobie jak blisko jest termin mnie przeraża, ponieważ ja jeszcze nie tak dawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży...czas zleciał tak szybko, że ja nie jestem w stanie się ogarnąć.
Poza tym cały czas myślę o tym, że nie zauważę, że zaczynam rodzić.
Ja też nad tym ciągle myślę. Niedawno byłam w 7 tc, a teraz mam 40 dni do porodu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:07   #4953
domii29
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer z Jaśkiem w większym gronie - znaczy się był z nami Damian . Oczywiście spacer trwał tylko 30 minut bo przyjechali moi rodzice ale dobre i tyle

Dziewczyny muszę się Wam wyżalić.
Niby wszystko jest w porządku a jakoś od jakiegoś czasu czuję się mało atrakcyjna i niepotrzebna Damianowi...
Niby się stara ale robi to w taki sposób że mnie to irytuje.
Mam wrażenie że do spraw łóżkowych ciągnie go tylko po to żeby sobie ulżyć a ja go już nie obchodzę, wcześniej skupiał się na tym żeby i mi dobrze było...
W ogóle to wydaje mi się że wszystko i wszyscy są ważniejsi tylko nie ja i Jasiek. Przez weekend widziałam go tylko przelotnie, gdyby nie ten spacer to od piątku nie spędziłabym z nim więcej niż godzinę (nie liczę spania w jednym łóżku).
Teraz mamy kąpać Jaśka bo staramy się go kąpać o równej porze i zazwyczaj jest to 19 ewentualnie 19.30 a on oznajmił mi że przyjdą do niego znajomi, teraz zabrał się i gdzieś pojechał... Ręce mi opadają
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:09   #4954
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hejo moja kruszyna ma dzisiaj tydzień i możemy się pochwalić że w nocy odpadł nam kikucik pępowinowy

Domii a położna nic Ci nie mówiła żebyś wybudzała Jaśka jak tak długo śpi??? Bo mnie mówią że jak 4 godziny miną od jedzenia i śpi, to wybudzić i nakarmić

CO do karmienia i jedzenia- mnie mówili żeby narazie nie jeść cytrusów, nie jeść za dużo nabiału na raz, ale np smażone można, no i nie jeść potraw wzdymających.
Powiem Wam że póki co niczego mi nie brakuje w jedzeniu po porodzie ale mam taką wielką ochotę na czekoladę albo jakiegoś batonika, ale boje się jeszcze żeby małej nie zaszkodziło
za pępuszek
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
O, super! Widziałam, że ma fajną cenę w sklepach, opinie różne- no, ale opinie anonimowe w necie, to raczej mało ważne dla mnie Skoro mówisz, ze masz, działa i na różnych sokach- to będę brała pod uwagę.

Tak ogólnie, to Wujostwo mego Męża, postanowiło sobie odbić w 35 rocznicę ślubu wesele- no bo "w tamtych czasach" to mieli skromne. Składali od jakiegoś czasu [plotka głosi, że na pomysł wpadli na 25 lecie slubu i od tego czasu gorsz do grosza ], zaprosili prawie 100 osób, dwa dni w hotelu, przyjęcie w restauracji [ z salą do tańców] Wcześniej uroczysta Msza, a po Mszy odnowią przysięgę. Fajnie tak Ani my, ani szwagierka nie jedziemy, więc z nią i jej TŻ zrzucamy się w czwórkę na prezent. Prawie cała rodzina się zrzuca na bon do biura podróży [ chyba na 10tys. zł, wybrać się będą mogli w podróż życia, albo kilka mniejszych podróży], z mniejszych rzeczy to wiem, że dostaną wypasiony zestaw barmański [kilka alkoholi, szejker, różne kieliszki, syropy barmańskie].
Jak to wujek stwierdził "Na starość im przyjdzie pić egzotyczne napoje, a po nich na kaca soczek"
wooow ale super sprawa, no coś pięknego..
Kabriela jaki ładny nowy avek
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:11   #4955
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Olenka ja też będę startować do gazu bo u Nas nic innego nie mają do zaoferowania

Witam serdecznie po weekendzie
Kuchnia (prawie) skończona tylko jutro domontują mi baterię do zlewu i listwy na blat Indukcja zamontowana, nawet znalazłam dwa działające na niej garnki Jest duży progress, zaczynam dziś wywabiać Leonka z brzuszka Jakieś porządne bunga bunga czy coś
Stary 2013-10-20, 18:16   #4956
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie
Zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer z Jaśkiem w większym gronie - znaczy się był z nami Damian . Oczywiście spacer trwał tylko 30 minut bo przyjechali moi rodzice ale dobre i tyle

Niby wszystko jest w porządku a jakoś od jakiegoś czasu czuję się mało atrakcyjna i niepotrzebna Damianowi...
Mam wrażenie że do spraw łóżkowych ciągnie go tylko po to żeby sobie ulżyć a ja go już nie obchodzę, wcześniej skupiał się na tym żeby i mi dobrze było...
W ogóle to wydaje mi się że wszystko i wszyscy są ważniejsi tylko nie ja i Jasiek. Przez weekend widziałam go tylko przelotnie, gdyby nie ten spacer to od piątku nie spędziłabym z nim więcej niż godzinę (nie liczę spania w jednym łóżku).
Teraz mamy kąpać Jaśka bo staramy się go kąpać o równej porze i zazwyczaj jest to 19 ewentualnie 19.30 a on oznajmił mi że przyjdą do niego znajomi, teraz zabrał się i gdzieś pojechał... Ręce mi opadają
Musisz z nim koniecznie o tym pogadać...wyżal się jemu powiedz co czujesz, bo inaczej będziesz się coraz bardziej irytować.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:23   #4957
89Beatka
Wtajemniczenie

Widać że wekkend

My juz po kąpieli teraz tatuś karmi mleczkiem( udało mi się ściągnąc całe 25 ml) potem dostanie mm.

Nie chciałam karmić a teraz liczy się każde ściągnięcie, z okazji jej kupek. Z moim mlekiem robi rzadkie a z mm są suchsze i bardziej się spina i mi tak jej żal.

Jeszcze chwila i nowy wątek będzie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 18:27   #4958
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

jejkuuu, jak mnie swędzi brzuch i takie paskudne rozstępy mi się pojawiły no z dnia na dzień i to na samiutkim finiszu
Stary 2013-10-20, 18:31   #4959
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś 9 dni do terminu, kuszę już Mała gotowym łóżeczkiem, gadam, tłumaczę, proszę, a ten uparciuch coś nic- już tak bym chciała

Jeszcze troszke i bedzie z Wami

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
ja właśnie nie wiem czy tak bardzo chce mieć te 14 dni....choć właśnie z drugiej strony nie moge sie doczekać

he,he ja mam tak samo. Ale do terminu ma z brzuszka wyjsc przenosic nie chce

Cytat:
Witam wieczornie

Domii musisz koniecznie z nim o tym porozmawiac i powiedziec mu jak sie czujesz - faceci niestety nie sa za bardzo domyslni. Jak sobie szczerze pogadacie na pewno bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Olenka ja też będę startować do gazu bo u Nas nic innego nie mają do zaoferowania

Kuchnia (prawie) skończona tylko jutro domontują mi baterię do zlewu i listwy na blat Indukcja zamontowana, nawet znalazłam dwa działające na niej garnki Jest duży progress, zaczynam dziś wywabiać Leonka z brzuszka Jakieś porządne bunga bunga czy coś
No to super ze macie kuchnie zrobiona
Mi termin z usg wychodzi taki jak Ty masz - ale z om 9 list. No zobaczymy
Wiesz ile Twoj Leo wazy? Moj w 36 tyg mial prawie 3300

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:34   #4960
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No to super ze macie kuchnie zrobiona
Mi termin z usg wychodzi taki jak Ty masz - ale z om 9 list. No zobaczymy
Wiesz ile Twoj Leo wazy? Moj w 36 tyg mial prawie 3300

Nie wiem jeśli do piątku nie urodzę, to mam wizytę umówioną i wtedy mam mieć USG ze wszystkimi pomiarami
Zabawnie by było jakby Leośki chciały razem na świat przyjść w tym samym szpitalu
Stary 2013-10-20, 18:34   #4961
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
jejkuuu, jak mnie swędzi brzuch i takie paskudne rozstępy mi się pojawiły no z dnia na dzień i to na samiutkim finiszu
Aha, u nas jeszcze moga podac jakas wieksza dawke paracetamolu ale tylko raz na 6 h. Na szkole rodzenia nam mowila. Kurcze wspolczuje bardzo rozstepow, duzo Ci sie zrobilo?

Stary 2013-10-20, 18:38   #4962
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to lineczka mi wczoraj napisała: co się na sucho chwalisz, pokazuj

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-20, 18:42   #4963
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Aha, u nas jeszcze moga podac jakas wieksza dawke paracetamolu ale tylko raz na 6 h. Na szkole rodzenia nam mowila. Kurcze wspolczuje bardzo rozstepow, duzo Ci sie zrobilo?

ooo, chodziłaś na szkołę rodzenia? co jeszcze ciekawego opowiadali? bo ja nic nie wiem
Nie dużo, ale są jakieś takie dziwaczne.. i przede wszystkim cholernie swędzą.. Smaruje dosłownie co godzinę balsamami i daje to ulgę tylko na chwilę..

Wczoraj upiekłam karpatkę i ją sobie teraz wcinam i teściowa dała mi jeszcze dwa ciasta umieram z rozkoszy

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jak to lineczka mi wczoraj napisała: co się na sucho chwalisz, pokazuj
jutro jak skończą i jak posprzątam to obiecuję, że się pochwalę
Stary 2013-10-20, 18:48   #4964
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny nie nadrobiłam tego co napisałyście w weekend bo mam tylko chwilę na lapku. Jutro mąż w pracy a syn w przedszkolu to nadrobię

Chciałam tylko napisać że mam 40 dni do TP. Jestem w 35tc a mam dziwne uczucie napierania na picz... wogóle boli mnie miednica, biodra i piczka
Z dobrych wieści to w weekend mąż pogipsował dziury w ostatnim pokoju na górze i pomalował sufit i przygotował sobie do malowania ścian jutro, bo linie nakreślił na cokołach górnych i obkleił już taśmą. Zatem jutro maluje pierwszy raz ściany a drugi pewnie we środę...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:49   #4965
De28
Wtajemniczenie

domii- a wciagasz go w opieke nad malym? Czesto jest niestety tak, ze po pierwszej adrenalinie po porodzie, nagle nastepuje konfrontacja z rutyna i zyciem i faceci (choc widzialam i kobiety) uciekaja w prace, znajomych itp.By tylko nie byc w domu z dzieckiem. Szczegolnie, jak to duzo placze Porozmawiaj z nim, choc mi sie wydaje, ze masz typa, ktory za wszelka cene broni swojej niezaleznosci

Dziewczyny, boje sie. Nie chce miec wywolywanego porodu

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 18:50   #4966
ola_k11
Zadomowienie

Karpatka ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:50   #4967
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Ktoś poleca garnki KINGHOFF?
Stary 2013-10-20, 18:58   #4968
Antibia86
Rozeznanie

witajcie wieczornie w niedziele....u nas jakas maskaryczna ta niedziela nicnamsie nie ukladało ja sie wkoncu poryczałam z bezsilności i wrocilismy do domu...ech..te hormony wogole moje cycki potrzebuja juz ssaka...nie dość ze sa wielkie i twarde i bola to jescze leje sie z nich jakbym juz po porodzie była....zatsanawiałam sie nawet czyich nie spuscic troche...musze zadzwonić do poloznej....
a i troszke sie dziś wystarszyłam i spytam sie jak to u Was w szpitalach jest..bo ja dzis wyczytałam na ich stronie że szwy z krocza sciągaja na IP po kilku dniach....ja 7 lata temu juz miałam rozpuszczalne a ze niby teraz juz nie ma???Jakos nie usmiecha mi sie to....
Robie wszystko żeby urodzić....a ten uparciuch nic...wczesniej to chwilke tylko połaziłam zaraz były skurcze bóle a teraz nic....normalnie jakbym w ciąży nie była;/
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:03   #4969
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ooo, chodziłaś na szkołę rodzenia? co jeszcze ciekawego opowiadali? bo ja nic nie wiem
Nie dużo, ale są jakieś takie dziwaczne.. i przede wszystkim cholernie swędzą.. Smaruje dosłownie co godzinę balsamami i daje to ulgę tylko na chwilę..

Wczoraj upiekłam karpatkę i ją sobie teraz wcinam i teściowa dała mi jeszcze dwa ciasta umieram z rozkoszy

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Wiesz co generalnie tak standardowo o porodzie, pologu i opiece nad noworodkiem. Bylo tez zwiedzanie porodowki i zajecia praktyczne z kapieli sporo tez mowili o kp

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Karpatka ...
Oj ja tez bym zjadla Zwariowane podziel sie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 19:04   #4970
lubieolowki
Raczkowanie

hej dziewczyny! Przyznam się, że nadrobiłam po łebkach, bo padam normalnie na twarz...
Wczoraj jechaliśmy do Bydgoszczy na imprezę rodzinną i cały dzień przesiedzieliśmy na świeżym powietrzu (bo impreza była w stadninie ;p). Najadłam się żurku, bigosu, pysznego chleba z miodem i wypiłam litry herbaty ^^
Dzisiaj jestem tak zmęczona, że ja nie mogę. Przywieźliśmy wózek i wielgachną torbę ciuszków od cioci TŻta (właśnie się piorą). Wózek na razie spacerówa, bo gondolkę dostaniemy jak się ją odzyska od znajomych także póki co się nie chwalę.
I do tego dzisiaj zaczął mi odłazić czop W małych ilościach ale często i teraz jeszcze bardziej czekam na wizytę u ginki w środę
Żeby tych atrakcji było mało to z TŻtem stwierdziliśmy, że brzucho mi się obniżył...
Szczęście, że żadna z tych rzeczy nie jest jakimś sygnałem, że to już w tej chwili!, ale zaczynam się stresować, że coś zaczyna się dziać ;p

I wg USG mamy dzisiaj 35. tydzień!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:05   #4971
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
domii- a wciagasz go w opieke nad malym? Czesto jest niestety tak, ze po pierwszej adrenalinie po porodzie, nagle nastepuje konfrontacja z rutyna i zyciem i faceci (choc widzialam i kobiety) uciekaja w prace, znajomych itp.By tylko nie byc w domu z dzieckiem. Szczegolnie, jak to duzo placze Porozmawiaj z nim, choc mi sie wydaje, ze masz typa, ktory za wszelka cene broni swojej niezaleznosci

Powiem Ci że on chętnie Jaśka przebiera, kąpie, podnosi, przytula itd ale mi się wydaje że to wszystko za mało... chciałabym żeby troszkę więcej czasu mu poświęcał. Np kąpiemy go razem, następnie kładę Jaśka na brzuchu i Damian masuje go po plecach, później go chwilę przytula, rozmawia do niego i idzie w swoją stronę a chciałabym żeby dłużej z nami siedział...

Wiem że łatwo pisać ale nie bój się Być może Christian zrobi Ci niespodziankę i wywoływanie nie będzie konieczne ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:05   #4972
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

ok, to czekam na foto, u mnie jutro zaczynają dopiero kuchnie robić, dzisiaj meble zamówiłam
Cytat:

Wcale się nie dziwię, że nie chcesz. Mnie wywoływanie przeraża, bo widziałam dziewczynę, która miała wywoływany i to była masakra... Ale znów te dwie lostatnio w szpitalu też miały wywoływane i poszło jak bułka z masłem... Ale ta jedna co rodziła 15 minut to drugie dziecko miała jeśli Cię to pociesza i na pewno urodzisz jak ona w 15 minut!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-20, 19:11   #4973
rusalka12
Zadomowienie

Ja tez odczuwam bol w kroczu choc sexu nie bylo juz ze dwa tygodnie - jakby kosci mi sie rozchodzily- i jakies dziwne parcie na odbyt. Az sie siedziec nie da. Z Zuzia tak nie bylo :-/

Domi tylko spokojna rozmowa przyniesie rozwiazanie. Moj zawsze dba o to, zeby bylo mi dobrze. Fakt bzykamy sie o wiele rzadziej, ale mlody zawsze staje na wysokosci zadania ;-) . Byl czas, ze bylam bardzo niezadowolona z naszych stosunkow po pierwszej ciazy (zawsze zgaszone swiatlo, na szybcika i tak cicho jak tylko sie dalo, bo nuz Zuzu sie obudzi) troche to trwalo, bo nie moalam smialosci mu powiedziec, ze nie podoba mi sie. W koncu zebral m sie ma odwage i wszystko wrocilo do normy moze nie halasujemy jak dawniej, ale i tak jest fajnie ;-)

Antibia :-*
Co do zńieczulenia - w pierwszej ciazy sie naczytalam jak to moze zabraknac anestezjologa przy porodzie, ze nie chca dawac epiduralu, wtedy tez trzeba bylo za to placic extra, ze porod rodzinny nie wchodzil w gre o ile sie mie zaplacilo...bylam szczesliwa, ze rodzilam w Irlandii - tu od razu pytali, czy chce epidural, kto bedzie mi towarzyszyl przy porodzie itp. I za nic nie placilo sie extra. Moj tz byl ze mna przy cesarce.
Co do gazu - wymiotowalam po nim jak kot :-/
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:12   #4974
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci że on chętnie Jaśka przebiera, kąpie, podnosi, przytula itd ale mi się wydaje że to wszystko za mało... chciałabym żeby troszkę więcej czasu mu poświęcał. Np kąpiemy go razem, następnie kładę Jaśka na brzuchu i Damian masuje go po plecach, później go chwilę przytula, rozmawia do niego i idzie w swoją stronę a chciałabym żeby dłużej z nami siedział...

Wiem że łatwo pisać ale nie bój się Być może Christian zrobi Ci niespodziankę i wywoływanie nie będzie konieczne ?

Domii-faceci przez pierwsze miesiace nie wiedza co z takim niemowlakiem robic.Czesto dopiero jak zaczyna chodzic, ba jak zaczyna gadac to sie zaczynaja dzieckiem interesowac.
Mya- moim zdaniem gorzej znosi sie skurcze, jezeli wie sie ze zaraz sie zaczna a nie tak z zaskoczenia...Czeka sie na nie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-20 o 19:14
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:14   #4975
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rana biegnie zaraz pod brzuszkiem.jak lezysz na wznak to ok 1cm poniżej brzucha. Moja pierwsza miała 13cm szerokosci. Nowa jest ciut większa. A samej blizny po jakimś czasie praktycznie nie widać. I zewnętrzna czesc w ciągu kilku dni jest zrośnięta tyle ze lekko czerwona lub sina. Cieniutka kreseczka.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Fajnie sie masz z takim spaniem, bedzie Ci latwiej z dzidziusiiem..
Ja Od zawsze bylam spioch. Teraz np sie karmimy I mala zaraz powinna zasnac na kolejne dwie godziny a ja z nia.
A moglabym cos w tym czasie porobic bo ostatnio tylko marudze ze nie ma na nic czasu ..
No nie wiem czy tak fajnie... Zwłaszcza, że mąż jest okropny śpioch! Także czuję nochalem, że do Małej będę wstawać ja...

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
aaby spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
Aaby jeszcze raz Wszystkiego naj ! A zdjęcia przecudne ! Jak je zobaczyłam to oczywiście zawołałam męża że ja też takie chcę
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Aaby spoźnione życzenia urodzinowe
Cytat:
Aaby spóźnione życzenia. Wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Aaby sto lat obys szybko i bezboleśnie urodziła i miała z dzieciątka pociechę
Dziękuję Wam bardzo!

Olenka - no to już, niech mąż pstryka!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, fajne zdjęcia i pamiątka z ostatnich momentów brzuszka
Na żadną profesjonalną sesję nie szłam więc uznałam, że choć kilka na pamiątkę zrobię - zwłaszcza, że w ciąży unikałam zdjęć

ktosiula - specjalnie dla Ciebie takie półtwarzowe Może być?

_DSC1760.jpg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-10-20 o 19:16
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:15   #4976
rusalka12
Zadomowienie

A to o czym czytalam - brak anestezjologa itp. - to,ze w Polsce...
Stary 2013-10-20, 19:17   #4977
Olenka_24
Zadomowienie

U nas np. Maz nie moze byc przy cesarce dlatego bardzo licze ze urodze naturalnie bo chcemy byc razem

Stary 2013-10-20, 19:19   #4978
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Domii-faceci przez pierwsze miesiace nie wiedza co z takim niemowlakiem robic.Czesto dopiero jak zaczyna chodzic, ba jak zaczyna gadac to sie zaczynaja dzieckiem interesowac.
Mya- moim zdaniem gorzej znosi sie skurcze, jezeli wie sie ze zaraz sie zaczna a nie tak z zaskoczenia...Czeka sie na nie.
Ale z każdym bólem tak jest, jeśli wiesz, ze zaraz nastąpi to na niego czekas zi chyba sam strach jest już beznadziejny...
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziękuję

No nie wiem czy tak fajnie... Zwłaszcza, że mąż jest okropny śpioch! Także czuję nochalem, że do Małej będę wstawać ja...

Dziękuję Wam bardzo!

Olenka - no to już, niech mąż pstryka!

Na żadną profesjonalną sesję nie szłam więc uznałam, że choć kilka na pamiątkę zrobię - zwłaszcza, że w ciąży unikałam zdjęć

ktosiula - specjalnie dla Ciebie takie półtwarzowe Może być?

Załącznik 5452062

Ale piękne zaczynam Wam zazdrościć, ale ja nie mam takiego brzuszka, ja na dole mam jeszcze przedciążowy tłuszczyk jeszcze mi się nie rozszedł do końca...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-20, 19:20   #4979
Olenka_24
Zadomowienie

Mya jak czytam co macie jeszcze do zrobienia to ciesze sie ze ja juz mam remont za soba. My co prawda tylko sypialnie i korytarz robilismy ale tez roboty bylo mnostwo

Stary 2013-10-20, 19:20   #4980
rusalka12
Zadomowienie

Aaby slodka fota )

De28 moze unikniesz wywolywańia. Grunt to dobre nastawienie ;-)
Nie jest tak zle...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości