Koty z glupoty - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-19, 10:39   #31
kasienka2883
Rozeznanie

Dot.: Koty z glupoty

Cytat:
Napisane przez kid
Wierz mi, lepiej poszukać kogoś, kto weźmie kicię, niż się męczyć. Koty bardzo potrzebują miłości i ciepła, świetnie wyczuwają niechęć.
Na marginesie - usypianie zdrowego zwierzęcia jest nielegalne - grozi za to kara. Żaden porządny wet by tego nie zrobił.

Co do zapachu z kuwety - przyczyną tak silnego azpachu moczu może być albo to, że kot nie jest kastrowany/sterylizowany, albo choroby układu moczowego, albo... te zmiany kuwety - kot musi mieć własny kącik do siusiania, oznaczony swoim zapachem. Jeśli ciągle wymieniasz kuwety, kot coraz mocniej je znaczy. I stąd ten zapach.

Moja kicia jest kastrowana i mimo to zapach istnieje, a poza tym nie sadze, żeby oddanie kota było dobrym sposobem, poniewaz, ona byla odebrana bardzo wczesnie od matki i nie była przez nią karmiona i z tego powodu ma alergię pokarmową i musi jeśc specjalne jedzenie, ktore jest dość drogie i nie weim czy ktoś mialby ochote wydawac tyle kasy na zarcie dla kota.
Poza tym napisalam że za nic jej nie uspie, wiec nie wiem czemu piszesz ze to nielegalne, moze i tak ale w przypadku tej dyskusji nie ma potrzeby o tym pisac.
Dodatkowo, nie weim czemu piszesz że koty potrzebują miłości, mój zwierzak ma jej az w nadmiarze, do samego kota nic nie mam , chodzi mi o zapach, dlatego stwierdzam, ze psiaki sa dużo fajniejsze.
Moja kicia jest szczesliwa i rozbrykana i absolutnie jej zle nie traktuje, bo kocham wszystkie zwierzaki, ale że mam doświadczenie mając i psa i kota chyba mogę stwierdzić ktore jak dla mnie sa lepszymi kompanami.
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 10:43   #32
kasienka2883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olafjensen
mój pies nie śmierdzi ani na pewno nie jest na nic chory... ma tylko psi specyficzny zapach i nie wierzę, że może być on dla kogoś przyjemny, a szczególnie dla Ciebie skoro jak piszesz masz czuły węch ...
... nie chciałam Cię urazić pisząc, że trzeba sprzątać kuwetę nie musisz więc wyszukiwac chorób mojemu psu...
Nie wyszukuję chorob Twojemu psu, po prostu pies jak dla mnie nie smierdzi i jego psi zapach mi nie przeszkadza, wiec musisz mi uwierzyc, że jak dla mnie to jest ok, a niestety zapach z kuwety nie.
Wiem, że psiaki jak sa chore to wydzielaja specyficzny zapach i myslalam, że o to Ci chodzi.
Ale skoro to tylko jego specyficzny zapach, to nie rozumiem jak on moze dla Ciebie być nieprzyjemny. Każdy czlowiek tez ma specyficzny zapach...
Stary 2005-09-19, 11:07   #33
Martulaaa
Raczkowanie

Boże Miałam dżdżownicę,ale uciekła.Teraz mam żuczka gnojaka i tak się cieszę, bo on nie pełza tylko chodzi.Sens mniej więcej ten sam co pierwszego postu, który wydaje mi się prowokacją (a raczej chciałabym żeby tak było), zresztą chyba nawet udaną...
Sama mam psa,ale koty też uwielbiam,nie wiem jakie intencje miał autor tematu...ale coś nieczyste chyba...
pozdrawiam wizażanki- nie- i posiadające różnego rodzaju futrzaki (i te bezwłose też-żeby nie było dyskryminacji )
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:07   #34
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Anisia25
Tu nawet nie chodzi o defensywe, ale o cos innego wynikajace z twoich postow. Twoje posty probuja wlascicielkom innych zwierzat niz psow uswiadomic, ze koty sa "be" a psy "cacy". Jak mozna pisac z ulga, ze koty uciekly badz zdechly a do tego sa "fuj". Do kotow trzeba miec cierpliwosc i serce.
Dokładnie.

Pisząc w ten sposób sugerujesz, powiem wprost, że właściciele kotów mają je z własnej głupoty, nie wiedzą co dobre i powinni natychmiast przerzucić się na psy...

Dla mnie ten post to marna prowokacja, w kiepskim stylu, lepiej go zostawić i nie robić autorce satysfakcji...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:10   #35
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Kasiu, a może spróbuj z innym żwirkiem? I musowo zawsze kupkę wyciągnąć trzeba, zaraz jak zrobi, ale to pewnie wiesz Są żwirki zbrylające, wtedy wyciągasz tylko grudkę z siuśkami, reszta może trochę jeszcze postać. Nic mi do głowy nie przychodzi, ja mam kota i znajomi też - nic nie czuć. Może przez tą karmę czuć taki zapach Aaa, nerki ma ok?
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:20   #36
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez jasiojanko
Ja nikogo nie chce przekonywac czy to do psow czy tez do kotow. To jest moja opinia powstala na podstawie mojego doswiadczenia.
Jednakze - zauwazylam ze jezeli chodzi o jakiekolwiek dyskusje na temat psow i kotow to wlasciciele kotow staja sie bardzo defensywni w przeciwienstwie do wlascicieli psow. Czy wynika to z tego ze psy sa bardziej superior od kotow czy tez z tego ze wlasciciele kotow czuja sie bardziej inferior w porownaniu do wlascicieli psow. Hmmm - ciekawa jestem czy wlasnie nie wymyslilam jakiejs nowej teorij spoleczno/ jakiejstam.
Pozdrawiam

Ania Konda
Skarbie, nie dorabiaj ideologii do własnej opinii. Na tym portalu jest wiele Wizażanek, które są szczęśliwymi posiadaczkami i psów i kotów (to, że ja jestem jedną z nich, to szczegół) i dlatego jest dla nas jasne, że Twoje posty są równie pozbawione sensu, jak Twoja opinia i dorabiana do niej ideologia. Chyba musisz być bardzo małym dzieckiem, skoro porównujesz w ten sposób te dwa gatunki, bo to jako żywo przypomina pytanie babcio-cioć "kogo bardziej kochasz - mamusię, czy tatusia".

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:25   #37
Jelonek
Zakorzenienie

Zgadzam się, kolejna kiepska prowokacja. Niestety, nie wypaliło
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 11:27   #38
kasienka2883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Kasiu, a może spróbuj z innym żwirkiem? I musowo zawsze kupkę wyciągnąć trzeba, zaraz jak zrobi, ale to pewnie wiesz Są żwirki zbrylające, wtedy wyciągasz tylko grudkę z siuśkami, reszta może trochę jeszcze postać. Nic mi do głowy nie przychodzi, ja mam kota i znajomi też - nic nie czuć. Może przez tą karmę czuć taki zapach Aaa, nerki ma ok?
Ja już przetestowałam chyba wszystkie żwirki na rynku dostępne
Kuwetę sprzątam codziennie więc nie powinno być zapachu, nerki ma zdrowe, jest zupelnie zdrowa oprócz tej alergii, też tak myśle, ze to może być to jedzenie, ale nie mogę jej karmić czymś innym bo choruje.
Ale z drugiej strony jak wchodze do kogoś do mieszkania to od razu wiem czy jest kot czy nie, chociaz inni tego nie czują. chyba nie pozostaje minic innego jak sie przyzwyczaić
Pozdrawiam
Stary 2005-09-19, 11:29   #39
kizia mizia
Wtajemniczenie

oj dziewczyny nie przesadzajcie zostawmy juz ten post w spokoju , obrócmy w zart bo to chyba był taki quasi - żart i tyle nie kłócmy sie o koty ani o głupoty
ja jako kizia mizia puszczam wszystko w niepamięć sama mam w domu i psa i kota i oba sa git!!!
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:30   #40
natii86
Rozeznanie

Cytat:
Jeden uciekl na tamten swiat a drugi do lasu.
bo to madry kot byl !!! (ten co uciekl do lasu )
natii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:36   #41
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez Martulaaa
Boże Miałam dżdżownicę,ale uciekła.Teraz mam żuczka gnojaka i tak się cieszę, bo on nie pełza tylko chodzi.Sens mniej więcej ten sam co pierwszego postu, który wydaje mi się prowokacją (a raczej chciałabym żeby tak było), zresztą chyba nawet udaną...
Eeeee, chyba nieudaną, bo wszystkie posty mówią, że i psy i koty są świetne .
Co to za prowokacja, jak nikt się nie chce "żreć"?

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 11:37   #42
livy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Akane
Sama bym od Ciebie uciekła. Twoje koty miały szczęśliwie więcej rozumu od Twojego psa...
Hahaha hehehe hihi nic dodac nic ujac
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 11:41   #43
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez kizia mizia
...sama mam w domu i psa i kota i oba sa git!!!
Pewnie, że oba są git (to właśnie napisałam) . A prawdziwa zabawa zaczyna się, jak się ma taką właśnie parkę i pies zaczyna uczyć się zachowań kocich, a kot psich (i leży na przykład pod stołem z łebkiem ułożonym na wyciągniętych przednich łapach) .

Stary 2005-09-19, 13:15   #44
jasiojanko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Biedactwo... czyli wśród ludzi przyjaciół nie masz?
Marna prowokacja, czy niski poziom yntelektualny ? Oto jest pytanie.

BTW mądre koty, sama bym uciekła od takiej "pani".
Glupia sprawa - koty i psy - a pokazuje jak bardzo jestesmy nietolerancyjni w stosunku do innych. Moze to byla prowokacja a moze tez ten moj post byl zupelnie serio - faktem jest ze przyczynil sie on do odslonienia wielu pazurkow na tym forum.
Re:
Mam wielu przyjaciol i bardzo starannie ich sobie dobieram.
Moj poziom intelektualny nie moze byc niski - przeciez jak wiele z nasz tu obecnych posiadam i umiem uzywac komputer - to automatycznie zalicza mnie do kregow inteligencji polskiej. A jesli jeszcze splagiatuje czyjes slowa jako swoj podpis to w ogole jestem hip i orginalna.
Pozdrawiam

Ania Konda
jasiojanko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 13:18   #45
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Glupia sprawa - koty i psy - a pokazuje jak bardzo jestesmy nietolerancyjni w stosunku do innych. Moze to byla prowokacja a moze tez ten moj post byl zupelnie serio - faktem jest ze przyczynil sie on do odslonienia wielu pazurkow na tym forum.
Chyba Ci się fora pomyliły, bo nie zauważyłam tutaj negatywnych wypowiedzi (poza Twoimi) na temat psów czy kotów Generalnie Wizażanki kochają zwierzęta i pogódź się z tym, że prowokacja Ci nie wypaliła

Cytat:
Moj poziom intelektualny nie moze byc niski - przeciez jak wiele z nasz tu obecnych posiadam i umiem uzywac komputer - to automatycznie zalicza mnie do kregow inteligencji polskiej. A jesli jeszcze splagiatuje czyjes slowa jako swoj podpis to w ogole jestem hip i orginalna.
Pozdrawiam
Ania Konda
O, następna prowokacja Ale wierzę, że i na tę dziewczyny nie dadzą się złapać Swoją drogą musi Ci się strasznie nudzić...
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 13:20   #46
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Faktycznie.
O tak, o mało żeśmy się tu nie pobiły. Wzywam właścicielki kotów! Stworzymy armię, która pokona właścicielki psów! Ha! Do boju! W końcu to my mamy pazurki na tym forum (to chyba kolejny przytyk do wielbicieli kotków )

Akane - święte słowa o my wstrętne plagiatorki
Stary 2005-09-19, 13:23   #47
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez lexie

Faktycznie.
O tam, o mało żeśmy się tu nie pobiły. Wzywam właścicielki kotów! Stworzymy armię, która pokona właścicielki psów! Ha! Do boju! W końcu to my mamy pazurki na tym forum (to chyba kolejny przytyk do wielbicieli kotków )

Akane - święte słowa o my wstrętne plagiatorki
Jestem gotowa!!! Będę bronić honoru kotów póki starczy mi sił .
A pazurki mam już całkiem długie . Wreszcie .
Stary 2005-09-19, 13:41   #48
jasiojanko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lexie

Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc,
któż nie byłby w pełni szczęśliwy?

Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900)
Women are the most reliable as they have no memory for the important

na kobietach najbardziej można polegać,
ponieważ nie pamiętają tego, co ważne.

ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Stary 2005-09-19, 13:48   #49
Carrie
Zadomowienie

Cytat:
Eureka - mialam dwa koty ... z glupoty. Jeden uciekl na tamten swiat a drugi do lasu. Teraz mam psa i nie mam pojecia jak ja moglam zyc bez psa i z kotami - fuj. Teraz to mam naprawde przyjaciela.
pozdrowienia

Ania Konda

fascynujące...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 14:00   #50
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Re:
Pozdrawiam

Ania Konda
Aniu,

Bez urazy, ale przeczytaj swoje posty, postaw sie na naszym miejscu (posiadaczki kotow), a pozniej staraj sie milczec...

Zaloze sie, ze bedziesz sie bronic, ot naturalny odruch..
Moze i mialas dobre intencje piszac ten post, ale ciezko jest go tak odebrac.

A co do plagiatow, coz, kazdy ma swoja wlasna recepte na szczescie. Niektorzy tworza swoje hity, inni zas czerpia sile z medrcow tego swiata. Nie powinnas tego wytykac, bo to zadna zbrodnia.

Pozdrawiam cieplo

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 14:01   #51
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:

O co Ci dziewczyno chodzi

Może masz jakiś problem, hę?
Stary 2005-09-19, 14:03   #52
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Moj poziom intelektualny nie moze byc niski - przeciez jak wiele z nasz tu obecnych posiadam i umiem uzywac komputer - to automatycznie zalicza mnie do kregow inteligencji polskiej.
Ciekawe
Stary 2005-09-19, 14:04   #53
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Nie dajcie sie sprowokowac, bo nie warto. W rezultacie skonczy sie klotnia tak jak wszystkie, bany i zamkniecie watku, no chyba ze jakis Miaudmin wpadnie na klawiature i przerwie nam debate

It is what it is

Stary 2005-09-19, 14:19   #54
CinnaMoon
Rozeznanie

Zawsze mnie fascynowało, pod wpływem czego zwykły i sympatyczny człowiek zamienia się w trolla?
Nie, nie - nie chcę sztucznie podtrzymywać wątku, może ktoś ma jakąś koncepcję?

A jak już szpanujemy cytatami, to może komentarz do wątku?
Wiele hałasu o nic.
Albo może: człowiek uczy się mówić dwa lata, milczeć - pięćdziesiąt?
CinnaMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 14:33   #55
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez CinnaMoon
A jak już szpanujemy cytatami, to może komentarz do wątku?
Wiele hałasu o nic.
Albo może: człowiek uczy się mówić dwa lata, milczeć - pięćdziesiąt?
"Człowiek człowiekowi wilkiem"
Stary 2005-09-19, 14:50   #56
Akane
Zakorzenienie

Ja tam myślę, że to tego wątku najbardziej pasuje "Mowa jest srebrem, a milczenie złotem" Szkoda, że autorka wątku woli srebro
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 14:52   #57
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Bede brutalniejsza...

"gdyby zwierz zabił z premedytacją, byłby to zapewne ludzki odruch"

It is what it is

Stary 2005-09-19, 14:58   #58
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Ale kotku ( ) o co Tobie chodzi? Nie podoba Ci się mój podpis to go nie czytaj.
Chyba faktycznie masz jakieś problemy...
Stary 2005-09-19, 14:59   #59
jasiojanko
BAN stały

Przepraszam - tak to sie jakos wymknelo z pod kontroli. Przepraszam wszystkie koty i psy ktore urazilam - ich wlascicieli takze. Nie mialam zlych intencji z tym postem - chcialam sie z wami tylko podzielic wiadomoscia ze mam swietnego pieska i ze zawiedziona zostalam przez koty. Mialalm dwa koty - ktos je wypedzil i ja je zaadoptowalam - nigdy nie byly zbyt wylewne w uczuciach. Jeden wlasnie niedawno zdechl - mial raka kosci - duzo cierpial i zrujnowalam sie na jego operacje i zabiegi - w sumie okolo 30 000 zlotych. Drugi czmychnal do lasu i nigdy nie wrocil. Mialam z nimi same troski i problemy a w zamian nie dostalalm nawet milego purrrr. Moj weterynarz mysli ze jestem idiotka bo wydalam tyle kasy na leczenie znajdy.
Teraz mam pieska i jest przekochany - jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.

Ania Konda
Stary 2005-09-19, 15:04   #60
kizia mizia
Wtajemniczenie

30 tys?????????
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości